mizeria umană

Pe la 6, în maşină, din nou nervi, din nou “mă feresc de tine că te văd că nu ştii pe ce lume eşti şi n-am timp să umblu cu maşina pe la service”. Prietena îmi reproşază că sunt prea nervos la volan şi că lumea mai greşeşte. Neah. Eu i-am replicat că dacă ai maşină şi eşti pe şosea, ar trebui să ştii să conduci. Nu chestii grele, giratorii şi alte prostii. Chestii simple, încadrarea pe bandă, folosirea corecta a semnalelor luminoase etc. Atunci când aveam lămâia în geam, deşi conduceam foarte bine, tot mă taxau şi mă claxonau, pentru că deh, eram începator. Aşa sunt oamenii.

Vecinul meu de dedesupt e crizat. La 19.45 mă jucam CS cu volumul dat un pic mai tare. Mi-a bătut ca disperatul în ţeavă 5 minute. Acum două zile a venit la uşă, că la 3 a.m. mă uitam la un film şi iar aveam sonorul dat prea tare (nu era tare, dar wooferul se simte).
Perete în perete cu el stă un tip la 30 de ani care are o staţie puternică. Tipului îi place să dea muzica tare (manele) şi să iasă în faţa blocului s-o audă. Toata vara a făcut aşa, aproape zi de zi, de la 12 p.m. la 2-3 noaptea. Ăsta de dedesut n-a suflat şi, dacă vă puteţi închipui, sufrageriile sunt perete în perete, aude tot. În schimb, pentru cea mai mică problemă, vine imediat la mine. De ce? Pentru ca eu sunt mai tânăr, nu sunt ţigan, nu sunt jigodie, nu l-am ameninţat cu bătaia şi am zis că hai să dau mai încet decât să am probleme cu vecinii.

Acum, pe vecinul de dedesupt nu îl consider mai bun decât pe vecinul zgomotos. Eu am devenit micul lui mod de a-şi descărca nervii. Unii dau muzica mai tare, alţii se ceartă cu vecinii.

Asta e mizeria umană. De ce să îl las să asculte muzică la volum puţin peste medie, în weekend, la 7 seara? De ce să nu îl taxez? La fel şi pe şosea. De ce să nu merg eu cum vreau? Regulile, heh, sunt pentru cine vrea să le respecte. Şi aşa apar infracţiunile, şi aşa apar clanurile ţigăneşti, unde legea o face bulibaşa şi nu statul, şi aşa apare democratia românească.

romania, mizerii, educatii, editoriale

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

13 comentarii

 1. tare, ai dreptate, exact cam asa se intampla lucrurile.

  00
 2. am avut si eu vecini tampiti,,,noroc ca au plecat ,,,nu ma intereseaza unde:P

  10
 3. dedesupt? de doua ori parca nu prea mai e greseala de tipar…

  10
 4. SI cand mai gasesti si cate un prost in fata ta care iti intinde nervii la maxim, iti vine sa it bagi picioarele in ea de democratie!

  00
 5. “Atunci când aveam lămâia

  00
 6. n3mur1t0r, esti prost, ia loc in banca, nu te prinzi de nimic nici daca ar fi umed :-)

  00
 7. Domnule “dex”, desparte cuvântul

  00
 8. Dupa 3 ani de mers cu masina zi de zi…
  Dupa ce-am visat inca de la 10 ani la un motor…
  mi-am luat A-ul si motor.
  In primul tand mi l-am luat din pasiune…
  cu pasiunea asta a au venit si niste bonusuri si downsides.
  Bonusuri: prieteni care daca te-a trantit un taximetrist…se strang in 10 minute si sunt langa tine, te strecori mai usor prin trafic, wind in your hair, filingu’ de libertate etc…
  Donwsides: poti s-o mierlesi sau sa fii schilodit de tot felul de tampiti care nu au ce cauta la covrig, frig, ploaie, iarna mergi cu metroul sau conserva(masina)…depinde cat rezisti la frig.

  all in all…cand faci miercuri seara de la Arcul de Triumf pana in Dristor via Stefan cel Mare-Mihai Bravu’doar’ 20 minute…se merita :D

  PS: E motocicleta cruiser (adica o Yamaha care seamana mult cu un Harley) nu de viteza…asa ca nu ma luati cu “motociclist satanist violator de babe care se da pe-o roata cu 300 kmh

  00
 9. Cum sa joci, ma, CS cu sunetul pe BOXE? :)) Casti n-ai?

  00
 10. Vine la tine nu pt ca NU esti tigan / necivilizat ci pt ca daca vrea te bate, asa cum probabil manelistul poate sa-ti bata vecinul. E doar legea pumnului.

  00
 11. Cred că toţi cei care stăm la bloc avem astfel de vecini. Nu vreau să-mi

  00
 12. Tipic romanesc … de aceea inca suntem in tranzitie, din cauza unei societati asemeni tie sau a vecinilor tai.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.