Mentalităţi româneşti: regulile (nu) se schimbă din mers

suck_cityTot citesc pe bloguri de oameni care sunt nemulţumiţi de sistemele de afiliere. Ba că sunt proaste, ba ca n-ai nici un control, ba că e de rahat că le-ai făcut reclamă gratuită şi n-ai câştigat nici un ban.

Motivul e simplu: oamenii au impresia că regulile pot fi schimbate din mers, mai ales de către cei care nu sunt favorizati de cele actuale. Da, toţi au fost de acord cu regulile la început, dar după ce au văzut că ei nu fac bani sau îi ustură vor să le schimbe sau se răzbună pe cei aflaţi de partea cealaltă a biciului. 

Chestia asta se întâmplă la scară largă în România:

  • Se fac bani din bloguri? Bun, hai să ne facem şi noi unul. N-am făcut bani? Hai să găsim vinovaţi şi să îi înjurăm.

  • Se câştigă bine la multinaţionale? Hai şi noi! E mult de muncă? Ah, e nasol, noi credeam că ne ducem acolo şi frecam duda 8 ore, ca la stat.

  • Băncile au comisioane mari? Hai să îi dăm în judecată pe motive stupide, sigur câştigăm şi nu mai e nevoie să plătim ratele şi rămânem şi cu bunurile!

Viaţa nu e corectă. Cine n-are IQul peste 50 o să sape şanţuri şi o să spele vase şi veceuri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

16 comentarii

  1. Nu le-a spus nimeni ca se fac bani buni acum din specula cu cartofi. Si fierul vechi e o indeletnicire cu imbogatire rapida…
    Ah, wait, vrem sa facem bani stand pe scaun acasa eventual strangand vreo recolta din farmville in acelasi timp…

    00
  2. garantat nu l-ai vazut pe ala de la stiri (asta seara) daca vroia pentru inceput un salariu de minim 17-18 mil. abia iesit de pe bancile facultatii :))

    00
  3. Intotdeauna gasim ceva de ce sa ne plangem. Si daca chiar apare o problema reala, nimeni nu e in stare sa treaca de la plansete la actiuni/fapte.

    00
  4. @relansat
    conteaza foarte mult si pe ce domeniu si cat de capabil e.
    daca stie, si domeniul e cu multi $$$ nu e nicio problema in a avea primul salar de 1000e.

    00
  5. Sunt oameni care nu stiu ce e aia dimineata sa mergi la facultate, dupa masa la lucru si seara sa inveti ceva nou, care sa te ajute sa mergi mai departe, sa ajungi in top, sa iesi din liniile mediocritatii. Astia sunt genul ala de oameni care lor „li se cuvine”.

    Se fac bani din specula cu cartofi ? Se fac. Iti trebuie un furnizor cu cutitul la os, ceva pentru depozitare si transport si ceva relatii la un cumparator mare. Afacere sigura, profit 20-30%

    Se fac bani din blog-uri ? Nu se fac bani din blog-uri, dar se poate trai de pe urma lor. Cei care traiesc din blog-uri au muncit destul sa le aduca la valoare pe care le-au adus, ceilalti probabil vor incerca si ei tot prin munca sa-i ajunga. E vorba de munca in toata puterea cuvantului, documentare, seo, etc … Mai mult de atat trebuie sa cunosti domeniul pe care te axezi, nu sa le scoti „din burta.”

    Mai sunt dinaia care scriu pe blog despre floricica din balcon sau cate tate mai are Mihaela Radulescu dar vor sa vanda calculatoare prin sisteme de afiliere.

    Nu in ultimul rand mai sunt unii care scriu ca eMag si-a facut nu mai stiu cata reclama pe cativa centi, de parca a face publicitate produselor IT pe un blog despre floricele sau sentimente ar trebui sa coste o avere.

    00
  6. @claudiu era virgin

    00
  7. Nu-s expert, nu trăiesc din asta, însă am o vagă bănuială că sistemele de afiliere funcţionează tocmai pentru că un procent din afiliaţi nu ating niciodată pragul de plată. Aşa-i în tenis, ăia cu bloguri şi situri de căcat acoperă ”cheltuiala” cu afiliaţii performaţi.

    00
  8. @Tudor… Da, si varianta asta aduce ceva banuti, insa destul de putini, precentul afiliatului este inclus in marja pe care o pun magazinele la produse.

    00
  9. la o adica, nu mai bine va puneti adsense si luati bani seriosi? de pilda 2 centi in ultimele 7 zile :))

    00
  10. @Zoso: parintii mei lucreaza amandoi la stat si chestia asta ce tot o spui ca la stat se freaca duda chiar ma deranjeaza. E stupid sa generalizezi in stilul asta. Si tatal meu, la fel ca al tau(daca-ti amintesti) este un om muncitor si cinstit care-si vede de treaba si mai mult de atat chiar munceste. Mama, de asemenea, are un job si mai stresant ca si asistenta la un spital de boli de inima. E mult de lucru si de multe ori vine obosita acasa.
    Ai putea sa mai pui si tu cate derogare de la regula asta care se pare ca ii macina pe unii si anume ca la stat se freaca duda. Da, sunt de acord ca se freaca, dar exista un procentaj de oameni care lucreaza si nu numai ca lucreaza, dar o fac din inima.

    00
  11. WORD!

    00
  12. @Zoso „Viaţa nu e corectă. Cine n-are IQul peste 50 o să sape şanţuri şi o să spele vase şi veceuri.”
    Eu cred ca viata e corecta oarecum si fiecare are rolul sau in societate . Daca toti ar avea IQ foarte mare probabil ca ar inventa roboti sa faca munca de jos . Contrar mentalitatii comuniste , oamenii nu sunt egali si fiecare are rolul sau in societate .

    00
  13. @zoso…aia cu IQ +50 care te face sa nu speli weceuri nu prea se aplica in realitate. Ce ai zis tu trebuia sa fie cam asa:
    „Viaţa nu e corectă. Cine are IQul peste 50 are mari sanse să sape şanţuri şi să spele vase şi veceuri daca nu cunoaste pe cineva undeva.

    00
  14. @Tudor: Aşa, zi-le că le zici bine. Uite aici altul ca şi tine şi-a dat seama cum stă treaba cu AdSense. :D

    00
  15. Problema la noi e una foarte speciala… generatiile din anii ’55-’65, cei care acum au 55-65 de ani … au fost practic invatati cu nemunca… majoritatea au terminat scoli profesionale, cativa liceu la seral, o foarte mica parte din ei au terminat facultati (se facea scoala pe vremea aceea)… la 18 ani au fost bagati in fabrica… de unde luai salar si daca munceai si daca nu munceai… copiii lor au prins revolutia la varste de maxim 5-15 ani… din acesti copiii cei care sunt acum la varste de 30 – 35 de ani si au terminat o facultate… majoritatea au „joburi”, as putea spune joburi bine platite… au fost primele generatii de programatori… primele generatii de PR:)) s.a.m.d…. pb e cu cei care acum au 21 – 25 de ani, generatii in care marea majoritate a terminat o facultate, ce facultate? pai facultati de „balet” (baletul e greu, e doar o vb.).. Universitatea Spiru Haret, Cantemir… s.a.m.d… nu a fost de ajuns ca era facultatea slaba… au ales si cele mai slabe profile… acum stau acasa si plang, plang cu diploma in mana… de ce s-a ajuns aici… pentru ca e o afacere cu foarte multe zerouri…

    PS. Cat am fost student am vrut sa fac un test… sa ma inscriu la 5 facultati intr-un an si sa trec in anul 2, fara nici o restanta si fara sa invat… din pacate nu am gasit nici un sponsor… desi testul era unu veritabil si eram aproape sigur ca il trec. De ce eram sigur… pentru ca dupa ce termini o facultate in care mergi la scoala zi de zi, inveti zi de zi si te bucuri pentru un 7… e usor sa faci o facultate la care se ia 10 pe prezente si pe copiat… daca primeam 10000 de ron sponsorizare sa platesc cele 5 taxe si gaseam un job cat de cat sa pot supravietui intr-un oras universitar… era ca si facut testul! Demonstra multe!

    00
  16. true…true…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.