Meltdown: Istoria crizei financiare

Sunt patru părţi care totalizează 3 ore de film. Nu sunt lucruri noi, dar sunt strânse în acelaşi loc. Cele patru părţi sunt: “The Men Who Crashed the World”, “A Global Tsunami”, “Paying the Price” şi “After the Fall”.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

19 comentarii

 1. Multumim pentru documentar.

  00
 2. Foarte tare.

  00
 3. Bun filmul, dar cea mai tare explicatie a crizei subprime care a declansat totul a fost inregistrata in 2008: http://www.youtube.com/watch?v=mzJmTCYmo9g

  00
 4. NOU
  #4

  Interesant articol ! ar trebui promovat mai mult !

  00
 5. Da bun doc. O alta abordare mai simpla ar fi: The American Dream. Un film animat pe intelesul tuturor. Daca nu il gasiti pe net, ceea ce se poate intampla cat de curand cu toate filmele documentare care spun cat de cat adevarul, il puteti lua din ”colectia” mea: !!!/
  Merge mai incet da cu rabdare.

  00
 6. asta este mai simplu de inteles:
  http://www.youtube.com/watch?v=h4Ns4ltUvfw&feature=related
  dar nu ofera si solutii

  00
 7. Ar putea cineva sa explice intr-o propozitie (cateva cuvinte) de ce s-a produs criza?

  00
 8. Best 3, 4 hours of my life. Merci. D-aia te citesc. La mai multe d-astea.

  00
 9. @Andrei: desigur, uite aici: “criza a aparut in mod natural, deoarece capitalurile mari s-au amestecat in scheme piramidale (gen Caritas)”

  00
 10. Am vazut cam 3 sferturi din Meltdown (fara ultima parte), reportajul e bun insa se concentreaza pe perioada crizei si nu explica bine cauzele si vinovatii. Inside Job e mai bun din punctul asta de vedere.

  @D.O., criza nu a aparut natural, ci in urma unor decizii legislative sa le spunem cel putin neinspirate.
  Realitatea e ca nici unul la un milion nu a inteles cauzele crizei care sunt exacte si localizabile. Am cautat “cauzele crizei” si m-am convins ce vraiste este, inclusiv in mintea “analistilor economici”.

  00
 11. NOU
  #11

  Vali, cu postul asta poate se face un pic mai multa “lumina” si in mintile romanilor. Insa acest documentar nu are nici o implicatie practica, in prezent, daca nu vezi/vedeti si Debtocracy, povestea falimentului Greciei spusa chiar de greci, acum, in 2011.

  Here’s the link: http://www.youtube.com/watch?v=qKpxPo-lInk&feature=youtube_gdata_player

  00
 12. Daca raspundeau englejii la telefonu’ ala, era mai bine! :)

  00
 13. Si criza de atunci si criza de acum a aparut pentru ca niste mari sefi s-au lacomit si au lasat scadenta pentru mai tarziu. In prima criza au fost sefii marilor banci, care aveau nevoie de noi produse profitabile (acele active toxice), iar politicienii au inchis ochii. In criza curenta au fost sefii politici care s-au imprumutat peste masura si au cheltuit banii fie pe razboaie (America), fie pe crearea iluziei de bunastare (Europa). Morala povestii e ca marile banci si corporatii au devenit atat de puternice incat pot impune politicului lipsa reglementarilor, iar pe de alta parte sistemul produce politicieni fara valoare, care nu se pot mentine decat cu costuri ridicate (bani privati pentru campanii costisitoare in America) sa pe baza de masuri populiste (Europa).

  00
 14. Ah, si nu se va rezolva nimic prea curand. Americanii au un congres plin de milionari, care nu vor taxe pentru corporatii si pentru bogati, iar Europenii au politicieni legati de populismul national al fiecaruia, fara niciun pic de vointa pentru ma binele Europei ca un tot. Asta in timp pietele financiare devin din ce in ce mai disperate de lipsa masurilor concrete. Grecia va cadea cu siguranta, iar de atunci vor trebui mult prea multi bani ca sa mai opresti contagiunea, ca sa nu mai zic ca vor trece ani pentru a restabili o stare economica stabila (favorabila consumului) intr-o lume atat de globalizata. BTW, nimeni nu mai e investitor astazi, toti ce care mai au bani cel mult speculeaza din greu.

  00
 15. o abordare mai de aproape are un nene care a scris cartea asta, una care mi-a placut foarte mult de alftel:
  https://www.amazon.com/gp/product/0393072231/ref=cm_sw_r_fa_alp_j66Dob19WS4RX

  00
 16. Tot legat de criza. Ia uitati ce zice un nene de pe la ei… Le-a cam ajuns cutitul la os eh?!

  00
 17. Uite explicat in romaneste pentru tot cartierul:

  https://cryza.wordpress.com/

  00
 18. Uite, aș vrea să pun o întrebare care m-a zgândărit la urmărirea documentarului: treaba cu capturarea șefilor de la Caterpillar [Franța, 2009] a fost abordată în presa românească? Pentru că din cercetările mele reiese că nu prea…

  Mi-a scăpat ceva? Care-i faza?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.