De ce mai există spitalul, dacă nu îşi permite doctori?

Cam asta e întrebarea după ce vezi ştiri precum cea de mai jos. Bun, spitalul e vai mama lui, de ce nu se închide dacă nu poate servi satul din jurul lui? Mai rămâne deschis că poate se va duce cineva cu o boală pentru care au un doctor? Gen, veniţi încoace şi vedem noi dacă vă putem ajuta?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

13 comentarii

  1. În România locurile de muncă la stat sunt o formă de asistență socială: îi ținem să mănânce și ei o pâine.

    00
  2. Same shit – romania

    00
  3. Bine ca au inchis spitale gen Caritas din Bucuresti, care aveau si ce si cu ce si lasa toate bombele !

    00
  4. nu exista alt spital? personal as fi facut un credit si as fi apelat la o clinica particulara… dar cand creditele sunt doar pentru perdele…

    00
  5. @Robintel – esti dobitoc. Daca nu intelegi de ce, gandeste-te cum ar merge lucrurile cu politie privatizata, sistem de justitie privatizat, parlament privatizat, invatamant complet privatizat etc. Toti astia sunt bugetari. Morunule.

    00
  6. @Jordan – si ti se pare ca institutiile pomenite de tine – versiunea de stat – functioneaza? :-)

    00
  7. @grig – spitalul Caritas nu a fost inchis pt ca era bun ci pt ca mostenitorul acelei cladiri a castigat retrocedarea in instanta

    00
  8. Pur teoretic, ma intreb care sunt costurile crearii unui nou spital raportat la intretinerea unuia deja existent.

    Daca exista sanse ca acel spital sa redevina functional, nu cred ca merita a fi inchis. Parca am auzit ceva referitor la posibilitatea spitalelor e a putea obtine bani din donatii, de a se autofinanta in viitor.

    E bine sa radem chiar toate institutiile ineficiente sau sa facem un plan cum poate fi imbunatatit?

    00
  9. Permiterea functionarii caselor de asigurari de sanatate private si privatizarea spitalelor ar functiona mult mai bine decat sistemul falimentar actual. Nici sistemul asta cu asigurari private nu e perfect insa ar fi o optiune mai buna la ce se intampla. Am prieteni doctori chirurgi la spitale din Bucuresti si mai stiu cate una alta din interior. Spitalul da bisturiul iar pacientul trebuie sa isi cumpere ata inainte de operatie pentru ca nu au cu ce sa il coasa dupa. Multi doctori au dulapiorul sau sertarul lor cu materiale cumparate de ei din banii lor (ma rog, stim toti care bani).

    Misto si scrisoarea lui Damian de la Ranbaxy

    https://www.zf.ro/opinii/opinie-dragos-damian-scrisoare-catre-ministrul-sanatatii-8638141

    00
  10. NOU
    #10

    Zoso, rationamentul tau e olecutica ciudat. Ai un spital, esti complet incompetent, nu ai grija de el, nu-ti platesti doctorii, nu le dai medicamente, faci mis-mas-uri etc. IAR APOI IL INCHIZI PENTRU CA NU ACORDA ASISTENTA MEDICALA CUM TREBUIE.

    E cam asa: ai o floare, nu o uzi, nu o ingrijesti, o pui in camara la intuneric, mai pui si doua-trei omizi pe ea (sa fie!), ii torni Cola la radacina si apoi o arunci ca e urata.

    00
    • @Un om simplu din popor: teoretic, da. practic, e prea puţină apă pentru câte flori sunt. şi atunci ce alegi, să ai 20 de flori urâte sau 10 frumoase?

  11. NOU
    #12

    E prea putina apa pentru ca sunt prea multi care-si spala SUV-urile cu ea. Sper ca intelegi paralela.

    Eu as pune problema putin altfel: cum ii convingi/determini/fortezi pe aia cu SUV-uri sa dea mai multa apa la flori sa lase in PLM masinile alea sau sa le spele mai rar.

    00
  12. @un om simplu: privindu-i prin luneta (stand pe partea corecta a pustii)

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.