Liceu, cimitir al tinereții mele: robotică cu Clockworks

Poate așa gândesc mulți liceeni, însă cunosc liceeni ce nu gandesc așa, în mod cert.

Si vă spun acum despre liceenii ce formează echipa de robotica a Colegiului Național Gheorghe Șincai din București. Deși au membri din nu mai puțin de 5 licee, au gasit la Colegiul Național Gheorghe Sincai suport pentru a-și urma pasiunea, o cameră unde să lucreze și mulți colegi. Apoi au luat legătura cu fundația Nație prin Educație, fundație ce ajută echipele din România cu un kit de robotică și o imprimantă 3D. Apoi au început să își facă planuri și să le împlinească. Au învățat mecanică, electronică, programare, strategie, marketing. Și nu numai.

Însă cel mai mare câștig al lor a fost faptul că au avut contact direct cu profesioniști din diverse domenii. Ingineri, IT-iști, matematicieni, oameni de marketing, și nu numai. Astfel, au învățat foarte multe lucruri aplicabile în viața reală, de la a prinde un șurub cu o piuliță, la a face o analiză SWOT. Au învățat sa filmeze și să scrie un buget, să facă o campanie de marketing și să calculeze o rută optimă de deplasare pe un teren. Și lista poate continua.

Pagina lor de fb.

clockworks-1

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

23 comentarii

 1. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. 30135
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. 2547
 3. Am dat un search rapid pe google, un typo mai târziu am găsit site-ul Cockwork Industries. Merge și așa…


  Comentariu indecis. Tu ce zici?1320
 4. Fara indoiala ca sunt foarte capabili intelectual elevii dar mie imi suna mai mult a echipa de marketing decat de robotica. Google it va rog echipa de robotica a liceului Petru Rares Suceava, a castigat First tech challenge si au fost si in SUA cu robotul lor. Presupun ca dupa facultate o parte din ei se vor intoarce de tot in SUA…

  180
 5. Fara suparare, dar asta suna tot a gandire romaneasca. E o echipa care a castigat deja un concurs international, restul sa nu mai faca nimic. Beneficiile acestui gen de proiecte pentru cei care participa sunt mult mai mari decat daca ar participa doar la cursurile clasice de liceu. Aici intra factorul voluntar, elevul alege el sa faca asta, sa aloce timp unor astfel de proiecte. Sunt echipe din licee care nu au nici o treaba cu informatica, dar au invatat totul de la zero si au ajuns sa castige astfel de competitii. Copiii astia au sansa sa invete ceva practic inca din timpul liceului, si asta e mare lucru in Romania.

  201
 6. Bun așa. Și mă bucur să văd atâtea fete interesate de subiectul roboticii, mi se pare știrea pozitivă a zilei.

  142
 7. Dacă avem stiri nasoale, e nasol, daca avem si stiri bune, tot nu e bine. Ba au ochelari, ba n-au sapca, ba un băiat si 8 fete egal porno, ba plm.
  De altfel, comentam de altii că-s mișto si noi nu putem fi ca ei.
  Suntem principalii vinovați pt situatia noastră si nu ne vindecam. Trebuie sa murim noi si inca o generație, minim, ca să schimbăm educația asta.

  121
 8. NOU
  #20

  Uau.
  Deci informatie, cacalau si gratis.
  Resurse semnificative, gratis.

  Pentru ce ii aplaudam, pentru faptul ca au un minimum de ambitie? Ok.

  213
  • E vorba de pasiune combinata cu ambitie si trebuie apreciati, indiferent daca au acces la resurse sau nu. Este o prababilitate foarte mare ca acesti copii sa fie fericiti si ca adulti, spre deosebire de ambitiosii care rup tabletele si mobilele pe subway surfers, roblox etc.

   10
 9. Din cate observ cei care scriu in acest blog….probabil ca sunt pe la licee unde au intrat cu maxim media 3.50….sau max 3….. Cei care participa la astfel de competitii oare aveti habat ca dimineata merg la licee de top ….care media de admitere pt unii este o utopie….nici nu stiti sa scrieti ciferele 9 si 10.Stau nopti intregi dupa cursuri sa incerce sa schimbe mentalitatea unor lepre….care posteaza ceva dupa ce fumeaza prin colturi prenandez…Rusine siteului ca lasa asemenea postari ale unor frustrati care nu stiu decat sa vorbeasca urat despre fete care muncesc si invata .

  21
  • pfuuu… acum stai jos, bea o apa plata, si spune-ne, cu cuvinte multe (cacofonie intentionata!) ce-ai vrut sa spui in limba agramata mai devreme :)

   10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.