kazacii ar trebui sa isi tina pliscul

Kazahstanul, unde filmul “Borat” a provocat furie din pricina prezentarii tarii ca un loc înapoiat, cu oameni depravati si obiceiuri respingatoare, ar putea sa cunoasca o crestere a numarului de turisti, curiosi sa vada cum este de fapt acest stat din Asia Centrala, relateaza The Sunday Times.


Saptamâna trecuta, firma americana de turism Hotel.Com a înregistrat o crestere de 300% a cautarilor online de locuri de cazare în capitala Astana, desi, dupa cum a avertizat ultima editie a ghidului Lonely Planet dedicat Asiei Centrale, faptul ca hotelurile fac rezervari nu înseamna ca ele si exista.

Agentii de turism americani si britanici spun ca numarul celor care se intereseaza de Kazahstan a crescut în ultima luna, de când filmul a avut premiera. “Sunt tot felul de aventurieri din generatia «baby boomer», cu timp si bani, care privesc Kazahstanul ca o noua frontiera”, a spus un agent de turism.

Ambasada Kazahstanului la Washington spune ca a primit o suta de telefoane pe saptamâna de la americani în cautare de sfaturi despre cum pot vizita tara pe care “Borat” o înfatiseaza ca un loc unde legaturile incestuoase sunt comune si unde oamenii beau urina de cal. Roman Vassilenko, secretar de presa la ambasada, nu se mai amuza când americanii întreaba daca este într-adevar posibil sa cumpere o mireasa kazaha cu 15 galoane de pesticid.

Sursa: Mediafax – (03.12.2006 11:54)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. Pai asta e ironia. Prostia s-a filmat la noi, banii merg inspre Kazahstan. ;-)

  00
 2. pff, vrem si noi! poate ne mai creste numarul de turisti!

 3. Ca tot a venit vorba, sa vezi ce discutau aia pe imdb, sa vezi ce radeau ei de limba din Kazahstan. E pacat insa ca aia e romana.. si nu mai stiu eu ce chinezo-indiana veche :-/

  00
 4. bai, anuntati pe toata lumea ca scenele alea sunt filmate la noi. Se duc astia in alte locuri, sa vada Romania. Asta-i culmea

  00
 5. A vazut cineva stirea despre reclama care mentiona “cu revista x nu ma plictisesc niciunde… nici macar in romania”?
  La fel s-au ofticat si romanii… facandu-i pe respectivii sa-si ceara scuze si sa scoata segventa respectiva din reclama.
  Nu mai are nimeni simtul umorului :|

  00
 6. Vrei sa spui “kazahii”. Cazacii e cu totul altceva.

  00
 7. daca primarul din glod(sau din comuna care apartine) vine aici pe blog, ii dau eu o idee de marketing al tiganului/saraciei de Glod:
  1. sa se infrateasca cu cel putin 5 mari orase din Kazahstan si sa divida castigurile de la Americanii care vin
  2. sa faca un traseu turistic unde s-au filmat scene
  3. copiii la scoala sa invete kazaha/rusa/engleza asap.

  Cred ca ar avea bune sanse sa ia si ceva fonduri nerambursabile pentru initiativa.

  00
 8. asta ar insemna sa munceasca pentru banii aia.
  de ce, cand ii pot obtine de la un proces…

 9. nu au cum sa castige procesul… o sa vedeti…

  00
 10. Bine ca se duc in kazahstan, si filmul e facut in Romania noastra. Ar trebui sa vina turistii la Glod sa vada acolo civilizatie.

  00
 11. zoso, si tu??

  Cazacii sunt o mancare de peste, kazahii alta mancare de peste. “Kazaci” nu se egzista, s-avem pardon!

  Rusinica! Drept pedeapsa: patru pahare de vodtca date peste cap, inainte de culcare.

  00
 12. Incredibil zoso! Esti in urma cu stirile. Nu numai ca si-au retras toate criticile, dar cei din Kazahstan i-au oferit multumiri si premiul asociatiei nationale de film, tocmai pentru mediatizarea care le-a facut-o tarii lor.

  Traiasca AliG

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.