Justiția pe care o apărăm: fapta s-a prescris

Unii dintre voi știu că Morar și Buzdugan de la Radio ZU sunt niște ciorditori și că Groparu i-a dat în judecată pentru că i-au furat niște texte de pe blog.

După 7 ani de proces, sentința a fost “fapta s-a prescris”. Nu că ăia sunt vinovați, dar fapta s-a prescris, nu că sunt nevinovați, ci doar “s-a prescris”. DUPĂ 7 ANI!!! Asta e justiția pe care o apărăm.

Un proces extrem de simplu, un text publicat undeva, citit de altcineva peste câteva zile ca și cum ar fi al lor, a durat 7 ani!!!! Asta e justiția pe care o apărăm.

Ați văzut vreun judecător sau procuror sau avocat cerând termene mai strânse? Procese mai rapide? Legi mai clare? Nu. Cer doar să apărăm dreptul lor de a închide procese aiurea, după 7 ani de tergiversări.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

22 comentarii

 1. “După 7 ani de proces”
  wut?


  Comentariu apreciat. Thumb up 30 Thumb down 2
  • Asta se intampla si pentru ca politicul a acaparat Mass media iar unii bloggeri se tem sa zică ceva împotriva PSD-ului.
   Cum ar fi o depolitizare a Justiției ? Pentru asta este nevoie de multa voința si implicare, din păcate influencerii din România se gândesc doar la ciolan.


   Comentariu indecis. Tu ce zici? Thumb up 22 Thumb down 14
 2. Comentariu ascuns de spiriduși!
  [Click aici]


  Comentariu nasol. Thumb up 27 Thumb down 60
 3. mai bine-ti bagi un batz in cur decat sa-ti cauti dreptatea in justitia romana :( .. putine lucruri merg mai prost in tara asta ca justitia .. cred ca din cauza ca juristii nu sunt deloc printre cei mai destepti .. pe vremea mea (acum un sfert de veac), la drept nu se duceau cei mai buni din clasa – ba chiar erau cei mai prosti .. cat de buna poate fi justitia in conditiilea astea ?!? .. asteptari nerealiste, ca de obicei.


  Comentariu apreciat. Thumb up 26 Thumb down 3
 4. >Groparu: cei care mă citiţi de multişor aţi mai prins pe ici, pe colo câte ceva despre proces, dar nu mare lucru, pentru că avocaţii mei mi-au interzis să declar mare lucru în legătură cu procesul

  Acum că s-a prescris, n-ar fi rău să reculeagă din memorie ce s-a întâmplat în ăștia 7 ani. E mult.

  Iar justiția-i ca justiția: https://www.facebook.com/clotildearmand.ro/posts/1786139058128808

  Thumb up 3 Thumb down 6
 5. NOU
  #7

  Q: Ce fură morarii de la gropari in Romania?

  A: Texte


  Comentariu apreciat. Thumb up 35 Thumb down 6
 6. Stai putin… de cand plagiatul e o infractiune penala? Plagiatul nu se pedepsete penal, ci in mod civil. Probabil se refera la contrafacerea drepturilor de autor.

  Thumb up 4 Thumb down 19
  • Am gasit, intre timp:

   Art. 140 din legea 8/1996:

   (1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda urmatoarele fapte comise fara autorizarea sau consimtamantul titularului drepturilor recunoscute de prezenta lege:
   a) reproducerea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
   b) distribuirea, inchirierea sau importul pe piata interna a operelor ori a produselor purtatoare de drepturi conexe, altele decat marfurile-pirat;
   c) comunicarea publica a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
   d) radiodifuzarea operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
   e) retransmiterea prin cablu a operelor sau a produselor purtatoare de drepturi conexe;
   f) realizarea de opere derivate;
   g) fixarea, in scop comercial, a interpretarilor sau a executiilor artistice ori a programelor de radiodifuziune sau de televiziune;
   h) incalcarea prevederilor art. 134.

   Plm, pentru o condamnare de la 1 luna pana la 2 ani nu merita sa mergi doar in penal, ci si in civil, fiindca asa se rezolva cazul mai repede. Voia neaparat sa ii vada si la puscarie pe cei 2 maimutoi? Daca nu, atunci in civil sunt convins ca ar fi rezolvat mai repede.

   Thumb up 10 Thumb down 2
  • “Problema” e ca “penalul” tine “civilul” pe loc pana la solutie; dupa ce termina “penalul”, incepe/continua civilul.

   Thumb up 7 Thumb down 0
 7. Mda. Hai sa desfiintam in loc sa imbunatatim.


  Comentariu apreciat. Thumb up 21 Thumb down 1
 8. Si daca iti iei niste numere de înmatriculare preferențiale cu mesaj la adresa partidului mult iubit esti urmarit pas cu pas


  Comentariu indecis. Tu ce zici? Thumb up 21 Thumb down 9
 9. NOU
  #13

  Dide, bot și alți clănțăi n-au suflat o vorbă despre protestul de ieri al românilor din Harghita și Covasna. Altfel, mari “patrioți” și în luptă cu sistemul din România. De fapt, parte a acestuia ca și justiția, doar că de cealaltă parte.

  Thumb up 10 Thumb down 10
 10. In Romania orice lucru se misca ( aproape intotdeauna) intr-un ritm nefavorabil unui deznodamant corect.
  Noi aparam o justitie ideala care nu exista. In fapt, ne oripileaza acum un rau mai mare care face ca celelalte rele sa para de fapt mai bune.

  Thumb up 8 Thumb down 1
 11. În România, orice lucru se mișcă într-un ritm nefavorabil unui deznodământ corect.

  Tare.

  Thumb up 2 Thumb down 1
 12. Acum ceva ani buni era deficit de judecatori asa ca au bagat pe banda rulanta, trebuia sa ai faculatea de drept terminata , la fel a fost si cu politistii prin 2005 , la fel a fost si cu vamesii prin anii ’90, la fel o sa fie cu medicii in cativa ani.

  Thumb up 1 Thumb down 1
 13. Disclaimer, sunt antipsd şi nu am nici o treabă cu asta, dar tre să repet ca să nu fiu spânzurat în piaţa virtuală.

  Mie mi se pare că tot show-ul ăsta cu DNA şamd se datorează faptului că gaşca serviciilor şi justiţiei s-a certat cu gaşca politicienilor şi acuma sunt la război pentru putere.

  Atât. După stilul de argumentare al ambelor părţi, la ambele părţi li se rupe de justiţie, de înalte idealuri şi alte abureli.

  E doar o luptă pentru putere, între hoţii vechi şi hoţii noi…

  Thumb up 12 Thumb down 0
 14. Cine sare, nu vrea schimbare!
  E cool sa manifestezi impotriva schimbarilor din justitie, dar cand te lovesti tu insuti de mafia de acolo, incepi sa tipi cam ca prostul: nedreptate, nedreptate…..
  Ghinion, ce’s zic, bai, hai sa ramana asa, sa nu se schimbe chiar nimic!!

  Thumb up 2 Thumb down 1
 15. Eu, ca simplu cetățean, știam că, din momentul începerii acțiunii penale (adică finalizarea dosarului de urmărire penală și înaintarea acestuia către instanțele de judecată), cronometrul prescrierii este oprit.
  Cu alte cuvinte, timpul de prescriere este calculat ca fiind intervalul dintre momentul ”faptei” și trimiterea către judecată. După trimiterea către judecată, procesele pot dura oricît.
  Sigur, există și tertipuri prin care un avocat bun poate ajunge la prescriere (gen, reîncadrarea juridică a faptei sau orice altceva impune un alt dosar de trimitere în judecată).

  Thumb up 6 Thumb down 0
 16. Justiția e la pământ și atunci cand câștigi un proces, după același număr de ani.

  Dacă partea adversa nu are nimic pe numele lui, pentru ca vede ca pierde și are ani la dispoziție sa înstrăineze, îl urmărești toată viața. Tu personal tragi de executor, avocat și plătești. Cheltuielile se cumulează și poate reușești sa îl si execuți pe vinovat dacă ai ambiție și resurse. Vorbesc pe pielea mea.

  Cea mai buna decizie luată in ultimii ani a fost sa dau toți oamenii afara din agenție și sa plec din țara. Cine își face iluzii ca lucrurile vor fi mai bine sa știe ca discuția era la fel și acum 7 ani, și lucrurile sunt mai rele.

  Thumb up 6 Thumb down 0
 17. “Justice is lost justice is raped
  Justice is gone
  Pulling your strings Justice is done”

  by Metallica

  Thumb up 7 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.