Influenţarea justiţiei şi pădurea de copaci…

În momente din astea grele, în care justiţia mai bagă la sac câte un guşter din ăsta prost grămadă, gen Sorin Alexandrescu, dau pe Antena3. Da, eu sunt unul din miile de oameni care se uită la A3 ca să râdă de nişte maimuţe proaste şi şchioape în gândire. Acum doua seri a fost recital demn de circul Globus: tumbe şi aruncat cu rahat, ţipete stridente şi fracturi logice. Ca şi în cazul lui Cătălin Voicu, maimuţicile ştiau una şi bună: i-au fost încălcate drepturile omului, nu e posibil să te ia poliţia aşa, de pe stradă. Nu contează că în ambele cazuri vorbim de şantajişti destul de hotărâţi şi extrem de penali, dom’ne, să se respecte legea. Ce şantaj, nici un şantaj, nici n-a fost, nici nu ştim dacă a fost, nici nu ştim nimic, dar i-au fost încălcate drepturile.

Trist. Pe partea cealaltă, la B1TV, Mitică Dragomir se încurca în explicaţii şi se bâlbâia mai tare ca o fecioară la prima întâlnire. Groaznic. Şi nici oamenii din studio nu erau de prea mare de ajutor. Pora e pur şi simplu infectă. Turcescu era absent. Andronic mustăcea. Nimic. Pur şi simplu nimic.

logica-antena3

Am citit stenogramele, am văzut contractul-document, am ascultat emisiunile TV. Mi-aş permite nişte întrebări, legitime cred eu, despre situaţie:

 1. Cât durează o anchetă jurnalistică în trustul intact? Aveau documentul de o lună, nu cred că durează mai mult de câteva zile să iei reacţii de la cei implicaţi şi să publici concluziile şi declaraţiile 
 2. Are Antena1, un post de televiziune generalist, un departament de anchete, cu oameni care urmăresc un subiect o lună de zile? Sau poate Antena2? Euforia? Ştiţi de vreo altă anchetă sau dezvăluire executată de Antena1?
 3. Cum a ajuns documentul in posesia directorului Sorin Alexandrescu? E şi el jurnalist? I l-au dat jurnaliştii care au pus mâna pe el să se uite, ca să aibă o părere avizată despre organizarea de nunţi?
 4. De ce cere reacţii de la cei investigaţi un director şi nu un jurnalist? Toată retorica lingăilor e că era o anchetă jurnalistică în desfăşurare. O desfăşura directorul Antena1, Sorin Alexandrescu?
 5. Ce legătură este între Mugur Ciuvică şi Sorin Alexandrescu şi cum a ajuns primul în posesia documentului? Lucra la ancheta jurnalistică împreună cu Alexandrescu, deşi declară că nu îl cunoaşte? Ciuvică face anchete cu jurnaliştii Antena1?
 6. Cum se numeşte procedeul jurnalistic “vă fut pe bursă, bă”?

24 comentarii

 1. Da bine mane ca nu a coincis arestarea dumbului cu etalarea celui mai mare drapel. (Si pt patrioti, nu am nimic cu intrarea Romaniei in GWR cu cel mai mare drapel, dar sa profiti de asta si de pe margine sa mai dai cateva limbi in cur lui Voiculescu si USL-ului, dati-mi voie sa nu fiu de acord. )
  Iti imaginezi ca Gadea era in stare sa ii puna pe aia sa scrie cu avioane pe cer “FREE ALEX”?
  Si apropo de asta, e greu sa te cheme si Ciutacu in zilele astea. Joaca rol de buric unde da cu fruntea Antena 3 in duelul cu RTV. Sau invers?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Și nu ești singurul. Fracturi logice e un termen blând pentru spectacolul de acolo.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. o sa te dea in judecata ciutacu. el e om serios lucreaza la o televiziune impartiala si alaturarea facuta de tine ii stirbeste imaginea publica.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. nishte tzarani mai, nishte tzarani…

  Adevarul ii ca daca nici nishte santaje (sau santajuri!?) nu stiu romanii sa instrumenteze inseamna ca de vina ii sistemul de invatamant pentru ca nu a dezvoltat generatiei trecute si acctuale … logica…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Ma bucur sa aflu ca nu sunt singurul care se uita la A3 in astfel de momente pentru amuzament. O consideram o placere vinovata, dar vad ca sunt parte a unui main-stream.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Standardele scad invers proportional cu fenomenul coruptie.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. si de ce te “deranjeaza”? Las’ sa ii bage pe toti la mititica … si apoi ne trezim dimineata ca sa mergem la servici.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. justitia din romania e un jeg. inainte nu mergea deloc. acu’ e reformata si merge doar cand trebuie. mai bine nu mergea de loc, in felul asta macar era impartiala :)). la fel ca si cu ceasul care sta – arata ora buna de 2 ori pe zi…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Îmi poate explica și mie cineva de ce un individ care în mod evident a șantajat jurnalistic un alt individ trebuie să stea 29 de zile în arest? Serios, omul poate să ia maxim 1-2 ani cu suspendare, ca atare nu înțeleg ce pericol reprezintă de e ținut în arest preventiv.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. NOU
  #10

  @kinkster
  Asta e replica de-a lui Badea.
  Nu exista santaj jurnalistic.Alexandrescu crea bani multi(7,5 milioane de dolari) iar asta se pedepseste prin lege.
  Ce pericol social putea sa reprezinte?
  1.Putea sa fuga din tara si sa se sustraga urmaririi penale
  2.Putea sa continue sau chiar sa-si puna in practica amenintarile.
  Motive destule sa fie dupa gratii.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. @delavrancea nu a amenințat cu moartea, cu vreo agresiune fizică ci doar s-a folosit de-o informație în negocierea unui contract, chestiuni care sunt convins că sunt la ordinea zilei intre persoanele juridice.

  Șeful Intact nu cerea 7,5 milioane de euro pentru a nu dezvălui o informație, ci le forța mâna celor de la RCS pentru a semna un contract de retransmisie în valoare de 7,5 milioane de euro.

  Cât despre cele 2 puncte, ei bine, nu avea cum să părăsească țara dacă acest lucru ii era interzis de judecător cât despre a-și pune în practică amenințările, lol, care amenințări? Că va da informația care a apărut deja de câteva zile? C’mon nu există nicio justificare să ții în arest 29 de zile un om pentru o asemenea faptă.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. NOU
  #12

  @kinkster
  taci in pendula mea si fute-o pe mă-ta cu cratima cu tot. apoi suge-i pendula lui voiculescu, postac sau cretin ordinar ce esti! (cer aprobare speciala pentru comentariu)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. @android, mi se pare absolut normal să jignești un om care-și permite o altă părere, tu deținător al adevărului absolut.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Emisiunea lui Guran, foarte buna

  http://www.tvrplus.ro/

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. @kinkster

  Cea mai simpla si la indemana justificare (or mai fi si altele care nu-s publice deocamdata)

  Art 194, alin 2, Cod Penal – santajul = inchisoarea de la 2 la 7 ani
  Art 146, alin 1 C.Proc.P – cu trimitere la 148, 1, f) “inculpatul a savarsit o infractiune pentru care legea prevede pedeapsa inchisorii mai mare de 4 ani… ” – conditie cand se dispune arestarea invihuitului/inculpatului

  Nu trebuie sa ameninti cu moartea, etc. Poti avea insa bun simt si sa te documentezi inainte sa-ti dai cu parerea in stil pompieristic.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. P.S. Si daca e doar invinuit si nu inculpat, deocamdata, e arest pentru 10 zile, nu 30 (30, nu 29… tot text legal)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Se strange latul … urmeaza Felix.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. indiferent de parerea ta infecta fata de antene (careia nu ii contest justetea) ce se intimpla in cazul lui alexandrescu pare mai degraba a abuz decit a justitie. iar interceptarile alea sunt penibile, imi aminteste de cazul rus din vara, cind se vorbea pe tel: “trebuie sa fugim din acest grup infractional organizat”. mai trebuia sa citeze si articolul si litera cod penal. eu tot n-am inteles in ce consta santajul.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. am inteles ce zice parchetul. nu am vazut dovezi in sensul asta – poate le-am ratat. ca antenele doreau ssa obtina ceva cu treaba asta – sunt convins. dar hai si cu dovezile, cu statul de drept, zic.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. Aici e ca la piata. Toti se pricep la justitie si politica!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. @PCH – Nu semnezi contractul in conditile impuse de mine public documentul(contractul cu mitica ) ! in asta consta santajul. Nea Bendei,in numele RCS&RDS , semnase contractul si nea mitica !

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. @PCH – E ca si cum te-ar chema Sile Camatarul la el, sa te puna sa semnezi un contract sa-i dai 7 milione euro pe an, pentru ca altfel o sa dea o bucatica din tine in fiecare zi la lei.
  In cazul de fata, Sorin Alexandrescu il cheama pe administratorul RDS si il ameninta ca daca nu semneaza contractul, la pretul la care vor ei, o sa-l toace in fiecare seara la Antena 3 si o sa le faca praf si listarea la bursa a RDS, dezvaluind contractul RDS cu Mitica.
  Acum ai inteles?

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.