Mai era un pic si incheiam anul fara sa se strice windowsul

Ieri si azi am stat mai putin pe computer. Azi am descarcat din telefon niste poze prin Digi Storage si voiam sa le vad in calculator. Aplicatia era oprita. OK. Pornesc aplicatia, imi arata ca se sincronizeaza, verific folderul, nimic. Verific online, acolo sunt pozele. Aplicatia se inchide brusc.

Apoi realizez ca nu e singura care face asa.

Bun. Am un SSD cu doua partitii si ~100gb liberi, pe care windowsul nu vrea sa ii mai vada, asa ca decide sa ma ajute inchizand fara nici un fel de avertisment aplicatii. Dupa cateva restarturi, nu a mai vrut sa pastreze setari, asa ca dupa cateva minute toate setarile windowsului au revenit la default.

Am reinstalat windowsul pe curat, cu sters partitii si recreat din nou si face la fel: Digi Storage nu se sincronizeaza, windowsul nu vrea sa pastreze setari sau sa faca updateuri. Rulat scandiskuri, nimic. Inainte sa crape, partitiile aratau asa.

 

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

60 comentarii

  1. Poti incerca sa vezi cu SSDLife ce zice, sau cu HD Sentinel. Deasemenea, vezi daca Intel are un tool pe site pentru SSD (parca ziceai undeva ca ai SSD Intel).

    Apropo, calculatorul se blocheaza des?

    00
  2. NOU
    #6

    Boss, ai virusi de pornurile alea cu paroase.

    00
  3. Ssd-ul pare sa nu fie GPT. Fix that first.

    Altfel, ce zici tu poa’ sa fie si buseala la ce se scrie pe ssd.

    Vezi in event viewer daca sunt inregistrate ceva erori la system (write fault)

    E posibil inclusiv ssd-ul sa fie pe duca… ce marca e? Are ultimul fimware? Daca e samsung, instaleaza utilitarul lor.

    Windows nu se buseste de capul lui.

    00
    • SSD-ul e relativ nouț (sub 6 luni, nu știu exact), l-am verificat acum cu utilitarul intel (e seria 520) și nu a dat erori.

      nu știu de faza cu GPT

    • Bună asta cu Windows-ul nu se bușește de capul lui :). Poate dacă nu instalezi nimic, dar nici atunci nu ești în siguranța. Dar ce-i drept se întîmplă mult mai rar la ultimele versiuni.

      00
  4. Ai facut cumva update la windows inainte? Seteaza ssd-ul sa faca un scan disk pt erori la urmatorul restart.

    00
  5. Eu sunt mai paranoic de felul meu, când vad ca PC-ul gâfâie incep sa-l scanez cu Malware bytes, e bun chiar dacă ai reinstalat windows-ul.

    00
  6. Deschide disk managemant si vezi pe acolo (refresh, rescan, mount, etc).

    00
  7. smartctl ce zice despre SSD ? (erori, sectoare realocate? )
    Cred (long shot) ca ar putea fi si de la RAM. Poti verifica cu un memtest ?

    00
  8. Cred ca sunt 3 variante. Ori un virus dubios, ori s-a facut vreun update pe undeva si ceva iti fute meciul ori ceva fizic. Am dat de curiozitate pe google „windows doesn’t keep user settings” si mi-a gasit ceva rezultate si multe chiar din decembrie 2016, deci e posibil sa te regasesti si tu prin ele.

    00
  9. Daca rezolvi, te rog sa bagi si un update, si poate ne lumineaza cineva care e treaba cu GPT. Mai apare ceva eroare din cauza asta uneori cand instalez windows.

    00
    • nu știu care e faza cu GPT și MBR, am instalat deja windowsul, nu l-aș mai instala o dată fără un motiv.

    • Că toată lumea îți zice sa treci la GPT, da’ fara să spună ce e, îți zic eu: e vorba de tabela de partiții. mbr e vezi (din ’83) GPT e nou și are niste avantaje (copii multiple pe disc, deci daca se buleste una din copii nu-i mare problema; suporta discuri mai mari de 2T; suporta mai mult de 4 partiții primare). Iar în cazul Windows, trebuie sa ai UEFI activat și să folosești versiunea de 64 de biti că să poți boita de pe disc cu GPT.

      Long story short, ca user n-o să vezi diferența între MBR și GPT și nu de acolo sunt problemele tale. Și trebuie reinstall daca vrei sa treci la GPT.

      00
    • GPT-ul îți permite mult mai multe partiții primare (cel puțin 128) şi limita de dimensiune a partiției e mult mai mare (8 ZB, 8*10^21), nu e limitat ca MBR la 4 primare și apoi numai logice, cu dimensiunea maximă de 2TB.

      00
  10. Evident că îți cade nasul dacă pentru operații așa complexe, salvat poze pe ssd de pe Digi Storage, folosești o distribuție linux! Eu recomand, pentru că asta folosesc, sabayon linux.

    00
  11. un trim i-ai dat?

    00
  12. Use Fiskars X11.

    00
  13. incearca sa pui un windows si pe alt hdd, pe bigman ala poti crea o partitie de 50 gb si vezi daca mai ai probleme

    pentru teste de hdd foloseste crystal disk (orice diferit de albastru/verde e buseala)

    n-am mai intalnit ciudatenia asta, miroase a virus/rootkit dar de obicei jucariile astea nu prea fac prostioare marunte care sa le dea de gol :)

    00
  14. wu.krelay.de/en Faci ce scrie acolo si pe urma o sa-ti gaseasca update-urile in maxim 10-15 minute.

    00
  15. Parca e in bancul cu ala care spune ca a avut un accident de avion, ca a cazut intr-o groapa in timp ce se uita dupa un avion.

    Asa si tu, se pare ca ti-a crapat SSD-ul, dar spui ca s-a stricat Windows-ul :)
    Nu ca n-ar crapa Windows-ul, dar SSD-urile uzuale actuale se strica surprinzator de repede.

    00
  16. NOU
    #37

    Pare o problema hardware. Cred ca trebuie sa renunți la o toporișca, doua si sa iei alt ssd.

    00
  17. Intr-o dimineata pe la 4 m-am trezit cu un ecran mare albastru la pc. Din senin crapase w10. Am rezolvat totul pana la 5 pentru ca aveam salvare cu Acronis, ceea ce te sfatuiesc sa faci. Iti faci o imagine la partitia System reserved si la C si ai grija ca pe C sa nu pui mai mult de Windows si programe instalate. Toate datele sensibile si pe care le modifici des pune-le pe alta partitie, inclusiv salvarea cu Acronis (imaginea e recomandabil sa o pui si/pe alt SSD/HDD), astfel ca, in cazul in care a „crapat” C-ul, sa nu pierzi date importante. Si nu uita ca desktop-ul e tot pe C, „din fabrica”, asa ca nu tine pe el decat shortcut-uri. Daca „crapa” windows-ul, pierzi si ce ai pe desktop.
    Tu poate cunosti astea, dar pun pariu ca sunt multi pe aici care nu stiu.

    00
    • mergi in d: faci un folder „gigel” copiezi d:\gigel in clipboard

      apoi mergi in c:\users\gigel …si dai click dreapta pe desktop – propertie „location” si inlocuiesti c:\users\gigel\desktop cu d:\gigel\desktop

      repeti figura pt toate care apar acolo ( o sa dispara la prima vedere )

      cand repui imaginea, doar faci din nou link-urile …si o sa ai toate jucariile la locul lor ( favorite/download/desktop/music/pictures/ etc )

      ps. acronis are si o smecherie care se aplica de pe la xp in sus, daca faci o imagine si apoi o restaurezi pe alt sistem – ai posibilitatea sa pui driverele in format inf/sys/cat intr-un folder si poti sa restaurezi cam pe orice configuratie. la W10 sistemul face o verificare daca detecteaza configuratia schimbata si modifca el hal-ul

      00
  18. Nu mi-a mai crapat Windows-u’ de vreo 4 ani, in afara de cand am sters eu MBR-u’ si alte partitii de sistem jucandu-ma cu distributii de Linux. Iar ultima data cand mi s-au busit user settings a fost acu’ vreo 2 luni si era pentru ca nu mai actualizanem sistemul ala de peste doua saptamani.
    Win10 te protejeaza fortat si asta ti se intampla daca nu faci update. La mine toata taranenia se pare ca a venit de la Bitdefender (IS 2016 atunci), care are active actualizarile de sistem si a intrat in conflict cu mecanismul de la MS – ambele active, pune pe automat, si si-au dat cu stangul in dreptul (e doar o suspiciune puternica, nimic confirmat de „specialisti”).
    Daca nu e busit SSD-u’, ia si asta in calcul (asta sau un virus … mai exotic).

    00
  19. Mac, ca prima schimbare de anul nou?

    00
  20. cred ca as renunta la tehnologie daca ar trebui sa-mi reinstalez laptopul de acasa. pur si simplu. am win7 instalat de cand a aparut el. am o imagine de Norton ghost dar e prea veche/neactualizata. pur si simplu cred ca m-as apuca de agricultura daca mi se strica laptopul. am zis.

    00
  21. infige mai bine mufele de la hdd, misca putin si memoriile ram, vezi si tu cum se comporta.

    00
  22. Las un sfat pentru data viitoare….

    Ai Drive SnapShot, un .exe de ~400K, free mereu – http://www.drivesnapshot.de/en/down.htm

    Un backup comprimat la c: dureaza cateva minute. Faci o imagine noua la cateva saptamani, sau cand iti aduci aminte. S-a intamplat un necaz, restore c: rapid. In felul asta ai pierdut maxim 10 minute.

    00
  23. De curiozitate, ce a fost până la urmă? Eu suspectam memoria sau ssd cu probleme, cu un plus la memorie.

    00
  24. Treci pe Linux şi scapi de orice bătaie de cap.

    00
  25. MUIE WINDOWS

    00
  26. ciudat, zilele trecute am patit ceva dandana si eu de a trebuit sa reinstalez.

    00
  27. fuck cleartype! fuck it in the ass!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube