Succes pe termen lung: grandi.ro

Mi-am adus aminte de grandi.ro, un site de licitaţii din alea meseriaşe, care promitea prin 2010 că rupe norma, cumpărând oameni şi publicitate în stânga şi în dreapta. Cea mai amuzantă fază a fost când au anunţat că dau la licitat un Golf de 30.000€. Doi ani mai târziu, azi adică, siteul nu mai funcţionează, iar câştigătorul, Răzvan Gîrmacea (cunoscut la vremea aia doar comunităţii SEO, pentru că făcea tot felul de mizerii, şi…omul care ocupa de SEO la grandi.ro), n-a mai vorbit niciodată de Grandi sau de Golf-ul lui cel nou.

Următorul premiu a fost o Dacia Sandero. Şi după aia nimeni n-a mai auzit de site. Dar pare logic să bagi 40.000€ în promovare şi să îl închizi după doi ani. Să ne aducem aminte de oamenii care latră pe twitter că doar ei fac succes şi alţii sunt geloşi pe valoarea lor.

 

Data viitoare promit că îl laud. Că BlogalIniţiative e o chestie chiar mişto.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. e si vandut golful ala de multa vreme:))

    00
  2. „Fac pe jurnalistul” da, cam penibil.

    00
  3. Nu-mi mai aduc aminte prea bine dar ce legătură a avut ccb-ul tăguit cu asta?

    00
  4. Macar a dat semnal

    00
  5. golf de 30.000…mda…asta e ca limousine sau ma insel eu?

    :)

    00
  6. E cumva si un mic upercut pentru cel mai complet chinez? :)

    00
  7. Poti sa iei un pic la sortat si proiectele castigatoare de la Webstock, majoritatea cu aceeasi soarta…

    00
  8. Cand intrii pe grandi.ro ,de ce cere username si parola?
    care e faza cu site-ul ?
    poate au ei o baza de date si il folosesc sub acoperire

    00
  9. NOU
    #11

    Chinezu’ ala si-a luat porecla de la fostele lui prietene?

    00
  10. VIDEO: „Probabil cel mai” creţ blogger face pe jurnalistul. Il recunoşti?

    00
  11. Bai, ce scarbe. Si pe omul asta il am si eu in lista de mess si am vorbit de cateva ori cu el. Da’ nu stiam ca-i asa pramatie.

    00
  12. NOU
    #14

    Un articol de mare angajament: http://www.alexandrunegrea.ro/2017/05/12/comunicare-inteligenta-din-partea-grandi-ro.html si un exemplu de endorsment cu comentarii de mare angajament: http://www.arhiblog.ro/s-a-lansat-grandi-ro/

    00
    • @andrei catalin: hai că m-am râs la analiza aia de comunicare. caută şi articolul de peste 2-3 luni, când ne-am dumirit că e o ţeapă.

  13. Citat dintr-un clasic chinez „Blde blce blnu blte blbucuri blfrate blcand blcastigi?”

    00
  14. andrei catalin, iar legatura dintre articolul publicitar de la mine si articolul de aici este…? sau ai zis ce plm, e prieten cu zoso, ia sa ii dam muie, nu?

  15. Nu face golful ala 30000, cred ca nici daca ar fi r32 nu ar fi atat de scump

    00
  16. Cand vine vorba de site-uri de genul nu se stie niciodata, poate asta e strategia, se dau la fund, dupa care vin in forta si fac o licitatie pentru tablourile celui mai mare pictor rus mort la nastere

    00
  17. NOU
    #20

    @Arhi: legatura e ca in comentarii aparai ideea, afirmai ca e un proiect pe care il cunosti si il recomandai, fiind dezamagit de toti scepticii care il proclamau teapa. Asa cum Chinezu a promovat proiectul, asa ai facut si tu, nu e mare diferenta. Partea a doua e ca n-ai cum sa stai sa investighezi fiecare proiect/firma care cumpara publicitate de la tine si nici nu e treaba ta asta, dar e bine sa ne aducem aminte din cand in cand ca publicitatea ramane la fel peste tot si ca bloggerii nu-s mai special sau mai de incredere. Si tot e bine sa nu promovam orice dubiosenie.

    00
  18. Diferența dintre România si alte tari este : legislația . De aici vine si încrederea sau neincrederea userilor.
    In Italia, daca vreau sa fac un site de genul Grandi, pretbomba, megabid etc, imi trebuie aprobare din partea statului !
    Toate siteurile accesate de pe teritoriul Italiei sunt filtrate de provideri si daca accesezi un site de genul pokerstar de exemplu, îți este blocată pagina . De fapt , este vorba de un redirect pe un server guvernamental unde este postat faptul ca acel site nu se supune controalelor italiene in conformitate cu nu știu care lege.
    Italienii când intra pe un site de genul grandi.ro, daca li se încearcă pagina, au încredere ca acel site este verificat lunar de către experții companiei de loterie italiana. Orice modificare in sursa se face cu aprobare si bineinteles plătesc comision statului italian.
    Deci, atunci când este o terra companie implicată in procesul de reglementare a jocului, parca altfel sta treaba.
    Dar când plătești bloggeri pt a promova un site făcut pe genunchi seara după facultate, parca este motivată neincrederea.
    Repet, nu zic si nu am afirmat ever ca anumite siteuri ar fi tepare. Cu toate ca cine știe RST își aduce aminte când erau părți de cod din pretbomba cu userii de tip bot care plasat licitații. Dar repet, nu afirmat ca ar fi tepe, ci eu personal nu mi-as face cont ever pe un site făcut acasă. Si daca este reprezentat de un SRL, atâta timp cat este un SRL cu sediul social pe salariul independentei la camera 34 unde mai au sediul social încă 200 de firme, e clară treaba.
    Un asemenea site trebuie sa aibă pe spate un statut juridic, sa plătească taxe pe profit etc. Da, taxe. Pentru ca e un business.
    Pana va ajunge romania la nivelul asta de reglementare, vor mai trece 10 ani si se vor mai scrie 10k de articole pe tema asta :)

    00
  19. catalin, din punctul meu de vedere nu a fost nici o teapa. oamenii au dat premiile, si-au facut treaba. cat despre chinezu, tipul a fost foarte ok in relatia cu mine, a platit exact cand a spus si in general, s-a tinut de toate promisiunile. opiniile lui zoso nu coincid cu ale mele in aceasta problema

  20. Astia spala bani cu site-uri fantoma

    00
  21. Despre escrocheria cu produsele de „detoxifiere” a colonului pentru eliminarea aşa-numitei plăci mucoide cred că eşti la curent. Doar că schema este reprodusă în multe domenii. Inclusiv în cele tehnice. Un exemplu sunt panourile radiante, pentru încălzirea locuinţelor. Dacă te uiţi pe siteurile care vând aşa ceva sau materialele tipărite, te cruceşti de nenumăratele efecte panaceu pe care le au, unii mergând până la vindecarea cancerului.

    Un exemplu avem pe

    Produsul este plin de beneficii medicale:
    – echilibreaza nivelul acidului in organism – deci nu il creşte, nici nu îl scade, ci îl normalizează, adică dacă-i prea mare îl scade, dacă-i prea mică îl creşte (în unele locuri se susţine aceeaşi lucru şi legat de tensiunea arterială).
    – normalizeaza nivelul colesterolului – idem
    – are efect anti imbatranire, prelungeste durata de viata – mai necesită comentarii? ş.a.m.d.
    Şi toate astea de la o simplă bucată de tablă cu câteva fire de nichelină sau altă acoperire cu rol similar. Păi nu-i fantastic? Ar trebui desfiinţată industria medicală dacă plasmele termice rezolvă tot.

    În paranteză fie spus, se ignoră studiile medicale care spun că expunerea prelungită la o sursă puternică de infraroşii poate duce la cataractă. Nu ştiu dacă este valabil şi pentru panouri sau nu, dar cât timp nu există studii care să studieze acest aspect, parcă nu m-aş oferi cobai. Să mai spun că pentru toate beneficiile medicale invocate nu există nici un studiu medical de susţinere?

    Dincolo de beneficiile medicale, mai sunt şi cele energetice: „reducerea costurilor cu incalzirea cu pana la 50%”. Nevoia de energie pentru încălzire se poate aproxima destul de bine cu formula volum (în mc) x 50 waţi +/- în funcţie de gradul de izolare al încăperii. În acelaşi timp ai destule cunoştinţe de fizică încât să ştii că randamentul transformării energiei electrice în energie termică este pe la 100%. Deci dacă cu o aerotermă, un reşou, un convector electric, un calorifer cu ulei sau alte aparate electrice de încălzire vrei am nevoie de 2 KW pentru încălzirea unei camere, cum poate un panou să asigure aceeaşi temperatură cu doar 1 KW? Simplu: nu poate.

    Iar justificări de genul „încălzeşte obiectele, nu aerul” sunt un mare minus, nu un plus. Când ieşi din baie în pielea goală parcă aerul ar fi cel care intră în contact cu tot corpul, nu dulapul. Cu ce te ajută un dulap cald în aer rece? Da, treptat se echilibrează temperaturile, dar parcă tot mai practice sunt aparatele care încălzesc aerul întâi. Plus că nu toate obiectele din cameră vor fi calde, aşa cum se sugerează în toate materialele de prezentare, ci doar cele aflate strict sub panou şi încă puţin pe lângă, pentru că radiaţiile emise de panou au caracter de direcţional. Este şi motivul pentru care unele siteuri dau necesarul de panouri pentru locuinţe în funcţie de numărul de persoane, nu de suprafaţă sau volum, ideea fiind să ai un panou deasupra patului să nu simţi cât este de frig în restul locuinţei.

    În fine, ar fi multe de spus şi multe s-au spus deja pe internet. Eu la bannerul cu smartheat.ro m-am referit când am spus că arhi are şi în prezent (a avut la momentul respectiv) publicitate dubioasă. Da, ştiu, are copii de crescut. Dar nu pot să nu observ că în ţară mai sunt milioane de oameni care reuşesc să-şi crească copii şi fără a promova toate escrocheriile care le ies în cale.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube