Google şi China, part2

Ok, am gresit pe jumatate. Eu mizam pe “ciocu mic”, ei au prestat un ciocu mediu, ramanem cu searchul si cu imaginile si cu vanzarile, si cu tot, dar redirectam google.cn catre google hong kong.

google_china_service

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

20 comentarii

  1. Daaa…o sa cenzureze ei internetul sau google cand mi-oi vedea eu ceafa ma p…i eu pe toata cenzura lor.
    Hai sa-i vad ca cenzureaza ceva ca eu personal incep sa uploadez filmulete pe net cu mine cand f…t o pisica , doar asa ca sa le fac in ciuda
    V-o-mping!!!

    00
  2. „Forget it, Jake. It’s Chinatown. ” :))

    00
  3. WaLy, chill out, ca nu pe tine te cenzureaza si nici nu te afecteaza cenzura Chinei.

    00
  4. ce-mi place mie cel mai mult e reactia chinezilor, care se arata de-a dreptul socati ca cei de la google sunt impotriva cenzurii. pentru ei e ceva asa de firesc…

    00
  5. Acum China filtreaza rezultatele cautarilor pe google.com.hk

    00
  6. „plecarea” e doar marketing. pt prostit lumea. nimic altceva. vom vedea in timp daca e o miscare buna sau nu

    00
  7. Interesanta stategie, acum sa vedem cum va actiunea China in urmatoarea perioada la asta. :)

    00
  8. @WaLy: F.A.I.L

    00
  9. Încă odată, așa cum am zis și mai demult colea:
    https://zoso.ro/google-face-un-pic-de-gargara-vizavi-de-china/
    nu vorbim de bani; vorbim de politică.
    Guglea a făcut o mutare politică.
    Nimeni (afar’ de alde WaLy, cosmin și alții care gândesc similar) nu se îndoiește că în spatele deciziilor lui nenea guglea există un sprijin/interes major al guvernului american.
    Discuția se învârte în jurul „motivelor”.
    Așadar, comentariul meu e total în dezacord cu poziția autorului articolului; nu vorbim de mărimea ciocului și nici de viteza jocului de gleznă.
    Nu vorbim de fotbal, vorbim de șah.
    „Să comentăm bine!”™©, zic.
    :)

    00
  10. China are potential.

    00
  11. Decizia Google este istorica. In momentul asta, ei sunt in ilegalitate, conform legilor chineze. Nimeni nu a mai avut acest curaj.
    Lucurile nu se vor opri aici. Guvernul comunist chinez este prea dictatorial si prea autoritar ca sa accepte deciziile „sfidatoare” si pro-democratice ale unei companii, fie ea si Google. Doar dureaza nitel pana se discuta problema capitalistilor contra-revolutionari in aparatul de partid.
    La nivelul serviciilor oferite de Google, nu ramanen „cu searchul si cu imaginile si cu vanzarile, si cu tot”. Cu siguranta, nu tot. Companiile chineze de stat se vor retrage pe rand pentru a creste presiunea; deci vanzarile vor scadea.
    Ulterior, daca agentii serviciilor secrete americane (cum a inceput sa ii numeasca presa aservita guvernului chinez) nu inteleg sa revina in cadrul legalitatii dictaturii comuniste, vor suferi mai departe consecintele pana la inchiderea tuturor activitatilor.

    00
  12. Cum ziceam mai devreme:
    „…The Beijing business magazine Caijing reported last week that Google had employed Brent Scowcroft, President George H. W. Bush’s national security adviser, to ask the Chinese for direct talks in January…”
    Bre:
    Io nu-s mare partizan de teorii de constipație.. ori conspirație… ori ce-or fi ele… da’ deja treaba e în văzu’ tutulor, ca să zic așa…

    (pentru cine e interesat dă subiect…)

    00
  13. @Alex: Ți s-a zis la școala de șoferi să nu accelerezi la cotitură?
    Fiindcă derapezi?
    :)
    Nu-i nimic istoric… e doar politică.
    La un anume nivel, zoso are un punct: vorbim de bani.
    La alt nivel.
    Ia vezi… acum 3 ani… cât era prețul pe actiune la guglea… și cât era la bidu?
    Ia vezi azi.
    :)

    00
  14. Aseara China, ca raspuns la aceasta redirectionare, a inchis accesul la portalul Google de tot :D

    00
  15. E doar un episod dintr-un conflict acut si deja cu vechime… Au tupeu cit casa cei de la Google daca incearca sa submineze autoritatea statului chinez… Cica fac asta pentru drepturile omului si dreptul la informare, dar in primul rind o fac pentru banii chinezi.

    00
  16. Citat:
    „…2 hrs 29 mins ago
    WASHINGTON – The United States is urging Beijing to „seriously consider” the meaning of Google’s decision to partially withdraw from China over Internet restrictions.
    State Department spokesman P.J. Crowley told reporters Tuesday that the U.S. government played no part in the Web giant’s choice.
    But he says that Beijing „should seriously consider the implications when one of the world’s most recognizable institutions has decided that it’s too difficult to do business in China.”

    00
  17. Gunoi oricum google nu era nr1 in China

    Inafara de yahoo azi aici acu pe acolo mai sunt alte 6 motoare de cautare in mandarina asa ca …. cu google saa fara …. nu-i nici-un fas

    Nr 1 este Baidu si culmea ca e nr 1 ca rating (nr de accesari) este perfect integrat cu politica de cenzura a guvernoiului si asta nu-i dauneaza la bussines sau la credibilitate ci dinpotriva le dauneaza la ceilaltzi cei ce nu sunt atat de „integratzi” Baidu e detzinut de niste chinezi care au studia in USA (chiar pe bune si la universitatzi de prestigiu ) si s-au reintors in China comunsita , nu ca sa la aduca „lumina democratziei” si sa-i elibereze pe chinezoi de sub „neagra teroare a dictaturii comuniste” ci ca sa faca bani acolo unde sunt niste bani de facut.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Baidu

    Si daca dupa 4 ani de strofoc tot pe locul n-spe sunt cei de la Google atunci de ce sa mai imputa politrucii de la google locul degeba ?

    De prosti ce sunt cei care cred ca mutandu-se de la Beijing in HK Google a rezolvat ceva. Pur si simplu Google nu mai serviceaza cautarile in engleza din China ci doar pe cele in chineza . Ei si ?

    PS nici Gmail-ul nu a reusit sa depaseasca QQ-ul asa ca ce sa mai vorbim discutzii 4 ani de esecuri neintrupte culminate apoteotic cu o lichidare a divizie de sales ce a dat gres la Beijing si relocarea fat-cat-urilor la HK atat asta e tot. Decizia Google e „istorica” in acesia masura in care esecul lor comercial si de rating e de proprtzii monumentale.

    Si intrucat esecul e greui de inghitzit si de justificat iaca si pretextul cu libertatea . Iar pentru cei ce spun ca in America e altfel va recomand „Crossing Over” cu Harrison Ford si va asigurt ca e bazat pe cazuri reale, multe si documentate .

    Asa ca …. hai sictir .

    00
  18. Oare sa se doreasca o revolutie online in china? Se va putea schimba o putere prin metode „online”? Eu cred ca e un aspect interesant.
    O revolutie porneste din vina puterii prin incercarea de oprimare rapida si brutala.

    00
  19. Doar ce m-am intors din China. Au rulat toate cautarile pe un server din Hong Kong si acum poti cauta orice pe Google-ul din China. Sunt smecheri…

    00
  20. Astia de la goagal fac gargara in continuare https://uk.news.yahoo.com/
    ca nu mai cenzureaza, ca au probleme reale cu comunistii… gargara.

    De fapt, incepe presiunea de care scriam mai sus.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.