Gadgeturi USB – Top 5 Utile si Top 5 Ciudate

De când s-a inventat portul USB (Universal Serial Bus), care avea ca scop standardizarea modului în care comunică unitățile externe cu calculatoarele, mica fantă a eliminat aproape orice alt port de comunicare cu imprimante, camere foto, video, unități optice, etc.

Mai țineți minte porturile uriașe paralele de la imprimante sau mouse-ul pe serial port? Ei, moartea lor se datorează USB.


Pe lângă aceste inovații extrem de necesare și creșterea în același timp a vitezei de acces și a celei de transfer a datelor, a permis instalarea unor aplicații care să funcționeze direct de pe unități de stocare USB.

Noi am făcut un top al celor mai bune și utile gadget-uri USB, pentru că pot oferi utilități la care nici nu vă gândeați că le puteți lega cumva de calculator/laptop/netbook.

  1. Baterii reîncărcabile pe USB – funcționează ca orice baterii obișnuite folosite la camere digitale, aparate de ras, lanterne sau orice alt aparat care accepta baterii AA sau AAA. Se încarcă în câteva ore și te scapă de încărcătorul vechi, voluminos și greu de care aveai nevoie înainte. Se găsesc în mai multe variante de putere și preț, la orice distribuitor de produse IT. Bateriile sunt utile atunci când mergi într-o excursie în care nu ai acces la priză și ai un laptop cu baterie puternică la tine. Din aceeași categorie puteți încerca și încărcătorul USB pentru baterii, tot pentru cazurile când nu aveți prize. Atenție însă ca bateriile să fie reîncărcabile, pentru că altfel poate exploda.
    Se pot cumpăra de aici: USBMania
  2. Încărcător solar cu conexiune pe USB – mulți dintre noi avem deja telefoane cu cabluri de date pe portul USB cu care le conectăm la alte diverse aparate. Folosind portul acesta, putem să încărcăm telefonul când suntem pe munte sau la mare și nu avem acces la priză, dar avem nevoie de telefon. E simplu – ții la soare platforma cu celule fotosensibile și cuplezi cablul USB la telefon. Îți poți folosi telefonul aproape imediat, conectat la încărcătorul solar. Util în vacanțe.
    Se găsește la noi aici: Telecom-Shop
  3. HardDisk-uri și Stick-uri de memorie pe USB. Le știm cu toții, mai ales stick-urile, care au înlocuit aproape în totalitate alte medii portabile de stocare, când vrem să transferăm informații. Câți dintre noi nu ne amintim cu drag când făceam schimb de programe pe dischete de 1,44 MB, mergând cu teancul principal și cu cel de backup, în caz că una din arhive era pierdută din cauza dischetei nefuncționale? HardDisk-urile sunt variantele mari ale stickurilor, mergând spre 1-2 TB (1-2000 GB) în ultimele versiuni, care funcționează mai ales pentru cei care lucrează la birou pe un calculator și acasă pe altul, pentru cei care nu mai au spațiu pe laptop sau pentru cei care își țin fișierele în copii de rezervă.
    Se găsesc pe orice site de produse IT – caută.
  4. Mouse-ul Wireless pe USB – e util mai ales pentru utilizatorii de laptop care nu suportă să lucreze cu touchpad-ul. Eu personal nu sunt așa de mare fan, pentru că e mult mai simplu să manevrezi pe laptop în orice spațiu cu un touchpad, decât să scoți mouse-ul de fiecare dată. Însă e extrem de util la navigarea pe internet, la design și la multe alte activități ce necesită dexteritate mai multă și o mână mai sigură, care touchpad-ul nu poate să o ofere. Mai mult, poate fi folosit în prezentări ca telecomandă pentru navigare prin slide-uri. E un must have pentru un om de business.
    Se găsește pe majoritatea site-urilor de IT, inclusiv pe USBMania
  5. Încălzitorul de cafea – l-am tot văzut apărând prin topuri, dar nu am apucat să îl folosesc încă. E întradevăr o problemă când îți faci o cană de cafea la birou și nu apuci să o bei din cauza unor lucruri urgente de rezolvat sau pentru că șeful te cheamă într-o ședință neanunțată. Funcționează simplu de tot – îl cuplezi la USB, îi dau drumul și pui cana pe el. Când te întorci, cafeaua ta e încă fierbinte. Util, dar îți va consuma mult din baterie, dacă nu ții laptopul în priză.
    Se găsește la GalleriaConstanta.

Am lăsat intenționat pe dinafară imprimantele sau aparatele foto, pentru că ele nu au fost create special pentru USB, ci doar le-a fost schimbat modul prin care se conectează la calculator, iar vechile variante au dispărut aproape complet.

Pe de cealaltă parte a lumii gadget-urilor USB, am ales 5 dintre ele ca fiind din punctul nostru de vedere cele mai ciudate. Am întâlnit încălzitoare, răcitoare, chestii care se mișcă, luminițe, jucării, stick-uri cu design interesant, lansatoare, chestii care produc zgomot, miros, etc. Am gândit îndelung și am selectat cele mai ciudate 5 dintre ele:

  1. Grătarul pe USB te ajută să faci o fripturică chiar lângă laptop. Cred că gadgetul ăsta e pentru cei care nu se ridică nici măcar să mănânce ceva. Merge să pui în el și sandvișul la încălzit sau chiar să călești niște ceapă. Opțiunile sunt nelimitate. La fel și mirosurile, mai ales la birou. Locul 1, de departe. Din aceeași rubrică mai fac parte toasterul sau aparatul de făcut spaghete pe USB.
  2. Monstrul cu 6 picioare pe USB e un simplu prelungitor și multiplicator de USB în 6 părți. El face mult mai mult însă cu ochii roșii, marca Terminator, care pot fi suficient de înspăimântători încât să țină copii la distanță. Arată ciudat, e păros, e mare și are ochi roșii. Merită locul 2 din plin.
  3. Aparatul de masat ochii, pe USB. Da, există și așa ceva. După succesul vărului său, aparatul de masaj pentru ceafă, umeri și alte zone cu mușchi, acum putem să scăpăm de cearcăne cu cele două degete care vibrează pe pleoapa ochiului, câte unul pe rând. Ciudat? Nuuuuuu. Locul 3
  4. Migrăm spre zona de baie cu periuța de dinți pe USB. Nu mi-e foarte clar cum ar trebui să o alimentezi ca să te poți spăla la o distanță sigură de laptopul tău. Am în minte doar urme de pastă de dinți pe tastatura sau un prelungitor de USB foarte-foarte lung. Nu înțeleg de ce ai vrea așa ceva, când există periuțe de dinți cu baterii(nu scrie nicaieri ca ar peria in ritmul muzicii din Winamp). Ciudat. Locul 4.
  5. Se pare că închidem topul cu încălzitoare – de mâini, picioare, degete, pături întregi, toate conectate la USB. Explicația comercianților și a producătorilor acestor ciudățenii este că se adresează persoanelor firguroase, care lucrează în birouri cu aer condiționat sau iarna în clădiri neîncălzite. Mă întreb oare laptopul nu cedează la temperaturile la care omului i se face atât de frig încât nu mai poate lucra la tastatura? Ciudat. Locul 5

Astea au fost selecțiile noastre.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Gratarul cu USB e cel mai tare :) Mi-am facut intr-o zi mici la munca. Culmea ar fi fost sa ii fac fix in birou :)

    00
  2. NOU
    #2

    si totusi, sa lucrezi intr-un cubicul si sa iti faci mici…doar daca s-ar inventa un absorbant de mirosuri pe USB, iar cand prajesti mici sa miroasa a odorizant de camera

  3. NOU
    #3

    Exista si purificatorul de aer pe USB, insa nu stiu daca absoarbe mirosurile :) Insa exista un gadget care imprastie miros si functioneaza pe USB

  4. sunt si eu curios de ce la mai bune e pus linkul site-ului, seo?

    00
  5. Ai fi surprins cat de multe sunt – acvarii, scarpinatoare, gadgeturi care scot sunete ciudate, filtre de aer, lansatoare de rachete, hamsteri pe USB, lista e infinita :)

    Merg ca si cadouri pentru pasionati

  6. Multe din USB Gadgeturi mi se par niste chestii total nefolositoare, si in acelasi timp un mod de a papa bani dupa fraieri :))

    00
  7. @Cetin: exista… in plus, poti pune ce parfum vrei in el…

    00
  8. misto unele dar si cat obosesc calcu.. nimeni nu spune?

    00
  9. Daca esti pe laptop, iti mananca din baterie, e normal. Acum despre desktopuri nu stiu sa sufere daca le conectezi la prea multe gadgeturi USB, doar pentru alimentare.

  10. Offf, mie tare mi-ar trebui manusile de pe locul cinci… de fapt nu m-as supara nici cu nicste sosete sau o paturik pentru spate… :) :). Daca vedeti pe undeva manusile alea dati de stire..

    00
  11. pe cand vibratorul pe USB ? Util pentru femei can baietii joaca jocuri in retea …

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.