Filme de weekend #94

Molly’s Game (2017)
Povestea adevărată a schioarei profesioniste Molly Bloom ce a pus la cale cel mai exclusivist joc de poker din istorie. Acțiunea este foarte antrenată, povestea interesantă și, deși filmul are două ore douăzeci, te ține lipit de ecran. Jessica Chastain e pe val și face un rol cel puțin la fel de bun ca cel din Miss Sloane (2016).

Goodbye Christopher Robin (2017)
Winnie the Pooh este unul dintre cele mai îndrăgite și cunoscute personaje de către copii, dar câți dintre voi știți că a fost real? Povestea lui Winnie a fost scrisă de A. A. Milnie, inpirat de fiul său, Christopher Robin. Filmul este o dramă în care vedem cum copilăria unui copil inocent a fost furată și transformată într-o afacere de succes. Margot Robbie joacă atât de bine încât vrei, de mai multe ori, să-i dai palme.

Call Me by Your Name (2017)
Un bildungsroman al adolescenţei şi sexualităţii, Call Me by Your Name prezintă iubirea de o vară dintre Elio, un tânăr de 17 ani, şi Oliver, un doctorand de 24 de ani ce lucrează cu tatăl lui Elio. Atmosfera filmului  te face să te simţi ca şi cum tu ai fi în vacanţă în nodul Italiei iar pe mine m-a transportat în timp, într-una dintre multele vacanţe petrecute într-un sat din Dobrogea. Ce nu înțeleg este cum a putut pierde Oscarul în fața unui film precum The Shape of Water.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

26 comentarii

  • Confirm, bun film.

   Thumb up 7 Thumb down 0
  • E ultima parte a trilogiei american frontier a autorului. Primele 2 is Sicario si Hell or high water, ambele find mai bune …. still f bun. Ma asteptam sa ia macar niste nominalizari la oscar dar a fost lansat cam devreme in an ai semiwesternul artistic al anului a fost 3 billboards outside ebbing.

   Thumb up 8 Thumb down 0
 1. Nu mai lasa ma’ toti amatorii sa scrie la tine pe blog.


  Comentariu apreciat. Thumb up 34 Thumb down 0
 2. Un film cu homosexuali aduce garantat un Oscar? Nu chiar, deja e concurenta si pe directia asta.


  Comentariu apreciat. Thumb up 43 Thumb down 0
 3. Nu e aici locul pentru cronici din astea elaborate, noi vrem aurasi!


  Comentariu apreciat. Thumb up 33 Thumb down 0
 4. Rusine mie, abia la al treilea film mi-am dat seama ca nu Vali a scris tampeniile astea.


  Comentariu apreciat. Thumb up 63 Thumb down 0
 5. the clash – pentru că politikă și chestii, nile hilton incident – poliție coruptă, crimă, curve, omor, the hostiles pentru că christian bale, indieni, pac-pac, omor și Rosamund Pike e frumoasă

  Thumb up 3 Thumb down 0
 6. “Margot Robbie joacă atât de bine încât vrei, de mai multe ori, să-i dai palme.”

  Sper că te refereai la palme peste buci, că alea ar fi singurele palme pe care aș vrea să i le dau.


  Comentariu apreciat. Thumb up 30 Thumb down 0
 7. “Fara aurasi viata e pustiu”

  Thumb up 14 Thumb down 0
 8. No , asta și ăla cu dunkerque nu le-am mai văzut din cele nominalizate la za best la Oscar. N-am mai putut după rasuflatele celelalte, m-am întors la seriale.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 9. Am vazut Miss Sloane si mi-a placut, am tot zis ca o sa vad si Molly’s game dar am uita, am vazut in schimb 2 balarii pe netflix, game over man si when we first met, plictisitoare rau ambele.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. “pe mine m-a transportat în timp, într-una dintre multele vacanţe petrecute într-un sat din Dobrogea”

  Bulgare,
  Nu stiam ca-ti place si Nutella… :-)

  Thumb up 12 Thumb down 0
 11. Eu am început serialul Broad City, amuzant, il difuzează si Comedy Channel dar după 12 noaptea din motive evidente.

  Thumb up 2 Thumb down 0
 12. call me by your name… cand am ajuns la “bildungsroman” incepusera deja niste senzatii ciudate in stomac. m-am tinut tare si am citit si restul cronicii. eu as vrea sa vad un film despre viata celor care concep astfel de filme… cred ca ar fi o tragicomedie al dracului de plictistitoare is obositoare.

  Thumb up 7 Thumb down 0
 13. >>>a murit lepra de mischie. iliescu nimic.

  Corect, dar nu se vede pădurea din cauza cioturilor: Mischie a trăit liniștit până când a murit de vârstă sau de ce boli suferea. Nu a murit în chinuri dar cât a trăit, a trăit liniștit, nederanjat, nepăsător… din poze, era un cap format numai din fălci, clar că nu-l interesa dacă moare, și-a aranajat viața, familia, „nu-mi mai pasă de restul”, etc.
  Ori pe Iliescu pare-se că-l interesează să trăiască cât mai mult posibil, să recupereze anii cât timp a stat supt Ceaușescu.

  S-a scris anterior că exista un zvon cum că pesediștii mai bătrâni își făceau tot felul de pariuri între ei (ex. năstase mitrea dip hrebe care ajunge primul la miliard), dacă Iliescu a făcut și el un pariu cu ei, la vremea respectivă? Pariul să fie ăsta: el, Iliescu, să ajungă să-i îngroape pe toți cu care a avut treabă în politică, iar după ce ultimul crapă (liniștit, nederanjat, cum dracului!?), își dă și el duhul anul acela sau următorul.

  Pe urmă pe patul de moarte, într-o romengleză stricată, să declare „I win”, pe urmă închide ochii. La știri să vezi & auzi asta:

  – Astăzi, primul și fostul președinte al României, Ion Iliescu, a murit la spitalul Floreasca fără complicații din cauze naturale, la vârsta avansată de … . Administrația spitalului susține că ultimele momente ale fostului președinte au fost pașnice dar foarte ciudate deoarece, cu câteva clipe înainte să moară, acesta a declarat „I win”. Este un mister ce înseamnă asta sau ce a vrut să spună pentru că nimeni, care a avut legături importante cu domnul Iliescu cât timp a fost coleg de politică și președinte al țării, nu mai trăiește să comenteze această declarația de victorie.

  Thumb up 8 Thumb down 0
 14. Lasa, ca si Weasley ala ar merita niste scatoalce ca la mama lor.

  Thumb up 6 Thumb down 0
 15. Red Sparrow, desi nu e la fel de inteligent ca si “Thinker Tailor Soldier Spy” (Dame, König, As, Spion :))))) ) sau ca “The good shepherd”. E cu rusi, deci destul de dur la unele scene.

  Sa inteleg ca acuma se fac filme cu homalai prin satele din Dobrogea? :D :D

  Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.