Facem ceva cu afișajele astea?

Înțeleg ideea, afișajele de genul ăsta consumă foarte puțin, de aceea sunt încă folosite, dar sunt oribile că nu vezi ce naiba scrie pe ele. De asta zic, în goana asta după casa inteligentă și așa mai departe, facem ceva cu ecranele astea să fie un pic mai citibile? Mai mari, mai luminate când le luăm în mână, ceva…

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Pai asta e o telecomanda ieftina de la un AC ieftin (stiu suferinta, am Beko pentru ca a fost ieftin, telecomanda e identica).
    Daca iti iei unul mai scump ai wifi, control de pe mobil (ecran misto), control prin Homekit/Alexa/Google ca sa nu trebuiasca sa te mai uiti deloc la ecran. Probabil telecomenzile cu care vin sunt la fel de penibile, dar nu te mai intereseaza.
    Tehnologia exista, trebuie doar sa #numaifimsaraci

    00
    • Mi se pare cam dificil sa controlezi toate echipamentele de pe mobil. Exista o oarecare flexibilitate, pentru ca telefonul il ai mereu la tine, dar totusi este mai rapid sa pui mana pe telecomanda si sa apesi un buton decat sa deblochezi telefonul, sa cauti aplicatia, etc.

      00
    • La Daikin chiar daca telecomanda este mai savanta, pot sa confirm ca imi este de 10 x mai usor sa intru pe aplicatie sa controlez aparatul. Iar daca mai vrei sa si programezi pe intervale orare/zile, fiecare cu setarile proprii de temperatura/mod functionare, mult succes cu telecomanda..

      00
    • Nici nu trebuie sa cumperi unul scump sa ai toate aceste facilitati. Cumperi o „telecomanda” universala Broadlink RM4 mini (80 lei) sau RM3. In acest fel ai comanda tuturor dispozitivelor comandate prin IR pe telefon (TV, Aer conditionat, etc). Daca ai Alexa/Google Home le poti comanda si vocal. Daca mai cumperi si senzorul de temperatura/umiditate (20-25 lei) poti seta diverse scenarii. Gen sa porneasca singur cand temperatura creste peste X grade si sa-l stinga cand atinge temperatura X (IFTTT app).

      00
  2. „când luăm în mână, ceva – mai luminat”

    00
  3. Păi mai schimbă-i și tu bateria :).

    00
  4. incearca cu un filtru de polarizare circular :)

    00
  5. Un prieten si-a luat chestia asta https://www.emag.ro/telecomanda-universala-hub-wifi-rm-pro-broadlink-rmpro-eu/pd/D0FXRKBBM/ si controleaza AC din telefon. Inainte sa ajunga acasa cu 30 de minute pac il porneste din telefon.

    Probabil peste cativa ani o sa fie ceva standard pe toate .

    00
    • Da, o am si eu + google home mini. Impreuna au fost 149 lei. Poti comanda usor de pe telefon sau prin voce orice aer, orice televizor si aproape orice device folosind si o priza cu wifi de 70 de lei. Telecomenzile astea sunt pentru oamenii 50+ care nu sunt obisnuiti cu tehnologia.

      00
    • acum e super util sa pornesti caldura de la AC din telefon. Radet aduce tehnologia in casele romanilor

      00
  6. „nu vezi ce naiba scrie pe ele”.

    e o problemă legată de vârstă. vârsta ta. se rezolvă cu o vizită la oftalmolog.

    00
  7. Incep sa cred ca astia fac anume produsele de low si mid range cu cateva neajunsuri ca sa justifice pretul mare pentru cele de high.
    Adica serios, la cat de putin consuma un led + logica de implementare(la apasarea unei taste se aprinde ledul timp de 5 secunde) ai zice ca le trebuie un epartament separt pentru iluminarea telecomenzii.

    00
    • NU….. doar folosesc ce au la indemana si sa fie ieftin. Cand deja ai un producator de „display-uri” la kilogram, care poate are pe stoc mii de astfel de componente, si tu deja ai logistica necesara si nu trebuie sa faci nici o modificare la banda de asamblare…….. de ce ai te-ai lega la cap cu „imbunatari” cand profitul tau nu ar creste considerabil?

      00
  8. Nu multi inteleg ce ai vrut sa spui.
    LCD ftw.

    00
  9. La Brasov sunt minus 48 de grade si tie iti trebuie AC?

    00
  10. #FirstWorldProblems

    00
  11. „the cheaper things” mi-a adus aminte de telecomanda amazon stick care avea vreo 3 butoane, acum asta noua parca are mai multe, e amuzant cand vad design-uri din astea minimaliste care vor sa ascunda incompetenta si gradul de lacomie,
    altfel aceeasi veche problema, un brand are 15 modele la acelasi kkt pentru ca.. „its free real estate” doar ca nu.

    ps. ma amuza ca in 2020(de acum) lumea se zgarceste la a integra un cip bluetooth or wifi sa-ti poti controla jucaria din telefon(sau smart-watch/device), dar iti ofera o telecomada care arata si functioneaza ca una de acum cateva decenii

    00
    • Daca ar fi vorba doar de chipul ala ,l-ar implementa toti.
      E vorba ca chipul ala are nevoie de developeri care sa faca un soft si softul ala are nevoie de updateuri si de mentenanta…si daca e si aplicatie pe telefon prin internet la distanta ai nevoie sa si mentii zeci de servere la care se conecteaza aplicatia aia.
      Implementarea de aplicatie pentru mobil care sa functioneze cu un aparat de aer conditionat,ar costa probabil mai mult decat productia lui in sine.

      Cat despre ecrane,e simplu.
      Orice taiere de costuri ,duce la profit,iar ecranele alea frumoase cu multe culori,costa bani.
      Nu cred ca deranjeaza un ecran prost in conditiile in care te uiti la el 10 secunde pe zi

      00
    • @robert3 Nu-i vorba sa fie frumos si multicolor. E vorba de contrast. Multe sunt foarte sterse din fabrica.

      00
  12. Vezi cele care vin cu aplicații de mobil.

    00
  13. Ala e iphone SE?

    00
  14. NOU
    #31

    ai cumva modelul asta de aer conditionat (Whirlpool SPIW 312L)? ca am luat si eu unul de 12000 BTU si inca nu l-am montat. Ceva probleme cu el? multumesc

    00
  15. Asta e nimic. Sa vezi cum e sa programezi dintr-un buton si un led o bariera cu receptor pentru telecomenzi marca Nice. De genul: se apasa butonul 3 secunde, dupa ce palpaie ledul de 7 ori lung si de 3 ori scurt se mai apasa butonul de 5 ori scurt si o data lung in intervalul de 13 secunde. Si Nice nu este o chinezarie pe vapor ci ditamai firma italiana care face sisteme de deschidere automata pentru bariere, porti si usi de garaj. In anul 2019 sa te zagrcesti sa montezi un afisaj LCD si cateva butoane …

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube