F64 s-a vândut unui fond de investiții

scris de 33

OK, F64 s-a vândut unui fond de investiții și luni organizează o conferință de presă pentru a clarifica lucrurile. Cifrele nu le știm, dar putem face niște supoziții, ca să aibă jurnaliștii prezenți la conferință de unde să se inspire când vor pune întrebări.

F6 s-a vândut din mai multe motive.

Planurile de extindere au fost amânate pentru că showroomul deschis acum doi ani, deși simpatic și mișto, nu aduce bani atât de mulți pe cât sperau. F64 nu face bani din vândut accesorii, ci din DSLR-uri. Iar piața de DSLR-uri nu se simte prea bine. Așadar, când veți auzi luni de planuri de extindere și de partener care să ne ajute să ne dezvoltăm, să știți că bat câmpii. N-au cum și de ce să se extindă din moment ce marfa lor nu se vinde la fel de bine ca acum un an sau doi. 

F64 au intuit corect expansiunea camerelor foto mirrorless, și au mișcat bine în zona asta. Asta s-ar putea să tragă prețul în sus, pentru că prețul va fi destul de jos, ei nevânzând de pe poziții de forță, ci de pe poziția unui business care scade. Update: ok, nu scade pentru că e un business prost sau greșit, dar crește pentru că piața de DSLR-uri a crescut și scade când aceasta scade. Detalii aici.

Alt punct de luat în calcul este investiția în crearea unei comunități foto pe modelul 500px, care a murit înainte de a fi lansată. Practic au îngropat niște bani aiurea.

E interesant de aflat și costurile de întreținere a siteului, printre care și contractul cu spammerii de la SeoMonitor. Și câți oameni au părăsit firma în anul 2013 (că de ce știm).

În rest, F64 rămâne același magazin mișto, cu aceiași oameni pricepuți și săritori, dar cu conducători fără viziune.