Empty Shop e o idee bună de tot

Lansat ieri, Empty Shop e un spațiu in Mall Promenada unde oamenii pot dona haine pe care nu le mai vor, haine care vor fi spălate și apoi donate unor oameni săraci.

Spațiu va fi deschis până pe 18 aprilie în București, după care urmează City Park Constanța, Shopping City Timișoara, Shopping City Galați, Brăila Mall, Shopping City Piatra Neamț, Ploiești Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall (Buzău), Shopping City Târgu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Râmnicu Vâlcea, Shopping City Sibiu.

În Brașov nu e :(

Am aflat de la Nihasa.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Pe mine m-a convins poza sa le fac o vizita. :D

    00
  2. Nici în Suceava nu e. N-ar fi fost rău.

    00
  3. Containere pt donat haine si incaltaminte puse in cateva intersectii? Poate n-am inteles ideea…

    00
    • și alea sunt bune.

    • O să mor și tot nu o să apuc ziua în care poți să tragi măcar o bășină fără să vină alt român să zică că ai tras-o greșit și că dacă ar trage el ar mirosi mai tare.

      00
    • Baia Mare – avem acele containere. Rezultatul e ca de multe ori locuitorii mai colorati ai urbei intra efectiv in ele, aleg ce le place si lasa mizerie teribila pe langa ele, asta desi normal containere au sistem anti furt.

      00
    • pui containere și noaptea le curăță reciclatorii (există) sau oportuniștii, ca fapt divers am dus ani la rând saci de haine la tomberoanele de la colțul blocului, până mă întorceam cu altele deja dispăreau primele – la fel s-a întâmplat cu mobila veche, oglinzile, geamurile și cam orice am dus la gunoi – așa că e foarte bine că se asigură că ajung acolo unde este reală nevoie de ele

      00
    • Bă, pana mea, da de unde știți că ăla care caută prin gunoaie chiar n-are nevoie de ele, serios? Sau ăia care iau pantofii din containerele alea, chiar credeți că îi iau doar așa, ca hobby?
      Ce om normal care n-ar avea nevoie de pantofi sau de haine le-ar lua pe alea de la gunoi?

      00
    • @tome dumitru, un om normal care are nevoie ar lua o pereche sau doua si ar lasa restul neatins, nu le-ar lua pe cele mai bune 50 sau cate poate cara si ar distruge aproape restul…

      00
    • În Timi există containerele pe stradă de fel puțin 2 ani.

      00
  4. donez beci cu victime

    00
  5. Pe ce punem pariu ca alea de firma in stare OK, cum au vizitatorii de Promenada anung la outlet-uri?

    00
  6. Păi in Brașov nu e că brașovenii sunt zgârciți. Urna cu alimente din Auchan e goală mereu.

    00
    • NOU
      #16

      Hai să lăsăm alimentele, că nimeni nu refuză o masă gratis, dar câți ar lua încălțăminte purtată de alții doar ca să nu dea banii pe o pereche nouă de încălțăminte?

      00
  7. Am fost la o asociatie umanitara si am vrut sa lucrez cu copiii.
    Stiti cum denumesc copiii orfani/abandonati in centrele de copii pe voluntarii care vin sa lucreze/se joace cu ei? „Oamenii care nu au haine de firma.”
    Copiii din casele de copii primesc FOARTE MULTE haine, majoritatea de la bogati (normal) – haine de firma.
    Incep sa ma intreb unde ar trebui sa donam incat un ajutor de felul (haine, adica) asta sa conteze.
    Cred ca trebuiesc alese cele mai sarace judete din tara, si nu spun asta pentru ca sunt din Vaslui. Dupa sau inainte Vaslui, care e in top5, stiti cae mai e un judet foarte sarac? Teleorman, ma. Teleorman.

    So, donam… dar unde ajung hainele?

    00
    • hainele ajung la lotul olimpic al romaniei de la rio 2016, cand au fost mici probleme cu tricourile teneșii și treningele, adică se rupea repede dupe 3 zile de purtat

      00
    • Ce mizda pa-sii sunt alea „haine de firma”???

      00
  8. „donam… dar unde ajung hainele?”

    n-ai citit mai sus? in Empty Shop

    00
  9. vor fi vândute în magazinele de ”totul la 12 lei”.

    00
    • Nu estw exclus.
      Ideal ar fi sa le donezi unei asociatii care monitorizeaza diverse centre de copii/batrani si le distribuie. CSR

      00
  10. … In Cluj in Sigma este un magazin in care poti dona ce vrei tu(obiecte/haine), iar ei vand acel obiect pentru a ajuta copii care sufera de cancer. Little People e fundatia. E o idee foarte buna importata de afara, pacat ca nu se dezvolta mult mai rapid peste tot in tara.

    00
  11. NOU
    #28

    In Brasov sunt containere pentru donat haine.

    00
  12. Dragă Marian
    Nu te supăra, dar e ok să nu știi de google.
    Poate că articolul anterior nu se referă la tine.

    00
  13. Vali, ”oamenii care vor să doneze hainele pe care nu le mai vor” pot să o facă tot anul, dacă-și urnesc un pic curul, dacă dau două click-uri pe internet și, practic, dacă CHIAR VOR. Nu, nu trebuie să fie totul la nas. De obicei pentru ca o faptă bună să fie dusă la bun sfârșit trebuie depus ceva efort și e normal să fie așa.

    La Brașov Fundația Bucuria Darului face o treabă fantastică de ceva timp încoace: filantropie pe bune (îi finanțează niște oameni de afaceri care, mare atenție!, nu vor să li se știe identitățile), integrare socială prin diverse programe și și preluare de bunuri. Înainte să aflu de ei duceam periodic haine, alimente și alte bunuri la un adăpost pentru oameni ai străzii de lângă Uzina Doi, dar la un moment dat acolo s-a schimbat conducerea și s-au interzis donațiile, deci m-au trimis la plimbare ăia care lucrau în cadrul adăpostului, cu scuzele de rigoare. Un lucru foarte bun la Bucuria Darului e că poți face și pomeni, doar că mâncarea e donată săracilor, nu o mofturesc rudele deja îmbuibate, care de fapt nu au nevoie de ea. E super decent!

    Mx

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube