Pe mine mă sperie numărul mare de magazine online noi…

Marius are dreptate, apar magazine online aproape în fiecare zi. Zi de zi, un om are ideea că, la cât de mul se cumpără online, dacă rupe și el o bucată de plăcintă, își ia imediat un Q8. Nu contează nici un detaliu, nu trebuie să ai cunoștințe sau capital, trebuie doar să vrei, restul vine de la sine.

Am urmărit la un moment dat un business unde îi recomandasem antreprenorului să intre în eMAG marketplace, pentru că nu îl costa mult (25% cât ia eMAG e mult pentru unii, puțin pentru alții) și nișa pe care era el era liberă și am rămas surprins când a zis că nu, a spus că el vrea să își facă treaba lui, platforma lui, magazinul lui. Șase luni a investit în asta, a convertit angajați în băgători de produse în magazin, a plătit programatori și designeri ca să aibă un site funcțional. După un an a dat faliment. Cred. Nu știu. Domeniul nu mai e activ.

Și apoi sunt oamenii cu idee geniale: să cumpăr ceva dintr-un magazin din .ro, cu livrarea acasă, și să le vând eu la preț dublu. De ce ai face asta? Sperând să prinzi proști care n-au auzit niciodată de Decathlon?

rucsacuri-drumetie-leo-emag

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Mda, e trist dar adevarat. Vision & mission din spatele businessurilor create in Romania, e fix un Q8, in cele mai multe din cazuri.
    Astea ne sunt valorile

    00
  2. Prin zona, la un moment dat 2 baieti au inceput o afacere cu termopane. Adica montau termopane, nu productie. In prima luni au prins un contract mai maricel ceva de genul 10-15 k euro. Urmatorul pas au comandat in leasing doua Santa Fe. Asa, sa fie.

    00
    • Hai lasa-ma! Nu-ti da nimeni masini noi +30k pe leasing dupa o luna de activitate, dupa 6 luni cu rezultate financiare extraordinare sa zici mersi daca iti dau doua Loganuri.

      Si pana la urma urmei poate oamenii nu-si doresc sa se dezvolte mai mult, probabil ca au 2-3 echipe cu care rezolva treaba si nu vor sa-si bata capul cu sute de angajati.

      00
    • Corect, in US e altfel. Prietenul meu, unu Gates, nu-l stiti voi avea deja in cont vreo 10 miliarde de dolari chiar de acum 35 de ani si mergea cu un kkt de Hyundai Accent. Si cand i-am spus, ba baiatule totul restul vietii tale nu ai pe ce sa cheltui atata banet, i-ati in plm si tu o masina mai ca lumea, mi-a zis: poate ca ai dreptate, dar orișicît!

      00
    • Asta-i noul trend in materie de termopane. Stiu ca mi-am pus anu trecut la casa. Dupa ce am cutreierat tot orasul am ajuns la concluzia ca cei ce vand termopanele au doar departamentele vanzare si montaj, adica doar preiau comanda, o trimit la fabricile mari, fabricile fac termopanele si le trimit firmei. Am asistat la descarcarea unor tiruri si am observat ca termopanele vin cu sticlele deja montate si calate.
      Nu se mai face productie la nivel de firma mica ca acum 10 ani.
      Practic ai nevoie de 2 baieti la montaj si poti sa-i dai bataie.

      00
    • @taipan

      Păi sincer nici nu mai ai cum să concurezi cu volumele și utilajele firmelor mari.

      Ca și cum nu se mai prepară vopseaua la zugrăveala în găleată ci toată lumea prepara la magazin cu utilaj profesional nuanța exactă.

      Timpul trece, tehnologia avansează…nu mai rentează.

      00
  3. La cati vand cursuri despre cum sa faci 10k pe luna cu magazin online nu ma mir deloc…

    00
  4. Putin iti ia Emag comision, cum sa nu. Si nici nu iti foloseste datele despre ce ai vandut, nici nu iti ascunde produsele ca sa fie mai vizibile ale lor. Au transformat „Cele mai vandute” în „Cele mai populare” fără să spună algoritmul care se aplica, ma rog, stim noi care sunt cele mai populare.
    Sa mai continui?

    00
    • Eu mă uit la televizor și produc 0 lei acum, sa spunem că eMag îmi dă un client pentru 100 de lei din care își oprește 25, deci 75 ai mei.
      Ar trebui să mă intereseze cat câștigă eMag sau faptul că în loc de zero acum am 75 de lei?

      10
    • Pai n-ai 75 de lei ca mai dai o
      buca la stat, una la furnizor, una la chirie. Ce frumos ne pricepem la toate

      00
    • @Bigbear Ce vinzi tu costa 85 de lei. Deci vinzi cu 100, emag ia 25 si tu ramai cu profitul.

      00
    • @Sab – tu ne explici că nu există afaceri profitabile sau ce anume?
      @mofo- există un cost de achiziție clienți și cost de operare. Un exemplu este afilierea – eMag sau alții plăteau site-uri procentual din vânzări pentru clienții trimiși de ei. Taxa respectiva există în toată lumea și există Amazon, eMag și mii de firme care lucrează cu ei plătind niste procente. In același timp există și destui oameni care susțin că nu e bine, nu merge, nu se merita sau nu funcționează.

      00
    • Sigur, in teorie si planuri de afaceri toate afacerile sunt profitabile. Emag este muma pt unii, pt altii ciuma. Ideal ar fi sa iti mearga treaba in afara Emag, din varii motive

      00
    • continua. emag trebuie sa moara. e prea mare si distruge tot in jur.

      00
    • unde e mai vizibil produsul tau, pe emag sau pe un site obscur?

      10
    • unde e mai vizibil produsul tau, pe emag sau pe un site obscur?

      întrebarea asta are un substrat interesant, dar e în subsolul unui articol, așa că nu o să vadă nimeni ce zic aici. anual, emag prezintă cele mai stupide căutări. dacă lași amuzamentul la o parte, observi că mai mult de jumătate sunt genul de căutări pe care oamenii le băgau în google. emag a înlocuit google în mintea oamenilor. nu mai cauți „cum ii zice la aia de piuie și alungă șoarecii” pe google, ci direct pe emag.

    • Un comision mare ajuta Emag sa aiba preturi mai mici cand compari produse similare, sau un adaos comercial mai mare la produsele distribuite de ei.

      00
  5. „Pe mine mă sperie numărul mare de magazine online noi” – Concurenţa este mama progresului

    00
  6. Afacerea e foarte simpla – nenea cu magazinul online nu are nici un produs pe stoc.
    Sta doar asa, la agatat – iar daca se gaseste vreun fraier care sa comande de la el de pe site, nenea se duce repede la Decathlon, cumpara produsul si il revinde la pret dublu la fraier.
    Tipul asta de afacere l-am remarcat mai demult, cand erau magazine online din Ro care revindeau produse de pe SportsDirect, cu termen de livrare vreo 10 zile (din UK veneau in vreo 5 zile). La fel si cu Ikea.

    00
  7. Il ultima saptamana am prins 3 sau 4 reclame pe instagram despre nush ce curs amznkkt si cum te invata sa faci bani d’acasa din fata calculatorului. „Vinzi sub brandul tau, produci in china si vinzi in toata lumea” cam asa suna 😂😂😂

    00
  8. Pe mine mă sperie că eMag lasă toți dubioșii acolo. Și ăia vând brățară fitness de 60$ cu 400$.
    Dar na, comisionul e comision și clientul oricum e fraier și revine.

    00
    • Da, iar daca ii suni si le zici ca un furnizor de pe marketplace face mizerii o baga p-aia ca „asta e problema furnizorului, nu a noastra, noi nu avem ce sa facem”. Vis.

      00
  9. Da, dar Decathlon nu dă „PAD TELEFON CADOU” !

    00
  10. Emag e foarte periculoa. A falimentat multe afaceri… pentru ca daca ai un produs care merge aproape sigur il vor aduce si ei si adio.

    Ori esti mare ca sa te poti bate cu emagul pe nista ta… sa ai deja piata si furnizori loiali… si atunci oricum nu ai motiv sa dai emaguluo nimic.

    Ori esti mic… ai gasit o nisa in piata si emag te va falimenta in mai putin de 1 an cumparand de la acelasi furnizor ca al tau mai mult mai ieftin si iti va sabota vanzarea in marketplace.

    Deci marketplace e o mare teapa pentru business-uri oricum eu nu recomand nimanui sa intre acolo…

    00
  11. Aparent este vorba de „easy-money”, practic cred ca este aproape imposibil sa ai succes. Sansele sunt mici pentru ca pe o piata unde exista un jucator gigant (Emag, ca sa nu mai vorbim de magazinele de afara) este foarte greu sa convingi oamenii sa cumpere de la tine. Cu ce i-ai putea atrage? Cred ca singura exceptie este sa ai o nisa foarte bine definita, pe care sa o cunosti, in care sa fii cunoscut, si care sa nu fie foarte bine acoperita de magazinele existente.

    00
  12. Astia merita comenzi date la misto fara ridicare.

    00
  13. 25% cere emag comision ?! În comerț?! 25%?!

    00
    • Incepe pe la 8 – 9% si creste in functie de domeniu. Însă poate depăși 25 %

      00
    • Confirmat fapt. Sub 18% nu iau. Initial voiau 21%, asta daca te cauta ei. 25% e daca te duci tu la ei probabil.

      00
    • douajcinci la sute? sa moara bibi, de nu, data viitoare contactez direct vanzatoru’ si ii cumpar produsu’ ocolind emag. impartim comisionu.

      00
  14. Eu cred ca trebuie sa ai produse/servicii unice, ca sa poti intra fara temeri in Emag Marketplace. Este limpede ca au aceeasi strategie ca Amazonul (). Adica orice ai vinde, o sa ajunga Emag-ul sa-ti faca concurenta (daca vinzi cat de cat bine). Si nu poti sa faci fata Emag-ului (sa fim seriosi), astfel ca tot la faliment se ajunge (daca te bazezi doar pe ce vinzi in Marketplace).
    Solutia termen scurt: – Emag Marketplace – investitie mai mica, faliment mai rapid (sau cand o vrea Emag-ul)
    Solutia termen mediu/lung: – promovarea unui website unic si de calitate, produse si servicii high standard. – investitie mai mare, risc faliment…si mai mare :)

    00
    • Dece trebuie sa vinzi pe emag, amazon sau ebay?

      Eu folosesc platformele astea doar ptr. reclama. Am poze cu logo, ofer o singura bucata, in text scriu ca daca vrei mai multe bucati o facem cu placere, cabpretul respectiv este valabil numai pe aceea platforma si ptr. cumparatori mici, pun preț de xxx,17. In majoritatea cazurilor le vand eu + cross selling.

      00
    • Sau mai simplu, pui un pliant în pachetele de le livrezi, că data viitoare cumpără de pe cutărică.ro, unde găsești produsele cu 10% mai ieftin.

      00
  15. Ideal este să le ai pe amândouă pentru început. După un timp poți renunța la eMag cu acel comision nesimțit.

    00
  16. Dupa puzderia de buticuri din 90 e pacat sa nu avem puzderie de vanzatori de chinezisme pe internet.

    00
  17. leo auto srl astia nu sunt si sams,pardon dealeri de auto secound hand?

    00
  18. @zoso – ce repede circula vestile. Ti-a suflat o pasarica, cum ca am criticat PNL-ul si gata, m-ai bagat la carantina? :D

    00
    • nu. comentai prostii de pe alt email.

    • Impossibru… zi-mi si mie prima litera din cealalta adresa de email. Chiar m-ai facut curios. Prostii spun constant, dar de schimbat adresa…
      Acum vad ca am ban pe IP…
      Daca e tradare, s-o stim si noi, frate Branzovenescu. :D

      00
    • https://imgur.com/gRp0WEG

      nu e nici un ban și nici o trădare.

    • Puma. E clar un typo, nu am cinspemii de emailuri. Scriu de pe buda cateodata. De ce mi-as schimba emailul dupa atatia ani? E acelasi cu care intru si la Radu, si la Petreanu, si la altii inainte sa se radicalizeze. Eu cand am ceva de zis, zic, fata sa umblu la email. It’s me, dog!

      00
  19. Oarecum offtopic: stie cineva un magazin online OK cu componente pt. servere?

    Ma intereseaza in special: memorii ECC, controllere RAID, cabluri SFF-8087.

    Multumesc.

    00
  20. Am început un magazin online în 2017, fără pic de experiență (la modul că știam doar să vând prin facebook pentru diferiți clienți – am client căruia îi vând de €120k lunar prin fb ads). Am zis să încerc și eu, ca un român adevărat ce sunt, doar că, dupa €17k futuți și un an jumătate, mi-am dat seama că sunt prost și nu știu ce presupune. M-am împotmolit la birocrație, contabilitate, stocuri (făceam dropshipping). După acest eșec, mi-am învățat lecția, am învățat cum se face un business serios, și astăzi am avut cea mai bună zi ever (4100 lei vânzări – 42% profit), și vânzările au devenit constante.
    Nu te învață nimeni, nu te ajută nimeni doar dacă pui banu’ jos sau pierzi din timpul tău să înveți pe pielea ta.

    00
  21. își ia imediat un Q8.

    Te rog frumos !! Un meleu . Ce-i aia Q8?

    00
  22. Voiam pantofi și m-a bombardat Facebook cu reclame.
    În afară de emag și amazon, eu nu cumpăr on-line. Sunt moș, nu am încredere în magazinele on-line.
    Intru pe site-ul ăla… sediul în București. Le scriu:
    – Vin eu, ma deplasez să probez și să cumpăr dacă totul e ok.
    – Noi nu facem decât comerț on-line. Cumpărați și coletul vine acasă.
    – Să platesc 20 de lei transport la 200 de lei comandă, iar dacă nu-mi vin, să returnez & shit, când și eu și voi suntem în același oraș.
    – Noi așa lucrăm…
    Am pus eticheta „dubioși”, și am închis subiectul cu ei.

    00
    • Gigel este bine sa stii ca nu toate magazinele online tin POS doar pentru ca se trezeste un gigel ca vine la „sediu”. Lucrurile aunt optimizate la maxim. E depozit, se lucreaza si nu are nimeni timp de un gigel care sa stea cu pixu’n gura si sa se mire de ce vede pe acolo. Asa ca shopping placut de pe emag ca tot de la magazinul online ala cumperi doar cu 20% mai scump. Bravo Gigel. Esti tare ;)

      00
    • De ce nu probezi la emag și la amazon?

      00
    • La emag probez, boss. Cer cu livrare in showroom. Iau, probez, dacă e cazul, returnez.

      Dacă as avea un magazin de care nu a auzit nimeni, și m-ar suna un client, aș accepta să vină el la sediu să probeze ceva.

      De ce? Pentru efectul „din gură în gură”: „Îi știu pe X, odată chiar am fost la sediu să probez! Faini!”

      Tot fac reclamă pe-aici tricourilor pe care le port, care costă 15 lei. (bune, nu se decoloreaza, bumbac 100%.)
      Pai magazinuldetricouri.ro are showroom! Au sediul intr-o casă, vând „pe genunchi”, au showroom intr-o cameră din casa aia! :) Cine e clientul lor de aproape 10 ani? Eu.

      00
    • În momentul în care vinzi o marfă pe care o poate vinde oricine (mai ales ceva perisabil, cum e moda), ce te face mai bun decât concurența? Prețul? De multe ori nu e suficient. De multe ori nici nu e necesar să ai preturi mai mici.

      00
    • Bravo Jerome. Esti tare. ;)
      Sugi pula, Jerome.
      De fapt, sugi pula, Grigore.

      00
    • @Cristi, da, dar te costă drumul până la emag, bani și timp, tot tu pierzi.
      Te întrebai cum te poți diferenția? Simplu, oferi schimb gratuit, deschiderea coletului, etc.
      PS: sunt în nișa „moda”, încălțăminte chiar. Știu ce nu se oferă și acopăr acea parte cu brio.

      00
    • @Cristi, doar ce am făcut comandă de 10 tricouri, chiar căutam v-neck fruitoftheloom. Mulțam’, dar dacă tot le ești client de 10 ani, poate le sugerezi să își pună și ei SSL.

      00
    • Dacă ai luat v-neck, sa verifici bucată cu bucată, să fie V-ul drept. Ei aduc cu vagonul, nu stau sa verifice fiecare bucată. Am prins FruitOfTheLoom cu V deplasat puțin. Il schimbă pe loc, dar trebuie să verifici tu.

      Recomand și firma Adler, pentru V-neck. Fabrica e in Cehia, materialul e mai fin, si lucrat mai cu grijă.

      Revenind la proba produselor „de modă”. Prefer un drum la showroom, că doar nu mă duc zilnic. În plus, de foarte foarte foarte multe ori produsul nu seamănă cu poza.
      Îl las pe Grigore de mai sus sa râdă ca prostu’: nu știu de ce, mi se pare mai „ortodox” sa probez pe loc. Scap de o grijă. Sunt moșneag, știu. Eu nici internet banking n-am, în 2019.

      00
  23. Sunt tare curios, de ce nu ofera emag aceleasi comisioane si afiliatilor :))

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.