După 5 ani, espressorul meu Dolce Gusto a cedat

Îl am din decembrie 2011, și-a făcut treaba exemplar până acum, de aceea mă mir că a cedat așa de brusc. Pur și simplu ieri n-a mai vrut să găurească capsula, am oprit, am scos capsula, am pus alta, am pornit din nou, a tras un horcăit scurt și a plecat spre plaiurile veșnice ale vânătorii.

Îmi voi lua aceeași marcă, dar varianta mai mică, de 0.6 litri. Ce mai amuză e că pe negru e 330 lei, iar pe roșu 390 lei. Pentru că arată mai bine.

 

 

nescafe-dolce-gusto

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. Din aceeasi categorie de produse, i-am luat nevestei un Tassimo acum vreo jumatate de an (vreo 199 lei promotie la Selgros) si este extrem de multumita de el – si-a aruncat toate pachetele de cafea de prin casa.
    Se pare ca sunt destul de Ok jucarioarele astea.

    00
    • si noi avem tassimo de vreo 5 ani, de cand au aparut, si merge brici, pentru minim 2 cafele pe zi. am folosit putin si dolce gusto, si ce imi place la tassimo e ca dozeaza el direct cantitatea de apa, pe cand la dolce gusto curge continuu pana opresti tu.

      00
  2. cum a cedat? l-ai spalat vreodata cu otet, contra calcarului? eu la vreo 6 luni ii fac 2 cicluri cu otet si nu am avut probleme.

    00
    • NOU
      #4

      in ce consta acest ciclu cu otet ???

      00
    • eu am un filtru de cafea dar principiul este similar. niste apa fiebinte trece prin cafea sau pastila. circuitul apei este supus depunerilor de calcar. in loc de apa in rezervor ii pun otet si astept sa curete circuitul si filtrul. bineinteles fara cafea in acel moment. happy now?

      01
    • se face detartraj pentru eliminarea depunerilor de calcar pe care le lasa apa pe traseele din aparat. asta poate prelungi viata aparatului in mod semnificativ.
      otetul insa este slab, va recomand sa folositi sare de lamaie: 2 linguri la 1 litru de apa. nu depasiti aceasta concentratie.
      se pune in rezervor solutia respectiva, se da drumul la aparat sa scoata cafea, se lasa sa curga 150-200 ml de apa si apoi se opreste. se lasa oprit cam 15 minute. se repeta pasii de mai sus pana nu mai ramane apa in rezervor.
      apoi se fac cateva cicluri de clatire cu apa curata.
      sarea de lamaie o gasiti in orice bacanie/hypermarket/supermarket, este vorba de cea sub forma de granule sau praf, ambalata la pungulite sau plicuri.
      puteti folosi si acid citric, e cam acelasi lucru.

      10
    • eddy, sarea de lămâie ESTE acid citric, nu e „cam acelaşi lucru”… În rest, da, de acord, e o metodă eficientă pentru a scăpa de calcar.
      iar la aparatul Dolce Gusto mai contează şi desfundarea acului ăluia cu o sârmuliţă subţire, ceva. Şi eu am crezut că e mort, nu făcea nimic, şi când colo era acul înfundat…

      10
    • pentru protectie eu pun apa filtrata cu cana Brita. Sper sa conteze. Am sa tin cont si de sfatul cu otet/sare de lamaie. Ms.

      00
  3. Eu folosesc tchibo cafissimo si la spargerea capsulei are o chestie din plastic care nu cred ca va ceda vreodata. Ai folosit pana acum ceva pentru decalcifiere in 5 ani ?

    00
  4. Din toate lucrurile de pe lumea asta, tu ai ales sa bei chimicale in loc de cafea?
    Ia-ti un expresor cinstit si cafea – asa vei sti ce bei(relativ).
    Stiu ca „lichidele” obtinute din capsule au gust bun si sunt cremoase, dar gustul si aspectul in cazul lor, se obtine chimic.
    Aia 5 centi ai mei…

    00
    • beau la ibric in 99% din cazuri.

    • Barosane, desfa si tu o capsula din aia sa vezi ce e in ea.

      10
    • Asa da…eventual cu un ibric de arama/cupru si facuta la nisip…

      01
    • @alxzen
      errr….cafea?

      00
    • Da ai desfacut o capsula sa vezi ce e in ea? Ai bagat dejtu’ sa vezi ce gust are? Ii din pastila deci are chimicale ca daca avea forma de banana avea banane in ea. Ce ii de inteles ca practic ii tot cafea Jacobs/Nescafe ambalata intr-o chestie care imita un filtru.

      00
    • Am un ibric turcesc încăpățânat de vreo 25 de ani, nu vrea să se strice. M-am rugat de el, dar degeaba, nu și nu. M-am jurat că până nu se „strică” nu-mi cumpăr Esspreso. Fonfleuri. Românu nu se poate kăka de foame, dar bea cafea de la esspreso. Capra râioasă ține coada sus ! Țața Leana din capu’ satului bea cafea (nechezol) de la esspreso. Zace prostia în noi și votăm pe unii mai proști ca noi să conducă țara ,dar bem cafea de la esspreso.

      00
  5. mai bine iti iei un esspresor super-automat, adica pui acolo cafea boabe/macinata si iti iese cafeaua.

    Daca totusi vrei sa ramai la capsule treci la nespresso, nici nu se compara la gust cu dolce-gusto. e mai scump aparatul dar merita.

    00
    • Intai sa castige la loto… :)

      00
    • recomanda-mi un model bun, ma uitam la niste delonghi dar m-ar interesa parerea unora care folosesc asa ceva. As prefera cat mai putin timp pierdut cu curatare sau alte lucrari de intretinere.

      00
    • @Setila: eu am modelul ECAM 22.110.B. Nu pricep de ce e atât de scump în România, deși e fabricat acolo. Într-o țară mai spre vest a fost echivalentul a 1400 lei.

      00
    • Subscriu si eu la Nespresso. Acasa am Nespresso iar la munca Dolce.. nu poti compara :)

      00
    • Da, in Suedia este 1500 RON dar astia sunt sarantoci, nu-si permit preturile de Romania. Acum ca am aflat ca este facut in Romania o sa caut alta varianta (am mai cumparat o canapea made in Ro, bani aruncati), vazusem la Bosch ceva dar se plangea lumea ca e complicat cu curatatul.

      00
    • Eu am Boch, si nu e asa complicat cu curatatul.
      Te-nveti. Sau te-nsori …

      00
    • @Setila: nu cred că ai vreun motiv întemeiat să cauți altceva doar pentru că ăsta e făcut în .ro. FYI fabrica e în zona Clujului. Nu am avut probleme cu el până acum și-l am din Octombrie. Curățarea manuală se face foarte ușor – ai doar un infuzor de clătit cu apă din când în când; în funcție de cât de dură e apa la tine va mai trebui tot din când în când să-i faci o decalcifiere și să-i schimbi filtrul de apă.

      00
    • Iti faci treaba linistit cu un aparat Inissia.
      https://www.nespresso.com/ro/ro/order/machines

      00
  6. Salut,
    Am patit si eu … vezi ca e nevoie sa desfunzi tevusca aia mica. Am folosit un ac de la un creion mecanic. Acele de cusut sunt prea groase, dar ala merge perfect.

    00
    • Nu trebuie sa bagi un ac. Daca scoti rezervorul de apa o sa vezi ca are el o bucatica de metal incovoiat special pt curatarea tevii. E un mic spatiu, pe corpul aparatului, in spatele rezervorului de apa, in care este acea bucata de metal.

      30
    • L-am cautat, e acolo.

      00
  7. toti cei care cumpara folosesc astfel de aparate ar trebui sa fie obligati sa-si bage la propriu lula in ele.

    00
  8. Era promotie prin ceva magazin prin care daca cumperi x cutii de capsule iti dau si aparatul. (auchan parca si era.vb de 10 cutii)

    00
    • In iarna am avut ocazia sa iau din Carrefour… nu mai stiu, ori un de asta, ori un Tassimo, oferit moca la 3 cutii de capsule. Nu m-a convins presiunea, si nici n-am pe nimeni care sa aiba, sa vad cum e cafeaua.

      Chiar, cum e cafeaua la Dolce Gusto / Tassimo, eventual alte jucarioare de astea pana in 400 de lei?

      00
    • La Cora inca promotia cu cele 10 cutii cumparate.

      00
  9. Diferenta de pret asa de mare este si din cauza vanzatorilor diferiti: Flanco si Emag.

    00
  10. Consumabile si mizeriile astea…

    00
  11. Cuvintele astea: Espressor si Dolce Gusto chiar nu pot sa exista intr-o propozitie :))

    00
  12. Plin de elitiști când e vorba de cafea.

    Dacă nu e Espressor care culege singur boabele de cafea, le curăță, le prăjește, după care le macină și care nu-și ia apa din cele mai pure izvoare din Alpi, înseamnă că nu e espressor!

    Sau ibric, pentru că se știe că e o plăcere să simți zațul de cafea pe limbă.

    • gresesti si cu espressor-ul care le face pe toate.
      daca intrebi un etilist adevarat o sa-ti spunca ca-ti trebuie cate un aparat pentru fiecare functie: prajit, macinat, filtrare apa si esspresorul in sine

      Totusi..aparatele cu capsule sunt cea mai proasta varianta.
      eu personal cred ca am ajuns la un echilibru ok…folosesc cafea boabe + esspresor care macina si face cafeaua. Mai are in plus functie de cappucino

      00
  13. Pe mine inca nu m-a lasat BIALETTI Moka Express Espresso. Am si uitat cand am cumparat ultima data un pachet de cafea pentru ca foloseste foarte putina cafea si o stoarce de tot.
    Daca iti place capucino, latte iti poti lua un mini mixer( cauta pe google milk frother) pe baterii e undeva la 1-10 Euro depinde de calitate.
    Diferenta e ca bei ce cafea vrei tu, nu ce iti pun altii in pastila .

    00
  14. Well, se pare ca e vremea lor. Al meu Philips Saeco ceva a reusi sa crape in sensul ca scapa apa pe undeva si aia a fost. L-am desfacut si l-am aruncat la sacul cu reciclari de electrice.
    Dar a tinut vreo trei ani si a fost si intretinut.

    00
  15. Apai bre, bricoler esti tu? Cum adica „Pur și simplu ieri n-a mai vrut să găurească capsula”? Uite aici solutia: http://img6a.flixcart.com/image/hammer-drill/g/q/7/dh24pg-hitachi-original-imadwpsxzhzrf2te.jpeg

    00
  16. Incearca o data nespresso. E mai scump aparatul si capsulele dar bei cafea.

    00
  17. Cel mic pe roșu îl am și eu, iar după o lungă perioadă de nefolosire a început să sune urât și puternic și șă nu mai circule apa prin capsulă. Și-a revenit până la urmă. Deci nu-l lăsa nefolosit pe perioade lungi de timp.

    00
  18. eu am rezolvat mai simplu: nu beau cafea. nu ii simt nevoia si nici vreo placere deosebita nu imi provoaca. totusi in alea 1 sau 2 ocazii intr-un an cand beau totusi o cafea o beau asa cum a gandit-o dumnezeu: la ibric si doar cafea si apa.

    insa constat ca majoritatea celor de pe aici o urasc cu pasiune ca altfel nu ar combina-o cu tot felul de ciudatenii numa-numa nu i-or mai simti gustul.

    00
  19. O recomandare tare, e si cu wi-fi >

    00
  20. Toata lumea vine cu cacaturi din alea: „pai nu mai bine iti iei un espressor adevarat cu 2400 lei si iti prajesti singur cafeaua”. Eu iti zic, ia un aparat Nespresso si capsulele lor, e rapid si cafeaua e mai buna decat in marea majoritate a crasmelor. Si nu, nu exista nici o chimicala miraculoasa in pastile.

    00
  21. Espresso adevarat e mai greu de facut acasa. Greu in sensul de scump si cu consum de timp.
    https://www.espressoman.ro/care-espressor-e-mai-bun-intai-rasnita-apoi-restul/

    00
  22. vicus: daca taceai filosof ramaneai .

    in capsule exista potentatori de arome. cafeaua aia este stropita cu asa ceva imediat dupa prajire.

    00
  23. Am si eu o problema cu acest espressor si mai exact cateodata apa intra in capsule dar nu curge continutul din ea. Care ar putea fi problema ?

    00
  24. Buna,am și eu un DeLonghi și după un timp de nefolosire când am vrut sa fac cafea abia picura apa și face un zgomot urat…am incercat sa dizolvat un pic de sare de lămâie dar sa înfundat de tot.nu mai iese nici o picătură de apa.Ce pot face?
    Mulțumesc

    00
  25. Am si eu o problema,ramane beculetul rosu ,nu se mai face verde,stie cineva ce se intampla?va multumesc anticipat ptr raspuns

    00
  26. NOU
    #53

    De ce sa schimbat culoarea la beculet nu mai este verde este rosu mai deschis

    01

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.