Doi ani de la moartea Ralucăi Stroescu

Îsi mai aduce cineva aminte de fata care lucra la Ernst&Young şi care a decedat acum doi ani pe 20 aprilie pentru că muncea prea mult?

Unii nu vor sa uite.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. De fapt, acum doi ani.

    00
  2. … si atunci nu era criza.

    00
  3. macar a murit pe 4:20. ‘gluma proasta’, nu m`am putut abtine. dumnezeu sa o odihneasca.

    00
  4. Felicitari pt remember!
    La acea vreme pur si simplu m-au scandalizat tonul si testicolele moralizatoare ale celor din televiziuni. De parca nu in toate trusturile de presa se obisnuieste sa se mai faca si excese de genul „bate calul care trage” si nu-ti convine, afara!

    00
  5. Acum 2 ani, da. In 2007. Eu am analizat cazul ei la facultate la gestiunea crizei. Inca sunt socata de nepasarea unora….La ei in E&Y este inca un subiect tabu.

    00
  6. Daca nu ia ajuns banii , fara rautate o zic , dar asta e adevarul

    00
  7. maddy abtine-te.
    redandblue comentezi ca fraierul, stiai ca a depus 3 cereri de demisie si ca nu i-au fost aprobate, ca a cerut o luna de concediu si nu i-a fost aprobata, stiai?!

    ps: unii muncesc si pentru respect si pentru a avansa in cariera, nu neaparat pentru bani.

    00
  8. @Misu: da nu te mai duci la munca… ce e asa de greu? sa te dea afara… dar deh… unii sunt batuti in cap si nu le pasa de viata lor.
    Asa ca gura mica misule ca nu ai dreptate

    00
  9. @Misu
    demisia nu se aproba.
    E adevarat ca majocirtatea companiilor profita de pe urma acelor oameni dornici de afirmare, care muncesc peste program, in week-end, dar totusi, depinde si de noi (aceia care accepta sa lucreze in acest fel)

    00
  10. remember kids: working is bad, stealing is goood.. mmkaaay…

    00
  11. chiar mai… sa stii ca atunci am avut un flash… nu ca as munci prea mult :))

    00
  12. Asteptam traducerea cuvantului „workoholic” si in romana. De foarte mult timp este o caracteristica a multora :(

    00
  13. Nu a fost vb de bani. Sunt multi acolo pe salarii mizere si multi care au plecat pe mai putine ore si mai multi bani.

    00
  14. Nu te mai duci la munca si te dau aia afara pe motiv de absenteism , nu’i greu de ramas fara loc de munca.

    00
  15. Comentariul de mai sus e adresat lui Misu

    00
  16. @Misu: demisia nu trebuie aprobata ca de-aia e demisie. E un act unilateral. Daca si-o depunea acum era in viata.

    00
  17. Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

    Cu ce nu sunt eu de acord insa e ca la vremea aceea, adica acum un an, e ca unii politicienii si-au facut o „oarecare” campanie pe spatele mortii sale, ma refer la PSD care au iesit in nu stiu ce parc din Bucuresti, si acum sunt sigur ca nu-si mai aduce nimeni aminte de dansa!

    00
  18. cred ca este bine de amintit ca un exemplu „asa nu”. Stiu ca poate o sa imi sara unii in cap dar parerea mea este ca si-a facut-o cu mana ei. Cred ca iti trebuie ceva nebunie ca sa te muncesti pana la epuizare. Exista acest simt al autoconservarii care isi face aparitia in cazul unor fortari dar se pare ca ea l-a ignorat cu buna stiinta.
    @misu: eu cred ca a fost o gluma din partea ta. nu pot sa cred ca nu stii codul muncii si ca oricine isi poate da demisia sau gasi alte mijloace daca vrea sa plece dintr-o firma. La concediul de odihna ai dreptate si din pacate sunt multe cazurile in care nu se accepta de catre vreun sef tampit

    00
  19. fara suparare, dar si mie mi s-a intamplat sa lucrez 14-16 ore / zi, 6-7 zile / saptamana, iar daca muream de prea multa munca, nu cred ca era vina companiei, ci exclusiv vina mea (prostie si lacomie)

    dar nu va fie teama, ca pentru un singur om care a murit de prea multa munca, exista cateva milioane care trag chiulul, sa compenseze :P

    succes :)

    00
  20. Vali,

    sa sti ca se exagereaza putin. Si eu lucrez pentru Ernst&Young in U.S., si da, intr-adevar, se lucreaza ore multe, dar nu pe toata durata anului. Este vorba si de o balanta intre timpul liber si munca.

    De biroul nostru apartin 2000 de oameni si nu am auzit pe nimeni sa moara inca :)

    Dar Dumnezeu sa o odihneasca in pace, nu conteaza cauzele mortii pana la urma!

    00
  21. m-am exprimat gresit, nu i-a fost acceptata, cel putin asa scria la ea pe blog.
    @redandblue: da, putea sa nu se mai duca, corect, e si ea de vina. Dar vroia sa fie respectata pentru munca ei si sa plece cu fruntea sus.
    Cand vor cere referinte urmatori angajatori de la fostul loc de munca ce ar spune, ca au dat.o afara. Una e cand iti dai demisia si alta e cand te da afara. Si iti dai seama ce ar fi fost pentru moralul ei dupa ce a lucrat atata pentru companie sa fie data afara.
    @ipo: ”Daca si-o depunea acum era in viata.” perfect de acord.

    00
  22. @george: nu stiu codul muncii, dar din moment ce pe blogul corporatisului scria:
    […] soluţia dată de unul din şefii săi ca răspuns la cea de-a treia demisie depusă de tânără. […], iar pe blogul ei:
    ‘-daca mi se accepta demisia..’
    am presupus ca trebuie sa fie acceptata, din moment ce a depus 3.

    00
  23. @Misu: nu exista „nu s-a aprobat demisia”. Pentru angajat exista 2 metode de a incheia o relatie de munca: amiabil (incheierea contractului cu acordul partilor) si prin vointa UNILATERALA a angajatului, adica demisia. Mai exact, te duci la sef cu hartia si-l notifici ca in 15 zile calendaristice (sau 30 pentru functii de conducere) pleci. NU ARE ce sa iti faca, nu poate sa te lege de scaun…
    Daca ti se raspunde „nu se aproba” este o tampenie. Sunt obligati sa inregistreze hartia. Daca totusi refuza, exista alternative: o trimiti ca scrisoare recomandata si confirmarea de primire tine loc de inregistrare (din ziua aia au luat la cunostinta) sau te duci la un avocat, care-i va prezenta sefului demisia ta.
    Simplu…

    00
  24. noua azi la lucru ne-au spus ca tre sa fim cat mai eficienti. si io am zis da, buna idee, sa muncesc cat mai putin pentru bani cat mai multi (sau aceiasi bani). aa, era vorba de eficienta companiei…well, screw it.
    acu ‘serios, sanatatea conteaza si tre sa invat sa nu mai fiu stresat si sa nu ma mai simt vinovat cand nu fac nimic 10 minute intre doua chestii. asa-i cand n-ai fost niciodata bugetar sau ceva de genu’…
    a, si cu ce-ar fi afectati astia de la E&Y de criza? de munca e la fel de mult, banii platiti pentru consultanta si audit sunt cel putin aceiasi…la fel de rau ar fi fost si acum. criza loveste un anumit domeniu cand exista o baza, nu asa, aleatoriu, ca se contamineaza aia cu virusu’ crizei cand se duc sa auditeze o banca

    00
  25. Imi pare rau de fata aia . Eu o tin minte pentru ca ma impresionat sincer moartea ei. Dumnezeu sa o odihneasca. Era o necajita care nu avea nimic in afara de munca aia de birou. E un exemplu de saracie maxima (OAMENI SARACI CARE SE TREZESC CU 1500 DE EUR SI AR FACE ORICE PENTRU AS PASTRA SALARIUL ASTA). Sa nu vorbim de alti care fac si acum la fel si despre angajatele se culca cu toti babalici ca sa isi castige painea. Or castiga astia o paine alba dar cred ca e cam acra la gust.
    Cat despre chestia aia cu plecatul din firma prin demisie sunteti cam pe langa (probabil vorbiti de net). In viata reala angajatul e NET avantaj fata de angajator. Practic fiecare angajat se poate ridica de pe scaun si iasa de pe usa fara sa ii se intample nimic. Pur simplu nu prea are ce sa iti faca daca nu ai avut sanctiuni sau conflicte de munca cu ei. Dupa 3 zile de lipsa poate sa iti dea un avetisment dupa 2 saptamani avertisment scris + 10% cu retinere din salariu _ peste perioada de preaviz legala (vorbesc din experienta proprie). Deci free youself>

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.