Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Propaganda socialista.
    Lacomia e buna.
    E bine sa vrei mai mult mereu.
    In modu asta te mbunatatesti tu insuti si cel mai probabil si pe cei cu care intri n contact.
    Propaganda asta socialista e si motivul pentru care clasa medie din strainatate nu se plange cand le ia statu intre 50% si 70% din venituri. Pai te zbati, te educi, muncesti mai mult pentru un scop pe care vrei sa l atingi si cand treci de un prag modest in venituri vine statul si te da inapoi sa cobori din nou acolo jos langa ceilalti. Si lumea chiar accepta asta.
    Aceeasi propaganda socialista e de vina si pentru multe dintre trendurile care exista azi si nu existau acum…sa zicem 15 de ani.
    Hipsterii, traitul ‘minimalist’, sharing economy s.a.m.d.
    Toate astea s facute sa dea senzatia oamenilor ca ei de fapt o duc bine si n au nevoie de mult, se pot descurca cu ce au, si e si modul inteligent si ecologic de a trai.
    Mergi pe jos, ia bicicleta, imparte apartamentul cu inca 3 persoane, fii multumit de ce ai si ia ti tricouri la 2 euro in timp ce ne noi ne dam cu masini smechere, incercam s avem cat mai mult si voi lucrati pentru noi

    00
    • E p..la in alte tari capitaliste patronii nu sunt atat de lacomi ca in Romania. Lacomia o sa distruga capitalismul.

      00
    • Despre ce vorbesti Andrei? Esti pe langa. Documentarul e general nu specific Romaniei. Si durerea ta e ca e patronul lacom si se mbogateste? Fa te patron, vezi cum e cand ai de alergat dupa clienti, de angajat oameni, de cheltuit o avere doar pe taxe si impozite, spatii, utilitati s.a.m.d.
      Daca vrei sa vorbesti de Romania hai sa vorbim de angajatii care vin si cer salariul NET (doar in Romania exista asa baza de negociere) fara a avea habar cat il costa pe un angajator de faptul costul muncii

      00
    • Ovi, bati campii. Lacomia nu e buna.

      00
    • Am observat asta de multe ori, orice melean care a făcut un leu in plus fata de cei din jurul lui incepe să fie deținătorul adevărurilor absolute, are teorii solide despre sisteme și valori sociale, se pricepe brusc la orice si are valorile liberale în sânge.

      Nici o lege a firii nu spune că unul care muncește o ora mai mult (sau nu neapărat) este îndreptățit să aibă de o mie de ori mai mult decât altul. E doar o convenție socială și niște cifre stabilite de niște unii cu interese.

      Deci așa cum un bogat are dreptul sa vrea tot mai mult, și săracul are dreptul sa-i dea in cap sa mai echilibreze situația atunci când bogatul, daca devine nesimțit și lăcom, incepe sa-i afecteze bunăstarea, deși și el muncește destul.

      Diferențele sociale nu s-au inventat azi, când au atins un prag critic au degenerat în revoluții, haios, războaie, de-a lungul întregii istorii. Lăcomia nu e numai motorul bunăstării, poate fi și al distrugerii.

      Ce nu înțeleg toți „liberalii” ăștia e că taxa unica s-a introdus în coloniile bananiere pentru a fi posibilă evacuarea profiturilor enorme făcute de corporatii, la ei sunt taxați pe rupte tocmai pentru a evita convulsii sociale datorate polarizării averilor.

      00
    • De ce l-ar interesa pe salariat salariul brut; doar sa fie scutit de impozit. La fel ca TVA-ul lui peste si preturile la masini date fara el, de parca toata lumea are firma :)

      00
    • Lenea e buna. Iti ofera echilibru si serenitate.
      Daca singura ta motivatie pentru imbunatatire este lacomia, atunci ai sa ai o viata nefericita.

      00
    • @ovi sigur boss, ai citit o carte motivationala sau ai vazut wall street si ai descoperit tu miezul din cireasa?

      macar de tineai tonul clasic cu “Avarice, the spur of industry.”

      Lacomia e buna pentru baietii in costum care profita de pe urma fraierilor ” trade often, buy in a bubble, sell at the bottom”, asta e lacomia.

      00
    • Nu pot sa nu remarc ca unii care comenteaza aici si apasa viguros pe butonul de dislike sunt exact in categoria de care vorbeam mai sus, si e cam tarziu pentru ei.
      „Nici o lege a firii nu spune că unul care muncește o ora mai mult (sau nu neapărat) este îndreptățit să aibă de o mie de ori mai mult decât altul”.
      Lasand ‘ora’ de munca in plus, nu esti indreptatit nici cand iti asumi riscuri? Cand iti pui case la bataie pentru credite sau cand te mprumuti sa dai salarii?

      @alxzen
      Vorbesc doar din punctul meu de vedere, din citatele tale tu esti pasionat de carti motivationale, romgleza si filme.

      Ce nu pot intelege e cum e posibil ca oameni dintr o tara fosta comunista sa tipe ca vor taxe mai mari in loc sa profite de oportunitatile pe care generatiile trecute nu le au avut.

      00
    • Cine tipa bre ca vrea taxe mai mari? In tarile dezvoltate iti ajunge cat castigi mai mult decât la noi, chiar si cu impozite mai mari procentual, asta se stie. Mai ales ca la salariile mici, medii, impozitele si alte contributii sunt de multe ori mai mici procentual decât la noi.
      Si unde ai auzit-o ca numai la noi se negociază pe net, nu brut :))))))
      Si cu impozite mari au ajuns asa sus, ca acolo a mai investit si statul banii cu cap. Cu lăcomia asta a ta, numai sa vezi cate miscari revolutionare ar prinde amploare, ca si contrareactie (de stânga, islamiste etc)

      00
    • @ovi

      Resursele sunt limitate, faptul ca muncesti mai mult (sau ai gasit niste portite in sistem si ai avut noroc si poate ajutor sau chestii ilegale) nu-ti confera dreptul sa le iei pe toate. Sau daca crezi asta, exista si la ceilalti dreptul sa ti le ia inapoi, portita lor va fi datul in cap.
      Cele mai fericite societati se pare ca sunt cele nordice, unde averile sun balansate, bogatii inca isi permit orice iar saracii sunt fericiti cu minimul necesar. Care minim necesar nu e sa te gadesti daca maine ai ce sa le dai la copii de mancare, ca la noi.

      In plus sunt sigur ca toata lumea intelege ca daca esti taxat pentru avere mare cu 70%, tot ramai cu mai multi bani decat unul care castiga mai putin, taxat corespunzator. Dar tu stii asta,. 30% dintr-un milion de euro tot e mult mai mult decat 80% din 3000 de euro.

      Riscurile, munca in plus, stresul, iti comfera doar dreptul sa castigi mai bine. Diavolul este in detalii, anume lacomia trebuie sa fie balansat impozitata si reglementata. Altfel, mai devreme sau mai tarziu, haos.

      Aia care tipa pentru taxe mai mari nu se refera la salariul lor, se refera de exemplu la banci care cu 16% impozit fac profituri enorme, pe care nu intotdeauna il reinvestesc aici. Dar sunt sigur ca intelegi si asta.

      00
    • lacomia e buna pana la un punct, ca daca oamenii nu erau lacomi, acum stateam tot la coliba sub pamant si de rugam la zei sa vina ploaia ca sa avem ce manca. dar acum am trecut de punctul ala si am ajuns la nivelul se fute mediul si planeta in general si in loc sa se faca ceva sustenabil, se cauta castigul pe moment, care de multe ori inseamna pierderi pe termen lung.

      00
    • Nu mai bine ca in SUA? Platesti taxe mici, pastrezi majoritatea banilor pentru tine cu care:
      – iti platesti student loan-ul in primii ani de cariera;
      – iti platesti masina si benzina ca fara nu se poate;
      – restul de ani activi platesti ipoteca pe casa din suburbii;
      – pui bani in fondul de pensie ca sa nu ajungi homeless cand iesi la pensie;
      – platesti asigurarea medicala si te rogi sa nu ai o boala mai grava ca sa nu dai faliment;

      Traiesti o viata intreaga si iti dai seama ca nu poti sa te bucuri de banii pe care ii castigi pentru ca trebuie sa-i imparti in stanga si dreapta, ca la final tot statul, din banii de taxe, sa salveze sistemul bancar care a futut o gramada de oameni si le-a distrus vietile.

      @ovi, lumea in vest e fericita sa plateasca taxe pentru ca si vad ceva din taxele alea: strazi, sistem de sanatate etc.

      00
    • @Mumu. Scuze da n-ai habar despre ce vorbesti. Sa vedem:

      @Cele mai fericite societati se pare ca sunt cele nordice:
      „Worldwide surveys have consistently ranked the Scandinavian countries — with their generous family-leave policies, low crime, free health care, rich economies and, yes, high income taxes — as the happiest places on earth. But this happiness has always been accompanied by a paradox: the happiest countries also seem to have the highest suicide rates.”

      @In plus sunt sigur ca toata lumea intelege ca daca esti taxat pentru avere mare cu 70%, tot ramai cu mai multi bani decat unul care castiga mai putin, taxat corespunzator. Dar tu stii asta,. 30% dintr-un milion de euro tot e mult mai mult decat 80% din 3000 de euro.

      O sa iei exemplul tau, vorbesti de milioane dar nu stii cu ce se mananca. Daca ai o firma care-ti aduce un profit net de 1 milion euro, inseamna ca ai si angajati si platesti si impozit pe profit. Pe langa salariile angajatilor si impozitele aferente, inseamna ca firma ta are un profit brut de minim 4-5 milioane de euro.
      Deci dupa ce te zbati sa faci un profit de 4-5 milioane de euro, dupa ce dai de mancare si altora si dupa ce mai mai platesti impozite de cel putin 1.5 milioane, ti se pare incorect sa ramai cu 1 milion in mana? Sau cu o taxa minima de 5%-10%, dupa care sa ramai cu 900 curati?

      @Deci așa cum un bogat are dreptul sa vrea tot mai mult, și săracul are dreptul sa-i dea in cap sa mai echilibreze situația atunci când bogatul, daca devine nesimțit și lăcom, incepe sa-i afecteze bunăstarea, deși și el muncește destul.

      Aici gresesti. Saracu are dreptul sa si asume aceleasi riscuri si are si dreptu sa devina mai bogat decat el. A, ca n o face ca i-e frica e cu totu altceva. De ce ar trebui sa platesc eu pentru nesiguranta sau nepregatirea altuia?

      00
    • Întâmplător știu care e faza cu nordicii, la finlandezi și norvegieni e aproape noapte șase luni pe an, timp in care o dau in băutură și depresii. Stau în casă și beau că e noapte și ninge. N-are legătură cu economia dar mă bucur că te-ai documentat.

      Banii aia multi pe care tu vrei sa i faci, ii faci pe șosele și infrastructură construite de săraci, și le folosești probabil mai intens. D-aia plătești mai mult. Nu-ți convine cum funcționează societatea? Du-te singur în pădure și fă bani acolo. Sisteme în care unii luau tot ce produceau alții au existat, s-au chemat sclavagism, feudalism etc, au eșuat.

      Înțeleg că nu-ți convine că sunt taxele mari. Știu care sunt problemele, le am și eu. Problema e că legile sunt prost făcute și ii încurajează pe cei foarte mari, îngropandu-i pe cei mici. Competiția s-a mutat din competente reale în care prinde mai multi bani de la ue. Si altele.

      00
  2. Multumeste-te in viata cu ceea ce ai si ce iti ofera soarta si vei fi fericit. N-are treaba cu sistemul politic sau socio-economic, dorinta iti poate aduce multa nefericire. Depinde si de caracterul fiecaruia

    00
  3. The 10th rule of acquisition: greed is eternal.

    00
  4. Ceva Beavis & Butthead n-ai?

    00
  5. Cu cat ai bani mai multi, cu atat vrei mai multi. Bob Marley avea o vorba: banii sunt doar cifre, si cifrele sunt infinite. Daca alergi toata viata dupa avere, nu o sa fii fericit niciodata!

    00
  6. Probabil ma insel eu dar majoritatea comentatorilor sustin ca ” patronii” sunt chitrosi si nesatui dar omit ca majoritatea lucraza pentru corporatii si de fapt CEO, CFO etc sunt cei care le hotarasc destinele si de fapt fac tot posibilul sa le fie lor bine.
    De cele mai multe ori firmele de familie ( romanesti sau nu ) au mult mai multa aplecare spre problemele angajatilor.

    00
  7. Ba, sa mor eu! E plin de socialisti aici, care sustin impozitare progresiva si rahaturi de genul asta. Ce justificare are impozitarea progresiva? Pai… Niciuna. Ca procent din suma mai mare e oricum mai mult decat procent din suma mai mica. Bogatii corecti platesc taxe cat cateva sute de saraci si tot nu e bine. Mai mult, daca dupa o anumita suma ar lua statul de te-ar rupe, nu ai mai fi motivat sa faci suma aia ca sa ramai cu nimica toata, deci s-ar distruge productivitatea si competitia. Sau ai cauta o solutie sa nu afle statul ca ai facut suma aia si ar pierde oricum la impozit.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.