Discuția asta cu ministrul educației, Monica Anisie…

…ilustrează foarte bine de ce educația e la pământ. Femeia, care vine din sistem, nu are nici o urmă de dorință de a face ceva.

Este din 1994 în sistem, a avansat, a fost secretar de stat, acum e ministru. Nu vrea să facă nimic. Dă din gură, are idei, a auzit de schimbări, a auzit de noi metode de predare, a auzit că elevii sunt aglomerați, a auzit că ar mai trebui scoase dracului materii, dar nu are nici un plan.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

53 comentarii

  1. E mai din „sistem” decât mulți alții; ochii de un albastru aprins; partea cea mai importantă din CV este
    Cursul de la academia națională de informații.
    Miza reducerii de materii este organizarea de noi „concursuri” de titularizare.

    00
    • Miza reducerii de materii este respectarea a ceea ce zice in lege. Legea Educatiei.

      00
    • @florin

      Doar la nivel declarativ

      00
    • Și care credeți că va fi beneficiile unor astfel de disponivilizari masive? Am înțeles că se urmărește comasarea unor discipline pe arii curriculare. Din punctul meu de vedere este un indiciu că ne îndreptăm spre colaps. Imaginați-vă același tratament in sistemul medical. Ce ar fi dacă având probleme de ordin chirurgical vine să vă opereze un ginecolog? Despre același lucru este vorba!

      00
    • @Vintilă Elena: pai un mare avantaj ar fi ca nu mai punem copiii sa munceasca mai mult decat adultii in fiecare zi. De asemenea, un portofoliu de materii mai redus va duce la cresterea focusului pe cele cu adevarat importante, in cele din urma scazand si numarul analfabetilor functional.

      00
    • vintila, nici inainte de comasare dumneavoastra nu v-ati specializat in gramatica!

      00
  2. Pai cum sa se scoata materii? Niste cineva isi vor pierde locul caldut de munca la stat. Cum ai putut sa spui asa ceva???

    00
    • Postul de profesor vi se pare un loc calduț? E limpede ca habar nu sveti drspre ce vorbiți. Va lasați manupulați de mass media care nu mai stie cum sa improaște cu noroi pe toată lumea pt a distrage atenția de la problemele actuale. (Nu ca in invatamant n-ar fi probleme…)

      00
    • betty, incearca sa lucrezi o vacanta de vara in vanzari!
      o sa te lovesti de termeni precum deadline si target!

      00
    • @dady – fiecare cu meseria lui! Tu ți-ai ales sa lucrezi în vânzări, așa cum mie îmi place ce fac! Mie nu-mi place sa mint și nici să manipulez, de aceea nu as lucra în vânzări!

      00
  3. Scuze de offtopic. Ce cablu de iPhone de foarte buna calitate recomandati? Mi s-au stricat doua cabluri originale in 3 luni si caut alternative de foarte buna calitate care sa reziste si sa nu f*** bateria. Stiu ca aici au tot fost recomandari de cabluri.

    Scuze inca o data de offtopic.

    00
  4. Tocmai am terminat de vazut interviul de la starea natiei.
    Femeia e praf, vorbeste ca orice profesoara din orice cancelarie de oras mic spre comuna. Zicea Patraru ceva, hop si ea, da, aveti dreptate, trebuie facut si asta.
    A zis ala de 6% din PIB pt invatamant, ea zice: pai pe ce sa cheltuim banii? :))))

    Viziunea doamnei nu exista. A tot repetat, cred ca de vreo 5 ori in 30 min., ca ea e acolo pt un mandat scurt si asta e. Pai, femeie, fa ceva ce poti in lunile cat o sa fii ministru!

    00
  5. De ce toti au impresia, ca daca mai taie din teme sau materii, lucrurile vor merge perfect? Momentan, materia e multa si proasta. Scopul invatamantului, este de a educa. Trebuie sa vedem, dupa ce un elev termina 12 clase, este integrat in societate? Invatamantul trebuie schimbat din temelii, de la modul de predare, materie, si pana la fomarea profesorilor. Rolul profesorului si al sistemului de invatamant, nu este de a preda si de a pune note, in functie de capacitatea de memorare a fiecarui elev, ci de a educa. Trebuie introduca mentalitatea, ca nu poti fi bun la toate, ca daca o materie nu o prea intelegi sau nu iti place, nu este o tragedie. Elevii ar trebui sa isi descopere si sa isi dezvolte aptitudinile in scoala, iar sistemul de invatamant trebuie sa ii sustina si sa ii ajute in acest proces.

    00
  6. Are și peneleu’ de ăștia ? Haide mha,nu pot să cred.. deși, la confruntarea electorală televizată dintre Geoana și Base, moderată de Turcescu,în spatele ‘prostanacului’ stăteau unul lângă altul,Dragnea și Iohannis…

    00
  7. Scoala e pentru profesori, nu pentru elevi.

    00
  8. înțeleg că duamna este produsul de succesuri al învățământului românesc clasic fecundat de fun master pe la academia sri, răbdare să-i urmăresc platitudinile n-am avut, am dat skip din 3 în 3 secunde că sunt sătulă de ideile astea care au fost deja implementate și n-au avut rezultatele scontate; de asemenea, văd constant oferte de la băeții veseli pe grupurile pe blackhat și redhat românești, asta în timp ce masterul lor e o rușine pe CV-ul oricărui aitist care se respectă, un master în care nu înveți nimic, nu pregătește profesioniști în securitate cibernetică, e degeaba – o idee ptr duamna: vă faceți de râs cu mizeria aia de diplomă de la akademia de triști, mai bine o scoateți din CV, băeții știu deja că ați absolvit, pe restul ne doare-n cot de studiile nule cu care v-ați ocupat timpul, până acum n-am văzut vreun absolvent al lor care să facă ceva notabil pentru țara asta, în afară de a strica și mai mult lucrurile deja stricate

    00
  9. presdedintele a promis acum 5 ani ca va face „Romania educata”.
    Intre timp, nici macar o hartie nu a produs.

    00
    • Președintele a produs de atunci multa hârtie… igienică! Încă nu v-ați prins că rolul lui este de a înlesni investițiile străinilor în România, de a le asigura profituri cat mai mari, totodată eliminând concurența autohtonă! Psd-ul ii cam încurcă pe cei enumerați, prin măsurile populare luate, de aceea îi urăște!

      00
  10. A zis odata Basescu, legat de invatamant, ca daca vrei sa faci reforma trebuie sa dai afara 100,000 de profesori, dar ca niciodata sindicatele nu or sa accepte asta. Cam asa a ramas treaba, de vreo 10 ani de cand e discutia asta. Si vreo doua link-uri din perioada aia, ca poate credeati ca s-a schimbat mare lucru in zece ani:
    https://www.mediafax.ro/social/basescu-andronescu-face-compromisuri-in-reforma-educatiei-sindicatele-sunt-element-de-blocaj-4685329

    00
  11. Doar 8 clase sunt obligatorii. Dupa 8 clase stii sa citesti, sa scrii, sa calculezi, intelegi unde e inima, ficatul, cateva poezii, ce e curentul, ce e soarele, luna si chestii functionale. Apoi avem scoli profesionale(avem, nu inceleti ca nu sunt ca sunt). Aici inveti sa pui o gresie, faianta, sa conduci, sa repari masini, sa faci o mancare in restaurant, sa sudezi, chestii utile pe care PARINTII LE OCOLESC. Apoi avem licee, mult prea multe dupa parerea mea, as taia maine jumatate din ele, poate si mai mult. Aici se formeaza o alta gandire pt ce urmeaza: facultatea sau niste meserii gen contabilitate, operare pe chestii unde trebuie o gandire mai bine dezvoltata. Daca copilul nu face fata la teme si sloboz din liceu trimite-l frate la saiba si faianta, baga-l la profesionala si o sa straluceasca.

    00
    • „Dupa 8 clase stii sa citesti, sa scrii, sa calculezi, intelegi unde e inima, ficatul, cateva poezii, ce e curentul, ce e soarele, luna si chestii functionale.”
      Din pacate, nu.
      O estimare realista imi zice mie ca jumate din cei care termina 8 clase fie citesc silabisind, fie citesc dar nu inteleg ceea ce citesc, socotesc decent doar pina la 100 si nu stiu sa gaseasca un oras nici cu gps-ul in mina. Daca ii iei cu miscarile de rotatie ala pamantului deja sar la bataie.

      00
    • 10 clase sau 18 ani… nu 8

      00
    • Pai daca citesc silabisind sau nu inteleg ce citesc(analfabeti functionali) ce sa caute la liceu ? Eu zic ca totusi exagerezi cu calculul pana la 100. Iti trebuie putin mai mult sa calculezi o arie ca sa stii cata faiana sa cumperi cand faci un calcul de material :) , fractii, masuri. Chestii de acum 5000 de ani de pe vremea faraonilor.

      00
    • Doar 2 clase ca trenul sa fie obligatoriu.😂😂😂
      Oricum sunt foarte multi cu studii universitare care habar n-au de vreo materie.

      00
    • dreptul de a semna un contract de munca se capata la 16 ani!

      00
    • @ ciocanul- un bun faiantar are musai facultate, vorbește doua limbi străine, cu atestat de la universitate și știe să mai facă cel puțin bine și pardoseli din șape, zidărie, tencuieli, rigips, montat sanitare și bazic electricitate! Cine? Moa!

      00
  12. Cum e pana la urma? Schimbam incompetentii lor cu incompetentii nostri?

    00
    • Da boss… sa mai bage și alții botu’ la savarină.. tu plătește taxe acolo, n-ai tu treabă…am mai spus, ar trebui să plecam și ăștia 3-4 milioane care mai suntem la privat, să rămână ăștia să se fure între ei…

      00
  13. In urma cu cateva zile am ajutat copilul unui prieten sa-si ia un monitor. Pustan de 17 ani. A venit la mine la birou si apoi am mers cu el la cel. I-a placut tare cladirea de birouri, sticla, metal, curat. Si-mi zice: „ce marfa e aici, ati avea nevoie pe aici de un invatacel?”.
    I-am zis ca daca baga tare mate si fizica, face facultatea de electronica de peste drum de cel, prin anul 4 poate face practica la o companie din cladirea aia marfa. Iar cand termina facultatea, daca e bun, se angajeaza unde a facut practica si zilnic o sa intre in cladirea aia.
    „Mda, trebuie mate si fizica, tocmai astea care nu-mi plac”, a concluzionat trist.
    Scoala nu ofera nici un fel de ghidare tinerilor, ajung depresivi, renunta la orice speranta sau vise. Visul pustanului e sa aibe toate jocurile posibile din lume si sa le incerce.

    00
    • Multa mate si fizica din scoala sunt inutile si nu ii folosesc deloc in meserie. Plus ca se predau foarte prost.

      00
    • @alex
      Și multă „informatica” predată aiurea de personal necalificat unor elevi fara noțiuni elementare de matematică și fizica și cu lacune mari la limba română reprezintă pierdere de vreme. La bac practic singurele „competente digitale” sunt reprezentate de scobitul eficient in nas și eventual in cur.

      00
    • @anonim: Da. Si?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.