Despre grevele de la poștă și spitale

Să zicem că sunt destul de idiot ca să fiu angajat la poștă și să am de-a face cu învingători ca ăsta. Nu că ar fi alegeri, dar vreau condiții mai bune de muncă: salarii mai mari, tehnologie mai nouă, un parcurs al coletului mai ușor. Fac grevă. 

Până aici toate bune.

Știți ce nu am făcut în ultimii 10 ani? O reclamație la DNA. Când am primit calculatoare noi și oamenii care aveau nevoie de ele nu le-au primit, pentru că Marcela Secretara a primit laptop de 8.000 lei. Când am aflat, la o țigară, că noi am luat cadou un pix și un stick usb și șefa și-a luat un Mont Blanc de 12.000€. Sau când, cu ocazia retehnologizării parcului auto, șoferii au primit niște Loganuri MCV și șeful și-a luat un Touareg.

Pentru că banii de salarii și retehnologizări s-au scurs prin buzunarele unor oameni de bine, cu concursul câtorva corupți și cu tăcerea tuturor angajaților.

Și știți de ce nu au comentat, nu?

Că toți erau pila cuiva și că toți știau că au un loc de muncă sigur și că greșelile nu se pedepsesc în nici un fel. Pot fi cât de incompetenți vor ei, că nu vor păți nimic.

Și la sănătate e la fel. Nu poți să latri că șefii tăi fac învârteli sau își trimit pacienții la cabinetele private, că te-ar da afară pentru șpagă. Așa că tu închizi ochii, el închide ochii, o mână spală pe alta și amândouă toarnă clor pe ochi.

A reclamat cineva undeva că dezinfectanții din spitale erau nașpa? A fost nevoie de un fost angajat ca să dea pe goarnă schema, că nah, asistentele erau ocupate cu buzunarele, nu aveau timp de prostii din astea. Directorii de achiziții la fel, doctorii care operau la fel.

Treabă serioasă. Corupție generalizată.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

19 comentarii

  1. „Că toți erau pila cuiva[…]” – nu numai. De fapt, cred ca foarte putini din oameni de jos sunt pila cuiva.

    Le e frica. Le e frica ca „se afla” si atunci isi pierd locul de munca care le plateste masa de zi cu zi (si ratele la plasma, dar asta e alta discutie), le e frica ca daca protesteaza un pic sunt pusi la zid nu numai de sefi, ci si de colegi. Pentru ei nu exista loc de munca fara colegi adusi pe pile, sefi cu tuaregi si sefi cu montblanci de 12k. Capu’ jos, vezi-ti de treaba si pensia vina linistita. Vremurile s-au schimbat – oamenii nu.

    00
    • Haha, când e discuţia „afară cu incompetenţii de la stat” sar toţi că e greu de concediat oameni. Când e „de ce nu se revoltă angajaţii de la stat” sar că e periculos, îşi pun jobul în pericol. Păi cum, dacă e greu să concediezi angajaţii? Cum nu îl poate concedia pentru incompetenţă da’ îl concediază că nu-i place mecla lui de sifonar?

      00
    • le e frică pentru că sunt incompetenți. știu o tipă care a dat in gât 3 șefi direcți, ăia au fost dați afară, ea e bine mersi acolo de 12 ani (muncă la stat, in zonă periculoasă), trecută prin toate guvernările posibile, refuzat mers la marșuri de protest gen ăla de la antena3 și alte manele. dai afară căcati inutili, nu oameni care își fac treaba.

    • @jollyca: „cred ca foarte putini din oameni de jos sunt pila cuiva” – incearca tu se te angajezi pe un post la stat – orice post, oricat de mic – fara sa cunosti pe nimeni in institutia respectiva. Un fost coleg de scoala a incercat sa se angajeze postas (ca tot era vorba de posta in articol) si nu a reusit pana nu a „dat dreptul” (asa e expresia) unei cunostinte care l-a pus in legatura cu cine trebuia.

      00
    • @ Vali – imi e greu sa cred ca povestea ta e completa, si femeia respectiva nu are ceva relatii/spate. Daca noi suntem 3 manageri in firma/la stat, lucram impreuna, ne bem cafeaua impreuna si daca furam probabil cel putin stim ce fura fiecare, daca nu o facem impreuna, iar un angajat face plangere si Gigel, unul din noi e dat afara sau ajunge la inchisoare, tu vrei sa cred ca angajatul ala o sa fie apreciat pentru ca isi face datoria?
      Nu, o sa avem grija sa fie marginalizat si sicanat pana isi pierde jobul, asta daca nu poate fi dat afara direct.
      Am lucrat la stat, e exact ca in facultate, profesorul tau (ala rau care ia spaga) isi bea cafeaua cu rectorul, adica fix acolo unde mergi tu si il reclami.

      00
  2. ” Romania e tara in care niciodata, nimic nu se schimba!” Andrei Gheorghe.

    00
  3. Bă, ai zice că atâția ani de securitate și dat vecinii în gât i-au învățat ceva. Dar nu, ei merg la Catena să dea în gât o farmacie care le folosește brandul în mod dubios.

    00
  4. Am fost într-o companie privată în care se întâmplau lucruri dubioase pentru o companie privată. La un moment dat am avut impresia că nu am nimic de pierdut și am dat în gât măgăria, ceea ce a zburat un cap de sus dar nu a schimbat nimic în esență. Bineînțeles, totul la cu totul și cu totul altă scară, dar e interesant cum lucrurile astea se întâmplă și în alte părți și cum oamenii se complac mereu în situații d’astea.

    00
  5. Pe mine ma invata o ruda mai inteleapta, angajata evident prin pile la o primarie din Bucuresti, ca toata lumea baga mana in sac dar important e sa ai bun simt si sa o bagi cu degetele rasfirate. Astfel incat sa poti si lua, dar sa stii sa te si opresti cand degetul mare se agata in marginea sacului, nu sa bagi ca ghiolbanul mana pana la cot. Asta e filosofia generalizata la stat, furam toti, fiecare dupa dimensiunea jobului si pozitiei lui in societate, aia mici un pix, un capsator, 3 suluri de curpapir, 5 lei in buzunarul sorei sa iti schimbe plosca; sefii de o vila, de o masina, de o parasuta de 20 de ani care se fute in cur etc. Important e sa nu furam mai sus de nivelul nostru si sa stim cand sa ne oprim, muie aia de la privat robotei corporatei care voteaza cu soroistii binomisti, multinationalele au distrus tara!

    00
    • asta as e …am avut de a face cu specimene angajati la stat si mentalitatea asta o au : trebuie sa furam cat putem ,ca asa e la romanica …voi de la privat duceti-ca draq …si hai sa nu ii mai plangem de salarii…au ajuns niste simpli consilieri prin ministere sa aiba in jur de 1000 euro salariu …cati au in privat salariul asta ? vorbeam cu un grec care a lucrat cativa ani in RO si imi spunea : voi urmati fix acelasi drum pe care l-am avut noi , cu bugetari multi , prosti , corupti si mai bine platiti decat angajatii din privat …

      00
  6. Sincer, eu admir oamenii care in ciuda dotarilor proaste de la stat, isi fac treaba.
    Am intalnit zilele astea medici care se luptau cu aparate defecte si nu s-au plans, mi-au ajutat copilul.
    Am intalnit politisti care nu au hartie/pixuri sa ia reclamatii, dar tot se descurca.

    Totul pleaca de la sefi, politica, pile.
    Iar daca vi se pare simplu sa iti reclami seful, think again. Poate ai familie, seful stie unde stai, la fel si partenerii sefului de spaga, vine si-ti spune „sanatate ” celor de acasa.

    00
  7. NOU
    #14

    Ăia mici fură de la pacienți, că nu pot fura din altă parte
    Mamei mele i-a fost furată verigheta de pe deget.
    Am înmormântat-o ieri fără verigheta pe care a avut-o pe deget 42 de ani.

    00
  8. NOU
    #16

    Toti(hai sa zic, 80-90%) sefii romani sunt complet dezinteresati sa imbunatateasca conditiile de munca si imaginea firmei, in acelasi timp. Ba chiar trag de fiecare 10-20-100 lei, desi ei merg in vacante (in strainatate) de 2-3 ori pe an, ca sa nu mai zic de casa masa si masina. Explic:
    La stat(societati de stat), puterea distribuirii banilor o au directorii si directorasii, ei singuri isi aproba bonusuri, decontari, laptop si telefon in fiecare an, in general îi doare-n pendula ca femeii de serviciu i s-a rupt manerul galetii, ca cosurile de gunoi sunt rupte sau lipsa, sau ca pulimea n-are pix, hartie, sau ca mobilierul e asa uzat ca ar putea fi de pe vremea lui Ceașcă. Aici s-ar putea ca birocratia licitatiilor sa le dea batai de cap si decat ‘sa se riste’ mai bine nu semneaza nimic.

    La privat situatia sta aproximativ la fel: patronii trag de orice leu, amana pe cat posibil sa isi plateasca facturile, amana pana la salariul viitor ultimii 100-200 lei, nu dau 20 lei pentru un tricou personalizat, nu asigura nici apa de baut pt angajati, pe scurt si tot ce e pentru angajati sa fie cel mai ieftin posibil, chiar daca calitatea e execrabila.

    Ca o concluzie, probabil fac asta pentru ca ei sa aiba mai mult si de ce nu, spagi si cotizari la partide.

    00
  9. Incet, incet se ajunge la fundul sacului.
    CFR, Tarom, Posta Romana sunt printre ultimele companii de stat ramase – dovada ca au servicii scumpe raportat la ce ofera si asta fiindca „statul” adica cativa „smecheri” fura de rup.
    De sanatate nu mai zic – e o problema mult mai complexa cu foarte multi bani la joc.

    Grevele astea la comanda (ca asta sunt) fix inainte de alegeri denota cat de usor de manipulati sunt respectivii oameni si ca nu si-au invatat lectia in toti anii astia. Cu cat se restructureaza mai devreme, cu atat o sa fie mai usor.

    00
  10. Ia sa facem si noi greva permanenta la plic, la fiecare vizita in spital, vreo 10 ani de-acum inainte…

    00
    • As face omule, ca in fata monitorului mi-e usor sa fiu viteaza. Dar cand am ajuns cu copilul la terapie intensiva parca mi-a trecut instant vitejia. O fi lasitate, o fi instinct de conservare …

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube