cum să minţi pentru a-ţi atinge scopul (sau de ce presa se plânge mereu că e minţită)

Terminand o facultate de jurnalism si avand ceva cunostinte printre ei, stiu cam cum merge treaba in domeniu. Multi se plang ca nimeni nu ii trateaza corect. Ba ca sunt niste paria, ba ca piaristii isi bat joc de ei sau nu le raspund la emailuri, ba ca Basescu ii injura, ba ca ii alearga bodyguarzii.

Sunt de acord cu voi, fratilor, si aveti dreptate pe alocuri. Pentru o informare corecta a publicului, toata lumea trebuie sa colaboreze cu jurnalistii.

Dar ce te faci cand esti jurnalist si scopul tau primar nu este sa informezi corect publicul, ci doar sa iti constuiesti un brand si sa te dai ca fiind cel mai cel?

Pai, iese un video precum cel de mai jos..

Observaţi cine sunt parteneri, da? Money Express, Hotnews şi Newsin.

De MoneyExpress nu zic nimic, nu cunosc publicaţia. Părerea mea despre hotnews şi newsin o ştiţi dacă frecventaţi acest blog.

Aşa…

Ce m-a deranjat cel mai tare e că tocmai ăia care ar trebui să ştie, că doar de aia sunt consiliaţi de Comănescu şi Ulmanu, unu care e consultant media şi ălalalt umblă cu o studentă care scrie cărţi despre bloguri.
Te gândeşti că oamenii ăştia ar trebui să ştie mai bine. Dacă cele mai vizitate bloguri sunt ale formatorilor de opinie, de ce Comănescu are 1.000 pe zi, Ulmanu 200, iar Tolo, că de pe blogul lui erau imaginile, sub 1.000  în zilele când nu îl linkează nimeni. Astea sunt blogurile de succes? Ei bine, în cazul asta, Vali Petcu este noul vostru lider, cu un trafic de 10 ori mai mare!

Hai săminţm că noi suntem cei mai tari!
Hai să spunem că liderii de opinie în internet sunt tot ăia din offline!
Ca să dea bine.

Păi în cazul asta, nea Iuliane, matale le cam minţi în articolul din Adevărul, nu? Au sau n-au succes, ca să ştiu dacă nu e prea târziu să mă fac lider de opinie în print ca să am şi succes pe blog…

Mă aşteptam la mai mult de la ziarişti! Mă aştept mai mult de la oamenii cu pretenţii de lideri de opinie, că de scursuri umane gen lingăul e plină lumea.

Nu minţiţi publicul, ca apoi să deplângeţi soarta breslei picate în derizoriu. Nu publicul şi-a pierdut încrederea în voi, ci voi aţi făcut tot posibilul să i-o luaţi, minţind, porcăindu-vă şi purtându-vă cu nasul pe sus!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. oh, sa o punem altfel. E greu sa zici ca presa face ce face, respectiv scrie ce scrie pentru simplul motiv ca trebuie sa se vanda? Pentru ca cam asta se intampla si atat.

  00
 2. draga zoso, trebuie sa iti faci rost de un psihitru, ai f multe probleme, refulari, in legatura cu jurnalistii, cel putin…ca sa zicem ca probl ta cu femeile, ar mai puteafi tratata cu mult sex, dar restul probl..nu stiu zu cummmm.
  adik, ce te f.. . pe tine, pina la urma, ce zic unii din ziaristi? eu sunt zirost, dar nu ma simt deloc :”Ba ca sunt paria, ba ca piaristii isi bat joc de mine sau nu raspund la emailuri, ba ca Basescu m-ar injura, ba ca ma alearga bodyguarzii”..
  asadar zoso, calmeaza-te , arunca-te in cap sau bea niste apa – ca dupa miliarde de kiel de bere, poate arfi cazul si niste h20 – si fa(h) si tu ceva autil in viata, in loc sa arunci cu shopirle despre ziaristi. sincer , pe ziaristi in doare in cur de tine…ciao

  00
 3. ma deranjeaza cand unii fac aprecieri asupra mea sau asupra blogurilor.

  cat despre ce ai debitat tu acolo, nu piune pe seama mea problemele tale

 4. Altu’ care nu e

  00
 5. NOU
  #5

  Dragul meu Zoso. Am lucrat trei ani “si ceva” in presa scrisa. Cunosc oameni din presa scrisa, radio si televiziune. Nu m-au fugarit bodyguarzii, nu m-am plans la nimeni de PR. Mai mult, nu cunosc UN (1!) ziarist care sa fi patit asa ceva. Nu m-am simtit “paria” (lol) in acei ani. Vorba celui de mai sus, tu ai un fix cu ziaristii. Sa nu ne fie cu suparare, dar scrii tampenii…

  00
 6. analiza extrem de accurate.
  longobau, sparge dracului oglinda aia.

  00
 7. lol, longobau, ziaristii nu ar trebui sa scria corect macar limba romana? ma rog, poate ar tb sa vezi un ‘psihitru’

  00
 8. zoso se pregateste de rebranduire.. altfel cum sa-ntelegi ca tot il pomeneste pe blog pe vali petcu?

  00
 9. longobau: esti idiot.
  zoso: nu cantitatea face calitatea. la o adica si otv face rating…

  00
 10. de unde si pana unde formatori de opinie ?

  00
 11. stimate domn
  ma tin departe de polemici care nu ma privesc.
  as vrea doar sa precizez ca evenimentul nu este organizat nici de Money Express nici de Hotnews si nici de Newsin. este organizat de Media Management Institute [condus de Aura Iordan] si Freedom House. Iar cele 3 pe care le-ati amintit sunt partenere media la acest eveniment.

  00
 12. am corectat.

  ala, neghina exista peste tot.

  alexd, tocmai asta subliniam, ca pe unii nu ii doare gura sa se laude singuri

 13. m-am prins ca asta subliniai, dar nu intelegeam de unde si pana unde au ajuns saracii sa se creada formatori de opinie…nasol sa te minti atat de rau singur

  00
 14. nu e nasol, e presa :)

 15. zoso,
  Am senzatia pregnanta ca nu ai priceput NIMIC din articolul lui Iulian Comanescu din ‘Adevarul’.
  Sa stii ca si tu esti un brand. Al tau e sinonim cu ‘libertatea’. Un ghiveci, adica, de 50 de bani.

  00
 16. Zoso, tu ce studii jurnalistice ai urmat? Au predat etica acolo? Sau alte chestii d-astea cu nume ciudat? In fine… :) Tu ai vendette personale, pe care le extinzi pe un domeniu sau, mai bine spus, pe o breasla. Nu iti contesta nimeni calitatile de blogger – sex, scandal si ceva noroi runcat in cat mai multi oameni e reteta clasica a oricarui suport mediatic, dar… sa stii ca TU nu esti cu nimic mai presus decat alti ziaristi pe care ii critici. Alti bloggeri, poate da. Dar nu tu. Si la cat de vehement esti cu greselile minore ale altora, se pare ca treci destul de repede peste greselile tale… WOW am incurcat organizatorii unui eveniment! O nimica toata! :) Sorry, dar… astea tin la cine vrei tu, dar nu la cineva care are treaba pe bune cu sistemul mass-media.

  Bafta!

  00
 17. iulian, stiu, ascmedia…las ca te faci tu mare…

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.