Cum faci bani cu domenii lucrând la Vodafone

alex_stefan_vodafone

Gen câteva mii de euro din domenii expirate pe care un angajat Vodafone sau ROTLD le trece pe numele lui şi le vinde.

Schema

Connex aveau acum câţiva ani serviciul MYX, prin care se puteau înregistra domenii anual, primii din România care puteau face asta (ei si register.com, parcă). Începând cu 2001, clienţii Connex (acum Vodafone) au înregistrat foarte multe nume de domenii bune. Extrem de multe nume de domenii.

Cu timpul, unii dintre posesorii de domenii au renunţat la ele. Conform politicii Vodafone, domeniile care nu se mai prelungesc sunt comunicate la ROTLD ca pending-delete şi devin libere la înregistrare.

Aici apare în schemă Alex Stefan, un băiat care ştie ce domenii urmează să expire. Ce se întâmplă mai departe îmi e neclar, cert e că domeniile ajung în posesia lui, şi el le scoate la vânzare (a şters intre timp, o copie este aici).

Ce s-a vândut şi ce e de vânzare

Cantare.ro, CasaDeBilete.ro, Miri.ro, 222.ro, Goblenuri.ro, Grafic.ro, HouseFM.ro, ClickFM.ro, Sounds.ro, Review.ro, UK.ro, Monitoare.ro, Dosare.ro, Tutoriale.ro, Script.ro, Xvid.ro şi altele.

Julia.ro, Trackers.ro, Erori.ro, Icil.ro, Nerv.ro, FelDeFel.ro, Confeti.ro, WiFi.ro, Wi-Fi.ro, Reverse.ro, Adria.ro, Alarms.ro, Prost.ro, PokerGame.ro.

Exemple

wintweaks.ro era luat de mine în 2004 prin MYX şi lăsat în 2005 să expire. A fost înregistrat de altcineva în 2007. Cum arată înregistrările whois pentru un domeniu lăsat de Vodafone să expire şi apoi reînregistrat? Cam aşa:

ROTLD nu ţine minte decât anul 2007, nu şi 2004. La fel şi pentru digg.ro, tot al meu, luat prin 2005 parcă.

Hai să vedem nişte domenii care ar fi trebuit să expire şi totuşi nu au făcut-o:

review_archivereviews_rotldscript_archivescript_rotldsounds_archivesounds_rotld 222_archive 222_rotld

Toate domeniile au aceleaşi caracteristici: Vodafone ar fi trebuit să comunice expirarea lor către ROTLD şi aceştia să le şteargă. Dar ele au fost interceptate pe parcurs de un angajat deştept şi scoase la vânzare după doi ani, să nu bată la ochi. După cum vedeţi din screenshoturi, ele nu sunt înregistrate pe numele unei singure persoane, deci excludem posibilitatea ca un norocos deştept să fi luat atâtea nume bune.

Întrebări

Alex Stefan (numele pe care îl foloseşte în mailuri, nu ştiu dacă e cel adevărat şi nu am cum să verific asta) lucrează la Vodafone sau la ROTLD? Teoretic, schema se poate face şi de un angajat ROTLD şi de unul Vodafone.

Cum reuşeşte să obţină domeniile? E oare legal ce se întâmplă? Ce părere are Vodafone sau ROTLD despre asta?

update1: la două ore după publicarea acestui articol, a început să îşi șteargă urmele. există copie aici.

update2: nu lucrează la ROTLD, ci la Vodafone, și îl cheamă Axinte Alexandru Ștefan.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

68 comentarii

  1. E si un site (probabil al unui angajat rotld) care listeaza domeniile marcate cu „Pending Delete” si devine usor de urmarit cand un domeniu bun devine liber. Din pacate am uitat adresa

    00
  2. Am văzut și eu ăla pe seopedia acum câteva zile și m-am uitat la wi-fi.ro, la rotld. M-am uitat cam ciudat la el, dar nu am intrat în detalii.
    Uite că ai făcut-o tu :D

    00
  3. Un raspuns exact iti poate doar cineva de la Vodafone sau ROTLD, dar la prima vedere mi se pare a fi interceptare de date personale si folosirea acestora in scopuri comerciale.

    00
  4. Au.

    00
  5. Din câte știu, ROTLD interzice vânzarea domeniilor

    00
    • @Tudor Galos: in acelaşi timp, rotld nu face poliţie şi nici nu ii pasă dacă cineva incearcă să vândă niste domenii.

  6. NOU
    #7

    Cata vreme am stat eu cu ochii pe review.ro… Ultima data trebuia sa expire prin Octombrie 2009, daca-mi aduc bine aminte. Oricum, se prelungise si acum iata-l in proprietatea cuiva.

    00
  7. Ionut, era 3 dolari pe luna

  8. sa nu-l fut io in gura pe Alex Stefan ???? Lasati ba muilor domeniile libere!!!

    00
  9. dosare.ro e redirect la gandul.info

    00
  10. Vodafone nu le înregistra pe numele utilizatorului final. Le înregistra pe nume propriu și chiar aveai serioase probleme daca cereai domeniul pe numele tău la un moment dat. Nu dădeau drumul la el nici de-al naibii. In rest nu m-ar mira schema. La urma urmei și ăia de la ICI/Rotld sunt tot bugetari.

    00
  11. Are sens sa discutam de RoTLD cand acesta are in 2011 o metoda stupida de plata cu cardurile?
    https://www.bogdanturcanu.ro/modalitati-de-plata-catre-ici-rotld/
    Si nu, nu mi-au raspuns la mail-ul prin care ceream detalii, nici macar cu un numar de inregistrare.

    00
  12. A,pai aveti noroc domnilor,mie mi-au sutit un domeniu perfect valid pentru care plateam de vreo 5 ani la el, era ceva de genul localitate.ro.
    Adevarul e ca nu m-am ocupat de el vreun an si apoi cand am vrut sa-l reactivez era pa si pusi,inregistrat definitiv la plm rnc .Partea si mai funny e ca eu am platit vreo 8 luni degeaba hostingul ptr acel domeniu, aurolacii aia de la connex habar nu aveau ca nu mai este in propietatea lor. Dupa 90 zile de „anchete interne” mi-au comincat ca „cineva din contul meu de client l-a scos la liber”…asta find bunica din groapa,singura care avea acces la calculatorul si parolele mele.Pai sa nu-i spanzuri de koae cu capu’ in nisip pe acesti dobitoci,idioti si handicapati?

    00
  13. Dacă în România funcționa/ează un sistem atipic pentru piața domeniilor – faza cu rezervarea pe viață – era nevoie și de o excepție pt confirmare – faza cu MyX.

    Parcă funcționa un Transfer al Dreptului de Folosinţă al unui Domeniu .ro ce implica acordul deținătorului. Sunt curios care era prețul lui Connex pentru perioade mai scurte??? Se lua in calcul speranța medie de viata???

    00
  14. În formularul de transfer drept de folosinţă al unui domeniu .RO scrie clar:

    „Menţionăm ca transferul dreptului de folosinţă asupra domeniului …………………ro a fost făcut cu titlu gratuit.”

    Legal, domeniile .RO nu pot fi vândute, doar transferate for free.

    00
  15. digg.ro ? Ce speculator si tu …

    00
  16. Mike, registrarul se schimba doar cand le vinde se pare (cu registrarul noului client). La cele ramase pe numele lui (adica nevandute) registrarul e inca Vodafone. Gresesc?

    00
  17. @Arhi ma refer la prețul lor de achiziție :)

    Backorder-ele sunt practicate de mulți registrari internaționali, dar situațiile sunt clar comunicate.

    Conform regulamentului RNC, domeniul nu putea fi transferat decât cu acordul lui Connex (în calitate deținător). Care dispunea și de statistici de trafic pe cele parcate/expirate.

    Chiar nu știam că au funcționat perioadele de expirare intermediate de ROTLD. Credeam că e sistemul de facturare intern Connex.

    00
  18. Andu de pe SeoPedia isi sterge urmele (postariel). L-ai speriat.
    Ai screenshot-uri ?

    00
  19. Nu-i asa ca acum reclamele de la TV cu „Alex de la Vodafone” au capatat un nou inteles? :) N-ati vazut ca Alex de la Vodafone rezolva tot, stie tot, drege tot? :D

    00
  20. Postarile initiale sunt inca in cache la google.

    00
  21. NOU
    #24

    E destul de simpla povestea.
    1.Prin contractul ala cu plata anuala a domeniilor, resellerii au o anumita evidenta si nu e prea greu sa bagi mana daca vrei :).
    2.Vanzarea domeniilor .ro e strict interzisa prin politica ROTLD. Daca ai cum sa dovedesti ca cineva incearca sa vanda un domeniu, faci o reclamatie la ROTLD+dovezile de rigoare si, cel putin in teorie, persoana in cauza pierde domeniul.
    3.Eu as miza mai mult pe cineva de la Vodafone, dar motivele nu se spun aici :D.

    00
  22. Probabil s-a „rupt” veriga tehnica intre Vodafone si ROTLD, mai exact persoana care stia toate detaliile, si care se ocupa de „expirarea” domeniilor din Vodafone. Asta pentru ca un domeniu .ro poate expira doar in cazurile de genul asta, cand exista un REGISTRAR tert spune ca se va ocupa de domenii, respectiv le „returneaza” daca nu mai sunt folosite (domeniile .ro). La cum stiu ca lucreaza VDF, ma indoiesc ca s-a intamplat asta…

    Din ce am vazut la domeniile „vandute” deja pe seopedia, registrarul se modifica in ROTLD, deci practic transferul e in totalitate efectuat (mai era varianta in care cineva destept de la VDF se ocupa de o mica delegare de nameservere si nimeni nu stia nimic…).

    Concluzia e ca Alex ala ori e la Vodafone si poate trimite acorduri de transfer semnate si stampilate la ROTLD, ori e la ROTLD, are lista de domenii ce pot fi sterse si face si el un ban :) Inclin spre varianta 2, poate mai mult pentru ca am o vaga impresie ca am auzit de un Alex Stefan in ROTLD (dar se poate sa ma insel…).

    00
  23. Mesajele au ramas in cache la Google, chiar daca andu a inceput sa isi stearga propriile mesaje.

    00
  24. respectivul si-a sters posturile pe seopedia… un screenshot pentru posteritate:

    00
  25. O fi Vodafone uzină străină, dar angajaţii tot români sunt… iar aceştia nu sunt sănătoşi până nu pleacă ei acasă cu o şaibă, ceva… în cazul de faţă nişte domenii de internet, nişte baze de date cu clienţii, ce se mai găseşte prin hală…

    00
  26. Si-a editat AlexStefan posturile azi noapte, nu mai e nimic de vanzare. Deci poate ca nu e tocmai legal ce face omu :))

    00
  27. NOU
    #30

    Văd că după ce ai publicat tu articolul el a şters toate posturile sale din acel topic.

    00
  28. Sistemul Vodafone/Myx/MyDomain sau cum s-o mai fi chemand el acum e jalnic.

    Cazul 1
    Aveam un domeniu cumparat de la ei si taxa lunara imi aparea pe abonament. La un moment-dat nu a mai aparut. Sun la Vodafone sa le zic ca nu mai apare taxa si ca nu vreau sa raman fara domeniu. Ma anunta ca e o eroare la ei si va aparea din nou taxa. Trec cateva luni, taxa in continuare nu aparea (dar domeniul era ok).
    Trece un an, ma mut cu totul de la Vodafone, domeniul in continuare mergea (cu toate ca eu nu mai platisem taxa la el de atata timp). De vreo cateva luni insa siteul nu mai e functionabil insa domeniul e „ok”. Deci cum il tine Vodafone inregistrat daca nimeni nu a mai platit taxa pentru el de peste 2 ani ?

    Cazul 2
    Un domeniu lasat as expire are „pending delete” de un an, cu toate ca prin FAQ-ul lor cica ar trebui sa dureze 5 zile treaba

    00
  29. Din păcate majoritatea oamenilor care lucrează la ICI (implicit ROTLD) sunt pe lângă subiect și nu-i interesează ce se întâmplă. Cred că o soluție simplă să afli dacă lucrează acolo e să suni la 021 316 07 62 și să ceri cu el =).

    00
  30. NOU
    #33

    Vali, il putem raporta cumva, undeva ?

    00
  31. Am contactat pe smecherul de la editura Nemira anul trecut, vroiam sa-l intreb cat are de gand sa tina ocupat domeniul trefla.ro
    Mi-a cerut 500 de euro, mizeria dracului, l-am intrebat daca este ok si stiu cei de la rotld de vanzare, a mai raspuns jegosul ?
    Era ceva director pe acolo cred, il cautasem la vremea respectiva pe Google, dar din prea multa scarba m-am oprit.

    00
  32. am avut din 2004 si pana acum multe domenii de la vodafone mydomain/myx (30+) si folosesc in continuare serviciul. intr-adevar am observat si eu ca si dupa ce renunt la a mai plati pentru vreunul el inca e inregistrat la rotld. habar nu am ce se intampla. dar n-am avut nici o problema cand i-am sunat, pentru diverse domenii, sa-i sun cu rugamintea de a face transfer catre rotld ca sa le inregistrez definitiv. niciodata n-au zis nu.

    o chestie am impresia: recent am cerut inregistrarea unui domeniu pe care eu nu-l mai plateam de 6 luni, la rotld aparea tot vodafone. mi-au acceptat si domeniul a fost inregistrat! tare mi-e mie ca ei dau drumul domeniului la oricine il cere daca acesta nu mai e platit. intrebarea ramane: cum afli care nu mai sunt platite insa sunt detinute in continuare de vodafone?

    00
  33. Misto postul, buna ancheta. Ar fi cazul sa mai fie ceva schimbari si pe la noi in politica ROTLD, ca prea e inchisa si pot aparea oricand astfel de manevre.

    Inca astept sa trecem la plata anuala a domeniilor .ro…

    00
  34. …cand i-am sunat, pentru diverse domenii, sa-i sun cu rugamintea de a face transfer catre rotld ca sa le inregistrez definitiv. niciodata n-au zis nu.

    N-ai avut domeniu foarte vizitat sau cu un nume interesant. Pentru că la o cerere similara am pierdut un domeniu. Si m-am lecuit pe veci de domenii inregistrate prin myx.

    În altă ordine de idei, băiatul ăla cu domeniile e și pe alte forumuri. Pe softpedia apare cu username Artok. Dar se semnează jos „Andu”. O fi același, n-o fi ?

    00
  35. Din ce ai postat tu referitor la domeniile care trebuiau sa expire si nu au expirat, mie mi se pare, dupa datele de whois, ca pt aceste domenii s-a facut transfer de responsabilitate de la vodafone la noul client. Daca ar fi fost sterse si puse pe liber, nu aparea data de inregistrare cea veche, de la Vodafone. Iar pt a se face acest transfer, Vodafone, ca si proprietar trebuie sa isi dea acceptul, ei initiaza aceea trecere. Rotld nu are treaba, ei fac ce spune proprietarul.

    00
  36. „sper sa nu va simtiti lezati toti acum (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) , stiu eu de cine vorbesc, si va rog sa nu da-ti aici reply-uri fara sens.”
    Toti smecheraşii ăştia sunt proşti de dau în gropi.

    00
  37. vodafone ca vodafone, dar sunt zeci si sute de domenii .ro bune blocate pe register.com din perioada de glorie a anilor 97-99 cand se facea carding la greu in romania.

    00
  38. @Cristian: exact asta spuneam, cele netransferate apar la Vodafone, cele transferate la ROTLD.

    Initial banuiam ca totul se intampla in VDF: var.1 – desi domeniile sunt expirate cineva face delegarea de domeniu pe nameserverele „cumparatorului” si totul merge mai departe. var.2 – cineva cu acces la contul de registrar face modificarile si isi vede de treaba, dar in situatia asta nu se schimba registrar-ul in ROTLD.
    Cea mai plauzibila varianta e ca cineva din ROTLD are acces la lista de domenii in pending-delete, si nu sterge obiectele decat cand a gasit cumparatorul… Curat, sigur si legal, mai putin moral :))

    Din punct de vedere legislativ nu se intampla nimic, ROTLD nu e arbitru si nu mediaza nici un litigiu pe partea de domenii. Toata treaba e simpla, ei sunt TLD pentru domeniile .ro, cine, de ce si pentru ce ia un domeniu nu e problema lor. Daca e firma trimite date de identificare, e verificata si se face inregistrarea, ca persoana fizica e si mai simplu…
    Registrul de domenii .ro (ROTLD) nu este un arbitru al disputelor ce pot sa apara intre posesorul unui nume de domeniu si o terta parte referitoare la inregistrarea sau folosirea unui nume de domeniu.” … din RoTLD > Domenii.ro > Rezolvarea Disputelor.

    00
  39. @Alina Rad: din ce stiu eu … pentru ROTLD domeniile .ro nu expira, pentru ca sunt „lifetime”. Probabil situatia asta a aparut in urma intelegerii cu VDF ex. CONNEX, care a zis ca se ocupa el de tot (ca registrar), domeniile expira daca nu mai sunt platite sau folosite, VDF notifica ROTLD ca domeniile pot fi sterse ca ei nu le mai folosesc, ROTLD le sterge si totul e ok. Nu stiu exact daca in cazul in care esti registrar poti sterge obiectele asa cum le-ai creeat de ex, sau exista alta procedura – asa ar merge sa fie cineva din VDF: gasesti pe cineva dispus sa cumpere domeniul si stabiliti de comun acord cand va fi sters din TLD, apoi „clientul” isi ia domeniul direct din ROTLD, dar e mai complicat :)

    00
  40. Cu domeniile blocate se poate rezolva simplu odată cu introducerea plății anuale. Ai luat domeniul acum 5 ani sau mai mult, plătești anul ăsta taxa de reinnoire. L-ai luat acum 3 ani, mai stai 2, după care incepi sa platesti (cât să se acopere ăia 50$ dați).
    Problema e că odată cu introducerea unei astfel de metode o să apară iar șmecherii de genul ăsteia de mai sus. Că deh, doar suntem români.

    00
  41. Deci … decat sa ne batem capul cu toata treaba asta era mai simplu sa spuna cineva ca vrea un domeniu, sa ceara un pret si stabileasca cum se va face transferul. Si aflam, si era o poveste completa ;)

    00
  42. Nu ma refer la vanzarile pe bune. Ci la domenii blocate de angajați iuți de mână și vândute ulterior. Pentru că-s o grămadă de nume de domenii bune și nefolosite. Când vor expira să fii convins c-o să apară un șmecheraș care o să pună mâna pe ele rapid.

    00
  43. NOU
    #52

    @nwradu, succes in modificarea politicilor unei companii de stat investite in aceasta functie prin hotarare de urgente apropata de Parlamentul Romaniei :). Si mie mi-ar placea sa am alt contract cu ei… dar nu se poate.
    @restul, ROTLD are 2 tipuri de contracte:
    1.standard, 100 domenii in avans, inregistrare pe termen nelimitat a domeniilor(in contract e clar ca domeniile .ro se inregistreaza pe un termen nelimitat dar ca ROTLD are dreptul echivoc sa isi schimbe oricand politica fara nici un fel de avertisment sau despagubire)
    2.contractul cu plata anuala, 1000 parca de domenii platite in avans, fara posibilitatea de inregistrare pe numele clientului final, si acces la un API.

    Din API-ul respectiv se cam poate face tot ce vrei cu un domeniu si cam asta e toata puvestea.

    Pentru cine e curios, contractele le gasiti pe https://rotld.ro/home/. Vodafone nu e singurul care are tipul asta de contract(mai sunt vreo 2 hosteri parca)

    00
  44. de aia te cetesc , că altfel aş muri proastă

    nici nu îmi imaginam ce măgării pot face ăştia

    00
  45. Din cate imi amintesc eu, si bine imi amintesc, exista o lista pe net : sitemap.ro acolo erau domeniile, baiatu chiar a dat lista undeva pe seopedia dar dupa a fost stearsa.

    Pe sitemap.ro ala e o lista cu deleted sau pending delete domains.

    Deci nu cred ca lureaza la Vodafone sau la ROTLD.

    http://www.sitemap.ro/status-rotld/PENDINGDELETE

    Bafta la pescuit.

    00
  46. Din cate inteleg eu (e posibil sa fi citit doar printre randuri…) tu dai in Vodafone sau…..????
    Cum nu e primul articol „acid”(nu am gasit alt termen…scuza-mi lipsa de inspiratie) la adresa Vodafone pe care-l citesc la tine da-mi voie sa te banui …”de ceva”.
    Citind „printre randuri”articolul tau nu reiese decat ca Vodafone e vinovat cu V(mare, tipar…). Dar atunci de ce il implici si pe ROTLD ???? Ai sau nu dovezi ca Vodafone sau ROTLD fac „manevre”???…si daca da care dintre ele???Numeste clar compania vinovata…nu o da cotita!!!! Sau nu ai „coaie”???(si asta poate fi un motiv pentru care o lasi oarecum in plop si plopul in aer)

    Mentionez ca nu am nici cea mai mica legatura cu nici una din cele doua companii, tu insa ramai suspect (MAXIM AM ZIS)

    00
  47. Aici era wifi : http://www.dl.ro/index/ns.details/ns.id/4/ns.name/ns1.dr.myx.net/pageno/34

    Deci ala se misca bine atat. Deci my friend, cred ca gresesti.

    00
  48. Este clar angajat Vodafone si cel mai probabil lucreaza in Ploiesti in echipa de Internet si Date Business. Ei se ocupa de relatia Vodafone – ROTLD , daca mi-aduc bine aminte transferurile de domenii le trimiteau chiar ei catre ROTLD de doua ori pe saptamana…. deci… nu m-ar mira!

    00
  49. @zoso: citeste si asta alex.mielus.ro/dezgust/rotld-shopping-cart.html

    00
  50. Daca nu avea nimic de ascuns, nu ar fi sters repede posturile de pe forum. E clar ca ceva este necurat!

    00
  51. Am avut si eu domeniu cumparat de la ei, „coolmp3.ro”, ajunsesem undeva la 14-15k ip-uri unice pe zi, 2005-2006, Prin martie l-au blocat , si cumparat de alti operatori. dupa 2 saptamani si l-au trecut in patrimoniu si l-au parcat la gugle.
    Si asa am ramas fara site.

    00
  52. Unde as putea sa vad cine e proprietarul (persoana fizica) al unui domeniu .ro? Din pacate datele astea nu sunt publicate de rotld.

    00
  53. nu prea inteleg ilegalitatea – domeniile alea pending cum erau ele la ROTLD – nu erau ale Vodafone? nu puteau dispune cum vor de ele?- ma gandesc ca daca cineva nu mai vrea domeniul nu il mai plateste si ………..mai departe cred ca ramane la vodafone – deci unde este spilu’ ?

    00
  54. cum spunea si @mike, chestia asta este imorala dar perfect legala, mai ales ca daca le-a transferat unor cumparatori de buna credinta transferul este perfect legal, detinatorul era Vodafone.
    Oricum domeniile astea daca ramaneau la Vodafone nu erau accesibile ever, am trimis eu un email pt. 222.ro si nu a raspuns nimeni , asa macar acum pot sa contactez noul detinator pt. a discuta un eventual transfer al dreptului de folosinta.
    romania…

    00
  55. @gugulea, buna intrebarea. Domeniile nu sunt ale Voda, sunt inchiriate de la ROTLD. Cand omul care le luase prin MYX renunta la domeniu ar trebui intoarse la ROTLD ca sa le dea liber sa le ia oricine.

    00
  56. @gigi tu crezi ca alea chiar deveneau libere? glumesti, nu?
    oricare ar fi fost traseul tot ar fi fost interceptate de unii sau altii pana sa ajunga total libere de asta poti fi sigur, am urmarit cateva domenii din dispute sau unde firmele nu mai existau si surpriza in loc sa devina libere au fost inregistrate direct de catre unii sau altii mai „ageri” decat mine . Daca te astepti sa prinzi liber un domeniu premium liber/expirat si sa platesti 60$ + tva in anul 2011… lool

    00
  57. ce s-a-ntamplat cu respectivul? i-au fost luati boii de la bicicleta?
    domeniile de care a „scapat”, gen UK.ro si tutoriale.ro au fost …analizate?
    deja au aparut altii care s-au pus pe furat – un caz foarte tare este LG.ro – detinut de o firma din Seoul pe vremuri, acum un smecheras a pus mana pe adresa de email atasata domeniul si l-a trecut, partial, pe numele sau, acum vrea sa-l vanda: http://forum.softpedia.com/bursadomenii/anunt/Domenii-RO-generice-1091.html

    00
  58. Ai demascat, ai facut un bine … ai face un bine in tara asta daca ai fi la putere zic …
    muie hotilor si criminalilor de maine …

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube