Cum e să lucrezi la Diverta

O cititoare, angajată la Diverta, ne povesteşte cum e viaţa de angajat:

————————————————————————————-

Eu cred că înainte de a face afirmaţii ar trebui să vă puneţi in locul angajatului Diverta şi aici ma refer la consultanţii vânzări, acei “sclavi în tricouri roşii” cum a spus cineva mai sus şi cum probabil suntem considerati şi de către marele conducător Diverta, D-nul Octavian Radu.

Cum poate acel angajat să mai fie amabil cu toată lumea şi să i se mai şi citească pe chip sloganul firmei “IMI PLACE” când:

 • de toate sărbătorile legale munceşte fără a primi nimic în plus (din câte ştiu, in mod normal orele suplimentare se plătesc dublu la fel ca şi duminica, la fel ca şi sărbătorile legale)
 • nu primeşte nici o primă de sărbători, motivul fiind criza financiară
 • salariul i s-a micşorat tot pe motiv de criză financiară (programul însă se măreşte)
 • se schimbă si mănâncă într-un vestiar comun (fete+băieţi) în condiţii inumane(mizerie, şobolani, gândaci)
 • dacă întârzie 5-20 min. este penalizat 5-20% din salariu, dar când stă peste program nu vede nimeni şi nici nu este plătit

Angajatul trebuie:

 • să schimbe preţuri
 • să pună marfa la raft (după manuale, pentru fiecare departament în parte câte un manual. ex: manual pentru cărţi, pentru it, pentru jucării, pentru papetărie, pentru filme, pentru jocuri, pentru muzică)
 • să facă recepţia mărfii şi retururi
 • să abordeze clienţii, de fapt să îi facă să cumpere chiar dacă acel client poate rămâne fără bani de pâine, nu contează, clientul trebuie să plece din Diverta cu multe cumpărături, să lase cât mai multi bani la casă. dacă nu, tot “sclavii în tricouri roşii” sunt de vină
 • să facaă şi pe femeia de serviciu: să măture, să dea cu mopul, să ducă gunoiul, să şteargă geamuri, să şteargă praful, să spele wc-uri (în locaţiile care au şi wc) dar totul cu economie, fără risipă de cârpe sau soluţii (eventual să aducă de acasă)
 • să cunoască absolut toate produsele (zecile de mii) la ce raft sunt, în ce zona etc.
 • să mai prezinte clientilor şi lansările de produse, oferte speciale, reduceri, să promovezi site-ul DOL (pentru că este în declin), să promoveze un nou card de credit s.a.m.d

Sunt zile în care trebuie să le faci pe toate şi îţi mai vin şi fel şi fel de oameni care pun întrebări stupide, care nu ştiu să se exprime  sau nu au informaţii minime despre ceea ce vor să cumpere şi tu trebuie să îi ajuti pentru că aşa scrie pe tricou. De exemplu:

“o carte scrisă de un autor japonez…nu ştiu cum îl cheamă, nu ştiu titlul, ştiu că am văzut-o la tv sau în ziar…ştiţi despre ce e vorba, nu? ajutaţi-mă!”

vreau un bilet la concertul “X”…cum nu aveţi? scria pe un afiş la piaţă că aveţi, sau scria pe un site că aveţi (anunţuri mincinoase pentru care tot “sclavii în tricouri roşii” sunt vinovaţi)

vreau un film regizat de “X” sau în care să joace “Y”

OAMENI BUNI! Diverta nouă angajaţilor nu ne pune la dispoziţie nici un fel de informaţie despre produse, nu avem de unde să ştim cine a regizat un film, cine joacă într-un film, ce funcţii are o consolă, cum este un joc pc, cum este o jucărie, o carte sau orice alt produs. Dacă suntem surprinşi de către şefi în timp ce citim pe coperta unui film ce actori joacă în acel film sau răsfoim o carte să avem habar de ea sau umblăm la o jucărie suntem luaţi la întrebări “ce faci? stai? nu ai treabă? abordează clienţii!”. Şi în cazul acesta noi ce să spunem clientilor? Minciuni doar ca să vindem?

Avem un sistem numit “search” pentru a căuta produse pe stoc, sistem care funcţionează fooooarte greu…se plictisesc clienţii cât aşteaptă până găsesc ceva la el…tot noi suntem de vină?

Mi-au spus foarte mulţi clienţi să propunem diverse lucruri, dar asta nu depinde de noi şi nimeni nu ne ia în seamă. Nu suntem noi de vină pentru faptul că sistemul “search” e aşa cum e, pentru ca nu putem verifica un produs în stocul tuturor magazinelor din retea, pentru că nu avem anumite produse, pentru că nu avem mai multe informaţii despre produse şi pentru că nr. angajaţilor este mic şi clientii trebuie să aştepte. Totul depinde de politica firmei şi de conducere, încep.ând cu şefii mici şi urcând în treptele ierarhice.

————————————————————————————-

E ceva nou? Aşa e peste tot. De câte ori căutaţi un sclav de la Cora să întrebaţi ceva şi nu era nici dracu în magazin? De ce? Pentru că angajaţii costa. Pentru că amenzile sunt mici. Pentru că se poate.

Am intrat în Saturn în Berlin să casc gura. Ajung la rafturile foto şi îmi aduc aminte ca am nevoie de un hanger. Raftul cu hangere era inundat, produsele de pe rafturi erau pe jos, apa pe ele…După 3 scunde, unul din angajaţi a lăsat jos o cutie cu ce strângea pe raftul inundat şi a venit la mine. Ce doriţi? Moşule, engleza gavareşti? Da, un pic. Bun, am nevoie de un hanger solid de aparat foto. După 2 minute îmi aduce 3 bucăţi. Aleg unul de 15€, ne mulţumim reciproc şi mă duc la casă. La casă, preţul era picat, îl cheamă pe acelaşi angajat să caute preţul, şi obţin o reducere de 5€…pentru că preţul nu era ataşat.

Se poate. Şi la la noi se poate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

429 comentarii

 1. Sclavi in contemporaneitate. Asa suntem noi. Numai la Diverta sa nu fii angajat. Din pacate cam asa este peste tot.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Si la noi se poate? Permite-mi sa ma indoiesc de asta.
  Legat insa de Diverta, Cora, Selgros, Flamingo sau mai stiu eu ce magazin de acest gen, ma indoiesc ca angajatii nu sunt lasati sa citeasca macar instructiunile de folosire a unui PS sau numele actorilor de pe coperta unui DVD. Mai degraba tind sa cred ca angajatii nu isi dau deloc interesul in a multumii clientul pentru ca nu e magazinul lor si poate pentru ca nu sunt platiti poate cum trebuie. Dar sa fim seriosi, cat vrei sa primesti pentru aranjatul cartilor si plimbatul pe culoar? Se plang angajatii ca nu primesc banii multi, dar sunt si putini cei care isi dau interes pentru job-ul pe care il au si pe care trebuie sa-l faca.
  Nu cred ca e vina mea ca ei trebuie sa mai si spele pe jos pentru ca femeia de servici a fost concediata datorita crizei, iar ei chiar ar trebui sa fie multumiti ca nu sunt in situatia acelei femei de servici care acum nu mai are de lucru.
  Sunt sigur ca mai sunt si angajati care sunt indreptatiti sa se planga de conditiile de lucru, dar majoritatea is merita poate si banii si situatia.

  Thumb up 2 Thumb down 1
 3. trist. si din pacate tot aud cam aceleasi lucruri din partea angajatilor la marile firma (nu numai romanesti).
  mrtux de sus are dreptate. cauti altceva si iti bagi picioarele. nu ai cum sa schimbi mentalitatea si ideile fixe ale angajatorului. am incercat ani la rand, fara succes, si m-am facut freelancer. fcuk them all.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 4. Am lucrat si eu o luna la FLAMINGO cand eram student si atunci am simtit ce inseamna sa fii sclav cu adevarat. Salariul lunar era de 3mil lei si asta pentru ca-i obliga legea. Munceai inuman de mult, exista o bataie de joc permanenta si pur si simplu erai tratat ca un obiect.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 5. NOU
  #5

  Nu cred tot ce zice acolo. Mi se pare absurd și prea puțin credibil. Oricum, nu te obligă nimeni să lucrezi vânzător la diverta. Nu îți place, pleci…

  Citisem pe blogul lui nwradu despre un dinozaur sofisticat, pleo. Am fost în vizită cu prietena pe la Diverta, m-am dus acolo unde știam că sunt jucăriile astea cu baterii și am găsit cutia cu Pleo. Am început să mă învârt pe ea, citeam ca prostu ce scrie pe cutie. Câte motorașe, câți senzori… etc.
  Apare o tipă, care cu un glas ușor miorlăit: “Vreți să îl vedeți pe Pleo?”
  M-am uitat la ea, m-am uitat la prietena, am vrut să zic din reflex “Nu, mulțumesc!” după care am analizat puțin… așa că am dat din umeri și am zis… Da, de ce nu?

  Ne ia tipa după ea ca pe 2 copii, ne duce la un birou, se duce în spate și vine cu dinozaurul în brațe. Am stat 15 minute lângă animalul ăla, timp în care tipa l-a tot mângâiat, l-a drăgostit și i-a vorbit. Mi-a permis să îl iau în brațe și trebuie să recunosc că s-a comportat exact ca un animal, cățel sau pisică, care se împinge cu picioare în tine ca nu cumva să îl scapi. Într-un final i-am spus noi: “mulțumim frumos pentru demonstrație, sărumâna”. Și am plecat.

  Acum vreo 5 ani căutam un aparat de ras. Nu știam de care, habar nu aveam ce îmi trebuie, nu știam ce să cumpăr.
  Am fost la Altex, am întrebat, nu am fost băgat în seamă. Să iau care o fi, că toate sunt bune.
  Am fost la Domo, unde o grăsană mare cât o balenă gestantă, mi-a spus tot ce trebuie să știu despre aparatele de ras, ce lame are (Quadra) și câte capete și de ce e bine cu 3 capete, și care e faza cu capul mobil, și nu mai știu câte alte capete.
  Era vreo 5.500.000 lei la Altex și 5.700.000 la Domo. Sau ceva de genul ăsta. Am cumpărat de la Domo.

  Recent am vrut să cumpăr o bormașină pentru demolări. Am fost la bricostore, am găsit un mic “geniu” care mi-a spus tot ce trebuia să știu despre ciocanele demolatoare. Ce înseamnă să aibă motorul vertical, ce înseamnă orizontal, care e gama profi, care e cea hobby, care e diferentă între un ciocan și o bormașină cu percuție, mi-a spus diferența dintre burghie, care sunt proaste și care sunt bune, ba mai mult mi-a explicat și nu știu câte chestii legate de tăierea în beton cu flexul.

  Am mulțumit și am plecat.
  A doua zi am trecut pe la Praktiker. Am găsit un băiat și am început să îl întreb. Știam mai multe decât el, săracu, chiar și cu 2 zile înainte. Mi-a spus că toate sunt bune. Dar alea scumpe sunt probabil cel mai bune.

  Așa că în seara aia am revenit la Bricostore și de acolo am și cumpărat. Prețurile erau asemănătoare.

  Toate magazinele astea, Praktiker, Bricostore, Altex și Domo nu sunt în Germania. Sunt în România. Și la noi se poate… de ce să nu se poată?

  Thumb up 1 Thumb down 1
 6. Un prieten de-al meu a plecat de la Diverta pentru că nu mai suporta prostia şefilor. Tipul se pricepe la hardware şi şi-a găsit un job unde şeful nu îl bagă în şedinţă pentru că a întârziat 10-20 de minute.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 7. Am auzit si eu pe cineva plangandu-se de diverta. Vad ca unii dintre voi sunteti de acord cu ce indura oamenii aia acolo…
  Ce nu inteleg eu este faptul ca oamenii aia tac si indura si nu sunt putini sunt f multi, daca s-ar duce 30 – 100 de angajati ai Diverta la ITM sa reclame faptul ca sunt munciti peste program, ca nu sunt platiti , ca sunt obligati sa munceasca de sarbatori legale si ca li se scad salariile nefondat s-ar lua masuri… Am lucrat si eu pe 80 USD/luna in ziua de paste, pe 31 decembrie si pe 1 ianuarie dimineata,fara prime de sarbatori dar nu m-am plans pentru ca faceam asta din placere, le vorbeam clientilor cu drag…
  Acum sunt sigur ca daca si-ar cauta si-ar gasi ceva decent in loc sa inghita toate mizeriile astea .
  Eu am probleme cu aia la Carrefour…

  Thumb up 1 Thumb down 0
 8. e asa simplu sa zici “daca nu`i convine de ce nu pleaca”. pun pariu ca toti astia care zic asta au un loc caldutz de munca sau lucreaza pe cont propriu. eu una nu am lucrat niciodata in asa conditii ca si cele descrise de fata de la diverta si nici nu`mi doresc.
  in conditiile in care un loc bun se gaseste doar pe pile si relatii si acum, cand atatia oameni isi pierd locul de munca nu poti sa pleci sa gasesti altceva, pur si simplu. sa gasesti ce? o laie.
  aproape niciodata nu m`am enervat in magazine pentru ca imi dau seama ca nu e usor sa stai atatea ore in picioare, sa fugi dintr`o parte in alta, sa lucrezi si sambata si duminica si nu mor daca stau 10-15 minute. e o munca grea si nu`mi permit sa insult sau sa fac misto de oamenii aia.

  Thumb up 5 Thumb down 0
 9. Super articolul, am lucrat acolo si e adevarat 100%

  Thumb up 2 Thumb down 0
 10. Totusi de ce nu isi cauta alt loc de munca? Cu ce sunt eu de vina, client, ca ei muncesc 12 ore pe o punga de seminte, ca search-ul merge prost si ca au sobolani in vestiar? Sa ma duc eu, ca si client, sa ma plang la superiorii lor ca tricourile rosii nu au search si vestiar curat?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. ia mai da-ve ma in sufletu meu. ce plm tot va plangeti atata? nu-ti convine, pleci. Aaaaaa, nu ti-a placut cartea si nu stii a face altceva? taci si-nghite.

  De unde moda cu prima de sarbatori? Baaa voi si cu aia de la Dacia, munciti la patron ba, sa va intre odata in cap. Ala vrea sa faca bani nu acte de caritate.

  Fugi si gaseste un patron milos asa ca andreea marin. Mai putina vorba, mai multa munca.

  Thumb up 1 Thumb down 1
 12. M-am dat acu o saptamana prin niscaiva librarii vieneze (Thalia, Frick si inca una). Si am inteles ca nu, nu se poate si la noi. Aia au angajati care vin cu placere la job, nu se nevrozeaza ca inca te uiti prin rafturi dupa ora de inchidere, sunt cititi si pot face recomandari – ca doar nu sunt absolventi de liceu de siderurgie.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 13. @ toti cei care se intreaba de ce nu sunt angajati oameni cu studii/cunostinte in domeniu: pentru ca aia trebuie platiti! Pe cand daca angajezi unul cu liceu, eventual fara prea multa experienta, ii inchizi repede gura cu 6-700 de lei pe luna, iar daca protesteaza ii impingi si un “daca nu-ti convine, pa! Asteapta alti 10 la usa sa-ti ia locul”. Ce usor e sa te intrebi de ce nu pleaca si sa-i judeci ca de ce nu-s super bazati si pregatiti… Pentru ca daca vrei performanta trebuie sa si platesti pretul.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. E usor pentru unii dintre voi sa stea pe scaun si sa tasteze ” De ce nu isi cauta alt loc de munca” , de parca i-ar spune “de ce nu cauti sa citesti alt blog”.
  Nu sta nimeni la Diverta de placere sau ca e salariul bun. Multi sunt studenti care se afla la primul job si trebuie sa-si faca norma de 6 luni sau 12, pentru a putea fi angajati in alta parte, la mai bine.
  Stiu si eu prin ce trec angajatii Diverta pentru ca am lucrat acolo ca promoter pentru o firma si in fiecare zi citeam umilirea pe fata lor.
  Dar asta e dragilor, nu toti scot bani din blogging la fel cum nu toti isi aplatizeaza fundul de la atata stat pe scaun.
  O zi buna !

  Thumb up 1 Thumb down 0
 15. dar de ce nu se intreaba nimeni de ce nu se angajeaza aia calificati? de ce nu se dau niste teste inainte, sa vada care`i om cu cultura cinematografica, care`i om care stie ce`i aia consola…
  greseala nu`i ca n`au instruit angajatii, ci ca nu au angajat personal care sa aiba treaba cu ce se vinde acolo.
  asa ca nu mi se pare corect sa se planga un gigel care toata viata a vandut sutiene sau tigari la toneta ca nu stie cine a jucat in nu stiu ce film, cine a scris nu stiu ce carte sau ca XBoX`ul nu fierbe oua si nici nu face paine prajita.
  da, viata e grea si patronii profita, dar nu te plange ca te`ai angajat pe un post si nu stii ce sa faci pentru ca nu te`a invatat nimeni…
  plange`te atunci cand te`ai angajat pe un domeniu care`l stapanesti si ti se cere sa faci altceva ce nu stii.

  oricum, daca ai exista un post de plangator sef, romanii ar excela :)

  Thumb up 1 Thumb down 0
 16. Adevarul este mrtux si add, ca in ziua de astazi, gasesti foarte usor un loc de munca…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. @VisUrat: eh kkt. aia care mai stiu una alta nu ar lucra la diverta.

 18. @Simple: f64 sau ce magazine mai sunt pe lipscani au avut mereu oameni amabili si servitabili. cunoscatori si cu recomandari pertinente.

 19. Dupa cum ziceam intr-un alt comentariu, la un alt post… In Ro angajarile se fac pe alte criterii decat cele de competenta… De ce? In primu rand pentru ca nu vrem sa dam salarii mari… Criteriul principal – salariu cat mai mic…
  Si de aici un intreg lant al slabiciunilor… Nu vrei sa investesti in oameni pregatiti? Pula vanzari… Pula vanzari? Pula mariri de salariu?…In RO conceptul de investitie este inexistent….Nu vrem sa investim in adevaratul sens al cuvantului, pe principiul intai dau si pe urma cer ( e valabil si dinspre angajat spre angajator ), am rabdare si nu vreau sa-mi recuperez investitia in 2 luni ca pe urma sa fiu pe profit…. La noi, angajatorii si angajatii se comporta in felul urmator:
  Angajatorii – unde gasesc pe unii sa-i angajez pe bani putini si sa faca cat mai mult
  Angajatii- unde gases o firma de prosti sa ma plateasca regeste si sa frec pla…
  Si din combinarea acestor 2 mentalitati… iese ce vedem cu totii..

  Thumb up 3 Thumb down 0
 20. @Visurat: eventual sa angajeze niste absolventi de litere la raionul de carti, niste ATF-isti la DVD-uri si ciberneticieni la IT, toti platiti cu minim pe economie plus bonuri de masa. Right.
  De-aia nu-i nosrmal sa-ti cumperi toate kkturile dintr-un singur loc, eventual un hangargen Carrefour. Prefer sa merg pentru fiecare chestie la un magazin specializat. Sunt curios cati dintre voi ar plati in plus sa zicem 10% din valoarea produsului ca sa beneficieze de sfaturile unui vanzator competent, amabil, bine instruit si BINE PLATIT? Eu unul as fi de acord.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 21. Iar incep astia sa se planga. Am fost in Diverta in Tomis Mall, Constanta si am stat cam 15 minute prin magazin si 10 minute la casa si nimenu nu m-a bagat in seama. NIMENI! Ce faceau “sclavii in tricouri rosii” ? Stateau si se jucau nu stiu ce dracu la raionul din stanga casei. In conditiile in care angajatii aia sunt nesimtiti, bine le face seful de se comporta asa cu ei.

  Pentru aia care se cred mici Einsteini, ca tipul sau tipa ce a scris mailul asta, de ce va plangeti ? Daca va ducea mintea asa mult va angajati foarte usor in alta parte si nu erati nevoiti sa suportati lucrurile spuse in text, daca-s adevarate.

  Ce pacat ca nici bonus nu ati primit. Nu e ceva normal sa nu primesti in conditiile actuale ? Angajati nesimtiti (in mare parte) si criza ? Eu am primit 3 borcane de gem, ceva ieftin fata de anii trecuti. Dar sunt constient ca asta e, atat se poate, nu sunt obligati sa ma umple de bani de sarbatori. Plus ca borcanele alea au fost cumparate de la o fundatie, ceea ce a fost multumitor pentur multi angajati.

  Puneti osul la treaba si nu va mai plangeti!

  Thumb up 0 Thumb down 2
 22. Nu spun ca nu este adevarat ce a scris angajata Diverta, insa cred ca fiecare om angajat acolo trebuie sa aiba o anumita “specializare”. Evident problema vine de la departamentul de Resurse Umane al companiei…

  De exemplu, la Carturesti, tinerii aia care citesc stand sprijiniti de o usa stiu cam tot ce e de stiu despre departamentul in care lucreaza. Cautam la un moment dat o carte de Charles Bukowski, una noua, pe care sa nu o fi citit. I-am enumerat angajatului ce citisem si mi-a recomandat trei alte carti: doua la Polirom si una de la Rao. Stia cum se cheama, cand fusesera publicate si stia (foarte important!!!) unde se afla. In aceasi librarie cautam o carte cu ceva analiza a design-ului de reviste. Mi s-au recomandat vreo zece carti…

  Probabil la Carturesti angajatii sunt stimulati, nu ca la Diverta.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 23. intre se poate si se face e o diferenta foarte mare

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. In strainatate la fnac sau Virgin am ramas si eu uimit de cat de priceputi sunt angajatii atunci cand le ceri ajutorul. Iar magazinele sunt mult mai mari si jumate din clienti sunt straini care nu stiu sa se exprime bine.

  Dar banuiesc ca magazinele investesc puternic si in training-ul angajatilor. La noi se vrea mereu sa se faca tot mai multe cu tot mai putini bani.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Să înțeleg că Diverta este noul McDonald’s?
  Ăștia nu fac decât să profite că sunt mulți studenți care au nevoie de joburi în ture și profită într-un stil nesimțit…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 26. Tu ai pornit de jos, ce-i drept, dar altii care au fost promovati de tine sau de altu’ care a pornit de jos, dau sfaturi de viata de parca au 50 de ani.
  Eu am lucrat in cadrul magazinului Diverta si iti spun sincer ca ma simteam aiurea ca eram platit de 2 ori mai bine decat angajatii respectivi si doar stateam.
  Nu e vorba de orele chiulite de la scoala. Sunt studenti la Poli, la Jurnalism, angajati ai magazinului. Dar ce sa faci … cum zicea Maddy, daca n-ai pile trebuie sa te adaptezi.
  Si la fel cum zicea tot Maddy, aici tine si de mentalitatea cumparatorului. Faceti o fapta buna si ganditi-va si la respectivul angajat, puneti-va in locul lui. Daca e nesimtit, ai dreptul sa-l injuri, dar daca vezi ca are mainile ocupate cu marfa si in gura tine lista de preturi, nu mai face nazuri ca nu vine nimeni sa te serveasca. Iti vine sa injuri … bun, injura-l pe seful magazinului.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 27. În Irlanda de Nord era la fel. Intru într-un magazin gen Diverta să-mi iau un CD cu muzică. Mă orientez repede şi mă uit. Nu găsesc. Imposibil, îmi zic, şi-o întreb pe-o angajată. Ea nu ştia, evident, la câte CD-uri erau acolo, dar îl cheamă pe un coleg care mă duce cu el la casă să caute pe PC. După zece secunde îmi spune: Raftul X la muzică Country, 2 albume. Mă duc, iau CD-ul, plătesc. Toată treaba a durat numai câteva minute. Simplu, elegant şi fără nervi.

  În România nu se poate, că bişniţa e în floare.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 28. @Maddy, “un loc bun se gaseste doar pe pile si relatii si acum” – nu e adevarat.
  Cand treci prin Pitesti iti fac cunostinta cu cativa prieteni care au joburi foarte ok. Si iti fac cunostinta si cu parintii lor, sa nu cumva sa crezi ca sunt nu stiu ce bastani sau “pilosi”.
  Intotdeauna, singurul responsabil pentru jobul tau ( viata ta , de fapt) esti TU.
  No excuses.
  Chiar daca ar fi toate joburile bune cum zici tu, daca esti bun, iti gasesti afara, online, etc.
  PS: seful meu, cand are treaba cu mine, ma intreaba daca am timp (asta doar un exemplu). Si nu de complezenta. Nu e ruda cu mine si nu am avut cunostinte comune.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 29. @punKreas: eu ce vina am ca tu ai un job de cacat? de ce trebui sa imi vorbesti urat cand te intreb ceva? de ce trebuie sa ma ignori.

  eu am o vorba: credeai ca orele alea chiulite de la scoala nu se aduna undeva?

  am vesti pentru tine. 99% din oameni isi urasc locul de munca. toti se duc ca au nevoie de bani. pentru care ii primesc in schimbul…muncii. esti angajat sa sugi pla, apai sugi pla, vericule! nu strambi din nas ca e neagra, ca e nespalata, ca n-ai aer conditionat, ca n-ai pasta de dinti! ok, esti nemultumit, dar asta nu schimba cu nimic situatia. cauta altceva.

  si apropo de joburi caldute, stii de ce unii le au? pentru ca au muncit. stii ce inseamna sa faci strategie sau consultanta web? sau sa scrii zi de zi cate un articol decent? ai idee cate ore muncesc oamenii aia care stau pe scaun? ai idee ce stres implica asta? tu crezi ca eu si avionaru chelim la 25 de ani pentru ca…avem un serviciu usor?

  ai lucrat la diverta si a fost nasol? incearca sa fii şofer, incearca sa cari marfa in angrouri, incearca sa dai la sapa cateva zile. nu te plange. toti au pornit de jos. unii sunt inca acolo ca nu ii duce capul sau sunt prea lenesi.

 30. Nu, dar nu te duci la astfel de facultati daca nu stii ca esti pregatit sau pentru singurul motiv de a avea o diploma.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 31. punkreas si altii au lucrat in studentie si nu au mai murit. Am lucrat aproape 1 an gratis in radio, facand 8 ore de emisie pe zi (tineam locul celor cu “nume”), disperata sa fiu acceptata in job. Dupa aia am muncit pe salariu tot mai mic, am lucrat si la o colega patroana care a stiut sa imi serveasca rahat cat s-a putut. Cand nu am mai putut, m-am luat si am incercat ceva mai bun. Nu am stat sa f… pe nimeni ca eu sunt nemultumita si nici sa plang toata ziua de mila mea.

  Nu stiu sa trimita o anonima catre ITM? Ce repede vin baietii sa vada ce si cum. Nu merge nici asa? Un amic din televiziunea locala .. poate face si ala un mic reportaj etc. Faptul ca au salarii de rahat si conditii proaste de munca nu este vina mea. Sincer. Eu imi vad de treaba, am 2 joburi dintre care unul inseamna sa stau pe fund pe net, asa cum faceti voi astia destepti misto de noi si sa fac de cateva ori salariul alora de la Diverta. Pentru ca am invatat singura web design si tin acum o retea de 35 de situri de una singura, plus un mic business de web design.

  Stii cate zile libere am? Niciuna, ca se munceste, nu te joci. Dar nu stau sa ma plang si sa ma dau ranita. Am de munca

  Thumb up 0 Thumb down 3
 32. Ce se spune in articol este adevarat dar astea se intampla acum. Prietena mea a lucrat acolo 1an si a plecat cand lucrurile inca stateau reativ bine la Diverta.
  Probleme au fost dintotdeauna sarbatorile se lucrau, se dadeau penalizari la orice, prima de sarbatori era o pizza in oras, concediu medical nici nu era vorba, salar mizer etc. Totusi e un loc bun de unde sa pleci pentru a avansa. Multi au ajuns de acolo pe posturi foarte bune la alte firme, necesara fiind doar taria de a avansa, cum au fost si multi altii care s-au ingropat ramanand.
  Dar nu numai Diverta se comporta asa, daca ati lua fiecare firma de acest gen lucrurile nu difera mult.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 33. conditiile in care lucreaza nu mi se pare normale, dar in romania asa se intampla cam peste tot si trebuie sa te impaci cu gandul asta. daca nu-ti convine, fa o facultate si angajeaza-te undeva unde e mai bine.
  ce ma surprinde e ca a spus care sunt obligatiile unui angajat de parca ar fi anormale. adica, bai, ce naspa, eu chiar trebuie sa am grija de client. sau, la naiba, eu chiar trebuie sa stiu ce am la vanzare. nu e ceva normal? nu e normal sa vina clientul si sa stii unde sa-l trimiti?
  si oricum, in ce magazin diverta am fost eu nu m-a bagat nimeni in seama. cautam carti scrise de X. o singura data am avut tupeul sa rog un angajat sa ma ajute. si a fost oarecum amuzant. amandoi cautam autorul, nici el nu stia in ce ordine sunt puse cartile. altadata am intrebat “alte titluri de la autorul asta aveti in afara de cele din fata?”. habar n-aveau. au inceput sa scoata de pe rafturi carti. da, mai aveau.
  eh, eu ii inteleg ca e viata grea la magazinele astea mari. niciodata nu le-am facut probleme ca sunt destul de stresati si de sef. nu-i nici o problema daca astept oleaca. si din fericire pentru mine, au fost mereu amabili, deci macar isi faceau o parte din treaba bine

  Thumb up 0 Thumb down 0
 34. Nu s-a plans nimeni de buna-voie. Aceasta opinie a aparut ca reactie la articolul lui zoso cand se plangea de serviciile oferite de catre Diverta.
  Zicala “clientul nostru, stapanul nostru” nu mai este de mult un timbru de marketing. In ultimul timp,unii clienti chiar fac pe stapanii si acest lucru genereaza un efect de lehamite al vanzatorului care se aplica pe alti clienti, chiar daca acestia sunt mai diferiti.
  Haideti sa vedem si partea umana …

  Thumb up 0 Thumb down 0
 35. E un cerc vicios. Angajatoru trateaza cu curu angajatii, angajatii se kk in businessul angajatorului. E dragoste reciproca si nu prea se stie cine face primul pas…
  @DKK – si cum ai vrea sa te faca sa te simti bine la Diverta ? :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 36. NOU
  #36

  @maddy + punKreas: Problema a jumate din români este că ei își imaginează că locurile călduțe sunt pe bani sau pe pile.

  Fals. Joburile bune se dau strict pe cunoștințe, dacă știi și ești capabil, atunci cu siguranță ai parte de un loc bun.

  Nici un patron, adică un om care are o firmă și așteaptă profit, nu te angajează pe considerente de pile. Toți te angajează pe baza calităților tale. Chiar în cazul în care omul te angajeză pe pile, pentru că îl roagă sorusa să zicem să îl angajeze pe netrebnicu de fisu, atunci o face, dar acel angajat va fi exploatat din plin și mereu trimis exact acolo unde se pricepe.

  Frate, frate dar brânza e pe bani.

  Ce am scris mai sus, este absolut logic. Nimeni nu te va angaja pentru că te cunoaște. Nu își riscă nimeni business-ul.
  Pe pile, mai merge să te angajezi în instituțiile statului, dar remunerația primită eu nu aș încadra-o la salariu decent sau loc călduț.

  În altă ordine de idei, salariul minim pe economie pentru studii superioare este momentan 1200 lei. Țineți asta în minte atunci când plecați și negociați.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 37. Si daca esti student la Poli sau la Jurnalism… ce? Automat esti destept?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 38. – training, departament de HR competent, ca sa nu fie angajati retarzi, si ca sa stie ce e aia Blu-Ray, sa nu creada ca e album al lui Ray Charles.
  – intarziere 15-20 de minute, atunci cand magazinul se deschide la 9:00? Pardon, penalizare 50% din salariu, nu 20%. Nu-ti convine marsh in mortzii tai la ma-ta si scoala-te la ce ora vrei.
  – sistem informatic bun, pentru cautare produse/rapiditatea platii/etc. training pentru el again. Optimizare, in general. Optimizare. De ce in Ungaria, la market, aveau un fel de mic dispozitiv care scotea pungi desfacute automat si vanzatorul iti punea produsele direct in punga? Pentru ca aia nu-s prosti ca romanii, pusul produselor in punga dureaza, si asta inseamna ca EI VAND MAI PUTIN.
  – salarii mai bune.
  – respect reciproc angajat/angajator. Daca tratezi civilizat angajatul ai sanse sa invete ceva. Daca il tratezi ca pe ultimul jegos, ai sanse sa-nvete sa fie ultimul jegos, si nimic altceva.
  – last but not least: nu respecta regulile, afara-n mortzii tai. Dar daca le respecta value him, give him more money, etc.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 39. se poate, dar nu se vrea. “las’ ca merge si asa”, si cand nu mai merge clientii sunt de vina, ca sunt bulangii si nu cumpara.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 40. In orice magazin de acest tip: Flamingo, Altex, Diverta, Carrefour, Cora, etc se plateste foarte putin pentru ca angajatii sunt la primul job sau este un job pe care-l fac in timpul facultatii pentru a face rost de bani. Majoritatea se poarta urat cu angajatii din doua motive, primul pentru ca stiu ca oricand gasesc alta persoana sa ii ia locul angajatului concediat. care a plecat si al doilea motiv este pentru ca stiu ca peste tot e la fel si no vor sa rupa ei “monotonia”.

  Problema angajatilor este alta, ei considera de la inceput acel job “de cacat” si se considera mult mai buni pentru jobul acela. De aceea unii se uita cu scarba, sictir, lene si cum mai vrei sa ii zici la clienti.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 41. Eu chiar nu inteleg logica multora dintre voi in abordarea unei probleme. La astfel de articole “sociale” apar mereu cativa interesanti care baga placa cu daca nu iti convine, pleaca. Fratilor, aici nu vorbim despre destinul “tricoului rosu X” sau Y aici e vorba de serviciile companiei diverta. Daca tipa respectiva pleaca de la locul de munca altcineva o sa vina sa ii ia locul (cu aceasi pregatire = 0), si asta pt. ca diverta nu e dispusa sa plateasca mai mult pt. niste angajati mai priceputi. What’s so f…. hard?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 42. Vorba lui Zoso…99% muncesc pentru ca au nevoie de bani. Poate nu au datorii, dar pentru viata de zi cu zi. Si cred ca aici m-as putea incadra si eu, in caz de nu o sa castig la loto sau sa am o matusa Tamara, ca dupa aia gata cu munca.
  In legatura cu Diverta, am fost o singura data in Unirii. Mi s-a parut foarte anoasta atmosfera asa ca am plecat repede. Ias “camasile rosii” erau toate adunate la o casa ! In primul rand nu stiu sa vanda, nu stiu sa faca cumparatorul sa simta bine samd. lucru care nu o sa il vedeti in alte tari.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 43. @punKreas: partea umana e asta. iei niste bani sa prestezi un serviciu. ti se pare greu, ti se pare nasol? de-mi-si-a!

 44. Problemele enumerate in acest post si in comentarii apar din cauza asa-zisilor manageri, majoritatea oportunisti. Ei vad ce se intampla afara, insa vad doar frontendul, sa mai vada si esenta afacerii e prea dureros pt ei. Ar trebui sa gandeasca de ce acel angajat e fericit in Viena. Se rezuma insa la a spune: “munceste ca si cum ar fi afacerea ta”.

  m..e mah oportunistilor.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 45. @ Alex Olaru : ai un job pe care il faci de placere pentru ca ai un salariu decent. Ia sa ti se injumatateasca salariul sa vezi ce chef de munca o sa mai ai… astea sunt paradoxuri

  Thumb up 0 Thumb down 0
 46. luat azi un aspirator de la altex.

  eram cu prietena, ne uitam la aragaze, cautam un arctic, a venit unul de pe raion fara sa ne uitam dupa el, ne-a intrebat ce vrem, a zis ca nu are, sa vada daca e la furnizor, nu avea drept de cautare in depozitul central, s-a dus dupa seful de raion sa se uite el, a venit imediat si s-a uitat in db.
  nu era, a pus un reminder si a zis ca ne suna cand au pe stoc.

  2 rafturi mai incolo am luat un aspirator de pe raft, a venit un angajat care mi l-a luat din mana, l-a carat la casa, apoi la bancul de probe.
  ala de la bancul de probe ne-a facut si un scurt tutorial despre cum functioneaza si ce stie.

  nu stiu daca fac asta in mod curent sau erau plictisiti la 9 niata, dar sincer sa fiu am fost impresionat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 47. @Programare Sociala: la noi e inoculata ideea ca a lucra in servicii e un job de rahat. Ca a ajuta oamenii si a le vinde produse, e un lucru sub demnitatea unui om care a trecut de 25 de ani. Sa lucrezi ca vanzator e un job pentru liceeni plictisiti, asa am auzit pe cineva spunand.
  Adevarul e ca nu oricine poate vinde, nu multi oameni pun suflet in tot ceea ce fac. Putine firme mari de genul Domo, Altex, Diverta isi trimit oamenii in specializari. Singurele specializari sunt cele care vin de la producatori gen Philips, Tefal, Arctic, care iau cate un om din fiecare magazin, il duc la o conferinta despre produse si ii dau o mapa cu alte informatii. Dar in general nu se pune accent pe cunostintele personalului despre produse ci mai degraba se pune accent pe cifra de afaceri si target.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 48. Mie de-asta imi place la Carturesti, desi sunt mai scumpe cartile decat Diverta sau Dalles. Ma duc, intreb, oamenii aia stiu. Daca nu stiu stocurile, se duc frumos, cauta, vin dupa tine daca te invarti in magazin, iti spun ce-au aflat. De-aia multa lume prefera Carturesti. Si nu au cine stie ce salarii; s-a dus o prietena sa se angajeze si nu a ales sa ramana ca erau banii f.putini. Cu unul dintre baietii aia am stat de vorba cand am fost acasa acum vreo 2 ani. Omul foarte ok, pasionat, facuse Litere si de-asta s-a angajat la Carturesti. Decat sa fie profesor…..
  Inca lucreaza acolo.
  In unele locuri din Ro se poate.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 49. Terminati cu scuzele astea de rahat: “E stundent. E primul loc de munca” Si eu sunt inca student si am un job pe care-l fac de placere si am si un salariu mai mult decat decent. Stau in fund pe scaun toata ziua si cu ochii in calculator si sunt mandru de asta. Sunt mandru pentru ca ma duce capul, nu am fost angajat pe pile, am fost angajat pe ce stiu eu sa fac.

  Da, am lucrat si in port si am inghitit tot felul de cacaturi la -15 grade pe vapoare si certuri cu toti idiotii. A fost o experienta si mi-am dat seama ca e un job de cacat. Ce am facut ? Nu am trimis mailuri sa ma plang, mi-am dat demisia si am cautat ceva mai bun, ceva sa ma multumeasca. Si am gasit!

  Si de unde pana unde frustrarea asta cu intarziatul ? De la ce ora ai program ? De la 8 ? Ok, la 8 fara 10 sa fii la munca pentru ca trebuie sa te schimbi, eventual mai iei si doua guri de cafea. Ai venit la 8 si 5 ? Mergi frumos acasa si dormi ca poate esti obosit. Dar dormi zilnic pana la ce ora vrei, aici nu mai lucrezi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 50. Bai, imi caut de lucru de cel putin sase luni si nimic… numa besini au in cap angajatorii. E adevarat nu sunt cel mai cel si si desi am experienta nu vreau sa-mi pun curu intr-un loc cald… vreau sa muncesc, sa fac ceea ce stiu eu mai bine (vanzari telecomunicatii). Da` pla! Am fost la un angajator (firma mare) nu dam nume si desi aveam experienta si tot ce vrei in domeniu, ba mai mult mi-a spus ca i-a placut de mine la sfarsit stiti ce mi-a zis… “Te angajez daca-ti faci operatie de schimb de sex”… adica vroia o pizda. Mult mai grav e ca la 2 zile am mai trecut pe la magazinul respectiv si cine crezi ca era pe post de agenta de vanzari… o bucata numa buna sa-ti bagi pla-n ea. Am incercat sa fac pe posibilul client si i-am pus cateva intrebari legate de telefonia mobila si n-a stiut nimic… l-a chemat pecolegu` si ea s-a scuzat ca inca nu are cursul de vanzari facut. La o luna l-am pus pe un prieten de-al meu s-o testeze… la fel, s-a scuzata ca ea e noua si lucreaza numai de 2 zile si inca n-are cursu` si tot colegu a scos-o din rahat. Intrebarea pe care i-am pus-o eu si prietenul meu a fost foarte simpla… “Cum se poate rezilia un contract si dupa cat timp?” Fac pariu ca si voi cei care nu sunteti in domeniu stiti raspunsul…
  Concluzie: Angajatori de rahat, angajati si mai si…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 51. @ Alex Olaru : exact asta fac si angajatii de la Diverta … lucreaza cel mult 1 an ca sa se poata angaja in alta parte

  Thumb up 0 Thumb down 0
 52. Cum e se trimita mail la toti angajatii “ajutati RTC sa treaca de criza financiara,lucrati peste program,faceti economie..” dar sigur ca totul gratis.
  Majoritatea angajatilor Diverta sunt studenti,sunt unele persoane care au si a 2-a facultate..Unii dintre noi stau pt. ca au facultati de platit si este un program “flexibil” ,altii pt. ca e criza financiara si nu gasesti foarte repede un job stabil si bine platit,altii au credite si tot asa…
  Diverta nu o sa aiba angajati care intr-adevar sunt profesionisti niciodata pt. ca nu stie sa ii pastreze sloganul din interior “nu iti convine esti liber sa pleci,nimeni nu e de neinlocuit” cu alte cuvinte gasim mereu alti fraieri.
  Marea problema este ca traim in Romania si ne mai trebuie fffooooaaarte mult timp pana ajungem la normele europene sa gandim ca ei,sa ne comportam ca ei si sa rezolvam problemele ca ei….

  Thumb up 0 Thumb down 0
 53. De cand cu criza stau 14 ore in fata computerului. Fata aia se plange ca munceste prea mult pentru putini bani? Vremurile sunt foarte incurcate, am ajuns sa apreciez si 100 de lei :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 54. eu am un job caldut. nu e cine stie ce, dar pentru primul job, e ok, ma descurc, e ce-mi place, nu ma chinui, e interesant. totusi, imi caut altceva, pentru ca simt ca a venit momentul sa fac mai mult. si caut si caut si nu gasesc. e criza si nu zic doar asa, pentru ca spune toata lumea asta. acum, nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost sa lucrez in conditii de rahat si sa vreau cu disperare sa plec si sa n-am unde. e suficient de frustrant si asa, cum mi-e mie acum, dar altfel.
  pe de alta parte, e adevarat ca in unele domenii criza a lovit mai mult decat in altele si ca foarte multi manageri se pot folosi de criza ca pretext. e la fel de adevarat ca, daca-ti doresti mult un job nou, il poti obtine. daca as fi intr-o situatie disperata, poate as da mai mult din coate, nu stiu. dar imi inchipui ca n-as sta pe fund plangand ca e greu si urat.
  eu, clientul, n-am decat sa ma duc acolo unde sunt bine primit, chiar daca dau mai multi bani pe o carte sau un cd.
  si sincer, cred ca discutiile “ce rau esti tratat la diverta, ca angajat” si “ce rau esti tratat la diverta, ca si client” sunt doua discutii diferite. chiar daca suna nasol, in postura mea de client, sincer, nu pot empatiza cu toata lumea si cu toti vanzatorii. nu pot si nici nu trebuie.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 55. pun pariu ca nu e un caz izolat…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 56. Spre surprinderea ta chiar s-a miscorat salariul odata cu criza. Nu extraordinar de mult, dar simtitor. Si asta nu ma deranjeaza pentru ca inca imi permit ceea ce-mi doresc.
  Si sa nu intelegi ca sunt de acord sa muncesti gratis sau pe un salariu de doi lei dar sa faci ce-ti place. Pentru ca oricum teoria are o logica:
  Iti place lucrul pe care-l faci. Daca iti place cu siguranta te perfectionezi. Ajungi sa stii lucrul ala bine pentru ca l-ai invatat din placere. In momentul asta deja stii la cat sa negociezi cu cineva. O companie isi va da seama cat de bun esti si te va angaja pe un salariu mai mult decat decent. Si in felul asta ajungi sa lucrezi pe un salariu bun si sa faci ceea ce iti place.

  Daca, spre exemplu, imi dau seama cat de mult imi place php-ul azi si maine ma duc la o firma sa ma angajez, cu siguranta voi avea un salariu de doi lei pentru ca nu stiu nimic. Dar in timp salariul va creste pentru ca si eu voi dobandi cunostinte in ale php-ului.

  Am zis ca si eu am lucrat in locuri de rahat pe un salariu de rahat, dar am facut asta pana in momentul in care mi-am dat seama ca am o experienta ce imi poate oferi mai mult.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 57. @Perti: mi se pare discriminare. da-i in judecata.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 58. @Jeleu: Pai si cum demonstrez eu ca e adevarat ce zic? Vii tu si depui marturie? :))
  @Alex Olaru: Hai ca iti zic eu o alta treaba cu experienta… am fost la o firma care facea angajari pentru o alta firma de telecomunicatii si pe cei care au lucrat pentru ei inainte ii stiu pe toti din oras si postul l-a luat unu care de abia intrase la faculta si n-avea nici o zi experienta… Mi-au zis colegii lui ca e un habarnist, dar trebuie sa-l suporte ca doar unchiu-sau e sef de agentie. Nah ce ti-e si cu experienta…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 59. Si atunci de ce se plang ? Pentru ca mie imi dau de inteles ca se plang pentru ca ei considera ca merita mai mult de atat. Pai daca consideri asta, mergi frumos si angajeaza-te in alta parte. Eu iti garantez ca orice companie mare angajeaza un om care E BUN chiar daca nu are experienta minim 1 an.

  Ca toti au impresia ca nu sunt primiti la interviu din cauza experientei e problema lor. Sunt prea prosti sa-si faca un CV astfel incat cineva sa-i cheme la interviu. Pentru ca din moment ce ai ajuns la interviu, daca esti bun, faci impresie buna si esti angajat.

  Dar din moment ce ei habar n-au pe ce lume traiesc si se poarta de rahat cu clientul isi merita soarta. Asa le trebuie. Sa nu se mai planga!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 60. E simplu dar foarte putini vanzatori inteleg un lucru: clientul iti da de mancare. Tu ca vanzator trebuie sa faci orice ca sa iti castigi clientul. Tu ca vanzator trebuie sa stii informatii despre produse. Nu ti le furnizeaza magazinul, atunci exista Google. Nu ai timp la raft de search pe Google sau nu ai unde, atunci noteaza si da un search de acasa. Pana la urma, cu cat esti mai bun cu atat ajungi mai sus. Problema este ca multi tineri vanzatori din foarte multe magazine romanesti nu isi pun problema asa ci din partea cealalta. Daca nu ii convine salariul isi limiteaza munca la cat crede el ca trebuie sa faca pentru salariul respectiv. Si perceptia asta e foarte subiectiva. De restul timpului sta de vorba cu altii sau se face ca are treaba.
  Probabil ca si firma e de vina ca nu motiveaza angajatii. Dar ma intreb daca don’soara de se simte asuprita s-a gandit vreodata cum ar vinde daca ar fi magazinul ei. Stiu, nu e, dar daca munceste mai mult poate ajunge intr-o zi sa aiba magazinul ei si vanzatorii ei. Doar ca dansa nu are aspiratii.
  Si din experienta din alte tari: in State aproape ca te ia de la usa vanzatorul iar primele cuvinte sunt “How are you today?”, insotite de un zambet foarte larg. Cred ca vanzatorii de la noi ar castiga de doua ori mai multi clienti decat o fac spunand cateva cuvinte simple si oferind un zambet.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 61. Pana nu de mult Diverta era principalul loc de achizitionare a cartilor si a rechizitelor. Dar apoi nu stiu ce au patit. Au reorganizat toate cartile alfabetic si acuma naiba ma stie sa le gaseasca daca stii editura. Polirom are de exemplu coperta in acelasi gen la toate; daca am vazut coperta si am retinut titlul mor acolo pana aflu si autorul… Ca ei nici nu dau search cand intrebi, pur si simplu spun mai cautati sau nu stim sau nu avem.

  Apoi au reorganizat si amplasarea raioanelor. De am stat o groaza sa dau de acuarele si lipici (pentru decoratiunile unui party, ca nu mai sunt la gradinita). Nici ei nu stiau unde sa caut lipiciul.

  Si si lipiciul si acuarelele au avut preturile trecute gresit. Ca m-am uitat la etichetele puse acolo, erau corespunzatoare cantitatii si la casa lipiciul costa de 3 ori mai mult, in timp ce acuarelele “doar” de 2 ori mai mult.

  Asa ca mi-am bagat picioarele si imi iau carti de la Carturesti sau Eminescu si alte rechizite fie din supermarket fie de la papetariile din zona.

  Imi pare rau pentru ca angajatii respectivi sufera cum a zis ea, dar la Diverta de langa mine fie nu gasesc, fie nu stiu sa ma ajute (daca ala era pretul la casa, inseamna ca ala este pretul; asta avand in vedere ca in raion pretul acela era pentru o paleta enorma de acuarele –.– ), fie sunt ocupati sa vorbeasca intre ei.

  Btw, Diverta de langa mine e cea din Plaza. Sa stiti ca sa o evitati.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 62. @TheBride: Apropo` de cum e in State… ma dispera “mâţele” de la MeliMelo… daca sotioara vrea sa intre o las singura. Eu nu le suport si odata le-am zis sa ma lase in pace sa ma uit nu sa stea dupa curu` meu (atunci am fost nevoit sa intru singur – pentru un cadou) si daca nu ma descurc le cer eu ajutoru`. S-au ofticat pe mine si n-au mai zis nimic, dar intre timp a venit sefa de magazin si-a urlat la ele ca de ce nu stau dupa (mine) client. Au incercat sa-i bajbaiasca ceva, dar le-am scos eu zicandu-i ca nu vreau sa tina de cuc si ca am buletin si ma descurc singur. Dar sefa (nesimtita) tot s-a tinut dupa curu` meu si cum ma strangea ceva in partea dorsala i-am dat drumu`… ce aroma, ce iz de fasolee :))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 63. nenea cosmos nu se supara daca sclavii rosii sint prost pregatiti si muncesc fara chef astfel incit sa greseasca preturile la produse, adica sa le puna mai mici. cit mai mici.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 64. are dreptate vanzatoarea de la diverta.am lucrat acolo.pacat de vanzatori.sunt o echipa de oameni muncitori ,talentati,dar din pacate mai marii firmei si unii manageri lasa foarte mult de dorit. daca unele firme ar avea salariatii care au fost si care mai sunt in diverta ar stii sa-i aprecieze mai mult.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 65. @ nenea cosmos : degeaba vezi tu pretul mai mic la raft, pentru ca la casa o sa ai o surpriza :))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 66. PUNEM PARIU? sa vina protectia consumatorului, sa vina seful magazinului, eu sint clientul, galagie, spume, va bateti joc, alea alea. bine, nu pentru pixuri se merita scandalul, dar cind aceeasi carte e online 69 RON, 75 RON intr-o diverta si 115 RON in alta asa imi vine un chef de scandal… pai sclavii rosii gresesc preturile numai in sus?

  PS pretul de pe raft nu conteaza nicaieri, tre sa fii nebun sa te iei dupa el, pretul “de raft” e cel de pe abtibildul cu cod de bare lipit pe produs, deci la casa va fi la fel, nicio grija.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 67. Trist, intr-adevar. Dar, din pacate, nimic nou sub soare. Plantatia asta e una foarte mare in Romania si sclavii nu sunt, de regula, in niciun caz cei incompetenti, parsivi si lingai.

  Si in presa romaneasca, cu mici exceptii, situatia este foarte trista atat din punct de vedere al conditiilor de munca, cat si al salarizarii. Despre neregulile si aberatiile care se intampla in acest domeniu nu are insa cine sa scrie. In afara de formarea unor trusturi gigant, tot mai politizate, nu vad cine stie ce progrese in presa romana, ba dimpotriva e parca din ce in ce mai deprimant si descurajant.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 68. n`am mai fost intr`o librarie de 100 de ani, imi comand cartile online de la polirom, deja am si reducere de 30% la orice carte asa ca nici o librarie nu poate sa`mi dea un pret mai bun pe carti.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 69. pt nenea cosmos sa stii stimate client galagie ca daca preturile nu corespund la raft cu cele de la casa de marcat si daca marfa nu corespunde calitativ nu vanzatorul e de vina pt ca nu el schimba pretul si nu el aduce marfa. de vina sunt tot mai marii firmei.pretul se schimba in calculator si abia dupa aceea ajunge sa stie si vanzatorul ca sa schimbe pretul pe raft.atata vreme cat la casa se elibereaza un bon fiscal cu pretul pe el vanzatorul nu are nici o vina.asta este inca o dovada a faptului ca vanzatorul din diverta este inca odata stresat in plus pt o vina pe care el nu o are.defect managementul care nu este capabil sa gaseasca o solutie ca preturile sa fie afisate pe raft odata cu sincronizarea de la casele de marcat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 70. @TheBride: vorbesti prostii. ar trebui sa multumesti ca iti dau voie sa intri in magazinul lor.

 71. Aceasta discutie imi aminteste de “Tuca Show ” :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 72. Probabil fara sa va dati seama aveti toti dreptate :). Din punct de vedere al clientului e groaznic sa intri intr-un magazin si sa nu te ajute nimeni cand vrei sa pui o intrebare. Din punct de vedere al vanzatorului/ angajatului, nu poti sa le faci la toti pe plac, nu poti sa fi cu toti odata atunci cand e aglomeratie si nu poti sa raspunzi la orice intrebare stupida.. sa fim seriosi sunt si angajati care nu-si dau interesul si sunt si clienti care nu stiu sa lege doua cuvine ca sa puna o intrebare clara. Totul tzine de tine insuti! Cat de intelegator vrei sa fi cu un vanzator dezinteresat sau care are o zi mai proasta.. pentru ca suntem oameni si mai avem si din-alea; si cat de interesat vrei sa fi ca si angajat cand esti la locul de munca si poate tocmai ai fost anuntat ca ti se va scadea 20% din salar.

  Eu nu pot sa ma plang. Lucrez din pasiune. Am programul la servici asa cum vreau… dar nici la mine nu e roz situatia. Anul asta inca n-am primit avansul si se apropie ziua in care trebuie sa primes si salarul (adica pe 25). Sa nu mai vorbim ca am facut o plata in interes de servici din banii personali pentru ca seful meu e in pana de finantze. Si e o suma destul de mare…

  As putea lejer sa merg in alta parte si sa ma angajez pt ca web-designeri sunt la mare cautare in zilele astea… in special cei cu experienta si cunostinte de css si php. Norocul meu e, probabil, faptul ca nu am o familie de intretinut. In acest caz, oameni nemultumiti de job ar trebui sa nu se planga ci sa caute ceva mai bun sau sa exceleze in ce fac deja.

  In rest, romanul tot roman. din pacate. Si ca si angajator, frate, daca nu-ti permiti, nu deschide firma… sau trage cot la cot cu angajatul. Am 2 prieteni care au o cafenea si ei lucreaza mai mult decat angajatii. Pt ca lucreza pentru ei, si au vazut vestul si se comporta ca atare.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 73. ..ah… inca ceva: stiu ca romani sunt foarte iuti la gura si mai putin la fapta… dar asta se vede si la cei care nu au decat de comentat si nimic bun de zis. De ce oameni buni, de ce? De ce nu suntem capabili sa inghitim in sec si sa zici: da imi cer scuze, a fost vina mea. – chiar daca nu e. Si de ce nu suntem capabili sa apreciem oameni care sunt deasupra noastra.

  Nu toti merita. Dar unii da. De ex. seful meu. E mai mic decat mine… nici macar nu are facultatea terminata. Nu imi da salarul la timp, si mai mereu imi cere lucruri care nu stiu sa le fac si ma frustreaza pana invatz. Dar cum puii mei vrei sa evoluam daca nu stim sa apreciem tocmai ceea ce ne face mai buni? Stiti vorba aia: ce nu te omoara, te face mai puternic (parafrazat)?

  Romani nu au o mentalitate evolutionista… nu vad dincolo de necaz.. isi lipesc ochi de el si cad odata cu el. Asta e. suntem patrioti, ardeleni… ma lasi??

  Thumb up 0 Thumb down 0
 74. In principiu, ideea ca fiecare e raspunzator de job-ul sau si ca, daca nu ii place, ar trebui sa invete, sa se perfectioneze si sa isi caute altul mai bine platit, este corecta.
  Insa, vezi tu zoso, daca mergem toti la facultate si ne facem manageri, bloggeri, planneri, banneri, piari si alte activitati curate si banoase, cine mai vinde in librarie, cine mai vine la mall, cine mai repara teava, etc?
  Ok, nu sunt slujbe care cer o cine stie ce calificare, insa ar trebui ca si aceste joburi sa permita un trai decent (nu discut aici ce inseamna asta), bineinteles fara exagerari si probabil cu mai putine vacante si masini decat ale celor cu calificari “inalte”. Altfel, le vor face doar incepatorii si intotdeauna vei avea de a face numai cu necalificati, in tranzit catre alte job-uri.

  Am fost uimit sa vad in numeroase magazine din Vest (gen Karstadt) vanzatoare peste 40 ani, ceea ce inseamna ca la ei acest job este ok, decent, daca o doamna la 40 ramane sa faca asta. (sa fie, sa zicem 10-20 ani vanzatoare).

  Concluzia mea este ca, desi aceste joburi nu ar trebui sa fie foarte bine platite, in Romania sunt platite cu mult, mult mai putin decat ar trebui astfel incat sa poti avea niste oameni cat de cat calificati pentru ele.
  Si vorba cantecului:
  If you pay peanuts, you get monkeys.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 75. “o carte scrisă de un autor japonez…nu ştiu cum îl cheamă, nu ştiu titlul, ştiu că am văzut-o la tv sau în ziar…ştiţi despre ce e vorba, nu? ajutaţi-mă!”
  Concluzie usor de tras: daca a aparut la tv/ziar, a scos/i-a fost tradusa o carte. Te uiti la carti noi de la autori japonezi. Bang. Cu ceva cunostinte poate stii si ce autori japonezi au sansa de a ajunge la tv/ziar(Murakami, in mare). Bang. As zice ca voia Murakami-Underground. Fara sa caut pe google.

  “vreau un bilet la concertul “X”…cum nu aveţi? scria pe un afiş la piaţă că aveţi, sau scria pe un site că aveţi (anunţuri mincinoase pentru care tot “sclavii în tricouri roşii” sunt vinovaţi)”
  Au voie sa zica pe un afis ca se vand biletele undeva unde nu se vand?!

  “vreau un film regizat de “X” sau în care să joace “Y””
  N-au net?:).

  Pentru un job de genul zic ca putea fi mai rau. Asta e, la inceput lucrezi mult pt putin. Daca doar te plangi, poate ramai asa.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 76. @Catalin: e o spirala. vanzatoarea o duce bine pentru ca face vanzari. si eu am intalnit doamne de 50 de ani in viena care erau chelnerite si care stiau ce au in meniu si rupeau si doua limbi straine, pentru romanii picati din cer la ea in cafenea. si asta nu se intampla in centru. normal ca ii lasi 10% din consumatie cand iti zambeste si serviciul e prompt.

  normal ca esti multumit si cumperi si alta data de la saturn cand ii ceri gogului un film obscur si el ti-l aduce in doua minute. cu cine e? cu deniro? comedie? da. imediat!

 77. @Catalin: Tu chiar crezi ca la noi, in Diverta, ar mai tine pe postul de vanzatoare o femeie de 40 si ceva de ani?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 78. NOU
  #78

  salut, am lucrat si eu in magazin la Diverta, lucrator comercial sau “consultant vanzari” mai de curand si e de tot cacatul jobul respectiv… oameni nu au unde sa se schimbe sau sa manace, intarzierile se penalizeaza ca asa vor sefii de tura sau cum dreaku le-o mai zice, managerii de nivel superior care vin din an in paste in magazin au pretentii apocaliptice de la saracii oameni si mai apoi sa consranga unii angajati sa plece ca nu le place mutra lor. sunt foarte multe magarii in toate magainele diverta si mai ales in grupul RTC. unii clienti se razbuna pentru situatia lor personala pe diversi angajati mai slabi de inger, se face gura ca o papusa la raft era mai ieftina decat arata pretul=)) cine a lucrat stie despre astfel de sitatii, nu numai preturile mari sunt problema. a si de multe ori cel de pe raion nu are nici o vina… primeste tarziu informarea ca s-a ieftinit pretul cutare. DIVERTA SUX noroc ca nu mai lucrez acolo

  Thumb up 0 Thumb down 0
 79. Of of, dar angajatii, cand or sa se emancipeze? Problema angajatului in romania e ca se umileste asa de tare ca niste oameni care sunt pusi sa coordoneze au impresia ca sunt stapani latifundiari. Sindromul “Toapei “.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 80. @io
  in momentul in care am in fata un om in rosu care reprezinta firma in fata mea (initial asta a aparut pentru ca proprietarul magazinului nu putea rezolva problemele tuturor clientilor simultan,altfel nu ar fi fost nevoie de vinzatori, caz in care eu cind vorbesc cu un vinzator ma astept ca acesta sa fie la fel de bine pregatit ca proprietarul magazinului) iar eu sint in foarte onorabila pozitie de client iata ca imi arog toate drepturile pe care mi le da puterea mea financiara in relatie cu produsele magazinului. este problema vinzatorului ca s-a bagat unde nu ii fierbe oala (si nu doar a patronului) si ca s-a angajat intr-o meserie prost platita pentru care, foarte grav, nu este suficient de calificat incit sa stie permanent daca toate preturile sint sincronizate, asta pe linga detaliile marfurilor. de aia imi place mie sa existe somaj, ca sa aiba patronii de unde alege.

  vinzatorii nu au niciodata nicio scuza. eu sint clientul. daca puterea mea financiara imi da dreptul sa ma indrept catre un anumit produs atunci merit tot respectul, consideratiunea si toate serviciile aferente.

  punem pariu ca foarte multi vinzatori au senzatia ca muncesc prea mult (de obicei raportat la banii putini pe care ii primesc drept salariu si nu neaparat in relatie cu totalul eforturilor pe care le-ar putea real face intr-un timp dat), motiv pentru care devin nepasatori. nu exista sefulet de raion, indiferent daca e cu pixuri, salamuri, prafuri de spalat, medicamente sau piese de calculator care sa nu stapineasca in primul rind notiunile de codare si pret ale marfurilor, ca altfel nu ar mai exista gestiune. cind un produs are un cod in raft atunci la casa va avea acelasi pret. daca nu are acelasi pret inseamna ca incepe scandalul. un vinzator este in acelasi timp si gestionar pe treaba lui, deci se intereseaza singur de schimbarile de preturi care apar pe aceleasi coduri pentru ca sa modifice preturile si uneori si pozitia marfurilor in rafturi, chestii esentiale, nimic extraordinar. asta daca ii pasa de meseria lui. altfel ramine un simplu muncitor necalificat care cara cutii prin magazine si le pune pe rafturile unde parca parca ar mai fi ceva asemanator.

  sa fiu scuzat ca plec de la ipoteza ca un vinzator nu e prost deloc. chestia asta ca la un moment x la raft este un pret si de cind il pui in cos si pina ajungi la casa cineva ascuns modifica pretul si la casa descoperi un pret mai mare e o chestie sf. pasul urmator ar fi ca cineva sa se uite pe camera de luat vederi si cind ma vede ca am pus in cos un pix de 7 lei sa modifice repede pretul la 9 lei pina il achit. ce naiba, cit or fi lucrurile de electronice inca mai exista niruri, consumuri, retururi, un pret nu se schimba asa cum scriu eu comentarii, e o vrajeala intreaga. numai sa vrea vinzatorul sa stie…

  hai sa nu ne mai plingem de mila, hai sa facem fiecare in meseria lui cit mai multe pentru client conform cu banii pe care este dispus clientul sa ii dea. ca nu intra nimeni in diverta sa cumpere ieftin, nu?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 81. Diverta e varza.
  In Diverta conteaza cat pupi in fund nu cat vinzi.
  Si te folosesc ca pe ultima curva. Tre’ sa faci de toate si cand e vorba sa-ti multumeasca in remuneratie, p&#$.
  Experienta mea de aproape 12 luni lucrate in Diverta m-a scarbit pe atatea nivele incat nici nu mai cumpar nimic de la ei de atunci, si mai intru foarte rar ca sa-mi salut fostii colegi. Putinii care au mai ramas ca cei cu putina ambitie au plecat cat au putut de repede.
  Is din Timisoara btw.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 82. @nenea cosmos

  nea cosmica… am lucrat 2 ani in Diverta… ai dreptate si tu, dar cu tot respectul, cand ai in mana un teanc de 40 de pagini cu preturi de schimbat si sunt decat 2 oameni pe raion, cum este cazul in majoritatea magazinelor Diverta nu ai cum sa le schimbi si sa raspunzi la toate intrebarile clientilor. se intampla ca preturile sa vina si in decurs de 30 de minute pana se transmisia la case cu noile preturi, tu sa schimbi 1000 si ceva de preturi cu fac cei din Magheru, care de pe data de 20 si pana azi au schimbat de 10 ori preturile la etajul 1 numai carte si media.

  clientii care vin si cred ca noi suntem niste robotei mici si prosti sunt oamenii pe care ii urasc cel mai mult. ai pus problema de lucrat in alta parte, nea cosmica fara frica, multi dintre angazatii de la diverta nu sunt din bucuresti, stau cu chirie si au o groaza de lucruri de platit plus facultate etc, si toate astea dintr-un salariu intre 650 si 800 RON , nu se duc in alta parte fiindca de unde experienta. si nu ii mai face tu prosti. in ciuda faptului ca sunt penalizati, stresati de sefi idioti care nu au ce cauta pe acel post ei tot iti zic buna ziua si te trateaza cu respect !!! gura mica si respect pentru clasa muncitoare ! asa am inceput toti pe posturi prost platite !!!!!!!!!!!!!!! SNOBISMUL E IN FLOARE LA TINE !!!!!!!!!!!!!!! traiesti in ROMANIA sau ai uitat ?!!?!?!?!?!?!?!?!?!?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 83. pregatirea profesionala nu este importanta in diverta
  indiferent ce cunostinte ai salariul este cam acelas cu foarte mici variatii
  asa zisele lor teste care se faceau”nu stiu daca se mai fac” sunt o panarama
  dupa teste vei constata ca toti au primit aceeasi marire de salariu(asta pe vremea cand mareau salariile… acum aud ca le micsoreaza)

  eu am lucrat in diverta unirea bucuresti

  un weekend lucrai unul nu
  topate bune si frumoase pana aici
  in weekendul cand lucrai aveai cam asa 13 ore sambata 11 ore duminica
  legea muncii prevede ca dupa 12 ore lucrate sa beneficiezi de 24 libere

  orele suplimentare la diverta se cumuleaza … cand mi-am dat demisia aveam aprox. 30 zile adunate de ore suplimentare
  legea muncii prevede ca orele suplimentare sa fie platite sau acordate libere intr-o luna (daca imi aduc bine aminte)
  evident celor de la diverta si alte magazine nu le convine sa plateasca ore suplimentare pentru ca orele suplimentare se platesc evident … suplimentar ca si orele lucrate in weekend
  daca veti lua contractul individial de munca veti vedea ca nu se specifica faptul ca se lucreaza in weekend sau ore suplimentare,
  doar 8 ore pe zi 5/7

  contractul de munca se face in 3 exemplare se semneaza : un exemplar la camera de munca unul la angajator unul la angajat
  am primit exemplarul meu la 10 luni dupa ce m-am angajat

  Legea Muncii

  Art. 109.
  (1) Pentru salariatii angajati cu norma intreaga durata normala a timpului de munca este de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana.
  (2) In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani durata timpului de munca este de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana.

  Art. 110.
  (1) Repartizarea timpului de munca in cadrul saptamanii este, de regula, uniforma, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu doua zile de repaus.
  (2) In functie de specificul unitatii sau al muncii prestate, se poate opta si pentru o repartizare inegala a timpului de munca, cu respectarea duratei normale a timpului de munca de 40 de ore pe saptamana.

  Art. 111.
  (1) Durata maxima legala a timpului de munca nu poate depasi 48 de ore pe saptamana, inclusiv orele suplimentare.
  (2) Cand munca se efectueaza in schimburi, durata timpului de munca va putea fi prelungita peste 8 ore pe zi si peste 48 de ore pe saptamana, cu conditia ca media orelor de munca, calculata pe o perioada maxima de 3 saptamani, sa nu depaseasca 8 ore pe zi sau 48 de ore pe saptamana.
  (3) Prevederile alin. (1) si (2) nu se aplica tinerilor care nu au implinit varsta de 18 ani.

  Art. 112.
  (1) Pentru anumite sectoare de activitate, unitati sau profesii se poate stabili prin negocieri colective sau individuale ori prin acte normative specifice o durata zilnica a timpului de munca mai mica sau mai mare de 8 ore.
  (2) Durata zilnica a timpului de munca de 12 ore va fi urmata de o perioada de repaus de 24 de ore.

  Art. 113.
  (1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal in cadrul saptamanii de lucru de 40 de ore, precum si in cadrul saptamanii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de munca la nivelul angajatorului sau, in absenta acestuia, va fi prevazut in regulamentul intern.
  (2) Programul de lucru inegal poate functiona numai daca este specificat expres in contractul individual de munca.

  Art. 114.
  Programul de munca si modul de repartizare a acestuia pe zile sunt aduse la cunostinta salariatilor si sunt afisate la sediul angajatorului.

  Art. 117.
  (1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 109, este considerata munca suplimentara.
  (2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.
  Art. 119.
  (1) Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 30 de zile dupa efectuarea acesteia.
  (2) In aceste conditii salariatul beneficiaza de salariul corespunzator pentru orele prestate peste programul normal de lucru.

  Art. 120.
  (1) In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de art. 119 alin. (1) in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
  (2) Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile prevazute la alin. (1), se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.
  Art. 131.
  (1) Salariatii au dreptul intre doua zile de munca la un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore consecutive.
  (2) Prin exceptie, in cazul muncii in schimburi, acest repaus nu poate fi mai mic de 8 ore intre schimburi.

  SECTIUNEA a 2-a
  Repausul saptamanal
  Art. 132.
  (1) Repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive, de regula sambata si duminica.
  (2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
  (3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.
  (4) In situatii de exceptie zilele de repaus saptamanal sunt acordate cumulat, dupa o perioada de activitate continua ce nu poate depasi 15 zile calendaristice, cu autorizarea inspectoratului teritorial de munca si cu acordul sindicatului sau, dupa caz, al reprezentantilor salariatilor.
  (5) Salariatii al caror repaus saptamanal se acorda in conditiile alin. (4) au dreptul la dublul compensatiilor cuvenite potrivit art. 120 alin. (2).

  oare Diverta incalca legea ?

  sa va mai povestesc ?
  diverta unirea era la vremea respectiva centru de excelentza, in concluzie toate jegurile tinute pe rafturile magazinelor din tzara cu ambalaje deteriorate prafuite rupte cu mici defecte ajungeau la centru de excelenta pentru ca de … si trebuia sa le bagam pe gat clientilor cu profesionalism evident :)
  si cu toate ca era centru de excelenta nu stiu sincer cum se facea ca niciodata la raionul IT nu se atingea targetul (deci pla prima)

  si multe alte maruntisuri care s-au aduna si s-au to adunat … pana am plecat

  acum sunt un om fericit … nu ma mai gandesc cu groaza la cele 13+11 ore de dtat in picioare … nu ma mai apuca durearea de cap (la propriu) cand ajung la munca … plec acasa linistit

  sincer as prefera sa lucrez la REBU chiar si pe bani mai putini decat sa mai ajung la Diverta

  regret ca nu am avut destul curaj sa ii dau in judecata
  dar asa suntem noi romanii … ne tremura chilotii de frica sa nu pierdem un rahat de job

  Thumb up 0 Thumb down 0
 84. Ii dau dreptate si confirm spusele din acest articol ptr ca stiu cum este sa lucrezi la Diverta si cum sa devii sclav undeva unde vii sa muncesti ca sa iei un ban cinstit si sa traiesti din 700 ron pe luna.E inadmisibil!E bataie de joc mai ales din partea managerului sa vina sa iti vb de parca ar fi cine stie ce este el si tu in fata luiun rahat.Orele suplimentare nu sunt platite deloc,weekendurile sunt varza si pauza de masa ti-o petreci in vestiar printre haine si gunoie lasate altii.Am lucrat la aceasta firma 2 ani si nu mai vreau e bataie de joc la fel ca si la celelalte magazinedin comert!Mie rusine ca stau intr-o tara ca ROMANIA!!!!!!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 85. Foarte nasol lucrul in RTC in general, nu e doar Diverta in situatia asta. E un loc in care umilinta e daily practice pentru orice manager de top si unde traiesc toti cu frica fondatorului, mai ceva ca la scoala de corectie.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 86. prin experienta rtc am trecut si eu acum cativa ani, firma la care lucram a fost achizitionata de dumnezeu din straulesti si peste noapte ne-am trezit aruncati intai in capatul giulestiului iar mai apoi in sediul marmura. din prima zi acolo m-am simtit ca intr-un roman de-al lui Kafka, parca era un concurs de imbecilitate si toti se bateau pe primul loc. evident sefii fiind primii cu reale sanse la podium, as putea sa dau si nume dar ma abtin. din fericire nu am avut parte chiar de acelasi tratament ca cel al angajatilor din diverte dar nici nu eram departe. domnu` radu obisnuia sa mai calce prin birouri din cand in cand, in shlapi, pantaloni scurti, tricou cu burta, ranjet tamp si remarci catre pipitele din management…”bai simono ia scoala sa vad si io fusta aia…ia fa o pirueta…esti misto…”. acest nene bovin cu impresii de magnat viseaza in tampenia lui sa transforme un loc in care a strans toti idiotii refuzati pe bestjobs intr-un Virgin Megastore sau ceva de genul…din pacate pentru el si extraordinara lui sotie aceasta afacere numita diverta va mai tine fix pana cand in Romania va veni un lant serios de retail carte,muzica,it etc…sau de ce nu pana cand carturestiul va mai deschide vreo 3-4 librarii prin Bucuresti. dragi angajati diverta (ma refer la cei carora le vine stomacu` in gat cand citesc sloganu` ‘ne place”) plecati din acel loc impacati cat mai repede, nu pierdeti nimic, plecati ranjind la imbecilii care raman in urma voastra, plecati aratandu-le degetul din mijloc…sau doar plecati

  Thumb up 0 Thumb down 0
 87. Trebuie sa recunosc ca RTC a ajuns pentru mine un standard. Acum, de fiecare data cand ceva merge anormal de prost sau dupa niste reguli aberante ce sfideaza regulile elementare ale profesionalismului imi spun: “Frate, parca suntem la RTC” :).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 88. eu cred k la noi exista o conceptie gresita asupra rolului pe care il are un vanzator/consultant vanzari…de-acord, “clientul nostru,stapanul nostru” dar nu “vanzatorul magazinului,sclavul clientului”…rolul unui asemenea angajat este sa consilieze,sa ajute si sa serveasca,nu sa iti batzi tu joc de el pentru simplul fapt ca ai intrat in magazinul in care e el angajat…nu mergi intr-un magazin de haine,probezi zeci de articole,iti faci poze cu i-phone-ul si le trantesti pe jos,timp in care pui o amarata de vanzatoare s-ti tot care masuri la cabina,k deh,tu te credeai de 38 si cand colo esti de 44,ca oricum e clar ca n-ai de gand sa cuperi nimic,ci sa-ti pui poze noi pe hi5….nu mergi in hipermarket la raionul de mezeluri cu serire si pui femeia de acolo sa-ti felieze 35 de bucati de muschi tziganesc afumat,si sa-ti dea fiecare felie in parte s-o mirosi,iar la sfarsit sa cumperi doar vreo 15 felii…nu mergi in librarie si pui fata sa-ti caute in calculator si prin toata libraria o carte,dupa care sa se urce pe scara sa-ti coboare un volum de pe ultimul raft ca alea de jos sunt “prea rasfoite”,pentru ca apoi sa-i spui ca totusi nu cumperi azi cartea,ca mai ai bani doar de un pachet de tigari….si as putea continua,ca am lucrat suficient in relatii cu clientii pe perioada facultatii,si m-am tot mutat cautand ceva mai bun,dar nesimtirea clientului roman e aceeasi la orice nivel…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 89. Darkside, perfect de acord cu tine!
  Dumnezeu’ din Straulesti (Radu Octavian) declara saptamana trecuta, intr-o emisune la tv ca disponibilizarile de personal au fost facute in urma unor “presiuni permanente” asupra departamentelor de resurse umane, pentru identificarea celor care nu-si fac jobul. Realitatea este total diferita! In cele mai multe cazuri s-a actionat conform reguli “ultimul intrat, primul plecat”, in nici un caz in urma unor evaluari pertinente!
  Astazi, 7 februarie, o mare parte din angajatii grupului RTC este prezenta la inventarul unui depozit. Ieri au fost avertizati personal de catre “marele fondator” ca cei care nu se vor prezenta isi vor pierde locul de munca, asta in conditiile in care nu vor fi platiti pentru activitatea lor!
  Asta este mai mult decat nesimtire, e sclavie!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 90. ma numesc Vasilica si am lucrat si yo in domeniul DIVERTA dar mi’am dat demisia inainte sa ma concedieze vre’un natarau de ” sef ” care pomeneste mereu ca mai sunt destui prosta care asteapta sa fie angajati acolo … este o mare prostie acest loc de munca …Toti sefii niste mincinosi care promit marea cu sarea la inceput iar dupa un timp fac pe prostii … toti niste fitosi ar dori sa muncesti pentru ei daca se poate sa faci munca tuturor … este o munca de sclav la DIVERTAAAAAAA asta e o munca de SCLAV … si pe langa asta Radu Sange ala a mai si micsorat salariile ca sa nu faca el foamea … profita dupa munka unor prosti ca sa manance el si familia lui bine dar la ceilalati nu se gandesc ca au si ei familii si multe alte probleme… asa ca vreau sa i transmit ceva lui Radu sange ala sa’si inchida afacerea asta de 2 bani pe care o face cu niste oameni care il slujesc si sa se apuce de furat ca nu o sa ajunga nicaieri cu bunatatea lui de a fura un om sarac…. dara’ti faliment sa dati !!!!!!!!!!!!!!! Cu multa stima si respect !!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 91. Nu stiu cine esti Zippo dar esti tare informat! Intradevar…si s-au mancat sandvisurile dlui. Radu si alea pe fuga…si a fost dat un om afara de dansul sa statea de vorba cu cineva…Si s-a mai mancat la 5 ore niste salam de jena…tot in fuga. Si s-a stat cam pana la 2 noaptea..adica cam 16 ore de munca si pentru ca nu era destul maine, jumtatea din fraierii de azi…au acstigat excursia de Chitila si maine! Ca marele magnat sa se plimbe cu mana in buzunare, sa discute cu fetele cochete aruncand cu glume proaste sau plimbandu-se in preajma doamnelor cu care traiesc diverse…”impliniri”…sa urle ca nu se mai da voie afara la fumat etc, etc, etc.
  Conditia de maine e aceeasi ca si cea de astazi pentru toti cei prezenti! Cine nu vine…isi da DEMISIA!

  Oare ar putea sa ceara DEMISIA a 400 oameni daca nu ar mai veni?!? S-ar reducer substantial costurile…mai ales ca acum e criza…criza cand firme din grup cresc cifra de afaceri si cand se dechid noi francize?!?
  E criza domnilor…e mare criza atunci cand reduci costurile din pahare sau de la faieri care nu aveau salariu mare! Solutia-sa angajam mai multi manageri ca in bancul cu furnica!
  Revin cu intrebarea: oare poate sa ceara asta la atatia oameni? Cand le faci program de parca ai fi Dumnezeu…atunci cand majoritatea se odihnesc sau isi viziteaza familiile sau prietenii, care NU muncesc sambata-duminica…si cand pentru acest efort le zici ca “ma cac pe ele de rezultate!” sau ” apreciem, stim ca ati depus eforturi”…banuiesc ca in aceste conditii, dansul, respectabilul…poate sa faca si carpe din cei prezenti!

  Bravo, angajati RTC, imi place de voi! Pe salariile astea…atata munca si pricepere, in asa conditii bune…nici nu as refuza! Mai ales cand vi se incalca atatea drepturi! Cate, dl Radu ca dvs va plac cifrele exacte! Cu ce procent se incalca drepturile acestor angajati? Care este procentul cu care ati angajat atatia coordonatori si mega-coordonatori cu salarii “mici” in detrimentul unor fraieri cu salarii “mari”? Care este procentul ca HR-ul firmei dvs sa ia deciziile bune? Care este cifra pe care o investiti recent cand este criza?
  Stimabililor, oare atatea intrebari nu va dau de gandit?
  Oare 400 oameni contra 1(!!!) nu fac nimic?

  In vremuri de criza, oamenii “tin aproape” si comunica si valorifica poate acele principii pe care altfel le-ar uita…In aceste vremuri dragilor, voi nu tineti nici cu voi, voi, angajati RTC! Se incalca reguli, legi, pricipii…ma bucur ca va place (puteti, va pasa!)…!

  Cu respect pentru cei care vor sti sa-si apere drepturile! Restul sunteti doar nisip purtat de marele vant Radu…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 92. munca patriotica impusa ca pe vremuri cand militarii plantau arpagic isi are traditie in familia rtc, nu cred ca vreunu din astia care mai sunteti p-acolo se mira prea tare. Fondatorul librariei “n-avem” este foarte obisnuit cu personajele docile, pupincuriste si cu “initiativa”…dealtfel ei fac parte din stafful lui si vor face in continuare, un text invatat pe de rost despre cum o sa scazi pierderile la o firma, un excel colorat si tzusti esti manager, sansa ti se ofera imediat, daca pe langa excel esti tantica ai in dotare niste tanga si nu te doare nici spatele s-o sugi prin masina ai si mai multe sanse de promovare. el este inconjurat de persoane cu iq-ul egal cu marimea de la pantofi dar foarte pregatiti in a-i reaminti din 5 in 5 min cat e el de maret. In acel grup s-au pus pe butuci firme care ar fi adus pe langa bani si valoare dar din pacate in posturi cheie au fost numiti diversi natarai sau parasute open mind singurele specimene cu care dealtfel poate comunica maria sa. cui dracu poti tu sa-i mai spui “fa idioato esti proasta, tre` sa faci asa cum spun eu”? orice om cu bun simt si coloana vertebrala se ridica, te fute in gura si isi da demisia, lichelele de langa el in schimb se lasa calcate in picioare pentru ca sunt constiente ca pozitie de manager mai prind probabil doar daca isi deschid un fornetti langa statia de metrou. Voi va mirati ca va cheama asta in weekenduri, ca nu va plateste, ca va trateaza ca pe niste sclavi (cred ca de-aia si-a pus coloane la conac, sa se simta ca pe plantatiile din sud) etc…e naspa dar nu uitati ca pana la urma in tampenia aia a lui el e ala care sta pe cascaval, casa lui se vede din avion etc :))))… cum necum a facut bani din naivitatea unora care au crezut ca acolo se poate face ceva. Cat am stat acolo am vazut indivizi care vroiau sa plece dar brusc erau promovati in diverse pozitii (de kkt dar care sunau bine) si sufereau o metamorfoza, brusc erau f interesati sa mearga firma bine :))))))…so…ideea este ca degeaba va agatati de tot felul de prostii in speranta ca poate va functiona ceva…n-o sa se schimbe nimic acolo, un muie si va fut in gura atasat langa demisie e singura optiune

  Thumb up 0 Thumb down 0
 93. un week-end “minunat” . “Dragii mei” in week-end-ul acesta o sa ne “jucam” impreuna in depozit :) .
  Sa facem treba celor care nu au fost capabil sa o faca pana acum – sau mai bine zis au facut-o de “n” ori si au facut-o prost. Ok, trebuie sa facem un efort. Ok, trebuie sa ne sacrificam un week-end pentru a nu stiu cata oara pt RTC. Ok, ne ajutam si sustinem in grup. Dar … cand faci o astfel de actiune si mobilizezi atatia oameni, ca sa iasa bine – trebuie sa stii si ce vrei de la ei. Dar .. ca de obicei in RTC toate se fac repede, prost, si se fac de o “n” ori pana isi da lumea seama cum trebuie facut ca sa iasa bine.
  Ceea ce s-a intamplat si in acest week-end minunat. Hai sa facem … hai sa dregem … dar … ce ? cum ? si in ce fel ? Numaram de “n” ori ( pentru cine nu stie asa cum s-a scris si mai sus am fost la inventar in mimunatul depozit RTC cu o noua tehnologie de lucru, unde totul este automat s.a.m.d – o mare abureala – merge 2 ore – 3 ore sta banda pentru ca : nu e curent, “s-a impiedicat” o cutie pe drum sau nu stie lumea ce are, dar – s-a oprit pur si simplu :) – “las-o ba ca merge asa! ”
  sa revenim, deci toata lumea numara e simplu toti stim sa o facem ca d’aia avem cap. intrebarea de baraj e “cum ?” – aceasta intrebare, simpla a dat peste cat toate mintile luminate – nimeni nu a stiut sa spuna de la inceput cum se numara – exeplul banal: topul de hartie- cutia de hartie si apoi paletul de hartie – e cel mai simplu. Ok, dar ce te faci cu produsele care sunt pe mai multe rafturi?, ce te faci cu produsele care sunt pe mai multe coduri sau invers, cum calculezi ?, ce faci cu cele care erau ambalate dar nu in ambalajele lor ?, cum sa faci o numaratoare corecta cand unii numarau pe o parte si gestionarii veneau si puneau marfa la raft ( nu stiu de unde o aduceau ) pe alta parte. si asa mai departe.
  Deci – stim bine, si cred ca toata lumea e de acord cu mine – daca era organizat de la inceput cred ca nu era nevoie de atata harmalaie.
  Sa continuam acum cu barfele si picanteriile acestui week-end. ” Cine nu vine … e ultima zi in RTC” – va e cunoscut ? stai, ca mai am “Cine intarzie … e ultima zi in RTC” – eu as intreba care ar fi motivul pe care l-ar scrie atunci cand ai da un om afara – a intarziat in timpul lui liber la munca :( – jenibil. Si asta e de pe plantatie : “Hai … hai … ce stati ? … tu … ce faci ? de ce stai ? … hai treceti … hai , hai de ce stati ….” si una si mai si – eram in pauza de masa ( o vaide mama iei de masa) – salam cu paine si mustar … beach … dar cand ti-e foame taci si inghiti – deci mancam … si vine iar “tatal lot” si aceleasi cuvinte de “incurajare” – hai … hai … de ce stati ?, ati terminat ? … hai ca stam pana la noapte aici …” -(nu stiu de ce avea impresia ca l-a crezut cineva ca la 2-3PM se termina treaba asa cum spunea el) – moment in care imi venea sa il intreb daca el a mancat pentru ca si noi facem acelasi lucru :( era prea departe insa iar eu prea fara chef sa mai misc – si plus de asta greata era cat casa poporului de cuvintele minunate si incurajare.
  Si pe langa toatea acestea – nenea de la usa ne-a spus ca d-ul radu a spus sa nu mai lase pe nimei sa iasa la tigare – ma lasi! – si ce mai vrea d-ul radu ? frateee … e week-end – iar asta o fac benevol – pentru colegii mei – pentr ca noi chiar suntem colegi – nu ne pupacim in popou ca sa obtinem ceva- nu ne barfim – avem puterea sa ne spunem in fata ce avem de spus – ne putem distra dar, si munci putem. Multi habar nu au ce inseamna colectiv cu adevarat, ce inseamna sa fii acolo pentru cel care are nevoie de ajutor fara sa o ceara, sa te intelegi din priviri.
  Este penibil, pentru tot ce s-a intamplat, e penibil ca amenti ca dai afara oameni care ar fi venit ( asa cum au facut-o de “n” ori voluntar ) de buna voi ca ii dai afara, e penibil sa ameninti in continuare si sa pui pe altii sa plateasca pentru ca tu nu ai fost in stare sa faci lucrurile bine de la inceput. Imi pare rau ca nu mai suntem noi, ca ne-am pierdut identitatea odata cu accepratea acestor lucruri.
  Dar eu stau si ma gandesc – o sa treaca aceasta criza – nu poate ramane la infinit pe capul nostru – si atunci sa te tii – cati oameni, din oamenii astia buni cu care a ramas toata lumea din grup, or sa mai maramana ? cine iti garanteaza ca acum munca e mai buna si mai bine facuta daca ” stai cu sabia deasupra capului ” ? – greit – total gresit . Cine crezi ca se va gandi la ceea ce are de facut decat ca la un job oarecare ? doar e business – nimic personal. Multumesc celor care m-au facut sa imi privesc jobul asa cum e, doar un job si sa nu mai pun nici un pic de suflet in ceea ce fac. Sa mi se rupa, si sa le iau pe toate asa cum vin fara sa mai consum, agit si sa sufar aiurea.
  “multumesc tovarase … conducatorul nostru … “

  Thumb up 0 Thumb down 0
 94. Am citit o mare parte din cele spuse mai sus si cel mai rau ma inpresionat ce a zis “Just Me” este pur adevar asta stiu si eu ,pot sa zic ca acuma ma bucur nespus ca am incetat sa mai aduc bani acestei firme,timp de 2 ani am lucrat pt ei ,am plecat de la jalnicul si pateticul consilier vanzari (SCLAV) eu m-am considerata consilier vanzari ei nu (Firma Directa) ,in magazin am intalnit diversi oameni de la Angajati Model pe care personal ii respect si tin legatura cu ei pana la Sefi Patetici si penibil care nu au habar de capu lor dar iau niste bani (multi BANII) si fac o mare de nimic 8 ore sau chiar mai mult doar sa dea bine la alt jef ,prbleme sunt in tota firma si vor ramne pana la falimentul acesteia ,atat timp cat isi iau oameni si ii trateaza ca pe niste hoti de cai fara sai ii plateasca si sa ii motiveze asta pt mine nu insemna decat o lipsa de respect din partea lor ,pacat ca multi din ei cu diverse prbleme personal sunt obligati sa accepte mizeria lor ,personal SPER SA SE ALEAGA PRAFUL DE TOT CE INSEAMNA RTC SI DIVERTA cu parere de rau pentru cei care isi mai scot un ban muncit pe branci dar cu dure de cot pt cei care sunt degeaba si se stiu ei care sunt acestia.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 95. FELICITARI!
  Este absolut adevarat ceea ce spuneti voi! O intrebare: nu credeti ca ar fi cazul sa o spunem mai departe?
  Inchid ochii si parca vad: Ziarul Click,Libertatea( cele mai citite de pulimea romaneasca): SOC: Radu Octavian se indreapta cu pasi rapizi si siguri catre faliment motiv pentru care isi exploateaza angajatii….
  Sau poate ar trebui sa postam joburi pe Ejobs sau Myjob pentru: RTC Angajez pupincurist; cerintele sunt: limba lunga si pufoasa – atitudine de catel de companie ( neaparat trebuie sa stii sa latri si sa lingi cand se cere).
  ETC ETC ETC ETC….

  Thumb up 0 Thumb down 0
 96. Din ce in ce mai tare conflictul asta! De ce nu ati chemat politia daca v-a tinut acolo asa? Era incalcarea drepturilor omului, fratilor!Oare n-o fi fost nimeni destept sa iregistreze si sa filmeze ceva? Ar fi fost interesant tare…Nu are nimeni cunostinte in presa? Anyone? Date exacte? Poze, filmulete, inregistrari?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 97. Sunt unul din sclavii care au participat din respect si solidaritate pentru anumiti colegi in chitila.Din partea mea poate sa arda tot holdingul RTC.NU pot sa incep cu faptul ca-mi place ceea ce fac pentru ca nu mai pot, nu mai pot…. am fost toti tratati ca niste sclavi in timp ce burtosul Radu statea si se vaita ca-l doare spatele de la atata stat degeaba.”la cele 110 kg ale mele pot sa va spun ca am avut dureri de spate si deabia am rezistat” – ne-a spus “marele alb” duminica dimineata. De parca a facut altceva decat sa stea pe un scaun si sa tipe la toti sa-si faca treaba.Mi-a fost rusine ca fac parte din aceasi rasa umana ca si el ( probabil, nu stiu sigur ).Sa detaliem putin problemele mizeriei in ordine. Sper sa-mi amintesc cat mai multe:
  1- vineri ~14:00 am fost instiintati ca trebuie sa mergem in Chitila. Instiintarea suna cam asa: ACUM facem lista pentru cine vine maine, vii sau nu!” – aluzie la faptul ca vii..bine…nu vii…PA! Cativa au zis nu, inca sunt foarte curios daca Radu are tupeu si nesimtire sa incerce sa faca ceva pe tema asta. Cu scarba dar cu respect pentru cei care au acceptat deja umilinta, am zis ca vin si eu.
  2- Mai jos si un citat despre cum gandea Radu inventarul :

  “Programul va incepe (ca sa fim odihniti si bine-dispusi) sambata la ora 9.30
  (punct, fix, deci sa veniti intre 9.15 si 9.30, cine intarzie va fi probabil
  ultima lui zi de lucru in RTC). Fix la 9.30 eu voi face “careu” (mai tineti
  minte ?, ca lunea dimineata la scoala :-)) si la 9.45 suntem calare pe
  inventar. Daca il faceti corect de la inceput, probabil ca dupa-amiaza
  suntem inapoi acasa. Daca nu iese (inumaratoarea dubla :-(), stam pana iese.
  Daca este nevoie, pana luni dimineata !! Sau pana sambata viitoare :-(.”

  Deci ne si conditioneaza timpul liber, foarte frumos. Si vroia sa ne si dea afara daca nu munceam pentru el in timpul liber si la ora stabilita… buuuun, continuam

  3-Ajungem la capatul pamantului in depozit. Acolo – HAOS, DEZORGANIZARE,MIZERIE etc…
  4-Va vine sau nu sa credeti, chiar a facut “careu” in parcare!!!. Cum credeti ca incepe discrusul “de motivare” (sau “demotivare” ). ” Daca il faceti corect si repede ( inventarul ) veti ajunge sa va vedeti copii in week-endul asta, daca nu…stam aici pana terminam. Dupa cum vedeti eu nu trebuie sa ajung acasa sa-i vad pentru ca i-am adus cu mine” . Si nebunul, inconstientul, chiar si-a adus copii ( nici nu stiu cati are sincer ) in depozit. Copii de maxim 5-6 ani…care teoretic vor invata de la TASU’ cum e viata de patron de sclavi.
  5- A calculat el cu mintea ingusta ca nu ar trebui sa dureze mult, pe la 14:00 ar fi gata inventarul.pe la 23:00 ( !!!!!! ) si-a dat seama ca ar dura chiar si 2 zile. Binenteles ca nu l-a interesat ca are oameni si nu roboti si i-a chemat si duminica.Eu si inca o mana de oameni care am ajutat si zonele care se miscau mai greu, chiar si zonele unde toti si-au bagat picioarele si au plecat, am plecat la 2 dimineata.
  6-Eu, cred ca doar din respect pentru cei care erau obligati (sefa de echipa, 2 colegi din echipa mea si cam 8 oameni din alte echipe) sa vina si duminica am zis DA!. Vin si eu sa ajut.

  Oameni buni , a fost mai rau ca la auschwitz. Radu, dobitocu, a considerat ca va dura putin inventarul si a “adus” cate un sandwitch pentru fiecare om. Ca-i ajunge pana plecam.Am trait, am venit, am mancat pe banii nostri…nu a fost in stare sa aduca nici macar sticle de APA ( H2O )… si ca sa “se vada valoarea” de bun coordonator de proiect… am primit dimineata ( pe stomacul gol ) vin fiert si seara cafea… cat de prost poti sa fi?!?!?

  7- totul a decurs cu SECHESTRAREA ( la modul cel mai serios ) tuturor in depozit o perioada ( seara ). NU AVEAM VOIE sa iesim la o tigara, la aer, ca “asa a spus domnul RADU … ca sa nu iasa nimeni”. Cu paznici la fiecare iesire din cladire, sarma ghimpata de pe garduri, portile curtii inchise… mai lipseau doar lunetistii pe acoperisuri. A VIOLAT la modul flagrant drepturile omului, chiar penal, pacat ca a fost de gasit atunci pentru a primi injuraturile noastre.

  8-ajungem la ziua de duminica in care, pe baza de nepotisme, zambete false, “gauri potrivite” dupa dimensiuni si nevoi, anumite persoane au fost invoite sa stea acasa bine-mersi.Restul , adica SCLAVII, au venit la Chitila la 11. Binenteles, RADU – adunare ca la “careu”, numarare, si binenteles discurs… : ” Va multumesc pentru efortul depus ieri, chiar am crezut ca o sa terminan in 5 ore dar se pare ca m-am inselat…” ( dooooh!!!!! )… “dar sa va spun ce aveti de facut… cel mai probabil ca in 2-3 ore nu o sa aveti ce face “….rezultatul …am plecat de acolo la 20.00 SEARA!!!!!!.

  Am fost cat am putut de succint, probabil ca doar cativa ati ajuns la finalul postului dar puteam sa scriu romane.
  NU VA ANGAJATI in RTC, plecati cat mai puteti,injurati cat puteti, cu tot respectul pentru cei care inca muncesc, sper ca falimentul sa-l ajunga pe Radu si sa fie nevoit sa lucreze la un patron ca EL.

  Tot respectul pentru acei cativa colegi care au muncit, si au ajutat si pe altii… o demonstratie de colegialitate,prietenie,loialitate si caracter puternic. Din pacate nu sunt prea multi si nu prea pot comenta din diverse motive personale. Dar eu pot!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 98. Ar fii trebuit sa protestati atunci pe loc.La marea joaca din weekend.Aveati telefoane..presupun ca aveti prieteni,parinti etc. Faceati revolutie la Chitila dar …ati evitat din nou sa faceti revolutie.Nu inteleg ce va tot tine…Hai fratilor sa facem ceva … macar noi daca colegii nostrii care au zburat de curand nu au mai reusit sa faca nimic…Citez ce a scris Just Me mai sus “Oare 400 oameni contra 1(!!!) nu fac nimic?”OAREEEEEE???????

  Thumb up 0 Thumb down 0
 99. Va salut stimati romani !

  Astfel de discutii ar trebui mai des poplarizate de ce nu chiar imprastiate pe ”messenger” pentru ca lumea sa afle ( nu ca nu ar stii, marog ) dar sa afle cum se mai traieste in Romania. Am trait aproximativ aceisi experienta pe vremea cand lucram la Germanos ( la greci de data asta ) – e ceva care nu se poate spune ca era cu mult mai diferit in anul 2000. Isi bat joc de oameni oferind salariile alea 700 RON / 800 RON….+ bonusurile pe care ti le arunca in fata la un asa zis interviu.
  La un interviu de genul asta vin de multe ori copii unor oameni care au muncit odata pentru tara asta si au avut parte de educatie buna si plini de bun simt care isi doresc un loc de munca pentru ca nu pot sta ”cu pla-n sus acasa” (citez Parazitii). De ce credeti ca sint ”acriti” oamenii astia ( sclavii in rosu ) pentru ca la interviu i-au luat pe toti care au venit si care au acceptat banii astia de mizerie….. au liste interminabile de proaspat absolventi de liceu si copii veniti din provincie in primul an de facultate…..sincer as vrea sa isi dea demisia toti in aceiasi zi si se angajeze pe aceisi bani dar intr-un loc unde exista un pic mai mult respect. Sclavii in rosu ( Diverta ), galben ( Altex ) sau albastru cu dungi rosii ( Flamingo )….portocalii ( UltraPro ) sint vazuti la fel cel putin in Bucuresti unde gradul de nesimtire e fara gresala cel mai mare din Romania ( eu fiind nascut si crescut in Bucuresti ) …..oamenii astia au parte de un respect ”deosebit ” din pacate atat din partea conducerii acestor firme cat si din partea multora dintre ‘ taranii ‘ care merg acolo sa cumpere ceva gen ” ultima scula pe care pot sa il asculte si sa il vada pe Salam, Florinel pustiul ”.
  Bine zice Mircea Badea ca ‘Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul….”
  In concluzie umpleti ‘BestJobs-ul’ si ‘ e-jobs-ul’ cu Cv-uri/ au modele au sfaturi au de toate. Eu asa am facut si zic ca am avut un pic mai mult noroc decat as fi avut vreodata la Germanos….

  Va salut cu respect!
  Eugen

  Thumb up 0 Thumb down 0
 100. Am avut si eu ghinionul de a participa la inventarul din Chitila si m-a uimit enorm faptul ca nimeni nu a comentat absolut nimic,nimeni nu a avut curajul!!!! Fratilor..inteleg ca este criza financiara dar nici sa ne umilim in halul asta..macar eu am o functie mica..dar au fost prezenti product manageri,sefi de magazine,tot felul de persoane cu functii inalte pana si Dan Rosu care pana de curand fusese mana dreapta a lui Radu si nimeni nu a zis nimic.Am tacut si am inghitit cum am inghitit si salamul de pe o tava menit sa fie devorat de circa 12 persoane insotit d putin mustar,un ardei gras si o paine tare.Apropo..in respectivul depozit situat departe de civilizatie,nu prea aveai semnal pe telefonul mobil,abia am putut comunica cu familia sau prietenii si in afara de asta,daca aveai de gand sa pleci de acolo,trebuia sa ai masina personala pentru ca nu aveai cu ce sa ajungi altfel in bucuresti,chiar si la terminare sambata noaptea au ramas persoane care nu aveau cu ce ajunge acasa.Eu personal..vreau sa ajunga mediatizat acest caz si sa nu mai pastram tacerea ca totusi avem si noi o demnitate nu?Chiar am de gand sa fac demersuri in primul rand la protectia muncii si de acolo presa si tot ce se mai poate…
  Sfatul meu:haideti sa nu ne mai lasam calcati in picioare,haideti sa nu mai fim sclavii lui Radu,haideti sa demonstram ca avem o demnitate si putem mult mai mult!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 101. …pai e simplu…ce-l doare cel mai tare pe luceafarul ascutitorilor? banii, ia ganditi-va voi astia din rtc ca fiecare plangere de-a voastra se transforma in bani pe care ii scoate voievodu din buzunar…stiti cat e de simplu?
  si daca mai combinati asta si cu niste adrese catre ziare cum bine spunea cineva mai sus…

  sau
  Adresa: str. Dem.I.Dobrescu nr.2-4 sectorul 1 Bucureşti
  program de funcţionare: 8,30 – 16,30
  Adresa electronică:
  – pentru relaţia cu publicul: relatiicupublicul@mmuncii.ro
  – pentru relaţia cu massmedia: presa@mmuncii.ro
  Telefon: 021.313.62.67, 021.315.85.56
  mult succes

  Thumb up 0 Thumb down 0
 102. …si daca nu functioneaza nici ministerul muncii incercati la sanatate
  https://arinarulz.files.wordpress.com/2016/03/dsc01705.jpg

  Thumb up 0 Thumb down 0
 103. salut,

  am lucrat si eu la birouri in marmura 2 ani de zile
  si da se aplica treaba cu ultimul venit primul plecat (da am fost pus pe liber) nu inainte de a face tot posibilul sa ma trimita in somaj nu sa ma dea afara de comun acord, am reusit e ok acum dar oamenii care sunt la sefie acolo lasa de dorit….

  RTC o mare familie o mare minciuna!! Radu Octavian un dement!!!

  o spun eu si au mai spus-o si alti oameni la care am fost la interviuri cand au auzit de el (multim mi-au zis ah si tu esti de la RTC? au mai venit o gramada de la marea firma).

  deci cred ca incet si sigur se va duce de rapa ii doresc tot raul din lume acestui om si oamenilor(rudelor) din conducerea diferitelor departamente.

  poate nu am fost coerent pt. ca mereu cand imi aduc aminte de aceasta firma ma enervez prea mult…asta e…neputinta….

  bafta voua

  Thumb up 0 Thumb down 0
 104. Salutare

  Cele de mai sus spuse sunt de maxim nesimtire,lipsa de respect ,am ramas fara cuvinte le ce am putut sa citesc ,chiar nu e posibil asa ceva ,Dupa ce iti ia 10,20,30% din salariu te si biciuiesc deci mai bine mergi la ROSAL macar stiu ca acolo e gunoi tot timpul aici e acoperit cu rahat (si nu ala care se mananca ,e ala care e mancat dor de uni)
  Ca sa mai adaug si eu ceva la mizeria de mai sus pote ajuta cu ceva, Pentru maririle de salariu care se dadeau in magazine trebuia sa susti un test cu vreo 20 sau 30 de intrebari daca nu gresesc ,aici sau facut cele mai mari magari posibile in calculare noului salariu pt “Scavi in Rosu” si anume cine avea un salariu sa zicem de 800Ron si sustine acest test putea sa faca din 30 de intrebari 100 bune ca tot nu lua nici un ban ,luau doar cei care ereau in urma adica cei cu salari de 700,750, si nici astia nu luau cine stie ce adica doar 100 sau 50 ron in plus depinde cat ereu cu salariu mai mic fata de alti colegi (putei sa fi cu 10 facultati si 150 de diplome ) nu conta tot asa se face treaba ,Pot sa spun ca imi este scarba ca lam vazut si auzit pe acest om (Octavian Radu),sper sa nu mai am de aface cu acesta firma
  vreodata.
  Si pana atunci o mare de oameni care au fost dati afara ca niste animale jegoase acum se zbat sa obtina ce nu au reusit adica un Salariu Compensator ,pt ca catelusiul lor drag si dresat a spus ca: “Asta e daca nu va convine datine in judecatata” daca nu vom vedea bani aia macar sa stiu ca au mers pt un scop nobil (Buldozere>Echipe de Curatenie si Tămâi si Lumanari).

  Cu Stima si Respect pt cei inca in Iad (aveti grije de voi)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 105. eu am lucarat in diverta 3 ani(diverta plaza) si tot ce spun oameni astia e adevarat.dupa atatia ani lucrati acolo am fost dat afara , nu stiu prin ce metode au gasit ei pentru faptul ca s-au furat 5 notebbok-uri intr-o perioada in care eream in condiu de odihna.Vreau sa adaug ca e haos total acolo, pe unde am lucrat nu am vazut ceea ce am vazut acolo.Am lucrat si de craciun si de revelion si drept rasplata am fost dat afara de un patron care nu vreau sa-i pronunt numele pentru ca ma murdaresc!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 106. Romario, sunt unul de-al tau. si cred ca ne cunoastem :). Am lucrat si eu in diverta plaza si pot sa spun ca un jeg ( si la propriu si la figurat ) mai mare nu am vazut pe nicaieri. Cel putin nu inca!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 107. Sunt un fost angajat Diverta. Am citit cu interes tot ce au scris oamenii astia aici si ii multumesc lui Dumnezeu ca am plecat la timp din firma. Nici atunci si nici acum nu au luat in considerare nimic, nu stiu cum fac angajarile, principiul lor de baza este salariul cat mai mic. Un om tanar, fara experienta, dar care a terminat scoala sau este inca student si vrea sa capete un pic de experienta este prada perfecta pentru acesti oameni. Este gresita ideea ca un om de afaceri se gandeste strict la profit. Total neadevarat. Daca nu investeti in afacerea ta, si cand spun investitie ma refer inclusiv la oamenii pe care ii ai, risti ca la un moment dat sa regreti. Respectul pe care il arati fata de angajatii tai, se intoarce la tine. Lipsa de respect se intoarce inzecit. Lipsa conditiilor de munca nu poate fi acceptata sub nici o forma. Traim intr-o lume civilizata, cum pot unii sa sustina ca igiena nu e o conditie absolut necesara. Treziti-va, nu va cunoasteti drepturile! Nici macar criza nu poate fi un motiv pentru a accepta conditii de munca precum cele prezentate de cei care au lucrat in Diverta. De ce sa dea omul devanzari cu matura si cu mopul?Job-ul lui este sa VANDA = sa aduca bani in companie. Daca el isi concentreaza atentia asupra sobolanilor, mizeriei, mopului, programelor de gestiune proaste, etc, cum poate sa vanda? Ca sa poata vinde, are nevoie si de conditii. Nu il respecti, nu te respecta. regula este foarte simpla. probabil ca cei care scriu pe site ca nu conteaza ca mai dai si cu matura sau mai fugaresti un sobolan au un nivel de cultura indoielnic.
  Ca sa nu mai vorbim si de faptul ca imaginea companiei are de suferit. Mie personal nu mi-ar placea sa vad un om de vanzari cum da cu mopul prin magazin si vine cu mopul in mana sa ma intrebe daca vreau sa ma ajute cu ceva.
  Nu vorbiti in necunostinta de cauza. Acesti oameni, la fel ca si mine, au trecut prin experienta Diverta si chiar stiu despre ce vorbesc. Este normal sa vrei sa fii platit daca te duci de Paste la seriviciu. Este stiplat si in legislatie. E prea mult in Romania sa iti ceri drepturile?
  Mult succes celor care inca mai sunt pe plantatie si felicitari celor care au plecat.
  Cu stima,
  E.A.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 108. Romario .. si eu te cunosc. Am lucrat amandoi in Plaza inca de la deschiderea magazinului. Mai tii minte cum trageam de paleti pe holuri? Mai stii sa speli cu mopul la fel de bine ca in magazin? Il mai tii minte pe “mortu” de pe tura cealalta? Acum suntem buni prieteni. Cum naibii dau de tine? Poate iesim la o bere. Cu bine Rom….
  De ce mereu trebuie sa ne vaitam? Am fi putut pleca in weekend din depozit in orice moment. Cate victime … stau si ma intreb oare Radu vrea o firma care sa ii aduca bani sau vrea un centru de ajutorare pentru saraci…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 109. Salutare,

  Astazi am semnat actele de decizia defintarii postului.Nu stiu cum naiba se desfinteaza postul daca in locul meu a venit altcineva.Hm ciudat.
  In final am aflat ca “desfintarea postului” a fost bineinteles fortata de coordonatoarea mea , care bineinteles nu prea ma avea la suflet.De ce?
  Pt ca stiam mai multa meserie decat ea.
  Macar stiu ca n-am pupat in cur ca sa imi pastrez postul si ca macar am avut demnitate si am fost cinstita cu mine si cu restul

  Thumb up 0 Thumb down 0
 110. ALLhaa everybody !!!

  Va era dor de un alt comentariu, despre diverta ?! :D
  Astept cu nerabdare fiecare comm din partea voastra dragi colegi :)) sau fosti .. in fine, mai putin conteaza asta. (toti am indurat acelasi rahat, constipat .. care acum trebuie sa iasa la suprafata)

  Tot ce se spune este adevarat, imi pare rau pentru colegii care au suferit chiar mai mult decat mine, insa ma bucur ca exista reactie. Cei care nu lucreaza in retail sa se abtina, pls …

  Cei care cred ca mai exista in diverta colegialitate, mai ales in perioada asta involburata, se i-n-s-e-a-l-a. Exista cate un pupincurist (pm – functia) care sta cu piciorul in doua tabere, la sefi si la colegii din departament care spera si reuseste intr-un final sa ramana in firma, alaturi de coordonatorul departamentului. Aveti grija ce spuneti si la o tigara … Mai nou, au aparut acum vicepresedinti (colegi din alte divizii rtc care au “fuzionat cu diverta”) care habar au de capul lor, incercand sa cunoasca mersurile celor care au ramas pana acum in diverta. Nu inteleg cum mama masii ii pui in asemenea functii cand habar au de lucrurile care se invart in jurul lor ??!!

  Acum sa intru in subiect:
  @my_self
  @un sclav
  Voi dragilor, unii dintre cei care au fost in Chitila si au rupt umarul alaturi de voi au facut-o pentru PROPRIUL SALARIU, NU PENTRU COLEGIALITATE etc.
  Stiti ce salarii au coordonatorii (ex-managerii departament) ?? peste 2000 EURO !!!!! Nu vreau sa spun cat lua Dan Rosu care a fost ex-ceo .. coleg de plantatie, asa ai ajuns mhhaaa rosule, burdihane!!! :)))) mai invata management si apoi sa conduci o firma precum diverta …

  Imi pare foarte rau pentru colegii din magazine, indura multe, nu au fitze, stau si executa ce spune seful lui, va rog sa nu ii mai acuzati, dragi clienti .. care mai sunteti. Nu sefii lor sunt atat de IDIOTI, ci noul ceo, o MUIE-re care se crede XENA. Numai lesbience !!!!! doritoare de p-ula.

  Cei care a-ti mai ramas in sediu, asteptativa la ce este mai rau, ex-ddc-istele vor ramane in locul nostru, chiar daca sunteti mai buni ca ele, hr-ul o sa va scoata ochii cu demisia impinsi si ei de la spate .. pe curand.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 111. NOU
  #111

  Are deja o fundatie, parca, nu? De ce i-ar mai trebui si un centru de ajutorare pentru saraci? Deja face fapte MARI!Face fapte mari angajand oameni care care desi au terminat o facultate multi dintre ei, abia stiu sa-si gaseasca cuvintele dar au argumente “business” , abia stiu sa lege 2 fraze dar sunt in posturi cheie! Toti acesti oameni care spala bine in urechi si nu numai in urechi (se stie istoria unora!) par adunati, majoritatea, de la casa ajutatoare…cu parere de rau!
  Cum o fi sa formulezi cerinte care suna business dar care din pacate nu stii ce implicatii au? Cum o fi sa pretinzi ca faci business cand argumentele tale de business lasa de dorit?!?Cum o fi sa aplici experienta altor domenii in alte care au cu totul alta bucatarie? Cine a ales acesti oameni? Cine ii instruieste business? Cu ce argumenteaza acesti oameni in fata noastra pozitia dobandita, cand ei stiu doar poezii predefinite? Cine i-a ales? Domnilor e simplu sa fi sef, e mai greu sa fi lider!!! Si lider in conditiile astea, nu cred ca mai este cineva in acest moment, sa-mi fie cu iertare! Liderul este prin definitia lui omul care conduce un grup implicat intr-o afacere-toate bune pana aici -insa el este un om de incredere, un om cu o anumite inteligenta morala si emotionala,un om inventiv -gresit! El poate conduce afacerea sau o poate reinventa afacerea, si isi canalizeaza toata energia sa duca afacerea chiar si in conditii nefavorabile! Ei bine si de aici incep intrebarile… fiecare judecati cum stiti mai bine!Talentul de a-i inspira pe ceilalti este una din trasaturile lui specifice.Ghinion! Talent la haine strimte, tocuri inalte poate avea oricine! In alta ordine de idei, este un bun orator si ştie precis cum sǎ conducǎ politica afacerilor…Stie? Oare stie sau e cineva care da indicatii scenice?!? Liderul în afaceri trebuie sǎ dezvolte, pe langa alte abilitati aşa-numita capacitate de ‘’a sti cum’’sa conduca…administrativ, organizatoric…si mai ales oamenii!!!
  Parerea mea ca in orice companie cei mai importanti sunt oamenii -investitia in ei si evolutia lor de-a lungul timpului, de-a lungul coloborarii cu firma sunt puncte cheie in dezvoltarea ei! E mai profitabil stimati LIDERI sa angajam oameni noi la fiecare trimestru pe care sa-i platim putin dar care sa nu aiba experienta sau e mai profitabil sa ii tinem pe cei cu care avem o istorie si in care am investit, mult, putin -am investit macar cunoasterea unor lucruri pe care le pot duce usor mai departe! Mai angajam niste sefi…pardon, lideri? Ce ziceti? De obicei cine se plange de munca altuia ia locul aceluia! Deci, liderii ar trebui sa preia job-ul celor de mai jos si sa conduca business-ul asa cum stiu ei mai bine …spre castigul suprem! Cativa lideri a avut Diverta…si aceia nu mai sunt! Cativa oameni buni a avut Diverta si pe aceia fie i-a pierdut, fie ii pierde treptat din cauza conditiilor enumerate mai sus de altii!Sunt multe de spus, sunt multe nereguli, sunt mult prea multe probleme in acest holding! Vant in vele domnilor lideri…dar cred ca vi se vor ineca corabiile repede…nu stiti sa fiti oameni, in primul rand, daramite LIDERI!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 112. NOU
  #112

  Prietene Octav,

  Nu stii cine sunt si folosesc aceasta adresa tocmai pentru ca nu vreau sa ajung sa ranesc prieteni sau fosti colegi, indirect, prin ceea ce voi scrie.

  In cazul in care esti genul de om care vrea sa afle din prima care e finalul filmului…amice, esti un idiot. Sunt sigur ca pana acum ai fost notificat de cele 100 de comentarii.
  Normal, nicio reactie PR, nu s-a intamplat nimic. Tipic pentru o companie cu vise mari, dar know-how balcanic. De corporate communication ai auzit, maestre?

  Esti un nesimtit notoriu, care face glume care in orice tara civilizata ar fi considerate hartuire sexuala si ar duce la tribunal. Norocul tau ca esti magnat in Romania, unde angajatul prin definitie este sluga sefului. Esti un magar profitor care se ascunde in spatele unor cuvinte mari. Sa chemi angajati sa lucreze tot weekendul in depozit fara plata, fara hrana, fara posibilitatea reala de a pleca de la capatul pamantului este inuman.
  Desigur, ce-ti pasa tie? Tu esti seful cel mare, te simti (si esti) de neatins, cuvantul tau e lege pentru cei pe care ii numesti prieteni sau angajati dar pe care ii tratezi ca sclavi. In loc de a promova oameni de calitate, te complaci in a asigura pozitii caldute unor pupincuristi fara niciun merit sau abilitate de management. De ce? Fiindca si fundul tau trebuie lustruit din cand in cand. Exemple sunt fara numar… uita-te la TCE, uita-te la Rafar, chiar si la celebra Diverta. Chiar esti prost? Oricum trecem prin recesiune, nu e momentul unei noi abordari? Tocmai in aceste momente vrei sa iti alienezi oamenii ce ar putea sa iti devina loiali, care ar veni cu idei de a te scoate din cacat? Brand manageri (si manageritze ale caror singur rol e acela de a fi pipitze/pitzipoance fara o farama de
  creier) nu vor salva firma de la ananghia in care evident se afla. In tot acest timp, tinerii care chiar ar avea initiativa sunt doborati la celebrele “evaluari HR” cum ca nu muncesc suficient si ca nu merita decat o marire salariala de 1-2 milioane. Mailurile tale ce se doresc a fi motivante pentru cei din liniile 2-3 nu fac altceva decat sa ii umple de spume si sa ii determine sa plece. Ai oameni de valoare in firma, chiar nu ii vezi pe aia, chiar nu esti in stare sa selectezi HR-i care fac si altceva in afara de a juca Solitaire?

  Ma simt foarte tentat sa dau nume, dar oricum nu ai asculta de cuvintele unui anonim care, normal, nu cunoaste RTC-ul la fel de bine ca el lider maximo. Pentru felul in care iti tratezi angajatii, pentru felul in care stii sa manageriezi, pentru minciunile sfruntate pe care le rostesti fara teama de a fi contrat de sclavi, sper ca Dumnezeu sa iti aduca compania la faliment, iar pe tine intr-o garsoniera din Balta Alba, cu grija zilei de maine. Nu sunt o fire agresiva sau razbunatoare, mai ales ca am plecat de bunavoie din firma, dar pur si simplu prostia se plateste. Daca ar durea, ai fi in chinuri!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 113. Bai sclavilor nu mai vorbiti asa despre Tatal Nostru (Radu). El e un om bun, rau pamantul ca il tine isi bate joc de noi toti cei din grupul RTC adica Reprezentanta Tampitilor Cretini. hai sa ne strangem toti in Sabareni si sa facem un fel de greva sa vedeti atunci cum se va comporta cu noi. Asta e noi suntem fraierii,sclavii care muncesc in folosul comunitatii si sambete si duminici si de craciun de paste de revelion……si ne luam prima MMMMMMMMUUUUUUUUULLLLLLLLLLTTTTTTTTTTAAAAAAAAAA MMMMM…………………………………………..EEEEEEEEEEEEEEEE. Asa ca nu mai scrieti comentarii si munciti ca NOI suntem sclavii nu Radu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 114. NOU
  #114

  Am citit cu interes si tristete comentariile voastre. Nu sunt lucruri cu adevarat noi, … si eu as dori sa le vad schimbate… Insa toate au o explicatie, va intereseaza oare acea explicatie ? Pacat ! Nu depinde de mine atat de mult cum se pare ca va inchipuiti voi ca ar depinde de mine. Ma flateaza, dar nu ne ajuta mai departe :(. Depinde si de voi, si de clienti, si de dimensiunea pietii, si de furnizori, si de concurenta,…
  Succes si mult noroc acolo unde sunteti acum. Intr-o privinta aveti cu totii maxima dreptate: daca nu reusim ceva frumos, mai bine sa disparem ca firma. Eu inca incerc :).
  Radu Octavian

  Thumb up 0 Thumb down 0
 115. Fratilor, nu inteleg de ce va plangeti atat…cine va obliga sa stati intr-un job care nu va place, de care nu sunteti multumiti?! Si eu lucrez in grupul RTC, in linia 4 ca si nivel ierarhic si da, de curand am primit si eu vestea ca postul mi se restructureza si va trebui sa-mi caut de munca (ceea ce e foarte greu in acest moment, va asigur)….dar nicio clipa nu m-am gandit sa arunc vina pe altcineva in afara de mine…poate nu am facut tot posibilul ca treburile sa mearga mai bine, poate nu am reusit sa ajung la performante care sa-mi permita sa raman in continuare, etc… Pot fi o mie de motive, dar nu cred ca Radu e vinovat de ceea ce mi se intampla mie. L-am vazut de 2 ori in viata mea si nu am vorbit niciodata…Are 5000 de angajati, nu poate sti ce problema are fiecare dintre noi. El pur si simplu incearca sa mentina o afacere asa cum stie el cel mai bine….si stie….altfel nu ar fi ajuns astazi aici. E un om de succes si trebuie sa-l apreciem la justa valoare. Nu trebuie sa-l invinuim pentru nesansele noastre….probabil si noi am fi reactionat la fel daca eram in locul lui…sau poate mai rau…V-ati gandit la asta? V-ati pus vreodata intrebarea daca noi am fi in stare sa facem ce face el?! Va plangeti ca n-am primit cadouri si prime de Craciun??? Ca s-au micsorat salariile? V-ati gandit ca poate asta v-a salvat unora postul?! Sa fim realisti…haideti sa nu aruncam cu pietre in altii….Traim intr-o tara libera, Radu nu ne-a legat pe niciunul cu lanturi de scaunul pe care stam in aceasta firma. Am lucrat in mai multe locuri si, credeti-ma, nicaieri nu este doar lapte si miere. Fiecare loc de munca are problemele lui. In loc sa aducem injurii, am putea veni cu idei noi, cu initiative, cu propuneri…..sau sa-i spuneti ce va doare, dar la modul frumos…Cu siguranta el nu cunoaste toate “bubele” din aceasta firma,a pus oameni care sa se ocupe de buna organizare, poate nu toti reusesc…Discutati, spuneti-i ce probleme intalniti….Radu este un tip extrem de deschis, orientat catre perfectiune si sigur le va analiza… Fiti o echipa! Radu, toate respectele pentru tot ce ai realizat!!! Mie chiar mi-a placut sa lucrez in aceasta firma si iti multumesc!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 116. de mentionat este…ca in toate postarile voastre…s-a vorbit stric de diverta!
  nu e adevarat…nu e corect fata de restul firmele din infernul RTC.
  Addvice Plus SRL, Amo-Prodpress SRL, Ancoda Financial SA, Anrati SA, Aqua Regis SRL, Arstate SRL, Be Proffice SA, Cartimpex SRL , Contur Invest SRL, Curiero SA, Curiero Spedition SRL, Curiero Express SRL, Creda Consultanta SRL , Curiero Investment SA, Deli Catering SRL ,Depozitul de Carte Distributie SRL, Dezvoltari Imobiliare 2002 SRL, Diverta Retail 3000 SA ,Dol E-tail SRL, Ecosoft SA, Elena Consulting 2001 SRL, Euro Entertainment Enterprises SRL , Euro Office Design SRL, Euros Trading SA, Fashion Retail Group SRL, Flagav SRL, Flaro Prod SA, Forum Center SA , I. Mixta Societatea de Distributie a cartii Pro-Noi ,Logiplus SRL, Libraria Noi SRL , M Timex SRL, MTT Training Services SRL, Noi Distributie SA, Octacris Media SRL , Otepaa SRL, Office Club Products SRL, Pan Management Group SRL , Pastor Fire and Safety SRL, ProCA Romania SRL, PS Management and Consulting 2001 SRL, Radu Trading Company SRL, Rafar Distribution Group , Real Video International SRL, Ranco Promotional Products SRL, RTC Bulgaria LTD, RTC Paper + Boards , ICS RTC Radu Trading Company SRL (Moldova), Sbsol Group SRL, Sistec SA, Sistec-Sbsol SRL, Sebra Francize SRL , TCE Logitica SA, Ticketpoint SRL, Top Office Products SRL,
  Torneo Media Content (TMC) S.A., TVR Media SRL, Viva Center SRL, X PO NOI SRL.

  Asadar…toate firmele conduse de Radu sunt la fel…..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 117. Insulta e declaratia infrangerii. – N Iorga

  Il judecati pe Octavian Radu dar l-ati cunoscut? Cu ce drept?

  Considerati ca aveti drepturi ca angajati dar responsabilitati aveti ?Cati dintre voi sunt responsabili, in viata?

  Eu nu-l cunosc personal dar un nu oricine poate sa tina in spate o afacere atat de mare! La asta v-ati gandit? Daca unul dintre voi ar fi in postul de CEO la Diverta, ar fii in stare sa faca fata?

  Nici mie nu imi convin conditiile din firma si nici eu nu mi-am luat prima si nici nu am venituri spectaculoase dar nu ma tine nimeni legat de firma si imi place ce fac!(desi am fost la inventar, desi am spalat cu mopul pe jos, desi muncesc mai mult de 10 ore in medie pe zi!)

  Invata sa muncesti si sa astepti!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 118. Am lucrat si eu in rtc si tot ce apare scris aici stiu ca e adevarat . Cred ca e vina noastra ca acceptam asemenea oribilitati doar pentru ca din anumite motive nu ne permitem sa plecam de acolo.Dar cea mai mare vina este a celor care conduc acest business pentru ca nu au consideratie pentru oameni se asteapta ca tu sa fii un robot si sa fii platit cat mai putin.Va aduceti aminte de demisia in masa din depozite pe consideratie de marire de salariu ? stiti bine cine a muncit in schimbul acelor oameni care au plecat doar pentru ca livrarile trebuiau trimise la timp? doar pentru simplu fapt ca nu a vrut sa le mareasca salariu. TE INTREBI oare de ce ?Doar din simplu fapt ca nu are bani pentru sclavi ci pentru cati mai multi sefi, sefi peste sefi si alti sefi care de fapt nu fact nimic decat sa copieze un raport sau o idee de la un slav si sa o trimita direct boss-ului.Te astepti ca oamenii sa fie veseli cand vin la job , te astepti ca in magazinele diverta sa fii ajutat cu tot ce vrei ….asta poate s-ar intampla oriunde in lume numai in romania nu . De de ? nu pentru ca ar fi de vina simpli angajati din magazine ci pentru ca sefi lor nu ii instruiesc cum trebuie, pentru ca nu ii specializeaza pe departamentele repartizate , pentru ca au un soft care mai mult nu merge decat merge, pentru ca Radu nu are bani sa cumpere un soft eficient care sa ajute si angajatii si clientii sa fie satisfacuti. Referitor la lucratul peste program acolo e locul favorit. Cati nu va aduceti aminte de accea sambata si poate nu singura (doar singura la care am participat ) in care trebuia sa facem curat in depozitele rtc. Mi se pare strigator la cer sa fii chemat sambata , cand e ziua ta libera , fara sa fii platit ,ca sa faci curat in depozit , si asta incepand de la vopsitul geamurilor , stersul prafului si aranjatul produselor iar daca cumva nu veneai trebuia sa ai un motiv bine intemeiat de care radu sa stie. Dar la sfarsit ai fost rasplatit dupa atata munca , nu cu bani , nu cu o zi libera asa cum ar fi fost normal ci cu un mic si o bere. O-m fi noi saraci dar cred ca bani de un mic are tot romanul. Va intreb eu pe voi toti cei care ati scris aici unde in lumea asta s-a mai vazut asa ceva ?unde la companiile de afara esti chemat in weekend sa faci munca pentru firma ? pentru asta exista cele 5 zile pe saptamana incepand de la 9-5. UNDE ati mai vazut voi ca un patron sa faca o groaza de sicanii pe teme sexuale angajatilor si nu numai ? iar el sa vada asta ca fun! unii au avut curajul sa isi bage piciale in job si sa plece …dar cati au ramas si cati inca inghit aceasta prostie .Ca rezumat la tot, rtc este cel mai prost loc unde te poti angaja , cel mai prost loc unde poti sa promovezi (ca nu mai ai loc de nepotisme ) cat despre Radu ce sa zic stie ce se intampla in firma lui dar nu face nimic ca sa mearga mai bine . De exemplu aduci un director de vanzari (care e fiu lui Z…….care tasu nu stiu ce bine ti-a fauct) sii ii dai un super salariu, iar el saracu nu prea stie nimic, nu e stare sa conduca echipa de vanzari sau sa faca un buget ………dar n-a echipa se descurca cum poate si fara ajutorul lui , alti omenii care il ajuta sa faca bugetul in proportie de90% . Exemple sunt multe trebuie sa incerci doar sa faci ceva.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 119. NOU
  #119

  Fratioare, asta se doreste a fi contra-argument? O miscare de public relations? Nu de alta, dar eu n-am vazut nici macar una dintre idei contrate. De ce majoritatea brand managerilor sunt pile sau pupincuristi in timp ce fetele si baietii care duc greul si au cu adevarat dorinta de afirmare (nu sunt toti sau multi, dar un HR sau manager cu creier si bunavointa remarca!) sunt practic impinsi spre alti angajatori ? E usor sa comentezi de pe margine, ca la fotbal si politica, si mai greu sa generezi “added value”, dar iti pui problema de ce e mai rau la tine decat la altii ? Daca nu gasesti solutii, atunci nu slugile sunt problema, ci tu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 120. ei, adaug si eu un comentariu, ca sotie de “divertist” ce sunt….. asadar, eu nu lucrez la diverta, ci sotul meu. ma mir, dle octavian, ca ati citit cele scrise mai sus, si ma intreb daca chiar persoana dvstra a citit????? nu stiu ce ‘frumos” doriti sa creati, pentru ca este totalmente gresit sistemul pe care il aplicati. adica, habar n-aveti ca aveti in companie oameni cu studii superioare, facute “pe bune”, care au sefi oameni cu 8 clase-am vazut personal actele…-. si atunci, ma intreb, cum sa mearga treaba???? ma mai intreb, de ce angajatii dvstra sunt siliti sa ridice si sa care marfa in conditiile in care unele femei erau insarcinate chiar si in 8 luni? de ce acum, in maaarea criza-iertat imi fie, dar sotia dvstra are bani si tupeu sa se plimbe cu o super-masina drept prin criza…-, deci, de ce si cat ati castigat daca ati luat 10 % dintr-un amarat de salariu de 8 mil????? atat a luat sotul meu, 7 mil 600 mii, in lei vechi, in conditii in care munceste la program, face de toate, are studii superioare, si mai are si-un copil acasa. este rusinos si nu va face cinste. pacat ca vreti sa creati frumosul prin urat. eu stiu ca exista si estetica uratului-nu stiu daca ati reusit sa cititi ceva despre asta, subiectul e interesant…-, dar….nu va bateti joc de oameni, stiti cum se spune, Dumnezeu nu da cu parul, dar da unde doare mai rau! e problema dvstra, si constiinta-oare o aveti????- tot a dvstra. cu bine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 121. Am lucrat si eu ceva timp la aceasta plantatie.
  Sint surprins de faptul ca a raspuns Ms. Radu.?
  Sungura mea alinare este ca nu am lins pe nimeni niciodata, din care cauza nu am avut nici o sansa de avansare(poate a fost mai bine), cu toate ca aveam minte mai multa decit unii sefi. Singura mea alinare a fost si a ramas: am furat cit am putut si eu si colegii mei, si credeti-ma ca sumele se ridica la citeva zeci de mii de euro. Asta era singura satisfactie la acel servici. Si de fiecare data ne perfectionam. Culmea este alta: cind am plecat si m-am angajat la un servici normal m-am pierdut interesul la furat.
  Probabil atmosfera si atitudinea era stimulanta.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 122. I-Stiti care e diferenta intre o curva care suge p..a si o musca?
  R-Musca nu poate sa ajunga CEO la RTC!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 123. NOU
  #123

  Just Me si NN…la ce nivel va aflati in firma? Micro sau trepadusi? Nu de alta, dar nu inteleg de ce-l pupati in cur pe Radu? Cum se face ca pana acum nu ati comentat nimic? Are vreo legatura mailul primit de la fondator cu interventia voastra? Voi chiar sunteti atat de ipocriti incat sa-i luati apararea? Voi chiar nu vedeti ca nonvalorile au ajuns in pozitii cheie??? Sau faceti parte dintre ele?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 124. Draga “Anti pupincuristi!” de ce lovesti in niste oameni cu bun simt care isi pot exprima un punct de vedere coerent si sincer ?

  Iti garantez ca mai sunt cel putin 3000 de oameni din acel grup care gandesc ca ei ; si nu ocupa pozitii manageriale !

  Este incredibil cum oameni care abia se pot exprima romaneste si transmit mesaje agramate ( si e clar ca nu sunt doar erori de neatentie la scriere ci necunoasterea limbii romane ! ) isi pot permite sa jigneasca intr-un asemenea hal oameni care chiar muncesc, isi fac bine treaba , sunt permanent preocupati de a invata mai mult si nu intamplator au si de la cine sa invete !
  Este incredibil si regretabil in acelasi timp !
  De aceea societatea romaneasca nu reuseste sa depaseasca stadiul lamentabil in care se afla !

  Thumb up 0 Thumb down 0
 125. Nivel ierarhic 4, am spus asta, sau ” trepadus” pe limbajul tau….si am mai spus si ca mi se restructureaza postul si nu sunt tocmai intr-o situatie fericita. Sunt intr-un oras nu foarte mare si cu greu gasesc un interviu in perioada asta…insa n-o sa ma apuc sa-l blamez pe Radu pentru asta. Am vazut multi plecand din firma, toate bune si frumoase pana cand au trebuit sa plece. Nu e frumos…Am avut un loc de munca aici, am primit un salariu, mi-am facut prieteni, am avut un coordonator extraordinar, nu am de ce sa ma plang. Sa ne intrebam acum de ce Radu are masini scumpe si noi nu? Pai, scuza-ma, omul asta a muncit mult sa ajunga aici, poate sa se plimbe si cu avionul daca vrea…nu ne-a cumparat ca si sclavi, ne-a oferit un loc de munca, niste conditii…e democratie, dragilor…putem spune “nu” daca nu ne convine….Cel mai mult ma enerveaza ca voi astia care tot aduceti injurii va ascundeti dupa anonimat. De ce nu spuneti exact unde lucrati, cine sunteti, ce probleme aveti? Va garantez ca Radu v-ar raspunde direct, fara resentimente si va incerca sa lamureasca toate problemele. Eu am vazut mail-uri trimise de el catre angajati care au plecat din RTC , intrebandu-i de ce fac asta, ce nu le-a convenit, blabla… Sunt intr-adevar si unele situatii care nu ajung la el, pentru ca voi nu scrieti, preferati anonimatul .. sau e mai bun “mancatul de cur pe la spate”? Imi cer scuze pentru expresie, nu-mi sta in caracter sa vb asa, dar trebuie sa fiu in ton cu intrebarea pusa anterior…E usor sa te ascunzi dupa un id si sa injuri, sa jignesti…asta o poate face oricine. Hai sa fim responsabili de ceea ce spunem, sa ne asumam toate aceste vorbe si sa vedem ce se intampla…Va asigur ca totul va deveni mult mai constructiv decat aceasta mahalageala de 2 lei…Vreau sa vad unul dintre voi care i-a expus lui Radu direct o problema si acesta nu l-a ascultat. Eu recunosc ca nu am facut-o niciodata, desi am intalnit si eu destule…dar nici nu ma apuc sa-l jignesc fara nicio baza solida….Da, eu chiar cred ca el isi doreste o echipa, dar din cate vad aici….slabe sanse….nu aduceti idei, nu aduceti propuneri, nu expuneti probleme direc si la obiect, doar injurii si atat….si ce avere are Radu….Bravo lui!!! Noi de ce nu suntem in stare de asa ceva?! Asta ar trebuie sa ne preocupe, gradina noastra, nu sa-i invidiem pe altii pentru munca lor….

  Thumb up 0 Thumb down 0
 126. NOU
  #126

  Avocatule, te invit sa-mi spui unde am gresit (gramatical, evident)
  De asemenea, astept si raspunsuri la intrebarile mele! Cei care muncesc si care au ajuns sa ocupe pozitii inalte in firmele din rtc, nu au de ce sa se simta ofensati. Tu de ce te simti?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 127. I-Stiti care e diferenta intre o curva care suge p..a si o musca?
  R-Musca nu poate sa ajunga CEO la RTC!
  P.S. Ioana nu te supara. Si pe tine tot cu p..a te-am facut.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 128. Salut. Am fost si eu sclav citva timp la RTC.
  Ma mir ca araspuns Ms Radu.?
  Am trecut si eu prin tot ce inseamna RTC.
  Am avut si citeva “satisfactii”.
  1. Mi-am gasit aici citva prieteni buni.
  2. Am facut aproape ce am vrut.
  3. Nu am pupat funduri si din cauza asta nu aveam sanse sa avansez(poate mai bine), cu toate ca aveam minte si studii mai multa decit unii sefi.
  4. Drept razbunare pt tot am fuart ca in codru cu colegii mei, si credeti-ma sumele se ridicau la citeva zeci de mii de euro.
  Surprinzator este faptul ca in momentul angajarii la un servici normal mi-am pierdut interesul la furt.?
  Poate nu a fost corect dar era cea mai mare satisfactie sa-l furi pe Radu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 129. Pai vezi mei Raducule ce spune
  @ inca eu
  @ coton .. etc
  Posturile de conducere sunt ocupate de catre oameni “handicapati mintal”. Ce stie ala sa faca daca nu-l duce mintea si vorbeste (da ordine) numai prostii !!!
  Asta e marea buba !!!! De aici porneste tot: cine ia decizia, ca cine o executa e prea prost si sarac incat sa n-o faca. S-ar putea sa faci si tu buba odata cu ei/ele daca nu iei atitudine, adica sa-ti vezi toata afacerea de-o viata la pamant. AMIN

  Thumb up 0 Thumb down 0
 130. sincer acum?pe ce lume traiesti? vorbesti de anonimat?!!sa inteleg ca numele tau de botez este “just me”?
  unii..poate mai sunt angajati la RTC,motiv pentru care nu-si posteaza numele ,nu din placere..crede-ma…din constrangere.
  in cazul in care nu ai observat..locuri de munca in momentul de fata se gasesc fooooarte greu.si putinele job-uri disponibile au pretentii absurde, pe un salariu minim pe economie.unii poate au copii, poate au rate..
  sa-ti raspund dilemei….DA! cunosc oameni care din varii motive au trimis mail domnului Radu, in speranta ca vor fi ajutati, iar raspunsul lui a fost”multumesc pentru sesizare”…iar rezultatul a fost nul!..
  ce pot sa zic, ma bucur pentru tine ca ai gasit linistea sufleteasca si cuvinte de admiratie pentru un comunist…
  salariul a scazut cu 10-20% si eu sa fiu ok cu asta?!
  nu ar fi mai ok daca din salariile coordonatorilor..sau miilor de sefi s-ar scadea?realizezi ca in RTC este omul si seful!..?
  esti ori foarte naiv …ori ai probleme grave….

  Thumb up 0 Thumb down 0
 131. Din pacate cele spuse pe acest blog sunt valabile in toate firmele din grup.

  Eu lucrez la o firma care a fost cumparata acum 4 ani de radu. Daca inainte posturile de conducere erau ocupate de oameni de calitate atat profesionala cat si umana…toti acesti oameni au fost inlaturati pt. a face loc preferatilor lui radu – pupincuristii.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 132. Avocatul diavolului.

  Sunt de acord cu toti cei care se plang de conditiile de munca nedrepte de la Diverta sau de ori unde alt undeva.
  E clar ca e munca infernala de zeci de ori mai periculoasa decat munca din furnalele de la SIDEX Galati sau din minele din Tg.Jiu si multe altele asemanatoare…
  Dar nu asta e esenta problemei. Esenta problemei este ca nimeni, absolut nimeni nu va obliga sa munciti la Diverta!!! E alegerea voastra!

  Fratilor in ziua in care o sa ganditi altfel si o sa constientizati ca trebuie sa iti faci treaba cu simt de raspundere indiferent daca inseamna sa speli pe jos sau sa conduci o corporatie de 10000 de oameni atunci o sa se schimbe ceva…

  Apropo si pentru cei care se intreaba cu inversunare: “”Unde in lumea asta a-ti vazut sa lucrezi in week-end sau ore suplimentare fara sa fi platit???””, trebuie sa marturisesc ca traiti in alta lume. Eu personal am lucrat intr-o firma de consultanta cu program normal de la 09-21. Se intampla sa mai fac si ore suplimentare pana la 23-24-1-2. Lucram de luni pana vineri dar in fiecare week-end aveam ceva de facut pentru luni. Ceva care imi manca jumate de sambata si jumatate de duminica… Si da nu era o firma din Romania….

  In ziua de azi nimeni nu mai concepe sa inceapa sa munceasca “de jos”. Toata lumea vrea sa se angajeze cel putin “”Manajer”” cu 5000 eur pe luna. Asta in conditiile in care, revenind la Diverta, de cand intru in Diverta nu am gasit niciodata un angajat care sa ma ajute intr-un fel. NICIODATA!!! Intotdeauna sunt prea ocupati cu povestitul filmului de ieri (in gruprui de 3-4) si doamne fereste sa ii deranjezi….

  Nu am nici o legatura cu Diverta, decat poate doar prin faptul ca sunt client fidel.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 133. NOU
  #133

  Just me, nu sunt singurul care spune asta. Coton a sintetizat foarte elegant tot ce s-a discutat aici. Acum revin cu intrebarea mea: de ce te-ai simtit ofensat?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 134. dragi colegi, fosti sau actuali! Cu totii ati fost sau sunteti la un momendat “pupincuristi” asa cum va place sa ii numiti pe altii. Sunt insa de acord cu voi ca majoritatea celor din conducere, sunt mai mult decat pupincuristi, sunt LIBIDINOSI!
  Nu am nimic cu Radu, si stiu ca fara el, RTC nu ar exista. Sunteti rai pentru ca nu sunteti in stare sa faceti ce a facut el! In loc sa va puneti capul la contributie si sa dezvoltati un bussines, preferati sa stati pe un blog si sa scrieti sau sa va amuzati din umbra! Daca aveti atata sange in ” ….” de ce nu va dati numele, si sa incercati sa spuneti civilizat ce va doare!? V-ati gandit ca daca poate Radu ar afla multe din problemele voastre generate de sefii directi (unii foarte dobitoci si ai ‘dracu) poate nu ati mai fi atat de frustrati si vi s-ar rezolva din probleme? Eu nu sunt chiar “pupincurist” si am avut sansa sa discut de mai multe ori cu Radu, – il consider un om destept! Majoritatea celor care ati scris aici, sunteti din cei carora le place sa propage in lant zvonuri si tampenii, dar care nu cred ca au depasit vreodata un anumit prag! Va multumeste sa scrieti asa ceva, va simtiti bine? Nu aveti decat! Sunteti liberi…dar nu rezolvati nimic! Revolutie…chiar sunteti idioti! si ce rezolvati? Maine veti manca sobolani si broaste!
  Daca vreti sa va fie intr-adevar mai bine, incercati sa scoateti in evidenta adevaratele probleme, adevaratii criminali din RTC care se ascund sub aureole de sefi!
  Daca Radu citeste aceste randuri, ar fi bine sa incerce sa-si faca ordine printre “sefii” care il ingroapa putin cate putin!
  La prima Conventie din 2007, am avut impresia ca se va tine de cuvant si va face acest lucru! Poate nu este suficient informat, si voi ati putea incepe sa dati aici nume si fapte! Asta ar fi poate o altfel de revolutie, care insa ar ajuta pe toata lumea!!!
  Daca ganditi cu adevarat veti intelege sensul…daca nu veti latra in continuare la luna!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 135. coton-e atunci cand o sa faci 10% din ce a facut radu octavian o sa ai dreptul sa ii spui : “”intelept””.

  m-am saturat de loseri care nu stiu decat sa critice pe cei care au realizat ceva. faceti oameni buni si voi ceva in viata asta, creati ceva, asumati-va raspunderea, asumati-va niste riscuri, puneti gaj pe casa si pe tot ce aveti si atunci puteti sa ii criticati pe cei care au facut asta.

  Pana atunci. GURA!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 136. Eu nu imi doresc sa dea faliment firmele din grup ….asta ar insemna sa-mi pierd si eu job-ul iar in perioada asta n-ar fi deloc o bucurie…dar pe de alta parte e imposibil sa nu-mi fie scarba de felul cum sunt promovati toti incompetentii a caror singur merit e ca ling fundul care trebuie.

  E adevarat ca firmele sunt ale lui radu care are libertatea de a le conduce cum gaseste de cuviinta insa e pacat pt. oamenii de calitate care mai sunt prin grup care incet incet vor disparea datorita managementului “inteligent” al conducatorului “intelept” – radu octavian.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 137. Draga coton,

  atunci cand o sa realizezi 10% din ce a facut radu octavian o sa ai dreptul sa il numesti “”intelept””.

  M-am saturat de toti latraii care nu stiu decat sa critice. Faceti ceva in viata asta, creati ceva, asumati-va raspunderea, asumati-va riscuri, faceti credite la banca si puneti ipoteca pe casa si tot ce aveti ca sa incepeti o afacere, asa cum au facut-o multi altii, intrati in politica si luati atitudine, scrieti o carte, picati o pictura, CEVA!!

  Pana atunci.. GURA! … ca aveti exact ce meritati…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 138. E prima data cand scriu pe acest blog si am facut-o pentru un lucru foarte simplu: am fost surprins cat de usor s-a trecut peste faptul ca Radu Octavian a raspuns la mesaje.

  Nu il cunosc personal pe Radu Octavian, dar nu pot decat sa-mi ridic palaria. Un manager de care depind cateva mii de oameni decide sa raspunda unor mesaje in care e foarte mult noroi si fiere. Stiind probabil ca nu poate iesi din aceasta discutie decat manjit de si mai mult noroi. De orice poate fi acuzat omul asta, dar nu de faptul ca nu ii pasa.

  Am citit mai multe interviuri cu el. M-a surprins incapatanarea cu care repeta faptul ca nu vrea sa isi vanda business-ul unor multinationale tocmai pentru ca are incredere in faptul ca se poate construi ceva si fara sa ne invete altii din afara. Probabil, domnule Octavian, ar trebui sa va ganditi de acum de doua ori inainte sa faceti asfel de afirmatii. Sunt sigur ca angajatori precum Carrefour sau Wall-Mart stiu mult mai bine cum sa-si faca angajatii fericiti.

  Am si eu propriul business si da, imi respect angajatii. Si imi place sa cred si reciproca. Dar daca un fost angajat ar spune despre fosta lui sefa ca este “o muista” cred ca persoana respectiva are probleme mult mai mari decat firma de la care a plecat.

  P.S.: Dintre toti angajatii ‘suparati’ de la Diverta chiar nu se gaseste nici unul care sa puna macar o intrebare pertinenta lui Octavian Radu?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 139. gizas: am postat de 2 ori pt ca la mine nu aparea primul post asa ca am considerat ca va trebui sa il mai scriu odata… se pare ca am gresit si au aparut amandoua.. oricum m-am scos ca primesc bani pt 2 posturi.

  dar sa revenim. in caz ca nu te-ai lamurit, chiar nu lucrez la diverta, nu am afaceri cu firma asta, nu il cunosc pe octavian radu decat din ziare.
  am mica mea firma si nu are nici o legatura cu diverta. am si eu angajati si din cand in cand mai stam si peste program, mai lucram si in weekend, ba chiar mai dau si cu mopul, ca de, incerc sa fac tot ce pot ca sa imi mearga mai bine.

  dar asta e greu de inteles de niste oameni care tot ce au creat in viata a fost…..nimic….

  ma bucur ca mai exista si oameni normali in tara asta. jos palaria lui razvan de mai sus, a reusit sa exprime cu mai mult calm exact ce gandesc si eu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 140. NN, just me, avocatu` diavolului etc…ati castigat concursul “imbecilul anului” si implicit o excursie la straulesti cu vidanja. cand se gasesc asemenea idioti pe care ii calci in picioare si ei te venereaza cum dracu sa nu-ti faci un biznis in care sa cauti cat mai multi sclavi de genul asta. cei care inca mai sunteti la rtc va meritati soarta…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 141. NOU
  #141

  Interesant mod de a te plange de conditiile de munca…
  Sunt angajat in Diverta de multi ani, am inceput prin a da cu mopul in magazin si usor, usor am crescut, zic eu, pe propriile-mi forte caci nici n-am pupat si nici n-am lins pe nimeni nicaieri.
  Ma vad obligat sa dau dreptate multora care deplang modul de numire a sefilor si subscriu la dispretul pentru pupincuristi/e si pitipoance care au invadat aceasta firma odata cu noile schimbari de la inceputul anului. Am pierdut multi prieteni si colegi extraordinari care au fost inlocuiti de noua minte sclipitoare care s-a format in varful piramidei manegeriale care va conduce incet dar sigur Diverta spre fundul abisului.
  Nu-i aprob totusi pe cei care se vaita ca au fost pusi sa munceasca intr-un weekend sau ca mai stau peste program din cand in cand…n-are rost sa mai dezvolt aici.
  Nu-mi vine sa cred cand aud/vad ca sunt inlaturati oameni care au creat Diverta si care au crescut odata cu ea pentru a face loc lingailor, pupincuristelor, pitipoancelor care nu au nici o treaba cu job-ul respectiv ci doar se aseamana cu sefa si stie unde s-o linga. Oare cati dintre noi vor mai rezista? Pacat, pentru ca au fost niste ani buni, a fost o firma respectabila, a fost o atmosfera placuta, a fost un job bun, a fost…Pacat ca-i criza si multi suntem constransi de imprejurari sa mai inghitim un pic ca bine ar fi fost se le lasam pe ele sa-si faca de cap si noi sa ne vedem de ale noastre. Si totusi sa zambim, caci maine va fi mai rau!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 142. licitat, ia o pauza ca-ti scrantesti degetele in tastatura, am inteles maine te duci la birou si tre sa te lauzi ca i-ai luat apararea fondatorului, sigur o sa ai 10 lei in plus la salariu, intrebarea e daca primesti 10 lei pe post sau doar ai postat de doua ori pentru ca esti foarte prost si nu vedeai primul rahat mancat?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 143. cei drept sunt cazuri de “nepotisme” care si-au facut treaba cu briou, dar sunt infime la numar in comparatie restul “nepotismelor”
  dragi mei, pupincuristi o sa gasiti in toata lumea, cui nu-i place sa fie “pupat”!?, involuntar si tot esti “pupat” si-ti place si ajunge prietenu tau…
  nu iau apararea nimanui, dar RTC-ul se duce de rapa usor….. si asta din cauza insuficientei mentale in randul celor din ceo, bineinteles poate fi salvata toata situatia. Cum? ceo la treaba, cei capabili bineinteles, cei incapabili sa dispara (daca se poate :) ).
  Ar mai fi multe de spus, dar totul e in zadar stiind rezolvarile = 0

  Thumb up 0 Thumb down 0
 144. D-nu Radu Octavian sper sa mai cititi pe acest blog si sunt curios ce masuri puteti sa luati avand in vedere (mai sus ati spus ca nu depinde de voi) un neisemnat minus in vanzare la Diverta Plaza,cei care lucreaza acolo trebuie sa il stiu pe faimosul Andrei Gamanus, seful de obictiv la paza..care are 8 clase si stie sa consilieze clientii in stilul caraceteristic unic al lui gen: un cumparator se intereseaza de notebook oarecare si el in trecere sopteste “asta e expus de o luna” sau “la Altex e mai ieftin” ca urmare acel client pareseste magazinul foarte indignat..ce masuri puteti sa luati dumneavoastra
  sau nu puteti parca asa ati scris mai sus,cine l-a promovat oare?Incompetenti de sediu..probabil cum ar fii coordonatori de la operational?Stiu multe dar momentan nu simt sa scriu pentru ca ar fi degeaba..Diverta se va duce de rapa cu angajati care ii aveti(minte ingusta)
  Astept un raspuns!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 145. “Anti pupincuristi!”, nu sunt decat un trepadus si PUPINCURIST daca eram, eram mult mai sus … dar oricand ma hotarasc sa inchei orice colaborare cu o firma, o fac cu demnitate si raspundere … in nici un caz nu decad …

  V-ati furat pe voi si de la voi, in primul rand, apoi de la colegii vostrii… v-ati pierdut demnitatea si v-ati demonstrat inca o data ca nu meritati decat un sut in fund, decat un salariu marit sau o prima…

  Din pacate “gunoaiele” de acest gen ne trag tara inapoi si ne fac sa platim si mai mult!

  Nu exista nici o diferenta intre comunistii din 1945 si voi, sunteti acei oameni care cauta un “loc caldut pe viata”, care sa munceasca si care, din cand in cand sa mai si fure cate ceva … eventual sa primeasca si o prima … Halal natiune … Halal oameni …

  Romania, se pare ca este tara imbecililor care deabia asteapta sa se imbogateasca dupa urma unui furt sau extragerii loto, care stau si sparg seminte si nu sunt in stare sa faca nimic, sa construiasca nimic … dar in schimb au pretentii …

  O intrebare nu ati pus lui Radu Octavian, in afara sa-l jugniti si sa-l judecati dupa mintea ingusta pe care o aveti …De ce nu v-ati gandit pana acum sa va ridicati cu totii, cat erati angajati, sa spuneti “Vrem un sindicat care sa ne apere drepturile!” … dar lucrul acesta este prea greu si necesita munca si responsabilitate…stiu …

  Va intrebati de ce Japonia este o tara formata din stanci si o duc mai bine ca noi?Va intrebati de ce Germania este una din cele mai mari puteri ale lumii? Pentru ca gandesc si muncesc!Romanii ? Ei sunt “smecheri” … Vai de noi!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 146. scuze tuturor “nusuntangajatladivertaciampropriafirma” pe care i-am jignit. am sa incerc eu cateva intrebari IMpertinente pentru radu octavian.
  draga Tavi,
  1. cu cat creste randamentul unei angajate careia ii pui mana pe cur in vazul tuturor si ii spui glume de autobaza la ureche?
  2. ce inseamna vreau/imi place/pot? (vreau sa lucrez in sabareni/imi place sa lucrez intr-o baraca fara caldura/ pot sa muncesc si fara sa fiu platit
  3. de ce din toate firmele pe care le achizitionezi pleaca sau dai afara toti oamenii care au construit acea firma?
  4. de ce in anul cand ai candidat pentru parlament am semnat hartii de sustinere si brusc eram toti pd-isti? (pt “nusuntangajatladivertaciampropriafirma”-asta se traduce semnezi sau pleci)
  5. ce inseamna tratamentul aplicat angajatilor in weekendul trecut?
  in fine…
  dragi “nusuntangajatladivertaciampropriafirma”, am crescut intr-o firma alaturi de oamnei extraordinari, mai tz aceasta firma a fost achizitionata de acest personaj pe care il admirati. incepand cu momentul achizitiei am facut tot posibilul sa ramanem toti in aceiasi firma si s-o ducem mai departe, am muncit ca niste sclavi desi nimeni nu ne tinea cu forta tocmai pentru ca am crezut in niste lucruri. dupa ce firma a fost decapitata, dupa n decizii inimaginabile luate de fondator si noua conducere de firma s-a ales praful si a fost vanduta.
  astia care veniti cu exemple japoneze, speechuri de corporatie, aere de mici patroni cu aspiratii etc…va iau neamu in pla pentru ca nu stiti ce inseamna sa pierzi ani din viata crezand in lucruri si in oamnei si incercand sa faci din rahat bici pt ca in final sa ti se spuna razand “ba, gata, v-am vandut dati-va dracu`”…multa muie “nusuntangajatladivertaciampropriafirma”

  Thumb up 0 Thumb down 0
 147. Stimate Gizas,

  Mi-as fi dorit sa iti raspund la cele cateva lucruri pertinente mentionate de tine. Dar dupa cele spuse in ultimul paragraf imi dau seama ca orice as spune tu oricum nu ai cum sa intelegi. Esti prea limitat in lumea ta mica si anosta.

  Iti urez o viata buna.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 148. 1. Pot fi in anonimat pentru ca nu am jignit pe nimeni si nici nu m-am plans de nimic. Dc mi-as fi dat numele, atunci ai fi spus ca sunt “pupincurist(a)”.
  2. Si eu sunt pe cale de a fi dat(a) afara din firma pentru ca se restructureaza postul si am si datorii la banca. Probabil as fi preferat reducerea de 10-20% daca mi s-ar fi oferit oportunitatea. Chiar nu stiu ce o sa fac. Dar, am mai spus, intotdeauna imi pun intrebarea ” De ce mi se intampla asta? Unde am gresit? Puteam sa fac mai mult, sa aleg alta cale?”, etc…Nu e nimeni vinovat de nesansa mea. Este cea mai mare tampenie sa incerci sa te ridici in slavi facandu-i pe altii sa para mai prosti decat tine. Avem “liber arbitru”, putem alege ce facem cu viata noastra.
  3. Ne plangem ca am muncit un weekend? De ce nu ne plangem si de weekendurile de team-buildinguri, de traininguri, de diverse sarbatori RTC unde am stat la pensiuni si hoteluri de cel putin 3 stele, am mancat, baut si plimbat pe banii firmei?!
  4. Chiar muncim atat de mult cat ar trebui si nu suntem platiti la adevarata valoare? Uitati-va la noi,inclusiv eu, cum in timpul programului scriem aici in loc sa muncim. Eu ii cunosc pe toti din orasul meu care lucreaza in grup (Diverta, TCE, Sistec, Be Proffice, etc). Nu am auzit aceste plangeri pe care le faceti voi aici. Da, probleme sunt peste tot, dar daca nu le-ar conveni , daca ar fi atat de grave, ar pleca in alta parte.
  5. Haideti sa muncim ! Haideti sa apreciem valoarea acolo unde este. Nu-l mai invidiati pe Radu, a ajuns aici pentru ca a muncit!Faceti-o si voi…sau evoluati , mergeti mai departe, vor fi alegerile prezidentiale, candidati daca sunteti atat de buni, nu va opreste nimeni…nu va mai pierdeti timpul comentand ce fac altii!!! Il jigniti pe Radu, dar depindeti de el?! E nasol daca painea voastra depinde de un om pe care il detestati. Unde e valoarea de care vreti sa dati dovada?

  Ar fi multe de spus, dar sincer, chiar am treaba si am si obosit sa ma contrazic ….Nu cred ca toate aceasta “blablaiala” ne ajuta la ceva… Haideti sa schimbam noi lumea, sa facem ceva bun, constructiv, sa rezolvam probleme, nu sa le agravam….nu sa jignim pe cine ne iese in cale doar pentru ca a reusit mai mult decat noi. Sa recunoastem valoarea acolo unde este, sa nu ne mai preocupe pe noi cine ocupa sau nu functii inalte, cine si cati bani ia si de ce. Sa ne ambitionam si sa facem si noi mai mult pentru noi, sa ajungem si noi acolo unde vrem, dar nu asa….nu lovind pe la spate, ci infruntand problemele in fata! Fiti verticali!!! Spor la treaba si un weekend placut tuturor!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 149. Stimabile Gisas,

  Imi dau seama dupa limbaj ca probabil esti un angajat pe care orice echipa si-l doreste.

  Intotdeauna cand cineva incearca sa construiasca ceva, alti 10 incearca sa distruga. Sau cel putin sa-si dea cu parearea ca ala care a construit fie e hot (daca are afacerea lui) sau a pupat-in-cur (daca a ajuns ‘sef’).

  Vestea buna este ca exista in continuare multi tineri OK. Care chiar daca au un nivel de cunostinte de multe ori superficiale, sunt dispusi sa asculte si, boy, prind repede! Care desi aparent sunt motivati numai de pachetul salarial, devin foarte interesati si de provocarile pe care le ofera un job. Care nu considera “patronul” numai ca un stapan de sclavi, ci si un om de la care invata anumite lucruri. Pe care multi le vor folosi in propria firma.

  Am un coleg in firma care a ajuns la 24 ani sa coordoneze proiecte internationale. Care a inceput activitatea acum 4 ani ca student in practica. Si care isi doreste un MBA a o varsta la care eu visam telefon mobil de firma. Cred ca un manager bun este cel care reuseste sa formeze oameni mai buni decat el. Ceea ce ii urez si domnului Gisas. Sa fie un ‘sef’ mai bun decat toti cei pe care i-a avut…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 150. Gizas , m-ai starnit sa intru iar in aceasta polemica de doi lei desi jurasem ca nu mai citesc nici macar un mesaj pentru ca nu merita ! Citesc numai idiotenii lipsite de coerenta!
  Dar nu ma pot abtine sa nu -ti spun caci cu o astfel de abordare, prietene , n-o sa ajungi prea departe in viata !
  Si este valabil pentru voi toti cei care blamati nejustificat in aceste mail-uri !
  Daca erati cu adevarat valorosi n-ati fi cedat lupta ! Ati fi reusit fara sa fi fost nevoie sa pupati funduri !
  Traiti-va viata in continuare ! Mai aveti multe de invatat ! Poate peste cativa ani , dupa ce ridurile si sudoarea va vor fi trecut peste frunte, veti intelege mai bine aceste lucruri !
  Deocamdata nu aveti maturitatea necesara !

  Thumb up 0 Thumb down 0
 151. Pt. True: Felicitari!!! Ai fost primul care a avut curajul sa expuna o plangere concreta!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 152. Gizas, de ce esti tu frustrat pentru ce s-a intamplat intr-o firma pe care fostul patron a vandut-o? Este mai vinovat cel care a dizolvat-o, cel care a vandut-o prima oara sau cel care a vandut-o a 10-a oara? Ca angajat, trebuie sa sti ce responsabilitate ai si care iti sunt drepturile.Nu iti convine, pleci.Simplu, nu ?

  Trist este faptul ca anumiti oameni de valoare sunt trasi inapoi de cei ca tine si de “pitipoance” si “pitipoi”.

  Muncesc 12 ore pe zi si nu ma plang ca nu am Audi si nici nu am fitze de taran snob de Bucuresti.Imi fac treaba si incerc sa fac ceva bun pentru mine, in primul rand.Cei ca tine isi baga picioarele … Crezi ca este normal?

  Nu te mai obosi sa raspunzi.

  Cel ce se taraste ca un vierme, sa nu se planga daca e strivit sub picioare. – Kant

  Thumb up 0 Thumb down 0
 153. Salutare

  Cel de mai sus daca sa trecut cu Numele de “Radu Octavian” si sper sa fie chiar acel domn fondator al grupului si a respectivei firmei Diverta ,dar ma cam indoiesc pentru ca deobicei cand acesta avea ceva de zis se lasa in Romane lungi iar mai sus doar cateva randuri.
  Daca sunteti acel Radu Octavian dati-mi voie sa va intreb ceva: Dc vati dresat oameni sa ne dea afara fara vina noastra si aproape sa ne scuipe in ochi dupa ce vam slujit si vam adus bani in firma; fara sa primim un nenorocit de salariu compensator ? DC cred ca stiu raspunsul – pt ca nu va pasa dasta ,pote daca noi cei plecati ultimi am obtinut un mare nimic macar cei ce urmeaza sa aibe acest drept ,dar ma indoiesc de acest lucru ,ni se spune si aici ma repet ca “Stim ca aveti dreptul la salari compensatori dar asta e ne asumam riscul” sper sa se afle acea persoana intr-o situatie asemanatoare si unde va merge sa fie la fel tratat ,Acum sper ca nu veti veni si imi veti spune ca nu sunt banii ,pt ca sunt dar se merge pe principiul pe care multi lau invata las ca merge si asa sunt fraieri si nu vor face nimica,dc sa le dam Salari Compensatori ca asa ii mai tinem o luna,doua,trei si ne mai batem joc de ei.
  Inca o data nu vreu sa fiu intales gresit nu imi pare rau ca am fosta dat afara ,nu imi place felul in care s-a desfasurat acesta treaba.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 154. Uitati colegi si fosti colegi ipocrizia acestui personaj,acest mail l-a trimis tuturor magazinelor pentru a oferi o explicatii la ceea ce s-a intamplat in week-end la depozit,
  Radule cat de ipocrit poti sa fi?

  Va rog sa transmiteti acest e-mail tuturor participantilor la actiunea de sambata si duminica…

  Dragii mei,

  in primul rand as dori sa va multumesc pentru participarea (citim: sacrificiul) la “actiunea” de sambata (si duminica), care a fost mult mai mult decat un simplu inventar. Am asteptat cateva zile cu acest mesaj pentru ca am dorit sa va dau si o veste buna: depozitul este, incepand de astazi, complet functional, …dupa ce luni nu am putu sa facem nici o livrare, marti au plecat comenzile cu multe greseli si ieri au iesit (totusi) 8000 de colete J (cu cateva greseli L insa)…

  Doar cu ajutorul vostru am reusit acest lucru !!!

  Despre depozit

  La ora actuala depozitul nostru este, din cate cunoastem noi, cel mai modern depozit din Romania. Pentru a-l putea numi astfel am adus 2.000 ml de conveioare, sute de scannere, cantare, macaze, etc…, am schimbat softul si a trebuit sa introducem o serie de date noi (dimensiune, tipuri de ambalaj, greutate) in baza de date. In Germania, pentru a porni un astfel de depozit, cea mai mare firma de papetarie a pastrat functional depozitul vechi, a dublat tot stocul, nu a fost nevoit sa schimbe softul si s-a mutat doar cand totul era perfect functional in noul depozit. In Germania proiectul de mutare a durat peste 2 ani, la noi mai putin de un an. Datorita noului depozit putem sa prelucram un numar mai mare de colete decat in trecut cu circa 120-140 de angajati, o treime fata de vechiul depozit (in conditiile in care ne era din ce in ce mai greu sa gasim oameni dispusi sa lucreze in depozit).

  Despre constrangeri

  Sunt mandru de viteza cu care am reusit sa ne mutam in noul depozit. Insa “eficienta” mutarii nu a fost doar o ambitie, a fost mai mult o constrangere. Nefiind o firma multinationala cu acces la pietele mari de capital, cu un istoric de decenii sau cu resursele “mamelor”, noi trebuie sa reusim sa ne descurcam, daca vrem sa supravietuim, cu resursele limitate pe care le avem. Sa fim mai inventivi, mai rapizi, mai flexibili… A fi mai eficienti nu este pentru noi o optiune, este singura cale de a supravietui ! Si in acest fel, mai ales astazi, sper sincer ca le vom supravietui si multinationalelor J !

  Despre solidaritate si responsabilitate

  Intregul grup RTC are 5000 de angajati. Alaturi de ei, mai sunt cateva mii de parinti si copii care isi vad asigurata existenta din aceasta firma. Noi toti suntem legati prin nenumarate franghii adesea nevazute: credite garantate in comun, rulaje intercompany, imagine comuna, etc. Succesul unuia este adesea succesul tuturor, insuccesul unuia ii afecteaza adesea pe toti. Imi face placere sa cred, poate doar ma amagesc, ca nu sunt singurul constient de faptul ca soarta a mii de oameni sta pe umerii nostrii comuni… Sunt suficient de dus cu pluta sa cred ca pe multi dintre voi va face mandri sa fiti parte dintr-o poveste de succes, ca va face placere sa ajutati, sa fiti utili, sa fiti parte dintr-o comunitate…

  Cum ne afecteaza criza

  Daca vanzarile au scazut cu 20-30 %, pe alocuri chiar cu 50 %… ce putem sa facem ? Sa dam faliment sau sa reducem corespunzator cheltuielile. Cand vanzarile cresteau, cresteau si salariile si numarul de angajati. Acum trebuie sa ne adaptam la noul nivel. Gasiti mai jos un mail (anonim) pe care l-am primit zilele trecute… Ca si contrast fata de ceea ce v-am scris eu mai sus L… Se roaga lui Dumnezeu sa dam faliment. Eu prefer sa ne jertfim un week-end si sa salvam locurile de munca sustenabile… Ne este greu, ne va fi poate si mai greu… Stiti alta cale ??

  Inchei prin a va multumi din nou pentru job-ul din week-end. Si: nu uitati sa va inregistrati pe Intranet si sa va recuperati timpul muncit in week-end. Dar atunci n-ar mai fi “sacrificiu” J…

  Pa,

  Radu

  Thumb up 0 Thumb down 0
 155. True, n-as vrea sa ma cobor la nivelul tau si sa te jignesc . Esti angajat al firmei, esti platit de aceasta firma….cum poti posta un mail care este doar pentru angajatii RTC pe un alt site? Ai auzit de confidentialitate?! Ai auzit de bun simt?! Sincer, nu cred ca locul tau este aici. Probabil de aici iti vin si toate frustrarile. Ti-ai gresit cariera, puisor. Cauta-ti un job la piata. Nu ai cum sa fii multumit intr-o firma atat de mare, e mult peste nivelul tau si nu ai cum sa faci fata.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 156. Nu lucrez la diverta nici in grup…pur si simplu sunt informat si inca bine ca sa pot sa imi dau seama ca just me face parte din categoria de oameni susi pusi pe la diverta prin numeroasele metode..cum poti sa tii apararea uni om care a angajat sclavi,ai avut tu o intalnire cu aceste personaj?ai vorbit tu cu el?sti cum se poarta cu un angajat?Nu stii nimic…asa nu e locul tau sa postezi aici,
  La revedere!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 157. Sunt convins ca Radu stie despre problemele grupului mentionate aici dar asa isi doreste sa fie. Ii place sa fie inconjurat de oameni fara personalitate, de executanti care sa-i ridice osanale, care sa-l faca sa se simta omiscient si geniu prin prisma abilitatilor lor modeste ca manageri. Asa cum il numea Jim Collins in “from good to great” un geniu cu o mie de ajutoare, un om exceptional dar din pacate o companie de referinta neviabila in timp. Pana cand nu isi va da seama ca de fapt adevarata problema a grupului este chiar el, nu se va schimba nimic.
  Cum credeti ca ar putea sa promoveze valori? Atunci ar avea oameni care gandesc, care au pareri diferite de a lui, care vad altfel lucrurile, si-ar pierde statutul de invatator, educator, parinte si mascul alfa al turmei.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 158. Draga just me( presupun ca esti de sex feminin)..
  Eu consider ca True a facut bine ca a postat mail-ul de la Radu. De ce sa nu afle toti cei care au participat la “marele inventar” cat este de multumit Octavian Radu de munca lor depusa si cat este de recunoscator. Ar fi pacat daca nu ar afla toata lumea si ar ramane cineva pe din-afara…Si vorbeai de bun simt…pai eu stiu ca trebuie sa ai bun simt atunci cand si cei cu, care lucrezi au…. si asta nu prea se intampla. Asa ca tu gandeste-te in continuare cu ce ai gresit si ce ar fi trebuit sa faci mai mult in RTC. Dupa cum vezi se pare ca nici locul tau nu a fost in aceasta firma si ca ti-ai gresit cariera. Job-uri la piata cred ca sunt pentru toata lumea inclusiv pentru tine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 159. Au cazut prea multi stalpi de rezistenta din structura solida a Divertei ca sa pot spera ca aceasta firma isi va reveni.Sunt oameni care au fost goniti ca niste caini din aceasta firma.Aportul lor pentru bunastarea acestei firme NU A CONTAT desi ei au fost de fapt fondatorii Diverta.
  Cand spuneti ca suntem intr-o tara democratica si nu ne obliga nimeni sa ramanem in Diverta, ganditi-va ca o treime din zi o petrecem la serviciu(cel putin).
  La serviciu ai o familie.
  Cand dezbini o familie, cum vreti sa reactionam?
  De ce raman in Diverta?
  Pentru ca acolo este o parte din familia mea, chiar daca anumite persoane au reusit sa dezbine aceasta familie.
  Pentru ca nu pot sa vad cum isi bat joc de munca mea niste…personaje dubioase care decid dupa orgoliu.

  Daca prostia ar durea…

  Cu bine

  Thumb up 0 Thumb down 0
 160. Am citit din curiozitate acest blog si pot sa spun ca multe sunt adevarate.Mai ales ca sunt extraordinar de putini oameni angajati in firma asta care stiu sa faca ceea ce le cere postul si tot la fel de multi oameni ….(nu scriu cum ca detest acest cuvant) care isi aduc fiul sa lucreze chiar daca el nu stie nici macar sa mearga pe strada(dar fiind baiatul lui taticu care pupa bine are salariu mult mai mare decat unul care stie cu ce se mananca ceea ce face).Nu inteleg de ce trebuie sa ii luati apararea altuia .Este o tara libera unde lumea poate sa se exprime(nu sunt de acord cu injuriile aduse dar de….suntem in Romania si lumea pana nu isi baga si isi scoate nu se simte bine) .Lasati persoana in cauza sa spuna ceva(asta daca are ceva de spus)nu cred ca are nevoie de avocat(mai ales la cat de mult il ridicati in slavi ca il duce capul).Si inca ceva just me esti secretarul(a) lui Radu sau crezi ca asa poate poate o sa fii remarcat(a) si nu vei mai fii dat afara(asta daca chiar asa e),oricum tine-o tot asa sefii au nevoie de cineva ca tine.Si pt cei care spun ca nu conteaza experienta(teapa voastra),conteaza chiar foarte mult dar ca sa vedeti asta trebuie sa aveti ochii deschisi(incercati la o firma mare sa va angajati vara sa aveti experienta dar sa stii foarte bine domeniul pt care ati optat).Pe tema asta as putea sa scriu enorm de mult dar ma opresc aici ca probabil o sa fiu si eu intrebat de ce nu imi scriu numele si ma ascund dupa un nick.
  Imi place sa ma ascund :)))
  May god be with you all

  Thumb up 0 Thumb down 0
 161. FELICITARI CONDUCERII DIVERTA.
  A reusit in timp record sa desparta o mare familie.

  Daca prostia ar durea…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 162. Cine il cunoaste prima data sau il vede la tv pe radu octavian isi face impresia ca ar fi un tip bonom, intelegator ……nimic mai fals – sub masca de om cumsecade se ascunde un cretin nesimtit care are impresia ca e buricul pamantului si isi exploateaza angajatii ca pe niste sclavi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 163. Sub masca de om cumsecade,intelegator…pe care e expert s-o afiseze la orice aparitie tv de fapt se ascunde un cretin nesimtit care se crede buricul pamantului si caruia i se pare absolut normal sa-si exploateze angajatii ca pe niste sclavi.

  Cam asta e radu octavian – promovat la greu de money channel ca fiind un mare om de afaceri cand de fapt el e doar un parvenit amarat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 164. Pana la urma urmei nu va obliga nimeni sa veniti la munca in grupul RTC,voua v-a placut acest job. Cum ar fi daca maine poimaine ar veni fondatorul RTC-ului la fiecare firma in parte si ar spune ca vi se va marii salariile cu ……%,ar fii bine nu? Din cate ati vazut tot globul este afectat de criza financiara si pe langa ei si noi. Toti stiti numai sa criticati pe cineva pe la spate,de ce nu il “jigniti” pe dl Octavian Radu in fata cum il jigniti pe acest blog?! Pana sa se scada salariile nu spunea nimeni nimic,acum ati sarit toti cu gura ca sunteti sclavi…….. Cum noi depindem de salarii de pe urma vanzarilor din magazine asa depinde si dl Radu. daca nu ar avea vanzare automat ar da faliment si toti am fii dati afara. De ce nu plecati din grup daca tot sariti cu gura?! Eu muncesc tot in Diverta si sincer imi convine cel mai mult programul de 8 ore nu salariul. Salariul s-a scazut la toti cu 10-20%. Asta e poate trecem cu bine peste criza. Eu nu ii iau apararea domnului Radu,dar puneti-va si voi in locul lui sa vedeti cum e sa aveti atatea pe cap. si pt el e greu si pt noi este. Va urez succes si ganditiva bine inainte sa criticati pe cineva.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 165. Salutare,

  NU vreau sa-l iert pe Radu! NU m-a interesat ca trebuie sa vin in week-end sa muncesc! NU m-am suparat ca am lucrat aprox 25 de ore din 48 din timpul meu liber.NU m-am suparat ca nu am fost platit! INSA…
  1- in momentul in care ma OBLIGA sa vin la munca ma SUPAR!. Era de ajuns sa ceara ajutorul, era de ajuns sa intrebe daca exista voluntari si MA DUCEAM fara nici o ezitare.
  2- in momentul in care ne spune CA ” daca faceti totul repede si bine… POATE ajungeti sa va vedeti copii in week-endul asta…” ma SUPAR!. NU vad cum este posibil sa nu-i vina sa creada ca suntem revoltati.
  3- Daca pana si Papa de la Roma este de acord cu “sfertul academic” ( din diverse motive pertinente anumite persoane pot sa intarzie…doar e la capatul Chitilei ), la Radu exista doar “cele 5 minute academice” si daca intarzii risti sa fii dat afara.

  Imi cer scuze anticipat pentru Caps Lock dar as dori sa iasa in evidenta punctul 4
  4- CUM VREI DOMNULE radu SA VA SUSTINA ANGAJATII IN ACEASTA PERIOADA CAND II SECHESTRATI, DA!, SECHESTRATI IN DEPOZIT PENTRU A VA FACE TREABA? Nu puteati sa spuneti pe un ton calm ca este mai bine pentru ei sa termine repede treaba? Sau macar sa le dati un argument ? In schimb ati pus paznicii la iesiri si i-ati invatat fraza ” nu pot sa va las sa iesiti, domnu’ Radu a spus sa nu iasa nimeni!”

  Acum ceva timp v-am respectat ( cum au spus multi mai sus ) pentru ce ati facut. Si acum vad ca incercati, si tot respectul pentru vointa puternica dar… ATITUDINEA domnule radu ( cu R mic ) este josnica, patetica si pe alocuri ( vezi punctul 4 ) ILEGALA!.

  In final, astept un raspuns sincer din partea dumneavoastra la : Ce ati fi facut in momentul in care ati inchis 400 de oameni in depozit daca ar fi chemat cineva Politia ?.

  Multumesc

  Thumb up 0 Thumb down 0
 166. NOU
  #166

  HHH bine punctat! Cine a facut dreptul si mai stie legile isi da seama ca mai sunt si alte nereguli…

  1. Reducerea salariala se face cu o negociere in prealabil nu cu anuntarea ei printr-un act care aduce la cunostinta ca ti s-a redus cu acordul partilor, cand nici macar nu a existat o informare in prealabil. In alta ordine de idei, orice reducere salariala trebuie justificata si de obicei este urmata de reducerea orelor de lucru sau de reducere sarcinilor!

  2. In companiile mari, celor din head management, a se citi “sediu” la noi in Romania, li se comunica directia companiei, in linii mari si modificarile care se vor lua, fie ca acestea inseamna reducere salariala (la unii a fost chiar de 30%!) sau orice altceva.

  3.Orice act de reducere a postului si implicit disponibilizarea angajatului de pe postul respectiv:

  a. presupune ca nu se inlcuieste acel om cu altul care preia si sarcinile lui.
  b. presupune, conform contractului colectiv de munca, salarii compensatorii si somaj.

  4. Voluntariatul este voluntariat nu obligare, constangere, violarea drepturilor omului-privarea de libertate! Cu atat mai mult in timpul presupus a fi liber!
  In alta ordine de idei, el ar trebuie remunerat prin bonus salarial, mai mult decat atat dublu, deorece sunt zilele libere din week-end.

  5. Compania te poate chema la munca in caz de forta majora, nu cum ati scris mai sus ca sa ” avem cel mai mare si mai eficient depozit din Romania” !

  6. Saptamana lucratoare, este de ceva ani incoace, dupa nea Nicu, de 5 zile, urmate de 2 libere, de obicei sambata si duminica. Daca acestea nu se pot acorda atunci, prin profilul companiei,se acorda in oricare zi a saptamanii.

  7.In companiile mari, ca a dvs, exista un sindicat de obicei care apara drepturile angajatului.

  Ar mai fi de adaugat probabil si altele, insa asta e ceea ce se deduce din cele scrise mai sus ca fiind incalcate.
  Nu exista sindicat, oare de ce? Nu s-au respectat drepturile prevazute de contractul colectiv de munca la nivel national valabil pana in 2010 privind demiterea si/sau defiintarea postului! Oare de ce? Reducerea salariala nu a adus cu sine reducerea nici a timpului de munca nici a sarcinilor! Libertatea este un drept al omului la nivel international, oare nu s-a gandit nimeni ca cel mai mare drept al omului a fost incalcat in mod mai mult decat fraudulos? Si nu s-a gandit nimeni cum ar fi fost sa vina si politia si televiziunea la ora aceea sa vada atatia oameni muncind inchisi intr-un depozit?

  Angajati care va simtiti privati de anumite drepturi, aveti toate motivele sa depuneti plangere atat la ITM, cat si la un avocat!

  In alta ordine de idei, desi nu e treaba mea…Inteleg perfect frustrarea unora si nemultumirea lor, insa nu-i inteleg pe cei care privesc zambitor si tamp catre acest orizont din compania voastra, plini de speranta!
  Eu nu contest ca dl Radu Octavian este un om destept, ambitios si cu mult potential, insa atunci cand vi se incalca anumite drepturi nu inteleg de ce sa nu ripostati/reclamati! Mediatizarea chiar si pe canale ca acesta este o metoda buna de “anuntare” a neregulilor dintr-o companie!
  E normal sa fie sub protectia anonimatului, este legal -isi spun pasurile fara sa fie speriati de ceea ce li s-ar putea intampla! Cei care sunt pro, si numarul lor este foarte mic (uimitor nu v-ati dat seama ca sunteti 2-3!?!) consider personal ca sunt persoane din PR-ul/HR-ul companiei! Daca pronderea lor ar fi fost mai mare, as fi inclinat sa le dau dreptate ca totul e lapte si miere, insa se pare ca nu e asa! Intrebare : cum un angajat al companiei de nivel 4 are acces la mailuri de plangere trimise catre Radu Octavian si stie de rezolvarea lor,dupa cum spune chiar el? Aici e buba de care nu v-ati prins -denota ca acest angajat model nu este tocmai un angajat de nivel 4 ci unul din categoria celor spusi mai sus!

  Traim intr-o tara libera, unde dreptul la propria parere este legal si de ce nu binevenit…
  Inteleg teama de ati pierde locul de munca, inteleg anonimatul, inteleg frustrarea, insa faceti ceva! Si daca acel ceva, pentru ca atat aveti putere sa faceti, inseamna doar sa scrieti aici in speranta ca cineva se va sesiza, atunci faceti-o!

  Multa bafta si minte luminata!

  Multa bafta!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 167. mesaj pentru “bosgorul”, “just me” si toti care ii iau apararea lui radu. NU il injur pe conducatorul RTC pentru ca nu stie ce face, stie foarte bine ce face dar… Mai usor cu ATITUDINEA! Conteaza mult in momentul in care esti seful unor oameni ( nu roboti ) si ai o atitudine onesta, sociabila, de adevarat lider si nu in ultimul rand de OM. Cand ma injuri, cand imi iei drepturile cetatenesti, cand ma consideri retardat…nu poti crede ca nu vor exista represalii. Muncim toti de placere ca altfel ne-am fi dat demisiile de mult. Muncim pentru ca putem sa o facem si nu suntem retardati ca alftel am fi fost la spitalul 9 sau acasa ingrijiti cu pipeta.

  Cand va intelege domnul Radu ca atitudinea ceausista nu e buna, vor munci toti angajatii pentru binele firmei cu placere, pentru ca le pasa, pentru ca pot!.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 168. Dragii mei IDIOTI,

  Precum in romanul cu acelasi nume, de la Dostoievski citire, a sta pe soba cu picioarele la cald, cand afara mor animalele de frig si crapa pietrele pe ogorul nearat e tipic RUSESC. In 50 de ani de comunism, asta am mostenit, sa stam la cald, si cum zicea Martin Luther, sa tragem basini sub patura: CEA MAI MARE FERICIRE.
  In ’89 l-am omorat pe Ceausescu. Cand l-am omorat, ceea ce nu intelegeti voi, e ca noi am optat TOCMAI PENTRU ASTA:
  ANGAJATUL TRE SA FACA TOT – MUNCITOR
  PATRONUL NU TRE SA FACA NIMIC – CAPITALIST
  Mai terminati cu kkturile bolsevice si treziti-va la realitate, pana nu cumva va treziti cu copii la vreun NOU canal, undeva prin munti, ca doar Dunarea nu trece prin Ardeal, si de ce nu, ar putea sa treaca, ca acolo-i FRUCEA.

  Cu respect,
  Alt anonim,
  Si nu Mein Kampf ci Biblia.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 169. Ar fi fost bine daca am fi anuntat politia in acel week end in care am fost sechestrati in acel depozit dar…in primul rand nu aveai timp nici sa respiri pt ca Radu era cu ochii pe tine si cum erai vazut ca stai cum erai amenintat cu demiterea;in al doilea rand nu prea aveai semnal la telefon pt a suna la politie si in al treilea rand..trebuia sa spui o adresa politiei si cum se ajunge acolo iar eu cel putin pe langa multi altii,habar nu aveam.Si in afara de asta..nu poti sa iti masori puterea cu un om cu bani si relatii cel putin nu in Romania.Daca venea politia la depozit stia Radu cum sa se descurce..inca traim intr-o tara corupta din pacate..
  La multe dintre cafenelele pe care le are Radu se serveste cafea cu gandaci la un pret destul de mare.. ce a facut OPC-ul? NIMIC!!! Asta era un exemplu..
  Cand ni s-au micsorat salariile am avut de ales:ori semnam ca suntem de acord sa ni se micsoreze salariul,ori semnam demisia.Am inteles pana la urma micsorarea pt. ca este criza dar puteau alege alt mod de a face asta..un mod amiabil…Si daca micsorezi un salariu..de ce ai mai multe cerinte????De ce vrei mai mult de la angajatii aia???Adica..fii foarte bun,eficient in ceea ce faci,multumeste-te cu salariul mic,ingroapa-te in datorii pt ca nu ai salariul suficient sa le platesti si toate astea pt firma/firmele lui Radu,pt a depasii criza si traieste cu speranta ca poate intr-o zi vei fi rasplatit…sau poate nu..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 170. RTC – Republica pasaricilor

  Dragii mei,
  Regret ca am ajuns in acest punct. Regret ca am ajuns sa folosim acest canal de comunicare cu “Fondatorul”. Ceea ce s-a crezut initial a fi o supapa de refulare, putem fi siguri ca s-a transformat intr-un canal de comunicare. OR citeste comentariile noastre, si usor, usor va incepe si sa inteleaga dimensiunea evenimentelor.

  Acestea fiind spuse, va propun sa trecem la urmatorul nivel :)…cate putin sa nu ametiti
  …sedinta Diverta…participa tot staff-ul (a se citi pasaricile atomice), impreuna cu noul CEO Diverta – Emilia Canea (alias Cainea) – 29 ani insarcinata (una dintre preferatele dl. Octavian, prietenii stiu de ce!).
  ….ordinea de zi….probleme mari – vanzari ioc, actiuni in justitie ale furnizorilor impotriva Divertei, situatie tensionata/conflictuala cu angajatii proprii….ce mai….o zi neagra.
  Mai bine spus alta zi neagra…pentru ca fetele sunt si ghinioniste la tot ce inseamna business. S-au trezit mari sefe in Diverta, si la 3 luni de la instalare nimic…nu tu vanzari, nu tu proiecte… ghinion total.
  …pasaricile stau ce stau….cauta o solutie salvatoare…nimic…intr-un final, CEO-ul (insarcinata), vine cu solutia salvatoare, care le va mai da o perioada tampon in relatia cu OR – reducem costurile…din nou :)))
  …celelalte curioase…CEO-ul proclama: “Dam afara toate femeile insarcinate din Diverta…Nu are rost sa le tinem…intra in concediu medical, apoi postnatal…nu numai ca nu aduc beneficii, dar ne mai si costa”
  …pasaricile raman blocate uitandu-se la doamna Cainea (insarcinata)….

  Coane Radule….este ca pe asta nu o stiai? :)))))
  Prietene, te asteapta un an magic. Bafta, pentru ca vei avea nevoie.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 171. NOU
  #171

  Anii au trecut, dar Diverta a ramas la fel.Din ce vad pe aici si din ce vad prin magazine parca e mai rau pentru acest brand. Tot ce scrie aici e perfect adevarat. Cei care apara mocirla in care ne desfasuram viata cu totii ar trebui sa stie ca:
  1.angajatii au drepturi.nu suntem in burkina faso, nici in secolul al XIX-lea. Nici macar in Rusia sau America Latina in anii ’70.Suntem in Europa, chiar daca “oamenilor de afaceri” de pe la noi ar vrea sa fie pe undeva prin China, acest lucru inca nu e posibil. Cu ajutorul nostru o sa fie posibil.
  2.ce ziceti de un week end la diverta in mall ca angajat?cum crezi ca esti dupa 2 zile de 8:30-22:00, asta in ciuda faptului ca dupa lege dupa 12 ore ar trebui sa ai 24 pauza? Ca sa nu mai zic ca in magazin esti pontat la 8 ore si n-a auzit nimeni de plata orelor suplimentare
  3.ce ziceti de munca noaptea fara plata tam nisam cand trebuie mutat un raft nu stiu unde?SI ce zici de libere pe care nu prea ai cum sa le iei ca nu prea mai are cine sa munceasca :) ce ziceti de simplul fapt ca nu exista un vestiar si mai ales de faptul hilar de-a dreptul de ma bufneste rasul cand imi amintesc-sa dai in fiecare dimineata cu mopul de mai rau se murdarea gresia…
  Oricum nu mai conteaza demult. Asta ca tot am citit pe aici.
  Eu personal n-am avut probleme.Am zis si nu, n-am facut lucruri pe care nu le-am vrut si nu mi-a facut nimeni nimic. Problema e ca salariul este mizerabil, mai ales ca se lucreaza in general cu oameni la primul job si statul roman oricum iti ramburseaza o parte din bani, deci intr-un fel se poate spune ca in mare parte unii produc costuri destul de mici. Mi s-a explicat si mie ca 60-80% din cheltuieli sunt cu salariile, insa asta nu m-a convins ca e normal sa fie salarii mici si sa mai fiu si multumit.
  Ce e mai amuzant e ca la Diverta e criza dintotdeauna.Asa s-au facut 80 de magazine si s-a platit cu banii proprii,nu din credite, chiria pentru Diverta din Magheru si s-a mai cumparat si libraria Noi. Ca acum chiar e criza e o coincidenta nefericita.
  Atmosfera la birou e diferita.Lumea e mai civilizata, mai normala, mai asezata. Multa stima pentru doamna Carmen Andrei si pentru Ingrid Petz dupa ani, deoarece au stiut sa fie oameni-chiar daca am disparut destul de repede, lumea bolnava a rtc-ului nefiind chiar pliabila pe personalitatea mea.
  Din pacate RTC-ul este un loc in care ti se apleaca de toate, este o Romanie in miniatura cu nepotismele, miticii si lipsa totala de fair play, caracter si moralitate.Pentru cei care inca lucrati acolo, sunt locuri mai putin toxice. Trebuie doar sa incercati.
  O idee fundamentala spune ca angajatii sunt la randul lor clienti.Eu chiar am ajuns client si fac tot posibilul sa evit produse importate de catre grupul RTC sau sa cumpar ceva din Diverta.Dar asa sunt eu, nu uit si nu iert.Dupa cum imi spunea un sef de raion de la it de odinioara-ce ai putea sa cumperi tu, o camera video pentru web :)- insa intre timp mi-am luat dslr cu obiective de mii de euro, laptop,monitor, calculator nou, produse de birotica la firma la care lucrez samd care ar fi putut cumparate din Diverta/Best/OfficeExpress etc. Dar daca te zgarcesti azi, cu siguranta pierzi maine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 172. NOU
  #172

  si inca ceva:AVETI DREPTUL LA CEL PUTIN UN SALARIU COMPENSATORIU. Adresati-va Inspectoratului Teritorial de Munca pentru detalii. Asta doar in cazul in care postul s-a desfiintat din cauza reorganizarii, nu si daca v-ati dat demisia.NU luati ajutor de somaj daca va dati demisia.Plus ca in perioada de la data notificarii, in cazul reorganizarii posturilor aveti dreptul la 20 de zile calendaristice preaviz cu posibilitatea sa lucrati 4 ore pe zi si sa fiti platit pentru 8, tocmai datorita celor 5 zile in plus pentru a va putea cauta un alt loc de munca in timpul asta.Si nu trebuie sa lucrati in week end, pentru ca oricum nu lucrati in acte in week end.Mai citit si voi legea, aveti codul muncii la raft.Spor la munca!
  ps mentiune speciala pentru max lenart din diverta,erai mai luptator, ce naiba!
  criza criza da’ s-o stim si noi.politetea si buna crestere fac mai mult decat 1000 de traininguri.cand managementul stie sa vorbeasca, privesti altfel lucrurile.acum mi se pare ca sunt exact unde trebuie, dupa ce am revazut o firma romaneasca mare in actiunea de sabotare a propriilor angajati,dupa ce am citit si partea cu petrom,ma gandesc cata incompetenta pe bani multi exista in tara noastra!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 173. catre nnrazvanjustmelicitat etc…nu este vorba de frustrare dragilor, am iesit din acest grup acum cativa ani astfel incat pot judeca absolut detasat ceea ce se intampla. ok, ma revolt cand vad cu cata nesimtire sunt tratati oamenii din acel grup si ma revolt si atunci cand vin unii care il stiu pe radu octavian doar din rahatul mancat prin ziarele financiare si spun “bai dar ce aveti cu acest om extraordinar pe ale carui urme incerc si eu sa calc ca proaspat patron care vinde lumanari pe ziar langa cimitirul ghencea 2″…plm…stiti cliseul, patronul cu 3 angajati care se viseaza noul radu octavian, modelul idiotilor de succes…(scuze pt plm stiu ca sunteti delicati si nu apreciati limbajul)…toata polemica pornita pe acest blog are la baza lipsa de respect fata de angajati si promovarea nonvalorilor…atat si nimic mai mult…RESPECT…va spune ceva?…va spune pe dracu…slugile n-au nevoie de respect, nici de audi, nici de bani…da-le niste bonuri de masa si arunca-le oasele care-ti raman tie la masa…suficient

  Thumb up 0 Thumb down 0
 174. ce pot sa spun eu din traiul meu la diverta? tot ce a reusit acest OR a reusit el doar cu ajutorul angajatilor lui… foarte adevarat, multi necalificati in munca sustinuta dar au pus suflet chiar si in cele mai de rahat conditii….de aia oricat de criza ar fi acum OR ar trebui sa isi aprecieze angajatii, sa mai starpeasca buruienile din firmele lui ca exista si ele, desi incurajate de alte buruieni posibil angajate chiar de catre OR insusi, dar sa isi sustina angajatii in timpul asta de criza , nu angajatul sa sustina firma…acest umil angajat asta a facut pana acum.Acum e momentul lui OR sa isi recompenseze angajatul, sa nu il lase la greu in aceste momente dificile si sunt sigur ca diverta lui de rahat si celelalte firme ale lui ar inflori si ar trece si peste criza asta cu bine, k pan la urma orice firma e moarta fara angajatii ei….asa cum acum diverta e de tot rahatul..dap, recunosc, angajatilor li se falfaie de diverta si clientii ei…pt ca si marelui OR i se falfaie de angajatii lui si se gandeste doar la profituri si la strategii si alte rahaturi care nu-l scot din gaoaza crizei care oricum nu l-ar fi afectat asa mult dk avea o politica de management mai preventiva si nu asa orientata doar spre a face profituri cat mai mari cu costuri cat mai reduse posibil : de la salariile mici si progr de lucru infernal (ca deh: e criza, ce fraier ar renunta acum la serviciul lui cu atatia someri pe piata locurilor de munca) pana la concedieri in masa (ma rog incheieri ale contractului de comun acord si mai fac totusi o paranteza : libraria noi si-a vandut franciza…personalul de conducere a ramas dar noi proprietari ai librariei din sala dalles si-au adus ei lucratorii comerciali iar cei apartinand de diverta s-au trezit ca tre sa isi semneze demisiile ca deh , in diverta nu vezi tu salariul compensatoriu…dar “sclavii in rosu ” probabil au ridicat spranceana si n-au semnat acea intrerupere de comun acord…asa ca dupa cateva zile a venit o alta buruiana de diverta cu o propunere: “va depuneti demisiile azi si maine veniti sa semnati noul contract pt posturi la ddc “nush ce divizie de carte a rtc” “….zis si facut doar ca a doua zi iote una-n freza de la diverta ca “pe fondul crizei financiare nu se mai fac angajari” si saracii “sclavi in rosu” care au pus libraria noi pe picioare au ramas CUCUru in strada…ca si multi altii din toate divertele din tara
  si n-o fi el OR om prost si a calcat el pe cateva cadavre ca sa ii supravietuiasca investitia dar cate cadavre tre sa mai calce ca sa fie multumit? si oricum criza serviciilor de proasta calitate din diverta e cu mult mai veche decat mare Criza…isi are radacinile de la inceputurile deivertei, de knd si-a spus OR ca profiturile se fac prin reducerea costurilor, nu prin cresterea calitatii serviciilor prin cresterea implicita a conditiilor de lucru ale angajatilor…nu ma vait de cum se lucreaza in diverta si pt cat si cat timp…am fost acolo am indurat mi-am luat-o-n freza am plecat…dar pacat de colegii pe care i-am lasat in urma, doar oameni cu caracter…da, nu toti calificati, dar pe onoarea mea ca acela care a rezistat un an acolo, nu va avea piedici mai nicaieri.Oricata educatie ai fi avut din diverta tot pleci cu multe cunostinte care sigur te vor ajuta pe viitor….si nu zic acum ca prin foc OR caleste angajatii, ca oricum pe el il doare fix in … si nu zic ca prin greu ajungi sa dai de bine ca oricum diverta sux e motto-ul “in house” dar stiu ca omul din diverta asa de rahat cum ii pare el clientului ignorant, e fundatia divertei si rtc-ului…si cat de stabila e fundatia aia depinde doar de capetenia de trib OR

  asa ca da, punctez si eu in fata celora care il apara pe OR, si sustin sus si tare ca DA Octavian Radu e putregaiul din radacina firmelor lui…da, el a inventat brandul rtc, diverta,etc… dar nu ar fi primul care isi ruineaza singur castelul de el cladit cu truda… Nu degeaba invatam de mici in cele mai banale povesti ca lacomia te duce la ruina

  Thumb up 0 Thumb down 0
 175. NOU
  #175

  Cum e face ca OR a raspuns o singura data si inca foarte lapidar, fara a face referire la nicio acuza? Inca o dovada asupra lasitatii sale.Puterea lui sta in lipsa de reactie a angajatilor in lumea reala. Stie ca oricat ar scrie ei pe acest blog atunci cand sunt fata in fata cu el, privesc in jos si asteapta ordine. Hai, liderule, ai boase de barbat adevarat? Raspunde, ai o reactie! Zi ca au dreptate oamenii, zi ca mint, ca exagereaza, orice.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 176. tavi, tavi…ti-oi fi facut tu socoteala ca o sa vinzi lantul diverta vreunui retailer mare de afara dar ti-ai cam facut doar o laba trista…aia vin cu audit serios nu cu paparude trishate de pe aici…angajatii vad ca te cam parasesc si ramai doar cu brigada de parashute prin jur…nasol…pune si tu mana pe catalogul ala de kkt rtc 15 ani in care ti-ai pus toti managerii sa zambeasca la obiectiv si vezi cati dintre ei mai sunt prin rtc…dupa ce ii scazi ai sa ramai exact cu pleava…nu prea mi-e mila de tine…daca dispare diverta in locul ei nu poate sa apara decat altceva mai bun…a, si sa nu uit STII CUI FOLOSESTE PARCAREA DIN FATA DIVERTEI EVA? CLIENTILOR CARE MERG LA CARTURESTI…:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 177. Buna,

  Si eu am lucrat in RTC. Pot sa spun ca o perioada a fost ok (datorita oamenilor cu care am lucrat la vremea respectiva) insa cu trecerea timpului oamenii au plecat (erau mult prea buni si mult prea inteligenti si amenintau serios avansarea celor care preferau linguseala, asa ca au cam fost fortati sa isi dea demisia :)) Eu sincera sa fiu nu inteleg ce a durat atat de mult ca oamenii din RTC sa reactioneze… Persoanele care sunt in functiile de conducere habar nu au ce fac oamenii din echipele lor si ce e mai grav … nici nu ii intereseaza. Lipsesc cu saptamanile de la serviciu dar tu ca angajat normal daca ai nevoie de 2-3 ore libere (probleme neprevazute) trebuie sa iti iei o zi de concediu :). Eu am ales sa plec singura deoarece atmosfera era de nesuportat. Stres continuu, niciodata un multumesc cand iti faci bine treaba (nu zic de marire de salariu – Doamne Fereste), colegi ahtiati dupa bani si putere si gata oricand sa te sape deoarece au vazut ca faza cu pupincurismul functioneaza foarte bine, oameni incompetenti care habar nu au cu ce se mananca functiile pe care le ocupa… oricum cu criza sau fara criza in RTC situatia actuala tot ar fi aparut …. Asta se intampla cand nu te intereseaza ce se intampla in propria companie si promovezi oamenii care te lingusesc si nu au tupeul sa iti zica in fata cand iei decizii gresite. Cine naiba mai are nevoie de profesionalism si integritate cand in RTC daca inveti pe cine trebuie sa pupi in fund ca sa fie ok nici nu trebuie sa stii ce presupune postul pe care il ocupi :D
  Si apropo de lucrurile spuse la adresa lui Radu.
  Radu este un om ok, foarte inteligent care a fost in stare sa ridice din nimic ceea ce are acum. Problema la el a fost ca s-a inconjurat de oameni incompetenti carora le pasa mai mult ce tip de masina conduc si in ce tara mai pleaca in excursie, oameni care sunt mai preocupati de cum sa isi decoreze casa si ce tip de faianta sa isi puna in baie decat ce se intampla in propriile echipe…

  Trebuie sa recunosc insa ca ce s-a intamplat in we acela la Depozitul respectiv (facut oricum fara cap – de aia a si durat atat :D) nu a fost absolut deloc ok si pentru acest lucru ar merita o reclamatie catre unitatile competente pentru deschiderea unei anchete :)
  Ce sa mai zic…dragii mei voi sa fiti sanatosi ca de oameni cretini e lumea plina (si mai ales tara noastra).

  La revedere si o zi buna.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 178. sa stiti ca toate commenturile de aici au un efect oarecum previzibil. tov radu ar fi facut o criza de nervi din cauza nerecunoscatorilor ertecei, dintre care o mare parte refuza sa-i mai sufle in putza ca sa i se umfle burdihanul atotdevorator. asa ca azi dimineata cica 2 fufe de la HR i-au asteptat pe angajati la intrarea in sediul din bucurestii noi cu niste caiete in manutze, in care treceau numele si numarul minutelor de intarziere: 2 minute, 5, 7… cica toti au luat avertisment, hahaha! se razbuna mecanismul RTC pe micile rotite. atentie insa, pana si daciile alea din anii 70 se rablageau daca te dispensai de prea multe suruburi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 179. Singurul motiv pentru care nu ma surprinde ce scrii tu aici despre angajatii de la Diverta este acela ca prietenul meu, care in prezent lucreaza intr-un OMV ca barman, trebuie sa suporte exact aceleasi conditii…Din pacate nu poate pleca pentru ca nu are alta varianta pentru platirea facturilor…Oamenii care se poarta asa cu angajatii lor ar trebui impuscati…Sau macar supusi la acelasi regim de munca pentru vreo 2 luni…sa vada si ei cum e si ce inseamna…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 180. NOU
  #180

  f tare! priviti marele alb de straulesti in toata splendoarea

  Thumb up 0 Thumb down 0
 181. SInguru’ regret pe care il am de la petrecerea de atunci ( ref. la imnul RTC cantat pe linkul de mai sus ) unde am participat si eu este ca a trebuit sa o vad pe Laura Stoica stand langa burtica dolofana a lu’ Radu.Restul ..pitzipoance. Deci ii placea de atunci sa fie inconjurat de tzoampe. Acelasi lucru si acum. Radule, istoria se repeta, ai grija ce-ti doresti si cum pui in aplicare lucrurile pe viitor.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 182. @just me

  am mari dubii ca ceea ce spui este adevarat, pentru ca traim in Romania si orice roman care era anuntat ca va fi restructurat postul sau asa cum pretinzi tu, ar fi injurat de mama, copii, si toti mortii pe oricine nu numai pe O.R….pe cand tu ii iei apararea ..sau poate ma insel eu si inca mai avem si oameni de genul asta in frumoasa noastra Romanica…

  oricum poate ca multi aveti dreptate, dar nu te obliga nimeni sa te duci la un serviciu care ti se pare mult sub calitatile tale, incearca si vei gasi si in alta parte..sau nu si nu te mai plange…cum zicea unul mai devreme ..esti platit sa sugi p… o sugi frate si daca poti sa faci sa-ti si placa atunci esti un fericit….

  Thumb up 0 Thumb down 0
 183. Nu_conteaza,desi mai intru din cand in cand si mai citesc pe-aici,si mi-am promis ca n-o sa mai scriu, ca n-o sa mai intru in polemici, iti raspund pentru ca am fost de acord cu “oricum poate ca multi aveti dreptate, dar nu te obliga nimeni sa te duci la un serviciu care ti se pare mult sub calitatile tale, incearca si vei gasi si in alta parte..”….Nu injur in general ,pentru ca nu-mi sta in caracter…vreau sa cred ca am valoare,nu sa ma reprezinte un limbaj de la coltul strazii…Cand nu voi mai fi in aceasta firma, iti voi spune si cine sunt ca sa poti verifica exact…sa vezi ca nu sunt in functii de conducere….Daca as face-o acum s-ar interpreta…Si nici nu am de ce sa injur…Viata mea nu depinde de OR….La fel de bine putea sa dea faliment si situatia mea era aceeasi. Stiam de la inceput unde ma angajez…Daca voiam, ramaneam bugetar…..Crede-ma, intr-o situatie ca asta singurele mele preocupari sunt unde sa mai trimit CV-uri, unde sa gasesc un loc de munca, cum sa fac sa nu ajung in somaj….Cu ce m-ar incalzi daca as pierde timpul asta injurandu-i pe altii??? Cu absolut nimic….si cum aici mi-am facut prieteni,nu am avut probleme daca mi-am facut treaba, mi-am luat intotdeauna salariul la timp,am avut momente frumoase, am oferit respect si am primit respect din partea tuturor, indiferent de functiile pe care le aveau….cum ar fi sa plec din firma cu urlete si trambite? Nu, a fost o perioada din viata mea in care nu vreau sa arunc cu noroi doar pentru ca au fost cateva probleme minore sau pentru ca OR isi conduce firma asa cum crede el mai bine si face restructurari. E treaba lui ce face, e firma lui, nu a lui tata!!! Nu-mi convine, au revoir…..intelegi?! Nu pot vorbi de cei care au lucrat la magazie in acel weekend pentru ca eu nu sunt in Bucuresti si nu stiu…sau cei care au diverse probleme in firma…..nu stiu nici cum se comporta OR pentru ca nu-l cunosc personal…dar ii admir munca, il admir pentru ca e un tip inteligent care a realizat foarte multe in viata…..nu am eu niciun drept sa judec pe nimeni…eu vorbesc doar in numele meu si sincera mea parere este ca nu te tine nimeni nicaieri fortat…Nu-ti convine, pleci…simplu!!! Si intotdeauna e bine s-o faci cu capul sus……

  Thumb up 0 Thumb down 0
 184. Va agitati toti aiurea…si pe ei ii doare in pla…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 185. Am intrat intamplator sa citesc aceste comentarii dupa ce am primit un spam…
  Vreau sa va spun de la inceput ca sunt din afara, nu am nici o legatura cu Diverta, dar sper sa vedeti cat mai multi ce am avut de spus.
  M-am interesat si am aflat mai pe larg ce se intampla in aceasta firma. Si sunt pareri sincere de la oameni pe care ii cunosc.Concluzia a fost trista…rau de tot…Si m-am convins ca omul prost e cel mai mare dusman pe care il poti avea…
  Si am rezistat si am citit toate comentariile postate. Rezultatul e simplu. Oamenii cu interes sustin o tiranie indoielnica iar cei care vor sa ajunga “cineva” pe propria piele sunt zburati cu talent…de catre oameni de o calitate si de un profesionalism, din nou, indoielnice.Nu poti sa te iei de oameni cu asemenea argumente. Legea este incalcata vizibiln insa am vazut comentarii care critica pe cei ce se plang. Singura vina a acestora din urma este ca nu au curajul sa se revolte decent si cu temei legal. Pus la punct un dosar cu nereguli, martori etc. si mers in justitie daca echipa de management nu intelege de vorba buna sa respecte prevedeile contractuale si legale. Asta este solutia. Va spun din proprie experienta.Nu aveti nimic de pierdut, sunteti toti tineri si trebuie sa luati atitudine.Altfel veti muri niste anonimi cu gandul ca nu ati fost in stare sa va ridicati in picioare si sa va sustineti drepturile…de angajat dar mai ales de om.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 186. Este adevarata chestia aia cu caietele cu intarzieri, singura mentiune fiind ca sefii de departamente, care stiau de aceasta verificare nu au suflat un cuvant colegilor (subalternilor)!
  Felicitari RTC!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 187. Radu nu mai raspunde la posturi ca urmare a strategiei sale de imagine. Poate este mai bine asa.
  Lasa-l sa citeasca si sa se enerveze :))))))) ii creste glicemia…remember?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 188. Apropos de posturile anterioare – Bogdan Baltazar are o vorba: “Trebuie sa te concentrezi permanent pe padure, si nu pe uscaturile care o inconjoara.” As adauga la uscaturi, coarde, pitipoance, pasarici etc.

  Si ca tot veni vorba de coarde. Cea mai cunoscuta dintre ele in RTC este Laura Serban. Aparuta de nicaieri, s-a facut remarcata prin “agatarea” nr. 2 in RTC, respectiva persoana lasand familia, jobul si disparand cu printesa pentru 2 saptamani.
  Al doilea proiect de anvergura al ei a fost intrarea in gratiile Fondatorului, lucru, de altfel, foarte usor de realizat, fiind notoriu apetitul lui Radu pentru “sange rtc-ist proaspat”.

  A urmat o perioada de exil, dupa care a revenit in forta in prim plan (se spune ca noii ei patroni englezi, dupa ce au descoperit calitatile sale inconfundabile, au dat-o afara)…LS a venit intr-o fuguta la Raducu, stiind ca acesta ii poate oferi un loc caldut.

  Nu a fost doar un loc, mai exact 4 posturi de top management in decurs de 4 luni. Lunar, strengarita, care pare surdo-muta in public, era avansata cu mare tam-tam de catre parintele fondator…nu o intreba nimeni ce proiecte a derulat, nu o intreba nimeni ce intentioneaza sa faca in noua pozitie, nimic. Nimeni nu indraznea, pentru ca toata lumea stie ca daca “dai” in Laura, dai automat si in Radu (orgoliul sau de alfa male).

  So, azi se ocupa de ceva, maine de altceva…banda merge. Nu mai conteaza ca nu a finalizat nimic…mai exact nimeni nu stie ce face (in afara de cafele matinale in Straulesti cu marele alb).

  Situatia a devenit penibila atunci cand marele Radu a inceput sa o dea si exemplu. Extraordinar draga (fata), cum a facut ea micuta buy-back schimband un BMW seria 3 cu unul seria 5, cum si-a amenajat ea apartamentul. Imaginati-va aceasta sceneta in fata unor colegi care castiga 1.000 RON/luna.

  PENIBIL! acesta este cuvantul care il descrie cel mai bine pe Octavian Radu. Omul care a prins in valorile companiei si familia :)))))) familia cui….sau mai bine spus cate familii :))). Esti tare Radu. Poate cel mai tare.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 189. pt informarea generala: diana oniga, care a postat mai sus, este sefa HR-ului din RTC. cat de proasta poate fi incat sa intervina pe acest blog si sa mai sustina si o minciuna sfruntata!? absolut nici un “sef de departament” din RTC nu a fost instiintat ca luni urma ca angajatii din bucuresti sa fie asteptati cu niste hartii pt a se nota cate minute a intaziat fiecare! (probabil vorbeste de sefii firmelor din RTC, insa va asigur ca inclusiv o mare parte dintre acestia si-au furat avertisment pt ca au intarziat luni 65 de secunde). deci spunand ca sefii din RTC stiau de operatiunea “condica” nu face decat sa se compromita in tot holdingul ala de cacat! sefa de la resurse umane!!! HAHAHAHA! toanta asta face recrutari pt un HOLDING intreg, va dati seama, HAHAHAHAHA!!!!!!
  imaginati-va si voi: in RTC exista un sistem de pontaj prin cartela, dublat de un soft, care a costat niste multe mii de euro. ei bine, se considera totusi ca mai bine sta sefa de la HR toata ziua cu condica la intrare, cu atitudine de militianca care se tine de tzatze, decat sa se analizeze pontajul electronic! deci cu asta se ocupa resursele umane in acel holding, militie cu pixul la intrare si plecare, nu evalurari si recrutari. si pt a incununa prostia si asa generalizata, tuta asta scrie minciuni pe blog!!!!

  PS – oricum, mi s-a spus ca cica dupa ce luni 70% din angajati si-au furat avertisment, urmeaza ca la a 2-a abatere sa li se taie din salariu, iar la a treia sa fie dati afara. deci cum sa dam noi din sclavii astia afara? militie, teroare, presiune, ii fortam sa cedeze si daca nu cedeaza ii dam noi afara oricum, ca e imposibil sa nu mai intarzie ei de 2 ori cate 71 de secunde. SUNTETI DE CACAT BA PENIBIILOR CU TERTIPURILE VOASTRE IEFTINE!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 190. Continuare la postul; anterior.

  Cea de-a doua “coarda” a domnului OR este Ramona, zisa Barbie. Relatia lor este de narhicunoscuta. Pana si portarii din RTC cred ca stiu de ea.
  Barbie este femeia pentru care Radu organizeaza deplasari fictive in New York sau Emiratele Arabe, luand ca acoperire mameluci, pentru a nu fi depistat de sotie. Mamelucii au rolul de a crea o aparenta de business respectivei excursii (hardcore).
  Have a nice day.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 191. @Diana Oniga: Eu sunt sef de departament si nu am primit niciun info.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 192. NOU
  #192

  Dragilor, imi creaza o placere uriasa sa citesc de 1-2 ori pe zi comentariile voastre, in proportie covarsitoare bine scrise, evident de catre oameni cu cap. E foarte trist ca oameni ca voi sunt bataia de joc a unor parveniti precum OR sau a unor HR-i care pur si simplu nu sunt in stare de ceva constructiv. Actiunea penibila de luni este doar inca o dovada a ridicolului extrem care a fost instaurat de liderul suprem. Pacat ca el, amaratul, nu intelege, nu vede. Eee, are el gagici nenumarate, in pozitii cheie din firma? Are! Avem noi asa ceva? Fraieri suntem.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 193. NOU
  #193

  @barbie: cumva te referi la sefa rafar? e singura ramona pe care o stiu din firma aia.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 194. NOU
  #194

  In rituml pe care lam vazut eu o sa cada grav mizeria asta de firma si cu ea sper sa cada si restu (grupulRTC),las sa aduca bagaboante si tote maimutele asa se intoarce de unde a plecat adica in jungla.
  BRAVO sa fie tot asa si sunt fanul nr1 la inchidere ,sau pote se vinde firma lu peste si ajunge ce a ajuns si fostul BEST Cpomuter (NIMICA,GUNOI) ,asa sau facut astia oameni pe munca fraierilor ,dar mai sti uite asa mai ajunge unu la stiri impusacat in cap din cauza prblemelor ,grijilor ca deacum va manca apa de 3-ori pe zi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 195. uitati-va pe money channel asta seara la 19 daca vreti sa vedeti vestitul depozit.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 196. foarte urat din partea voastra sa va legati de laura serban. este o tipa extraordinara si o colega foarte buna.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 197. loredana, daca nu ma insel lucrezi la DDC. Inteleg ca si tu esti membra de onoare al Lounge Bar Fratelli & Gaia bar & lounge. Probabil acolo aveti si sedintele :)))) Laura Serban avea prins si in profilul de pe Linkedin grupurile mai sus amintite – top management RTC :)))))))))))))))))

  de cand cu scandalul a sters tot. devine prea periculos.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 198. @barbie
  care ramona? stanciulescu de la rafar?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 199. s-au refugiat angajatii diverta pe zoso.ro? WTF? de aia le merge asa de bine :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 200. Mama cat de tareeeee..a inceput lumea sa afle de blog…bagati bagati :)))).e bine ce ma mai distrez

  Thumb up 0 Thumb down 0
 201. Si se dau si nume..mai distractiv :)))))))))))))) HAHAHAH

  Thumb up 0 Thumb down 0
 202. pt toti cei car nu stiu diverta este momentan condusa de niste pipitze pt ca toti oamenii car efaceau treaba au fost dati afara ca sa fac loc unei conduceri formate numai din femei blonde chiar …penibil dar asta e…. unde momentan se schimba toti sefii din vechea garda ca sa zic asa si se aduc fel de fel de blonde sau de tentative de femei care au facut spiru la fara frecventa si li se dau posturi de conducere….. sclavii sunt angajatii care tre sa faca de toate sa duca in spate povara salariilor mici pe care le au sa munceasca fara epuizare fara liber fara nimik astfel incat sa le asigure salariile celor din conducere si ceva profit care se duce pe vacantele in tari straine ale conducerii si a celor mai mari pupincuristi care sunt in firma pt ca na ….. tre sa pupi in cur un sef ca sa ajungi un sef mai mic cum de ex asa sunt toti sefii din magazinele diverta acuma …. lucratoru comercial moare de foame tre sa faca cat mai multe pe bani chiar mai putin pt ca sau luat si 10 % din salariu ca cica e criza dar iei nu sau gandit sa reduca adaosurile la produse sa mai creasca putin vanzarile ci sa ia din salariu la sclavu ala care face de toate ROG PE ACESTA CALE POATE SE SESIZEAZA SI ITMU PE ACEASTA CALE SA FACA SI EIE NESTE VERIFICARI MAI ALES IN WIKEND CAND NU ESTE PONTAT NIMENI DIN MAGAZIN DA TRE SA VII LA MUNCA PT CA DACA NU TE IA LA OCHI SI TE URMARESTE IN FIECARE ZI CUM AI INTARZIAT 5% APOI 10% APOI TE DA AFARA.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 203. ce tare! minunat! hai, pupincuristilor, nu ii mai luat apararea lui or? cat despre ”actiunea carnetelu’ ”…penibil! doar de atat sunteti in stare? de o razbunare ieftina? si ce daca am intarziat 15 minute? iau avertisment pt asta? inseamna ca tre sa iau ceva si pentru orele suplimentare petrecute in folosul rtc, nu? cum va permiteti sa dati avertismente in conditiile in care atatia oameni au fost obligati sa munceasca in timpul liber??? pupincuristilor, repet ca sa va intre si voua in cap: vina lui radu e ca s-a inconjurat de nulitati ca voi!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 204. OR, zau, o sa ii lasi pe sclavii astia sa te terfeleasca? Sunt doar niste idioti, amarati ingrati. Tu un lider neinteles. Ofera o explicatie pentru tratamentul angajatilor. Ai dat vreun leu pentru cei care stau 2-3h pe zi peste program muncind pentru TINE? La nivel moral, acestia sunt echivalentii celor care stau cu 2-3h mai putin la birou, frecand-o si in timpul ala. Tot la fel de unfair este. Zi tu, daca ai fi in locul unui angajat de nivel mediu intr-o companie RTC, care trece prin ce au scris aceste zeci de oameni, cum ai gandi problema? Ce rezolutii ai trage?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 205. il doare in pla pe Tavi the big white de ce scriem noi aici, n-o sa-i crape nici coloanele din fata casei replica la ateneul roman, n-o sa-i creasca nici tzatzele lu nevasta-sa nici macar n-o sa faca al doilea atac cerebral. nu inca, poate dupa primul audit realist care o sa-i numere si gaurile de prin magazine. dupa ce fac aia inventarul prin diverte cred ca iese din top 300. cand intrebi pe cineva la diverta daca mai au pe stoc cartea x sau cd-ul y (sa presupunem ca vi se si raspunde) o sa auziti ceva de genul…”da, cred, vad pe stoc 5 unitati dar nu sunt la raft”…twilight zone…in fine…barbie te salut, te mai doare spatele sau ai renuntat sa iei interviuri in a8?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 206. chiar daca nu fac parte din RTC, citesc posturile voastre de ceva vreme, si daca la inceput imi parea rau de toata aceasta situatie creata, acum imi dau seama ca nici voi nu sunteti mai breji.

  sunteti la fel de patetici ca si seful vostru. nici o reactie din HQ. ii lasati pe cei mici din depozite si magazine sa va faca treaba, in timp ce voi va plangeti pe la colturi. halal personalitati!

  o data in viata aveti aceasta ocazie de a spune tot ce va nemultumeste si voi va puneti statusuri pe mess :)) hai ca m-ati facut sa rad.

  P.S. spunea bine mai sus cineva – sunteti o companie de MAMELUCI! astia sunteti si atata puteti. plangeti-va si maine la cafea unul altuia :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 207. sunt cateva zeci de mesaje cu plangeri destul de intemeiate, mai ales alea de prin magazine si depozite. mai sunt si vreo 2-3 sefuleti d-aia cu cv-ul bagat la 7 firme care astepta un semnal din alta parte ca sa spuna “bai am incercat dar nu poti sa te lupti cu sistemul”…ideea e ca din “sutele” de asupriti in acel celebru weekend cand au fost sechestrati in depozit niciunul nu a depus plangere la itm, nimeni nu a venit cu ceva concret la vreun ziar, nimeni nu i-a spus lui tavi ma fut in familia ta rtc am plecat (asta e cam greu ca-i criza si exista credite la placi de intins paru si fiare de calcat) nimeni nu a facut nimic in afara acestor posturi in speranta ca “lasa ca poate vede radu si el nu stie ce se intampla cu adevarat si acum afla”…plm…naivi…postati in continuare dragilor dar aveti grija sa ajungeti la program ca va asteapta hr-u la usa.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 208. NOU
  #209

  Trist, Gizas, dar adevarat. Schimbarea nu e posibila prin astfel de post-uri. E doar o refulare. Oamenii batjocoriti de OR nu au nicio sansa atata vreme cat nimeni nu ia atitudine reala! Ne obosim mainile pe taste, iar pe ei ii doare drept in p–a. Parca ii aud: “Sa scrie, da-i dracu de prosti. Nu le place, pa. Pe praful asta, sa zica mersi ca au un salariu”. Eu ma opresc cu ocazia asta… greu la deal cu boii, mai ales cand sunt de dimensiunea unui elefant.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 209. si eu renunt, multumim pentru gazduire Zoso

  Thumb up 0 Thumb down 0
 210. NOU
  #211

  Salutare tuturor,

  De ceva vreme tot urmaresc aceste comentarii, trebuie sa recunosc ca am facut parte din marele grup, acum cativa ani buni, dar ma bucur ca am plecat si imi pare rau ca s-a ajuns unde s-a ajuns, cu privire la angajatii care merita mai mult si sunt supusi la tot felul de batai de joc. Fratilor, ITM-ul asteapta sesizarile voastre, just do it. Exista si TV, trimiteti si voi un mail cu acest forum, cred ca ar fi o stire foarte buna, chiar “senzationala” :). Foarte bine ca sunt datele si nume, sa stie toata lumea ce fel de oameni sunt. Nu-mi vine sa cred ce aud, Ramona…ai ajuns sa fii “barbie” pt Radu…imi pare rau sa aud, parca ai sot acasa,ce zice Sorin, care lucreaza tot in RTC… dar ce mai conteaza….apropo, din cate am auzit eu lu’ nea radu nu prea ii mai functioneaza “cocoselu”, poate de aceea are nevoie de multe pipitze in jurul lui si poate de aceea capul cel mare nu ii mai functioneaza :).. Nu e singura, stati linistiti, mai sunt si altele. Foarte putini oameni cu caracter au mai ramas in rtc, dar in curand cred ca se duce totul de rapa. Din ce scrieti voi aici, se pare ca nea Radu a luat-o razna(faza cu depozitul, pontajul..etc)…dar, daca ma gandesc mai bine, avea unele probleme la cap de mult timp….inseamna ca vrea sa scape de voi si cauta motive, presupun ca nu va ganditi la mariri de salariu, nu?!!!…

  Radu…faceai cursuri de management si marketing, cu bani grei,…atat pt tine cat si pt cei din jurul tau – “apropiatii/apropiatele”….oare asta e rezultatul acelor cursuri…Cred ca trebuia sa iei niste cursuri de respect si bun simt, ca iti lipseste din plin. Stii care e prostia? Stilul tau a fost preluat si de altii, care la randul lor au inceput sa se comporte cu ceilalati, asa cum o faci tu cu angajatii(nu ma refer la “apropiati”). A avea o afacere atat de mare, inseamna o responsabilitate enorma; nu cred ca trebuie sa te gandesti doar la tine, ca ai bani destui, nu cred ca o sa ajungi vreodata sa-ti cauti de munca; oameni care muncesc pentru tine sunt in responsabilitatea ta, toti, pana la cel care face curat; tu nu depinzi de ei – ca ai bani destui -, dar afacerea ta da; sa nu te gandesti ca dak le ai pe fetitze o sa reusesti sa faci ceva, te inseli “dragul meu”. Faci diferentze prea mari intre oamenii din firma, dar si din jurul tau. Oare ce gandesti cnd ai impartit acele tricouri de culori diferite, in functie de pozitia ocupata de fiecare angajat. Stii care trebuia sa fie culoarea tricoului tau? – Iti spun eu: “caramiziu” (o spun frumos, ca treb sa-i zic altfel, direct). Am inteles ca vorbesti de sacrificii, pe timp de criza, tu ce sacrificiu faci?

  Respect pe toata lumea, dar, sincer, tu nu meriti, desi esti om ca noi toti. Sper sa fie luate masuri si sa se faca dreptate.

  Bani care-i ai acum, nu o sa te ajute sa-ti construiesti palat gen “White House”!.
  Va urez succes la toti!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 211. Eu am facut greseala sa inchiriez cateva DVD-uri de la Diverta. Din 5 inchiriate nu cred ca au mers 2. La un moment dat m-am enervat si am cerut banii inapoi pe unul (5 lei – o suma derizorie, dar era vorba de un principiu). Bromfagiul de la casa mi-a zis ca nu-mi poate da banii inapoi. I-am zis sa-l caute pe seful de magazin, s-a facut ca-l cauta un pic prin spate si s-a intors fara el.

  Morala? Oameni buni, daca ati ajuns sclavi la Diverta, poate ca unii mai si meritati asta.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 212. Eu am facut greseala sa inchiriez cateva DVD-uri de la Diverta. Din 5 inchiriate nu cred ca au mers 2. La un moment dat m-am enervat si am cerut banii inapoi pe unul (5 lei – o suma derizorie, dar era vorba de un principiu). Bromfagiul de la casa mi-a zis ca nu-mi poate da banii inapoi. I-am zis sa-l caute pe seful de magazin, s-a facut ca-l cauta un pic prin spate si s-a intors fara el.

  Morala? Oameni buni, daca ati ajuns sclavi la Diverta, poate ca unii mai si meritati asta!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 213. NOU
  #214

  Scuze..dar am lasat ceva necompletat la comentariul de mai sus:

  “Bani care-i ai acum, nu o sa te ajute sa-ti construiesti palat gen “White House”!,”” in ceruri, desi mi-e greu sa cred ca vei ajunge acolo, la ce fel de om esti.

  Numai bine!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 214. NOU
  #215

  Ca sa fim in ton cu zbuciumul universal actual numit criza economica, iata cateva vorbe/sfaturi intelepte de la batranul Einstein. Criza la care se refera el nu e doar una de natura economica, ci poate fi si una de natura personala.

  “Sa nu pretindem ca lucrurile sa se schimbe daca tot timpul facem acelasi lucru. Criza este cea mai binecuvantata situatie care poate apare pentru tari si persoane, pentru ca ea atrage dupa sine progrese.

  Creativitatea se naste din necesitate precum si ziua se naste din noapte. In perioada crizei se nasc inventiile, descoperirile si marile strategii. Cine depaseste criza se depaseste pe sine insusi, fara a ramane “depasit”. Cine atribuie crizei esecul, isi ameninta propriul talent si respecta mai mult problemele decat solutiile. Adevarata criza este criza incompetentei.

  Problema persoanelor si tarilor este lenea si indiferenta pentru a gasi solutii si iesiri din astfel de situatii. Fara criza nu exista duel, fara duel viata este o rutina, o agonie lenta. Fara criza nu exista valoare. In perioada crizei infloreste ce-i mai bun in fiecare, pentru ca fara criza orice vant este o mangaiere. Daca vorbim de criza o promovam, iar tacerea este o exaltare a conformismului.

  In loc de toate acestea, mai bine sa muncim. Sa terminam odata cu singura criza amenintatoare: tragedia de a nu dori sa luptam pentru a o depasi.”

  Thumb up 0 Thumb down 0
 215. buna.
  eu nu sunt de acord cu afirmatia ca toti sefii de magazine sunt toti “pupincuristi”. Am lucrat 6 luni la Diverta Vitan si 1 an la Diverta Plaza.
  Am avut 2 sefi extraordinari (Daciana – Vitan si Max – Plaza), oameni cu adevarat, care stiau sa asculte, stiau sa te motiveze, stiau SA FIE OAMENI. Din pacate Daciana a fost mazilita de RM-ul de pe atunci, Cristina Miu, o proasta si asta pentru ca Daciana era de 10 ori mai desteapta, mai capabila, mai organizata decat ea, care nu facea altceva in magazinul ala decat sa se plimbe in trena Ancai Radu, in vizitele ei dese impreuna cu catelusii PM/Coord+RM, cand stabilea ca vrea mutari de raioane intregi peste noapte…. in timp ce magazinul era inglodat in probleme: note nevalidate, marfa pierduta pe drum, etc.
  RM-ul lua oamenii pusi de sefa de magazin sa receptioneze marfa din depozit (pentru a fi dusa la raft, SA SE VANDA!!!!) si erau pusi sa rearanjeze marfa la raft …ca nu i se parea Ancai “feng-shui”.
  La fel si Max, un suflet mare, dedicat 200%, pentru care stateam fara probleme peste program sau noptile sa-l ajutam la inventare/mutari … a ajuns sa fie subjugat de toanele de 2 lei ale “echipei de capete seci” in frunte cu Anca Radu.
  Si daca cerea bonusuri pentru noi (dupa o mutare de cateva nopti sau dupa vreun inventar), trebuia sa se tarasca in genunchi ca sa le obtina de la “sediu”.
  Dar asa se intampla in RTC … oamenii cu adevarat valorosi isi pierd 90% din timp rezolvand “mofturi” in timp ce problemele care conteaza cu adevarat, semnalate de sefii de magazine, zac nerezolvate, sau aruncate in folderul “deleted mails” ale vreunui “responsabil” din sediu.
  Iar cand vine vorba de redus costuri, niciodata nu s-a umblat in primul rand la salariile “pe micro” din sediu, ci “s-au rezolvat” prin reducerea grilei de personal in magazine. Care evident ca insemna munca mai multa pentru “consultanii de vanzari”, mai multa presiune, mai multi nervi. Si mai se intreaba lumea de ce simplii angajati sunt plouati si fara chef in loc sa intampine clientii cu zambetul pe buze???
  Cu durere am auzit zilele trecute ca si Max a fost mazilit ce vreo 2 saptamani. Acesta a fost si motivul care m-a facut sa accesez aces blog. Incredibil! Parca se incearca sabotarea Divertei cu buna stiinta! Cum sa-l dai pe Max afara si sa o aduci in loc pe Ema Dinca???

  D-le Radu, eu chiar imi doresc sa salvati Diverta (pentru ca multi oameni depind inca de salariul ala, asa mic cum e), dar cel mai mult imi doresc sa invatati ceva din toate mesajele de mai sus si sa renuntati la non-valori care nu fac altceva decat sa va aprobe, indiferent ca gresiti flagrant, doar ca sa ii mangaiati pe crestet, multumit ca v-au gadilat Ego-ul.
  Numai bine.

  ps: dupa ce noua conducere Diverta o sa termine sarcina pe care au avut-o (aceea de a taia in stanga si in dreapta “vechii” si a-si pune in loc toate manechinele cu capete seci), o sa si construiasca ceva?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 216. @trecator prin viata:

  Barba-au ii amenajeaza magazinele Ramonei :)
  deci ia calculeaza: vreo 7000-10.000 euro salariu Ramona+ XY.000 spaga barba-su … parca ti-ai da si tu nevasta la produs lui OR :)))))))))))

  Cam scump domnu’ Radu, “dincolo era mai ieftin”: o curva de lux prin Germania e pe undeva pe la 500-1000 eur. Si la banii astia e si mai desteapta!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 217. Salutare colegilor care au lucrat si inca mai lucreaza in DIVERTA.
  Nu stiu daca poate fii cineva multumit cu ceea ce se intampla ,in magazinele din toata tara.Numarul lor o sa se reduca,si din toate mutarile acestea facute cu stiinta patronului Radu rezulta ca magazinele Diverta ,ori trag spre faliment,ori “criza”se confunda cu tampenia si prostia.Salariile s-au micsorat,in unele parti s-a mers si – 20 ,25%; oameni care au tinut in spate Diverta sunt dati afara ,sau sunt transferati pe niste posturi de nimic .

  Nu pot sa inteleg exact ce sunt cu aceste disponibilizari(au inceput din preacunoscutul sediu unde majoritate sun femeile si observ ca a inceput si in magazine).M-am gandit :”o fii criza ?!”
  Pai cand e criza ,mai dai si afara,mai reduci si salariile,dar nu inteleg de ce toti oamenii care au tinut si au dat profit Divertei,sunt inlocuiti cu mare parte gaini vopsite si incapabile , care flutura o agenda cu un pix,ia notite ,da ordine,stramba din nas…etc
  In Diverta ti se spune acum :” daca nu-ti convine ,pleaca!”.
  Ce inseamna “daca nu-ti convine”?Inseamna ca daca vrei sa ti se respecte dreptul la concediu,la pauza de masa,la libere(ca orele suplimentare nu se platesc,cum nici liberele nu prea se mai dau),mai bine pleci.
  Asta inseamna ca la Diverta se cere un fel de munca in “folosul comunitatii”.
  Daca nu era coruptia cum e,se sesiza pana acum o institutie abilitata si ii taia elanul lui NENEA RADU cu staful lui de sirene pierdute in spatiu.
  Ca sa termin acest comentariu ce sa spun in final:le urez colegilor sa o duca mai bine(in diverta nu o sa se intample asta) si bagatorilor de seama care mai isi dau cu parerea ,dar nu au nici o legatura cu termenul Diverta sau grupul lui nea RADU ;sa-si vada ei de ale lor ca ne vedem noi de ale noastre.
  Noul slogan Diverta o sa fie :”nu va ganditi ce poate face Diverta pentru voi/ganditi-va ce puteti face voi pt. Diverta).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 218. @Tepes Voda:

  Tepes Doamne, se pare ca nu esti foarte conectat la realitati. Sorinel Pustiu (maturica Ramonei) se pare ca a preluat si amenajarea magazinelor Diverta. Asa ca mai aduna la “onorariul” familiei.

  La cate inchideri de magazine vor avea loc in perioada urmatoare, s-au scos amandoi. nici nu vor simti criza financiara…poate doar pe cea de nervi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 219. NOU
  #220

  ma socheaza ceea ce citesc. stau si ma intreb cum mai pot da aceste doamne de bine, mentionate aici, ochii cu angajatii, colegii din RTC. imi imaginez ca si-au luat concediu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 220. impreuna cu fondatorul :)) menaje a trois :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) se reculeg si aprind lumanari sa se termine mai repede scandalul

  Thumb up 0 Thumb down 0
 221. NOU
  #222

  cineva a scris depre laura sx ca ar fi membra a grupurilor de “business” Fratelli si Gaia pe linkedin. informatia este eronata. tipa este membra a acestor grupuri pe facebook. pentru cei interesati sa studieze problema intrati aici http://www.facebook.com/groups.php?id=1089763739. pana l sterge in aceasta dimineata.
  cred ca pentru voi in rtc este un criteriu de promovare apartenenta la aceste grupuri. voi plebea nefiind la curent sunteti epurati.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 222. lui sorin i s-a dat o bucata mai mare din roata de cascaval, urmare a rezultatelor deosebitge in munca depusa de sotia sa :))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 223. s-a deviat mult de la subiect mai bine mai apare un topic pe genu “OR- file de alcov”. aici ar trebui sa se posteze in continuare minunatele activitati din grup si cv-urile pipitzelor celebre sub mesele din frateli si bambu. ar mai trebui sa se faca si un concurs pe blog… primul angajat diverta care se duce si isi depune plangerea la ITM castiga premiul x sau y, angajatul diverta care da un mail la tot grupul cu ce crede el despre sefii lui castiga un loc de munca la z…hai bah fiti creativi, daca ne rezumam doar sa-l scuipam pe marele alb cadem in desuet si e pacat.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 224. @Darkside: Ok, hai sa zicem ca salariul unui brand manager (deci nu CEO!) este in jurul a 5.500 EUR. In acelasi timp, oamenii din randul 3 au maxim 1000 EUR, iar cei care fac cea mai multa treaba – deci cei care scriu pe aici – au IN CEL MAI BUN CAZ, 2000 lei. Dumnezeule, ce gaura enorma intre brand managerii care o freaca gandindu-se la vacante si electronice de inalta definitie si muncitorii din greu, care se chinuie sa plateasca lunar chiria care nu sta pe loc, ci creste, gratie raportului leu-euro. OR, cum te-ai descurca cu 1400 lei pe luna? Ia intreaba managerii de divizii care e remuneratia angajatilor? De la acestia tai 10-15%? Nu de la cei care castiga enorm?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 225. NOU
  #226

  Nu “femeile” din Diverta au luat deciziile care au dus la scaderi salariale si concedieri fara noima. Totul a plecat chiar de la OR. El a dat un mail in care cerea acest lucru de la CEO si HRM. Nu-i mai cautati scuze. Sa nu uitam ca, exact ca intr-o societate comunista, numai patronul poate decide. Stie el de ce! A acuzat HRMii ca nu se misca indeajuns de repede si a cerut o reducere cu 10% a angajatilor si o crestere cu 10% “a intensitatii si cantitatii de munca”. Pt ca altfel insemna o risipa pt RTC! Ce a urmat a fost de fapt o conformare la acest ordin dat la sfarsitul lui decembrie. Deci doar pe el il consider responsabil de pierderea locului de munca. pt ca desi eram un angajat “foarte valoros si apreciat” pana la reintrarea in normal trebuie sa ma multumesc sa mor de foame. Sau pot pleca. Am ales sa plec. DUpa ce citesc ce ati scris voi cred ca nici nu puteam decide mai bine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 226. NOU
  #227

  pe 18 ianuarie OR cere din nou masuri pt supravietuire pt ca “situatie se impute rau! “. Cere oprirea investitiilor (dar a anuntat ca urmeaza sa cumpere zilele astea un lant de magazine falimentar, desi magazine diverta inchide – vai de oamenii aia care spera ca le va merge mai bine). Si tot la reduceri de costuri e trecut bineinteles: “brutal… salarii”. oare pana cand se reduc salariile?dupa emailul asta mi-a fost clar ca degeaba ma supar pe noua conducere pt “recomandarea” de a pleca. tot de la cap se impute pestele!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 227. Da Darkside ai dreptate…Intr-adevar ar trebui sa facem ceva ca daca doar scriem aici pe ei oricum nu ii intereseaza..Se gandesc probabil ca mai “tipam” pe aici un pic, mai umplem vreo 2 pagini de comentarii si apoi o lasam balta.Si uite asa s-au scos ei iar.Este adevarat ca daca, comenteaza unu nu il baga nimeni in seama dar daca, comentam toti atunci ar fi altceva.Pe zi ce trec ma uimesc mai mult cu nesimtirea lor si nu imi vine sa cred cate idiotenii pot face. Dar na, noi putem sa ne crucim mult si bine atat timp cat, comentariile astea o sa ramana aici nu o sa se rezolve nimic. Am ajuns la concluzia ca asa este felul romanului sa stea sa indure pentru un salariu de nimic.
  Prietenul meu a fost anuntat ca va fi dat afara pe data de 1 martie..OK, a zis ca nu isi da demisia si a cerut sa fie bagat in somaj sau sa ii se dea salarii compensatorii. Pentru ca a comentat acum este dat afara mai repede ca sa nu apuce 6 luni sa fie bagat in somaj. Mentionez ca nu semnase nimic inainte. Stie cineva ce trebuie facut in situatia asta? Si cum se procedeaza cu ITM-ul?

  Va multumesc

  Thumb up 0 Thumb down 0
 228. @clippy -ce este brand manager pentru tine? Ce face acest individ in companie? Intreb pentru ca salariul pe care-l spui este foarte mare…
  Cine sunt cei din randul 3 ca pozitie?
  Cine iti imaginezi ca scrie aici din companie -ma refer ca pozitie in firma?

  Astept curios raspunsul tau.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 229. NOU
  #231

  vad ca la fufe aduceti aminte doar de Emilia, Loredana, Ramona sau Laura. Vad ca pe Carmen Andrei (cea care printre aaltele a distrus BeProffice) ati uitat-o. Pe Alina Olaru la fel….Mai incearca cineva niste nume?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 230. NOU
  #232

  incerc eu. Mihaela Capris va spune ceva?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 231. @Cici: am vazut ca te-ai desc cu itm-ul, in paralel mai incearca sa vorbesti si cu un avocat/jurist

  Thumb up 0 Thumb down 0
 232. @Cici: si vezi te rog si postul nr 101 de pe pag 3, bafta

  Thumb up 0 Thumb down 0
 233. revenind, rtc-ul e oricum o cloaca mai cu seama spre varful ierarhic, in fond marele alb strange manageri pe gustul lui deci nu prea vad sensul recensamantului la septelul de vite oxigenate…mai bine ceva mai practic (ma refer la voi astia care mai sunteti in rtc) hai ca Cici se misca in directia buna…itm-ul va asteapta

  Thumb up 0 Thumb down 0
 234. @Darkside:
  ai perfecta dreptate cu cei spui. exista 2 variante. ori te conformezi, ori esti eliminat. prea multe vite oxigenate si mameluci (DEX: om lipsit de personalitate, de păreri proprii), cu un narcisist pe post de pastor (un altfel de gigi, cu studii superioare de aceasta data).

  Thumb up 0 Thumb down 0
 235. alo aloooooo, treziti-va. cine credeti ca o sa depuna plangere online la ITM? credeti ca mai exista cineva in tot rtcul care sa aiba acest curaj? copilasii sunt atat de ametiti, incat singura preocupare a lor este sa se planga si sa se fereasca a nu fi auziti sau vazuti de ochii si urechile dl. goe.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 236. astia sunt penibili . frate poti completa chestia aia si cu un alt nume al unuia din sefuti

  poti cere sa se intervieveze totii colegii tai intr-o camera separata fara a fi acolo vreunul din sefi . le poti spune ca ti-e frica sa nu fii dat afara din cauza asta nu vrei sa ti se spuna numele ca exista si pericolul sa nu poti recunoaste daca vin ei in control si discuta cu sefii pentru ca tie frica

  dar unul din colegi poate va avea tupeu sa recunoasca ce sa intamplat la ddepozitul lu peste prajit

  trebe sa fiii sigur doar ca povestesti absolut tot ce s-a intamplat atunci . tot ce nu e ok cu ce au gresit ca sau purtqat urat cu voi si ca au fost acolo aproape toti colegii tai si sefii

  ce dreacu trebuie sa scriie mia de oameni pana faceti voi ceva
  de ce naiba va mai plangeti atunci. ori faceti ceva ori lasati dreacu scrisu aici ca nu schimbati nimic

  Thumb up 0 Thumb down 0
 237. comentarii mai mult sau mai putin interesante, unele pertinente, altele aiurea-n tramvai, vulgaritati inutile presarate pe alocuri si ca sa sintetizez, de toate pentru toti, cam ceea ce isi doreste sa ofere si OR (a nu se confunda cu Operating Result) prin “grupul de firme” (ca holding suna prea frumos). Criza actuala va curata “merele putrede” din economie si va afecta si firmele sanatoase, iar RTC se incadreaza in prima categorie. Prea putini oameni cu coloana vertebrala au ramas ca acest grup sa mai poata sta mult in picioare..Odata cu plecarea lui Sorin Buga s-a rupt factorul de echilibru dintre Radu si muritorii de rand, mai ales ca yesman-ii din esalonul doi au fost incurajati primind titluri de presedinti de divizii (dar vai ce frumos suna…), tartori peste o structura matriciala complet aiuritoare (paine de mancat pt armata HR-isa). Nu are importanta daca am lucrat sau inca lucrez, unde si ce am facut sau fac…vad insa cum se prabuseste un castel de carti de joc, o firma cu vanzari umflate artificial prin raportarea vanzarilor intre firmele din grup, cu o piatra de moara numita “DIVERTA”, o fata de maritat manageriata de “elena ceausescu”, o gaura neagra ce absoarbe fonduri din putin profitul al celolralte firme si imi pare rau de sarmanii ce inca cred in demagogia lui Radu. Imi e mila de cei cativa indoctrinati patetici ce nu au curajul de a parasi corabia.
  Eu nu il acuz de nimic pe Radu…sunt convins ca multi din cei ce il acuza/injura s-ar comporta mult mai rau daca ar fi in locul lui (am vazut destui oameni transformati in rau de sefie) si nici nu dau dreptate celor ce acuza conditiile rele (pentru ca nu ii obliga nimeni sa le accepte), am vrut doar sa spun cate ceva despre acest RTC, atat de dezamagitor daca ajungi sa il cunosti mai bine. Las susele savuroase despre pipitze in condeiul altora… O duminica placuta tuturor!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 238. mda..am citit comm-urile voastre si m-am intristat rau..fac parte din “echipa” diverta de 1 an si ceva..si st foarte trista…au fost zeci de mii de momente in care astia si-au batut joc de noi…ne-au micsorat salariile..ne-au taiat din libere..ne-au dat penalizarii..etc..am trecut peste..vroiam sa fim echipa unita..si aproape ca reusisem..dar se pare k cineva trage bn sforile..k deodata ne-am trezit fara manager..era poate cel mai bun…explicatia era cel putin stupida..i se aruncau niste acuzatii penibile..cum k dc nu e destula marfa la raft sau ca dc magazinul pare anost..niste chestii penibile gandite de o persoana idioata…in fine…ne-am obisnuit greu cu ideea ca nu o sa mai fie alaturi de noi…mai ales ca l-au indepartat pe nedrept…iar tipa care a venit in locul lui….pfffff nici nu vreau sa comentez..ma abtin…in fine…a trecut ceva timp..si alta bomba avea sa fie declansata..o miciuna uriasa nascuta tot din invidie si din dorinta de a destrama o echipa perfecta..cica…postul de director de magazin a fost desfintat…incredibil fratilor..si uite asa am ramas ai nimanui. cei care au fost la carma magazinului atata timp si care au muncit enorm pt magazin s-au trezit someri fara vreo explicatie plauzibila…suntem inca socati..nu stim ce se va intampla cu noi…multi depind de salariul asta si nu-si permit sa ramana pe drumuri..dar oare ne aude cineva sau cei de sus raman la fel de indiferenti ca si pana acum. Diverta a fost cea mai frumoasa experienta din viata mea si ma doare nespus faptul ca ei ne considera sclavi si ca pur si simplu nu le pasa…treziti-va domnilor k altfel ne veti pierde pe toti!!!!!!!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 239. NOU
  #241

  Ultima masura in RTC: de azi blogul lui Zoso a fost banat, deci a capatat statusul de Europă Liberă:-)
  Smart move, dooh:-)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 240. mda, dupa actiunea ”carnetelu”, asta-i inca o masura penibila! sincer, nici nu ma asteptam la reactii mature…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 241. daca prostia ar fi o boala rtc-ul ar fi in metastaza, misto gandeste pr-u fondatorului, unde i-ai gasit tavi? au lucrat la scanteia inainte?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 242. acum 6 luni ma duceam la un interviu la cei de la RTC Holding pentru un post in vanzari ( nu pentru Diverta), dupa o experienta de peste un an in online, mi se parea ca ar fii un nou inceput bun. Dupa testarea psihologica (!!! – mai rau ca la M.I.) am ajuns la un interviu cu un oarecare domn, imbracat la 4 ace, care a inceput sa ma intrebe de marcile care le comercializeaza ei, de ce produsul X e mai bun decat Y etc., dupa vreo jumatate de ora de interogatoriu, distinsul domn a ajuns la concluzia ca stiam mult prea multe despre concurenta lui in piata si mai bine stateam eu acolo de unde veneam …

  Thumb up 0 Thumb down 0
 243. confirm – azi nu a mai mers zoso din rtc – radu octavian devine un mic ceausescu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 244. Dragii mei,

  in primul rand doresc sa-mi cer scuze pentru oprirea temporara a accesului la blog-ul zoso.ro. de pe calculatorele firmei RTC. Ati ghicit foarte corect, eu intr-adevar n-am stiut de blocare. Cel care a blocat accesul a considerat ca nu ar fi normal ca in timpul serviciului sa-ti petreci timpul altfel decat muncind :). Lasand gluma la o parte, eu apreciez prea mult libertatea de exprimare, nu suport ideea ca cineva sa mi-o rastranga mie si de aceea v-am cerut iertare…

  Sunt sincer mirat de multe din comentariile de mai sus:
  – ma mira ura cu care scriu unii dintre voi…, de exemplu dorinta sa-mi creasca glicemia (sorry, dar am alte griji mult mai mari si glicemia este deja destul de sus, periculos de sus…)…
  – ma mira lipsa de respect din spatele anonimatului: atacuri personale injuste…
  – ma mira lipsa de intelegere a situatiei prin care trecem: sigur ca intregul grup RTC poate da faliment (firme mult mai mari din tari mature au trecut prin asta), dar primii afectati tot voi si prietenii vostrii sunt. Cum va puteti dori asta…
  – ma mira ca faceti o confuzie intre o necesitate economica (de exemplu reducerea costurilor la nivelul veniturilor mult diminuate), presupunand ca reducerea costurilor (a locurilor de munca si a salariilor) ar fi de fapt o toana de-a mea sau a unor manageri…
  – ma mira ca va bucura distrugerea…

  Din 2006 pana astazi, veniturile angajatilor RTC au crescut continuu (si nu s-a plans nimeni pana acum), pe masura cresterii veniturilor firmei. La lucratorii din depozit, casieri, lucratori comerciali… aproape sau dublat. Acum, ca urmare a reducerii consumului datorat crizei, veniturile au scazut la nivelul anlor 2006 sau 2007. Am o veste proasta, criza si efectele ei sunt deabia la inceput. Pentru toti. Soarta noastra este mai legata, a mea de a voastar, a intregii tari, incat ar fi bine sa nu-mi mai doriti mie raul :)… Apropos: superb citatul din Einstein, demn de retinut.

  As fi curios, cati din cei care au facut comentarii la adresa mea ma cunosc cu adevarat, cati au lucrat cu mine, cati m-au cunoscut ca om sau ca manager ? Am o gramada de defecte, dar am si o gramada de calitati (acum ar fi trebuit sa ma aplec…, sa nu ma nimeriti cu rosii :)). Si va pun si eu o intrebare: de ce o faceti ??

  Am incercat sa invat ceva din ceea ce ati scris ! Imi doresc sa fac lucrurile mai bine, am fost toata viata preocupat de asta. Recititi si voi comentariile si vedeti daca pot sa trag prea multe concluzii concrete…, ce ramane dupa ce dam la o parte injuriile ? Nu mult… Dar ramane ceva, iar celor care m-au ajutat cu sfaturi concrete le multumesc cu drag. Si, apropos, puteau si pot scrie oricand la management@rtc.ro. Si pot sa si semneze, n-ar fi decat in folosul lor.

  Va mai pun o intrebare (subiect de dezbatere ?): ce efort merita sa faca un angajat al RTC ca sa ajute la salvarea grupului RTC si implicit la salvarea a 5000 de locuri de munca. Credeti ca RTC-ul este (doar) responsabilitatea mea ? Credeti ca ceea ce sesizati defect la Diverta & Co. este doar din cauza mea ? Sau si a celor 5000 de colegi ai mei ? Sau chiar credeti ca lumea se imparte in doua: cei buni (si oropsiti) si nenorocitii din management ? Poate aveti dreptate, poate am inebunit, dar eu chiar cred in continuare in familia RTC si in valorile esentiale ale RTC-ului. N-am abdicat si nu o sa abdic de la ele.

  Sper sa nu va suparati pe mine daca n-o sa mai citesc acest blog. Va ofer sa-mi scrieti pe management@rtc.ro. Mailul vostru va ajunge la Ema. Ea va sterge injuriile si acuzele fara argumente sau exemple si, ce va mai ramane din acel e-mail (adica mesajul cu continut), va ajunge in final la mine. Si ma multumesc in avans pentru orice sfat constructiv !

  Noapte buna,
  Octavian Radu

  PS: si, ca sa-mi spal pacatul cu oprirea accesului, o sa trimit maine un link la acest blog la toate calculatoarele firmei :). Sa creada fiecare ce doreste. Si, daca mai imi gasiti pacate (adevarate), am sa incerc sa mi le spal si pe acelea…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 245. am citit comentariile postate pana acum, si …din lipsa de orice conexiune cu firma asta pot enunta cateva maruntisuri doar :

  -angajatii isi au propria vina
  – trebuie sa fi extrem de credul sa stai cand cineva iti da in cap
  – trebuie sa fi suparat rau sa musti mana care te hraneste
  – trebuie sa fi naiv sa crezi ca cineva din conducere ar posta si ar semna cu numele real ( poate ne ajuta Zoso cu un numar exact de oameni care au postat aici, eu nu cred sa sara de 30 de unici )

  am lucrat in conditii sa zicem oarecum asemanatoare. ideea e ca pe orice pozitie ai fi tot iti iei multe tampenii in cap fara sa fi vinovat, si depinde doar de tine sa te tii drept sau sa iei vreo pozitie in patru labe. eu am incercat pe cat posibil sa-i protejez oamenii aflati sub mine, si orice discutie iesea vs oamenii mei eu raspundeam extrem de raspicat si pot sa spun ca nu au prea simtit valurile de sus. chiar daca ajunge cutitul la os poti sa ti daca iti place ceea ce faci, eu inclin sa cred ca am rezistat eroic, nu zic ca nu eram motivat ( ajungeam la salarii 2x sau 3x cat restul ) , de fapt si asta era unul din motivele pentru care nu ma apucam sa pun in practica aberatiile primite ca ordine. eu sunt genul care e pus pe scandal de fiecare data si dupa o luna deja ma certam cu seful de pe zona mea pe partea de salarii in plina sedinta cand altii stateau si inghiteau in sec.

  exista oameni pentru care merita sa te certi cu oricine de sus, si exista oameni pentru care nu trebuie sa-ti pese, mie mi-au placut oamenii mei, asa ca stiam cum sa explic stiam cum sa dau un exemplu de cum se face ceva si oricand puteam sa arat ca pot sa fac cel putin cat ei indiferent de toate training-urile / procedurile de pe restul posturilor ( ca sa ma pot certa cu altii eu chiar citeam aberatiile respective ). din cauza asta noi faceam inventarele calmi, fara nervi, si chiar cu rabdare ..chit ca erau lunare chit ca altii le faceau de forma, la mine s-au facut de fiecare data cu verificari pe echipe duble. dovada, … ce ieseam noi lipsa 5 -10 cd -uri /dvd-uri / pad-uri … deci se poate face asa ceva.

  cu sefii se poate discuta daca stii cum sa pui problema, m-am certat cu sefii mei, i-am facut de cacat in fata sefilor lor ( obligatie de servici trimiterea cu CC la sefi ) , mi-au promis penalizari – m-am certat si nu le-am primit [e a[rtea de proceduri niciodata. singurele luate au fost pe target de vanzari la produse proaste pe care am refuzat sa la vand la clienti si le-am tinut in depozit si doar daca cerea cineva explicit acel produs il ofeream … dovada ca am avut 3 persoane de la OPC care au venit si mi-au cerut sfatul cand au vrut calculatoare… pot sa ma laud ca am reusit sa impac si capra si varza, plecau anumiti clienti nemultumiti din magazin pe partea de service ( unde eram de legat de maini si de picioare in 90% din cazuri ) , dar majoritatea celorlalti aduceau si prieteni.

  aici conteaza mult abordarea clientilor, eu sunt obisnuit sa muncesc de mic pentru bani, si mi-a prins bine “sa vand” in vacantele de vara la toneta… in magazin fiecare client era preluat cand dorea ceva ( sunt destui aerieni care isi iau o revista si nu zic nimic, dar “vor atentie” pe astia ii lasam sa citeasca” ) imi place sa fiu atent la detalii …si nu-mi era lene sa dau un buzz pe mess la vreun coleg liber sa abordeze clientul chiar daca inital colegul se facea ca ploua ….( a durat ceva, a trebuit sa fiu insistent initial, dar si ei si-au dat seama ca e okay asa )

  – imi aduc aminte ca cei de pe acest topic spuneau si de clientii care te fac cu nervii si vor doar sa te scoata din sarite , ei bine intram in jocul lor ( recordul a fost 3 ore state cu un tata +copil care se vedea ca nu vor sa cumpere nimic si pur si simplu nu stiau cum sa piarda timpul… le-am aratat explicat, l-am facut pe copil sa-si doreasca un “nou sistem” si tatal la final mi-a multumit de ajutor si a confirmat ca asteptau pe cineva si …. nu aveau ce face. partea buna, acelasi om s-a intors dupa 2 luni si a cumparat “sistemul” )

  deci fiecare client abordat si caruia ii explici multe este un client castigat, iar cand “armele tale” sunt preturile mari ( dupa cum zicea managerul de marketing “cel mai usor e sa dai in preturi, dar totdeauna o sa fie unii care le coboara si mai mult, noi preferam sa oferim doar calitate” …. si era aceeasi calitate cu 10 % peste oricine altcineva ) , trebuie sa folsoesti fiecare avantaj .

  ca sa inchei optimist, eu ma bucur ca de fiecare data cand am fost in Diverta am fost abordat la momentul oportun si oamenii chiar si-au dat toata silinta chiar daca uneori nu stiau exact cu ce se manaca unele lucruri ( la un alt lant aveau o carcasa care imi placea mie foarte mult pe vremea aia Asus Vento – si stiu ca m-am amuzat cu acel magazin rugandu-i sa mi-o arate si vazand ca sunt paraleli si fac si pe istetii – sursa era cam 200E parca – iar eu eram venit in tricou si pantaloni scurti de la fotbal iar astia nu dadeau 2 bani pe mine, asa ca … am intrebat de sursa iar modelul ala nu avea asa ceva. unu din isteti stia ca “e de 400W reali” si le-am spus ca au scapat-o in cutie cand au scos sursa, …deja transpirasera si dupa 10 minute de cautare am plecat :) )

  gata, deja am scris roman complet.

  concluzie :
  – daca sunteti abuzati si nu va place ceea ce faceti – ITM direct
  – daca nu va place ceea ce faceti si vreti ceva mai bun ( dar stiti ca puteti sa faceti fata ) , plecati cat mai repede, job-uri de genul asta sunt doar de “incalzire” si un pic de formare a rezistentei nervoase ( sansele ca o persoana sa cada fizic/mental sunt mult mai mari cand lucreaza cu oamenii/clientii zi de zi )

  Thumb up 0 Thumb down 0
 246. Octavian,

  Cateva intrebari raman fara raspuns. Doar din ce imi amintesc pe loc, pot adresa:

  -Pe ce considerente se fac angajarile de femei (nu-s misogin chiar deloc) pe salarii considerabile, 4000-6000 lei, care vin la serviciu sa frece menta intr-un mod foarte evident? Asta in timp ce altii, atat barbati cat si femei au salariile micsorate sau le sunt “restructurate” joburile, deci sunt dati afara. Stii, sunt sigur, cum e la Diverta.

  -Cand va fi urmatoarea actiune in vreunul dintre depozitele RTC? Actiune de weekend, unde, complet intamplator, sute de angajati vor veni din proprie vointa, nu pt ca sunt amenintati subtil cu ruperea contractului de munca.

  -Cum se face ca nu exista salarii compensatorii pentru cei dati afara din Diverta? E nevoie tribunal pt respectarea legii?

  -De ce sunt sacrificati salahorii si nu si brand managerii, spre exemplu? Lor li se micsoreaza salariile de la 3500 de euro la 2500?

  Multumesc

  Costin

  Thumb up 0 Thumb down 0
 247. Domnule Octavian Radu, da n-ai raspuns la o intrebare esentiala! Cum mm iti permiti tu sa chemi oamenii aia la munca silnica pe degeaba? Adica careva sa zice de ce n-ai zis “bre care vin sambata sa faca inventare e PLATIT cu ore suplimentare” ca sa vezi ce venea lumea fluierand de fericire… pai cu p… m… “a-ti muncit pentru binele RTC” ??? adica sunt SCLAVI sa munceasca pentru tine pe degeaba ? pentru ca asta au facut! nu e anormal sa pui un om sa munceasca pentru binele tau personal si sa nu-l platesti? ca el nu munceste pt nici o valoare pt 7 mil el munceste pt salariul lui …

  Thumb up 0 Thumb down 0
 248. altele…
  -daca ti-a placut citatul despre criza din Einstein cum se face ca masurile sunt anapoda?
  -preturile din librarii au crescut in loc sa inghete si produsele sa fie expuse mai atent la raft, sa fie semnalizate etc
  -nu exista marketing in diverta…adica exista niste dudui probabil care viseaza niste scheme si au impresia ca se aplica si in realitate…mai concret…rafturi goale la carte, produse expuse ca lumanarile la biserica, standuri cu cate un cd pe raft etc…solutia salvatoare gandita de oxigenate?…scumpim tot!!!
  -inca doua chestii si gata…hainele de kinderi in librarie merg ca borcanele cu muraturi la Cellini
  -trimite sefii de magazine sau rm-ii sau cine naiba se ocupa in diverta de fata magazinului intr-un training la Carturesti…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 249. Imperatore,

  Imi cer scuze ca intervin in aceasta discutie. Mi-ar face placere sa cred ca incerci sa te schimbi, insa asa cum au precizat si predecesorii mei nu se vede. Ti s-au adus cateva acuze grave, iar dumneata continui sa bati campii in stilul caracteristic.
  Ai inca curajul sa vorbesti de valorile pe care le promovezi, in conditiile in care ti s-au adus argumente ca familia este poate pe ultimul loc intre acestea?
  Ai curajul sa negi ca esti inconjurat de mameluci, in conditiile in care cainele tau de paza, fara sa iti spuna interzice accesul la acest blog in cadrul companiei?
  Ai curaj sa continui discursul perimat in care toti trebuie sa depunem eforturi in conditiile in care tu o iei pe Barbie si te “bine-dispui” in Dubai?

  …si mai spui ca vrei sa promovezi valorile :) care dintre ele? cat de bine stii tu ce se intampla in companiile tale?…prietene, tu stii doar ce ti se transmite de catre mameluci, si din cand in cand cifrele. dar nu vei putea niciodata interpreta corect cifrele, daca nu stii situatia exacta din companiile tale. oricum, de chestia asta incepi sa iti dai seama incetul cu incetul. Iti vei da seama ca singurul pacalit esti chiar tu.

  PS> mamelucul care a luat decizia de a restrictiona accesul la acest site in cadrul RTC-ului, a facut acest lucru urmare a disperarii tale. Chiar daca nu i-ai cerut acest lucru direct, i l-ai “transmis” permanent in aceste zile. iar el, un simplu mameluc, cu familie, copii, credite etc… a facut-o.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 250. Radu, trucul ala cu adresa voastra de email este ok, dar cred ca vine prea tarziu. O puteai face de la inceput. Face parte din farmecul tau.

  Insa, trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca inclusiv cei la care prind aceste glumite ale tale, nu o fac decat din interes. Acelasi lucru este valabil si pentru tine.

  Ti-a placut permanent sa manipulezi lucrurile, evenimentele, persoanele care te inconjoara. Iata dragul meu ca roata s-a intors, iar tu ai ajuns sa fii maniplat de toate lucrurile care odinioara iti stateau la dispozitie.

  Nu incerca sa ne smulgi lacrimi de durere ca nu vei reusi. In viata se intampla sa fii si pe val, dar si sub apa. Gandeste-te ca a venit si timpul tau. Este momentul sa bagi capul sub apa.

  Nici nu ai fi primul. Gigi ti-a luat-o inainte. Amandoi, mari oameni, mari personalitati…Daca ar fi trait Caragiale sa va vada… :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 251. NOU
  #253

  Buna Radu,

  Ai spus ieri ca tu pretuiesti atat de tare libertatea de exprimare, incat nu numai ca ai redat accesul pe zoso.ro, dar vei da si un email catre tot grupul in care sa faci acest anunt…

  Nu vedem emailul…Ai inca probleme cu glicemia, sau ieri ti-ai facut din nou singur PR?

  Noi, angajatii tai, inca asteptam cateva cuvinte de la tine. Explica-ne si noua ce si cum, lumineaza-ne, te rog.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 252. Radu, nu tu ai jucat in cascadorii rasului? Imi aduc aminte acelasi act teatral dramatic…oricum, sa stii ca mai trebuie sa te antrenezi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 253. NOU
  #255

  don radu,
  hai sa facem un efort de sintetizare.
  deci:
  1 – ai o mare problema de comunicare interna.
  te-ai inconjurat de un grup de fripturisti de cariera, meteahna a liderilor care pierd contactul cu realitatea (asa se intampla si cu dictatorii, se pare, probabil cunosti bine mitul care zicea ca ceausescu era un om bun, saracul de el, dar ca lucrurile au luat-o razna din cauza celor din jurul lui). ia aminte: din cauza celor cu care te-ai inconjurat, ai 2 probleme serioase:
  a) la tine nu ajunge nimic din starea de spirit a angajatilor tai, ceea ce e grav, pt ca acum te miri de ce lumea te-njura;
  b) desi pe fripturistii astia ii platesti cu bani grei, delegandu-le lor o parte importanta din factorul decizional, ei nu sunt capabili sa ia decizii bune, dimpotriva, sunt aroganti, nepoplari, necarismatici si nu fac decat sa creasca nemultumirea marii mase a angajatilor.
  2 – ai o mare problema de atitudine. atata vreme cat te porti ca un latifundiar, nu te astepta ca oamenii sa te iubeasca. pupatul angajatelor pe gura nu e receptat ca un gest amical, dimpotriva, trimite cu gandul la ideea unei familii de tip MISA, nu de tip RTC. dupa cum ai observat, revine obsesiv acuza ca ai relatii intime cu cucoane suspuse din preajma ta, ceea ce iti creeaza iarasi o imagine de latifundiar (imi fac o firma a mea, deci mi-o pot pune cu angajatele). inca ceva. hai sa-ti zic cat de simplu era sa rezolvi elegant episodul depozitului din chitila: le ofereai oamenilor hrana si apa si te purtai ca unul dintre ei. eventual, ca un gest elegant, le ofereai o zi sau doua libere dupa aceea. si asa toti ar fi inteles ca au facut eforturi pt un bine comun, pe care il trambitezi atat, nu pt binele tau personal. retine: oricat de marunt ar fi un om in ochii tai, sa stii ca o sa te urasca daca il injosesti.
  asa ti-ai pierdut respectul multor angajati, pe care ii controlezi doar prin frica, iar asta nu inseamna decat ca acolo in grupul pe care il conduci e ceva putred rau de tot.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 254. NOU
  #256

  Mai ” tata radu ” cum vrei sa te numesti … Pe ce baza ai propus restructurarea posturilor in RTC ? Am mai multe cunostiinte in staful tau care te pupa in fund numai ca sa nu-si piarda posturiile. Daca as putea inregistra acele comentarii iti spun sigur ai ramane blocat si fara angajati.
  Cum ai putut iesi pe The MONEY CHANNEL si sa te afirmi cu ” RTC-ul este in continua crestere si in cel mai scurt timp vei amortiza investitia de 3 mil Euro ( Depozit Chitila ). Ai incercat tu ceva dar nu prea a mers. Ai grija in viitor cu cei pe care ii numesti tu CEO, cam slabi pentru vermuriile deja apuse. RTC-ul ….. praf – apropo noua achizitie Lezus B – 01 – RTC 140.000 Euro nu puteai sa renunti si sa salvezi de exemplu 50 locuri de munca ?. Ai cam multe mofturi ” tati “

  Thumb up 0 Thumb down 0
 255. Buna seara.
  Am scris acum o perioada de timp pe acest blog fiind nemultumit de situatia din Diverta.
  In aceeasi situatie ma aflu si in aceasta seara.
  Nu voi aduce injurii si nici nu ma voi plange.
  Doar vreau, prin intermediul acestui blog,dreptul la o explicatie care se pare ca intarzie sa apara (o explicatie reala).
  De ce s-au produs toate aceste schimbari la nivel de conducere?
  De ce se vorbeste atat de mult despre reducerea cheltuielilor cu angajatii cand in organigrama a fost adaugata o linie de vicepresedinti care sigur nu muncesc pe 2000 lei?
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni desi as avea foarte multe argumente sa fac acest lucru.
  Unii dintre acesti vicepresedinti nu au experienta necesara pentru un asemenea post.
  Au o aroganta iesita din comun si un stil de a lucra care nu se muleaza cu stilul Diverta(vechiul stil Diverta).
  Este adevarat si ca patronul face exact ceea ce vrea cu firma lui pentru ca sunt banii lui dar, domnule Octavian Radu, ati ajuns aici pentru ca ati avut anumiti oameni care au fost devotati muncii lor si au muncit din placere.
  Ati simtit ca este nevoie de o schimbare sau a fost o mica razbunare cauzata din nu stiu ce motiv?
  Stiu ca ati spus ca nu veti mai scrie aici si ca nu veti mai citi dar sper ca oamenii de langa dumneavoastra sa va aduca la cunostinta despre acest comentariu si sa va determine sa dati o explicatie reala pentru schimbarile produse in ultimul timp in Diverta.
  Nu neaparat pe blog.
  Se poate rezolva si cu un mail.

  Va mai aduceti aminte cand, cu o seara inainte de deschiderea magaznului Magheru, ati venit sa vedeti in ce stadiu se afla magazinul?
  Ati vazut cati oameni erau in acea seara?
  Credeti ca toti erau acolo pentru ca tineau cu dintii de acel serviciu?
  Sigur nu.
  Erau acolo pentru ca erau impinsi de o motivatie mult mai mare.
  Nu este nevoie sa spun care.
  Eu sunt unul dintre cei care eram in acea seara acolo, nu unul dintre cei care au fost a doua zi la deschiderea oficiala…
  Credeti ca dupa aceste evenimente, daca s-ar mai deschide un magazin de proportiile celui din Magheru, ati mai vedea atatia oameni?
  Nu ii cunosc pe acesti vicepresedinti si nici pe dumneavoastra personal, de aceea nu voi aduce injurii dumneavoastra si acestor persoane.
  Dar credeti ca sunt cei mai potriviti oameni sa salveze Diverta?

  Va doresc o seara buna tuturor.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 256. vi-l mai aduceti aminte din emisiunile anilor 90 pe Iliescu? maniera lui de raspuns usor tampa si total pe langa intrebare daca este delicata e aplicata si de radu. are un discurs de politician innascut chit ca n-a facut fata in parlament in scurta lui cariera de demnitar. incepe prin a fi mahnit, mirat de rautatea oamneilor care se leaga de glicemie, continua promitand ca va lupta pentru familia lui RTC, presara un fel de glumite in text sa para simpatic. cine are creierul spalat mai, mai ca-l crede si pune botu`…”are si el dreptate”…in fine, bai nene pune-o pe Ema aia invocata mai sus sa purece topicu si sa-ti sintetizeze intrebarile, TOATE intrebarile si raspunde tu macar la 3 din ele…te bagi?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 257. NOU
  #259

  nici daca ar fi singurele firme de pe piata muncii nu m-as mai angaja in grupul RTC! si asta spune tot despre valorile RTC=0 punct

  Thumb up 0 Thumb down 0
 258. De ce sa injuram RTC , sau Conducerea pana la urma noi alegem daca vrem sa lucram sau nu,noi alegem daca vrem sa punem umarul alaturi de Domnul Radu,daca vrem sa invatam ceva de la dansul !
  Se spune ca este criza,o fi si la noi,dar stiti cum este la altii? nu stiti,ca nu aveti de unde;se intarzie salariile,intarzie bonurile ….dar de muncit muncesti ca bouuuu!
  Asa ca lasati-o balta nu este normal sa injuri daca ai fost sau esti angajat
  RTC.Eu am avut un profesor bun unde am lucrat ,de aceea a scos un profesionist,tinerii din ziua de azi sunt paraleli cu tot si cu toate,dar in schimb vor salarii mari etc,de injurat primii..sa-mi bag.p….atata aveti cu asta ramaneti,va doresc sa aveti parte de p….in viitor!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 259. @256

  s-a trimis , eu cel putin l-am primit.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 260. Am trimis un e-mail pe adresa lasata de Radu, dar ca sa fiu sigur ca lumea va citi ce am scris si eu, am decis sa las si aici o copie a acelui e-mail trimis la management@rtc.ro:

  Buna Emma,

  Pe blogul lui Zoso scria Radu ca putem scrie cu incredere la aceasta adresa, si daca nu sunt injurii, vom primi un raspuns sincer.

  Ca sa avem de fata subiectul imi permit sa copiez tot textul acela de pe zoso, sa nu mai trebuiasca sa-l cauti si sa-l avem aici de fata in e-mail:

  “Eu cred că înainte de a face afirmaţii ar trebui să vă puneţi in locul angajatului Diverta şi aici ma refer la consultanţii vânzări, acei “sclavi în tricouri roşii” cum a spus cineva mai sus şi cum probabil suntem considerati şi de către marele conducător Diverta, D-nul Octavian Radu.

  Cum poate acel angajat să mai fie amabil cu toată lumea şi să i se mai şi citească pe chip sloganul firmei “IMI PLACE” când:

  * de toate sărbătorile legale munceşte fără a primi nimic în plus (din câte ştiu, in mod normal orele suplimentare se plătesc dublu la fel ca şi duminica, la fel ca şi sărbătorile legale)
  * nu primeşte nici o primă de sărbători, motivul fiind criza financiară
  * salariul i s-a micşorat tot pe motiv de criză financiară (programul însă se măreşte)
  * se schimbă si mănâncă într-un vestiar comun (fete+băieţi) în condiţii inumane(mizerie, şobolani, gândaci)
  * dacă întârzie 5-20 min. este penalizat 5-20% din salariu, dar când stă peste program nu vede nimeni şi nici nu este plătit

  Angajatul trebuie:

  * să schimbe preţuri
  * să pună marfa la raft (după manuale, pentru fiecare departament în parte câte un manual. ex: manual pentru cărţi, pentru it, pentru jucării, pentru papetărie, pentru filme, pentru jocuri, pentru muzică)
  * să facă recepţia mărfii şi retururi
  * să abordeze clienţii, de fapt să îi facă să cumpere chiar dacă acel client poate rămâne fără bani de pâine, nu contează, clientul trebuie să plece din Diverta cu multe cumpărături, să lase cât mai multi bani la casă. dacă nu, tot “sclavii în tricouri roşii” sunt de vină
  * să facaă şi pe femeia de serviciu: să măture, să dea cu mopul, să ducă gunoiul, să şteargă geamuri, să şteargă praful, să spele wc-uri (în locaţiile care au şi wc) dar totul cu economie, fără risipă de cârpe sau soluţii (eventual să aducă de acasă)
  * să cunoască absolut toate produsele (zecile de mii) la ce raft sunt, în ce zona etc.
  * să mai prezinte clientilor şi lansările de produse, oferte speciale, reduceri, să promovezi site-ul DOL (pentru că este în declin), să promoveze un nou card de credit s.a.m.d

  Sunt zile în care trebuie să le faci pe toate şi îţi mai vin şi fel şi fel de oameni care pun întrebări stupide, care nu ştiu să se exprime sau nu au informaţii minime despre ceea ce vor să cumpere şi tu trebuie să îi ajuti pentru că aşa scrie pe tricou. De exemplu:

  “o carte scrisă de un autor japonez…nu ştiu cum îl cheamă, nu ştiu titlul, ştiu că am văzut-o la tv sau în ziar…ştiţi despre ce e vorba, nu? ajutaţi-mă!”

  vreau un bilet la concertul “X”…cum nu aveţi? scria pe un afiş la piaţă că aveţi, sau scria pe un site că aveţi (anunţuri mincinoase pentru care tot “sclavii în tricouri roşii” sunt vinovaţi)

  vreau un film regizat de “X” sau în care să joace “Y”

  OAMENI BUNI! Diverta nouă angajaţilor nu ne pune la dispoziţie nici un fel de informaţie despre produse, nu avem de unde să ştim cine a regizat un film, cine joacă într-un film, ce funcţii are o consolă, cum este un joc pc, cum este o jucărie, o carte sau orice alt produs. Dacă suntem surprinşi de către şefi în timp ce citim pe coperta unui film ce actori joacă în acel film sau răsfoim o carte să avem habar de ea sau umblăm la o jucărie suntem luaţi la întrebări “ce faci? stai? nu ai treabă? abordează clienţii!”. Şi în cazul acesta noi ce să spunem clientilor? Minciuni doar ca să vindem?

  Avem un sistem numit “search” pentru a căuta produse pe stoc, sistem care funcţionează fooooarte greu…se plictisesc clienţii cât aşteaptă până găsesc ceva la el…tot noi suntem de vină?

  Mi-au spus foarte mulţi clienţi să propunem diverse lucruri, dar asta nu depinde de noi şi nimeni nu ne ia în seamă. Nu suntem noi de vină pentru faptul că sistemul “search” e aşa cum e, pentru ca nu putem verifica un produs în stocul tuturor magazinelor din retea, pentru că nu avem anumite produse, pentru că nu avem mai multe informaţii despre produse şi pentru că nr. angajaţilor este mic şi clientii trebuie să aştepte. Totul depinde de politica firmei şi de conducere, încep.ând cu şefii mici şi urcând în treptele ierarhice.”

  Incerc si aici si in acelasi timp voi posta tot mail-ul si pe site-ul lui Zoso sa vada lumea ce nelamuriri sunt.

  Radu nu a raspuns nimic legat de ce scrie mai sus, ci doar legat de comentariile altora pe blog. Intrun fel ii inteleg nemultumirea ca lumea il ataca, dar corect ar fi fost dupa parerea mea sa raspunda punctual la problemele de mai sus, sau macar sa lase de inteles ca e constient de problemele enuntate mai sus.

  As vrea sa stiu (nu doar eu ci multa alta lume) de ce nu sunt platite in plus orele suplimentare (de ce nu exista o evidenta a orelor suplimentare pentru fiecare angajat, iar aceste ore sa fie platite conform legislatiei in vigoare) – si ore suplimentare exista fizic, doar ca nu sunt luate in seama de nimeni.
  De ce nu sunt platite dublu sarbatorile legale?
  De ce nu se acorda sporuri de Paste/Craciun? (acele tichete cadou promise) – problema dateaza dinaintea crizei (anii trecuti), deci criza nu e un motiv real.
  De ce se face inventar in timpul noptii? (cu toate ca politicile mall-urilor accepta si inventare in timpul zilei)
  De ce nu exista sanse de promovare REALE (nu teoretice) in magazinele din afara capitalei (indiferent de vechime angajatii au acelasi salar, eventual cu 1 milion in plus fata de cei nou veniti, desi fac munca a mai multori salariati in mai multe raioane)?

  Si ultima, una mai personala pentru Radu, de ce nu-si saluta angajatii in tricouri rosii (asa zisii sclavi in tricouri rosii) cand face vizite prin magazine?

  Cu stima,
  Groller Geza

  Sunt curios/nerabdator de raspuns :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 261. A fost adus de mai multe ori argumentul “daca nu iti place – pleci!”. De acord pana la un punct.
  Nu putem sa ne lasam calcati in picioare, sa nu ne fie respectate drepturile si sa nu facem altceva decat sa plecam. Angajatorul are unele obligatii pe care trebuie sa le respecte, asa cum si angajatii au, la randul lor, obligatii.
  Pacat ca nu ne cunoastem indeajuns drepturile si ce trebuie sa facem cand acestea nu ne sunt respectate

  Thumb up 0 Thumb down 0
 262. NOU
  #264