Cum curățăm plantele din ghivece

Da, știu că cea mai practică metodă e să lăsăm ghivecele afară.

Sunt însă câteva reguli care trebuiesc respectate pentru ca plantele de apartament să arate și să se dezvolte sănătos și armonios:

  • dacă nu iubești plantele suficient de mult cât să-ți faci timp pentru a le îngriji și curăța, nu-ți lua plante de apartament și spune-le asta și prietenilor tăi care te cadorisesc cu ele;
  • curățarea plantelor de praf are doua beneficii, atât pentru noi cei care atăm și respirăm un aer cu mai puține impurități, cât și pentru ele, pentru că fotosinteza se face mult mai ușor dacă frunzele plantelor sunt curate;
  • încearcă să-ți faci un obicei din a trece cu pămătuful de praf și peste frunzele plantelor ori de câte ori cureți praful de pe  mobila din casă.
  • dacă nu respecți sugestia de mai sus, cam la două săptămâni trebuie curățate plantele una câte una;
  • cel mai simplu mod de a curăța o plantă este să o așezi cu totul în cadă sau la duș și să pulverizezi apă nici prea rece, nici prea caldă, peste ea; lasă apoi planta la scurs și înainte de a o duce la loc, nu uita să ștergi bine și ghiveciul. Operațiunea se poate face cu mai multe plante în același timp, economisind astfel timp.
  • pentru plantele prea mari pentru a fi transportate, operațiunea de curățare este un pic mai greoaie și necesită timp mai mult. Este necesara ștergerea de praf a frunzelor una câte una, cu o cârpă umedă și curată. Eu nu folosesc nici bere nici alte substanțe la ștergerea lor, și sunt foarte mulțumită de rezultat. La fel ca la florile curățate sub apă, nu trebuie uitat la sfârșit nici ghiveciul.
  • există plante pentru care apa pe frunze poate dăuna, sau plante care au frunzele poroase sau lipicioase. Acestea se curăță cu o perie cu fire moi folosită cu multă grijă pentru a nu omorî planta în buna noastră intenție de a o curăța.

O casă cu multe plante naturale trebuie să fie o bucurie pentru ochii și sufletul celor ce locuiesc în ea, să emane prospețime, așa că nu uitați, păstrarea florilor  curate e foarte importantă.  Nimic nu strică mai tare imaginea unei case frumoase, decât niște plante încărcate de praf și exact așa cum plantele ne curăță aerul din jur, tot așa suntem și noi datori să le curățăm pe ele. Spor!

sursa foto

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

2 comentarii

  1. Foarte corect expusa problema.
    Si daca se face curatarea, si o inspectie a plantelor ar fi de preferat. Pentru diversi daunatori, taierea frunzelor uscate/bolnave.

    Pulverizarea saptaminala cu apa a frunzelor previne aparitia paianjenilor sau a puricilor albi.

    00
  2. Se spune ca plantele sunt in stransa legatura cu starea de spirit a celui ce o ingrijeste si de asemenea s-a demonstrat stintific ca elementul esential al longevitatii plantei si anume apa, se cristalizeaza intr-un anume fel in functie de persoana cu care intra in contact dar intram in alt subiect. Ar fi o posibila explicatie la presupunerea de mai sus.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube