Cum a mai murit presa un pic

sup-broA mai venit un rând de cifre BRAT, am mai aflat că presa a mai murit un pic şi anul ăsta. Deja e o ştire banală ca fiecare studiu să aducă o nouă scădere, la fel de banale ca motivele pentru care presa îşi continuă trendul descendent. Repet, banalităţi. Dar hai să vorbim despre altceva, mai vioi dar la fel de prostesc.

Nu ştiu pe voi, dar pe mine mă deranjează foarte tare că siteuri gen hotnews.ro, ziare.com, rol.ro sau 9am.ro există. Serios. Şi nu mă deranjează atât prezenţa lor fizică, ci mai degrabă că producătorii de conţinut (adică ziarele) au stat cu mâinile în sân să fie furaţi de jegurile de mai sus, le-au dat linkuri şi i-au citat, ajutându-i să crească, pentru ca acum să se dea cu fundul de pământ că ei nu fac bani din internet.

Şi ajungi în 2011 să fii nevoit să dai link către hoţnews, că alţii n-au bani de redactori care să acopere cât mai multe domenii cât mai bine, dar ei au, că îi costă puţin să producă fure conţinut. Iar producătorii de conţinut se zbat să supravieţuiască, ca proştii, în timp ce fac aceleaşi greşeli mereu şi mereu.

2008. Never Forget!

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

10 comentarii

 1. hotnews fura? sincer, chiar nu stiam, probabil fiindca timp de vreo 2 ani pana in primavara trecuta hotnews a fost cam singura mea sursa de informare..neumbland mult prin online nu aveam cum sa vad furturile..

  dar desi nu stiam ca fura, de vreo juma de an m-am sictirit de hotnews si intru rar de tot.. l-au impopotonat ca o revista de femei virgine care discuta filosofie la colt de strada..prea mult balast, prea multe opinii (proaste), prea mult smarwoman, prea multe sfaturi medicale despre cum sa iti albesti cariile, prea multe rahaturi si prea putine stiri relevante…

  00
 2. Stii ce are in plus hotnews fata de ziare: moderarea si votul la comentarii. Ai incercat vreodata sa participi la o discutie pe un articol de-a lui Plesu in Adevarul? Ca sa nu mai vorbim de gsp/prosport….

  00
 3. @Tibi: Hotnews nu fura. Ei sunt instructori in copy/paste.

  00
 4. lol.ai sters commentu..nu era mai simplu sa i raspunzi?eram si eu interesat de raspuns.

  00
 5. bravo ca intr o situtatie d asta, in care un cititor iti atrage atentia(de mine vorbesc), preferi sa i raspunzi si nu sa i stergi commentu-nu, nu sunt ironic-

  00
 6. NOU
  #8

  nu e nici o problema ca a sters comentul :)

  si eu as fi facut la fel(chiar am uitat sa precizez)

  Deviem de la subiect..

  Cand moare presa scrisa ? Ramane doar continutul premium ? Anchete, Investigati, Editoriale, Analize … unde sunt aceste lucruri din presa scrisa din Romania ?

  00
 7. @zoso:
  ultimu comentariu, ca facem messenger din blog. ma refeream ca iti zisesem de stersu comentariului celui care ti a zis de poza aia….clar ca stiai de problema:)). seara buna!

  00
 8. Bun, acum asta-i situatia. Exista vreo solutie ?
  Cum poate fi impiedicat furtul ?

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.

Pun clipuri pe Youtube

Alte articole

Alte linkuri (mostly NSFW)