Cum a ajuns Diverta în faliment: dol.ro

octavian_raduDol.ro e o janghină de site, făcut in doi peri, care, atunci câne trebuia sa fie online şi să reziste la cumpărat de bilete online prin el a crăpat şi nu şi-a revenit nici în ziua de azi.

Între timp, Diverta e în faliment, parte din cauza preţurilor mari, parte din cauza incompetenţei angajaţilor, parte din cauza managementului defectuos, parte din cauza plătirii cu firfirici a angajaţilor care trebuiau să facă vânzări şi să ştie ce au pe rafturi.

Detalii mici, care nu il preocupă deloc pe un businessman serios şi de succes ca Octavian Radu. Diverta acţionează acum sub denumirea “PRO EXPRESS RETAIL” şi este în insolvenţă. Casa de Insolvenţă Transilvania se ocupă de caz, identificând datorii de 10 milioane de euro, dar nu şi făptaşii acestei găuri. Citez din documentul de pe siteul CITR cu privite la Diverta/Pro Express Retail SA:

În privinţa persoanelor cărora le-ar fi imputabilă ajungerea societăţii debitoare în încetare de plăţi, din cadrul evidenţelor contabile de care dispunem şi pe baza cărora este  întocmit prezentul raport, reiese că ajungerea debitoarei în încetare de plăţi se datorează  unor factori obiectivi, neimputabili persoanelor care au asigurat conducerea societăţii debitoare. Dintre aceşti factori menţionăm evoluţia nefavorabilă înregistrată de întreg sectorul pe care îşi desfăşoară activitatea societatea debitoare ca urmare a scăderii puterii de cumpărare a consumatorilor final pe fondul crizei economice și financiare ce a afectat mediul economic.

Pentru că nu sunt la fel de deştept precum Casa de Insolvenţă Transilvania, vă bag sub nas nişte cifre din raport, care mie mi se par senzaţionale: 78.000 euro scriptul, 155.000 euro serverele şi 645.000 euro implementarea. Deci 880.000€ a costat siteul DOL.ro. Ştiţi pe cineva care intră pe dol.ro sau care a cumpărat ceva de pe acel site vreodată? Eu nu.

Deci rămâne cum am stabilit: Octavian Radu e în continuare un afacerist respectabil, pe care îl aşteptăm să dea lecţii de antreprenoriat şi succes prin ziare, creditorii rămân cu paguba, iar viaţa merge înainte. E criză, cineva trebuie să ia şi ţeapă.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Cunosc persoana care se ocupa (sau s-a ocupat) de dol.ro (site). Din cate mi-a povestit, nu avea resursele necesare. 1-2 fete care preluau comenzi si le expediau, si un tip care baga linii de cod…si cam atat.

    00
  2. Nici site-urile pentru companiile de stat nu costa atat :))

    Ma intreb de la cine a obtinut un asa pret si tu, ca om de afaceri, iti permiti sa platesti un site cu un pret de 10 ori mai mare decat nivelul pietei

    00
  3. Căcat, eu i-l implementam cu doar 500.000 de euro şi o făceam la fel de bine.

  4. astia de la casa de insolventa transilvania ar trebui sa dea si ei faliment. ori sunt prosti, ori sunt tampiti.
    adica 10 milioane de euro s-au evaporat si nu e nimeni de vina? bai baieti, macar portarul de la diverta trebuie sa faca zece ani puscarie. banii astia au iesit pe poarta firmei si el nu a observat. e clar, el este singurul vinovat pentru aceasta situatie. la puscarie cu el!

    00
  5. Iti permiti atunci cand platesti cu banii bancii…

    00
  6. Eu, pentru ca nu sunt programator, realizam siteul si implementarea cu 100 de mii de euroi mai ‘eftin decat eftimie.

    00
  7. Are si Romania nevoie de tepari, nu? Ca sunt atat de putini, cica…

    00
  8. Waw, formularea asta este buna s-o avem in draft. Nu se stie cand tre’ sa explicam de ce-am intrat in insolventa. Cred ca nici daca o scria Radu Octavian, nu iesea asa basma curata.

    00
  9. NOU
    #10

    Am uitat sa precizez: un site ca ala il faci noaptea pe genunchi in tren. Downloadezi un Open Cart, schimbi 2 linii in CSS sa aiba butoane rosii, apoi te apuci de adaugat continut. Daca o faci cu cap iti iese mai SE friendly decat jegul asta de site care a costat aproape un milion de euro.

    00
  10. trebuia sa mai investeasca 600000 de euro in publicitate si era un succes nemai vazut:))

    00
  11. Buna, buna asta cu cauzele insolventei. Dam vina pe criza si refuzam sa condamnam hotii…

    00
  12. au dat faliment ca au fost foarte nesimtiti. Cautam pentru cineva semne de incepator
    Diverta –
    17 lei BUCATA! (si trebuie doua, da?)
    Am luat dintr-un magazin de cartier cu piese de schimb. Scorul?
    5 lei amandoua.

    un carnetele obisnuit de notite, cu niste desene pe coperta – 35 de lei!
    mult MUMU patronului Diverta din partea camionagiului sa-i transmiteti, va rog. Isi merita din plin falimentul

    00
  13. @Eftimie

    scump. Ii faceam eu un blog pe blogspot, cu doar 45 000, asiguram mentenanta pt numai 5000 pe luna dupa aia

    00
  14. NOU
    #15

    @Bogdan – Care de 10 ori pretul mai ? De 1000 de ori pretul.

    Aia care au facut site-ul sunt atat de dobitoci ca n-au auzit de optimizarea paginii pentru motoarele de cautare.

    Uite exemplu: https://www.dol.ro/carti

    URL deampulea, PAGE TITLE deampulea („Cumpara , de , ISBN: de la „), DESCRIPTION deampulea, nici macar n-au fost in stare sa scrie META KEYWORDS corect. Nu mai zic ca n-au auzit de H1, dar lasa ca au auzit de H3, H3, H4, etc

    SEO „on page” e primul lucru pe care il faci INAINTE sa lansezi un site. Pasul urmator e sa incerci sa optimizezi interfata incat sa fie cat mai utila si prietenoasa pentru utilizatorul de rand. Daca n-au facut SEO, imi inchipui ca de UI nici macar n-au auzit.

    PS: Vad ca nu mai au produse in magazin, poate din cauza asta in cadrul categoriei calculatoare toate produsele de „TOP” nu mai pot fi cumparate.

    00
  15. situ il faceam gratis dar le luam 99% din castig :))

    si probabil tot mai ieftin era :))

    00
  16. Am lucrat la Best Computers, care la un moment dat in 2005 / 2006 au fost preluati de Diverta. Am avut marea mirare sa gasesc o conducere Diverta pe partea de IT complet incompetenta sa tina in picioare de un brand respectabil de IT ce a fost Best-ul.
    In concluzie, un mare atasament in Diverta de incompetenti care nu stiau unul de altul. Parerea mea este ca, de la cap se impute pestele.
    Numai bine.

    00
  17. Daca erau destepti cautau pe la facultati proiecte de licenta sau disertatie, si aveau de unde alege :-) asta ca sa nu depuna efort. Clar, banii s-au evaporat…

    00
  18. I-a luat dracu de când nu mai lucrează Arhi la ei…

    00
  19. Probabil ca preturile de achizitie au fost mult umflate ca sa se poata scoate cumva banii din firma. Cum zicea cineva mai sus, portarul e sigur de vina!

    Ex.: pret de achizitie PC Coral 341.974 Lei – valoare contabila 0. Un pret bun pentru o ragalie de PC :))

    00
  20. hai bre nu te mai lua de el, nu vezi ca-i oribil??

    00
  21. Nu stiu si nu inteleg de ce se dau toti interesati de afacerile lui Radu Octavian.In tmp ce voi va stresati ca ii da lui firma faliment el e la un masaj sau cine stie cum se relaxeaza omu.
    Firma asta a lui ,de carti si caiete, a mai intrat in insolventa si inainte de criza.Mosilor cata carte va trebuie sa va dati seama ca Radu are o masinarie de spalat bani,cum au si altii.Are datorii la furnizor:-)). Stiti cati dintre furnizorii care se ocupa cu Diverta sunt ai lui radu?Aproape toti.Unde figureaza?In paradisuri fiscale,desigur.
    Un alt exemplu:Atex.A plecat dintr-un garaj firma.S-a extins pana a ajuns un lant mare de magazine cu un specific apreciat la perioada lui.Ce a focut domnul patron,cand a inceput cu privatizarea in romenia(cu r mic).A infiintat o firma in Olanda sa zicem(nu pe numele lui,desigur).Acea firma a cumparat Atex.Care e faza?Firma olandeza a beneficiat de la statul roman de anumite reduceri,compensatii etc,etc.Deci?Toate firmele romanesti actioneaza pe principii dubioase care ocolesc legea.In timp ce voi va dati cu parerea Radu mai face un milion.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.