Cum se culeg cireșele cu tractorul

Frumos și simplu.

34 comentarii

  1. Suuuper jmecher!

    Thumb up 0 Thumb down 0
  2. Man, ce pofta mi-ai facut. Acum ti-ai gasit sa pui video-ul asta, cand nu mai sunt cirese nicaieri…

    Thumb up 0 Thumb down 0
  3. asa se culeg si nucile in tari asa zis civilizate

    Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Una d-asta era buna sa il interogheze pe Voiculescu.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  5. NOU
    #8

    e veche metoda…am vazut asa ceva in ’96 in Ungaria…

    Thumb up 0 Thumb down 0
  6. Două minute jumate de cireş.
    La, să zicem, 1.000 de cireşi în livadă, asta face cam 40 de ore x 6 inşi = 240 ore muncă.
    Când eram balaur, ne mânau în practica agricolă. Trei săptămâni nu făceam şcoală, eram neanderthalieni vânători-culegători în epoca de aur.
    Un liceu întreg culegeam o livadă în două zile [ 20 de ore, să zicem ]. Da’ eram 600 de inşi = 12.000 ore muncă.

    De unde se vede că era mai bine pe vremea mult-prea-bine-aşezatului-în-rafală-la-Târgovişte.

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • Pai da, era de munca sa se ajunga la toti.

      Cum adica sa isi permita chiaburu proprietar de livada nesimtirea sa angajeze numa 6 oameni?!? Pai si aialalti 594?

      Thumb up 0 Thumb down 0
  7. Din cate vad e nevoie de minimum 6 persoane , aici ai sa vezi ca e nevoie doar de o persoana https://www.youtube.com/watch?v=YKu6xwJptkc

    Thumb up 0 Thumb down 0
  8. He-heeeee, cum se simt oamenii care n-au vazut “la tara”.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  9. Fix la fel se culeg si maslinele. Probabil ca pentru masline s-a si inventat utilajul, la nivel global recolta fiind mult mai mare.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Ce ar merge de minune masinaria aia la tara la batut de prune. Ani buni am dat la prajina si m-am zgariat prin toti copacii pentru cateva sute de litri de tuica, pe care eu n-o gust decat fiarta, iarna.

    Exista prin Romania asa ceva?

    Thumb up 0 Thumb down 0
  11. Am mai vazut un sistem asemanator. Nu-mi mai amintesc exact dar parca aveau niste plase care inlocuiau folia aia… Si nu in Germania ci in mizeria asta de Galati…

    Thumb up 0 Thumb down 0
  12. NOU
    #18

    Am mai spus unor peesoane de chestia asta si nu m-au crezut… :))
    Sapa, coasa, furca , grebla FTW

    Thumb up 0 Thumb down 0
  13. S-a constatat ca culesul mecanizat afecteaza fructele si legumele astfel transferandu-se la om…

    Thumb up 0 Thumb down 0
  14. Pai nu le si ambalează? Nashpa ;-)

    Thumb up 0 Thumb down 0
  15. cineva s-a gandit cu capul lui si a venit in ajutorul taranului….

    Thumb up 0 Thumb down 0
  16. astea se folosesc la dulceata, sirop, iaurturi etc. ce se comercializeaza la caserole e strans de mana.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Cum sunt uscate cireșele după fiecare ploaie?
    Scump și simplu: http://www.youtube.com/watch?v=qqi4iBoSyek

    Thumb up 0 Thumb down 0
  18. La cules de fructe in Spania nu mai suna asa rau.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  19. Am văzut chestia asta in Spania, doar că în locul cireşului era un portocal.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  20. La fel ca la mine la tara, doar ca nu avem tractor si echipamente dar laditele sunt identice.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Sunt convins că şi la noi se culeg la fel. Avem mulţi ţigani cu numele Tractor.

    Thumb up 0 Thumb down 0
  22. Nu inteleg atunci de ce sunt ciresele atat de scumpe. Ciresul e mai pretentios?
    De ce capsunile sunt mai ieftine decat ciresele, ca doar se strica mai repede…
    Daca citeste vreun agricultor, chiar as vrea sa aflu raspunsul.

    Thumb up 0 Thumb down 0
    • Ciresii intra prima oara pe rod la 3-4 ani de la plantare. In toata aceasta perioada ai costuri, dar deloc profit. Iar in primii ani de rod n-ai productie maxima. In cazul capsunilor ai fructe din primul an.

      Daca se strica mai repede, e destul de logic sa fie si mai ieftin. Daca tii pe taraba capsunile atat timp cat tii si ciresele, nu ti le mai cumpara nimeni ca sunt complet storcosite.

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • 1. Căpșunile se fac în seră, iar cireșele în aer liber. În livadă e pericol de grindină sau apă în exces în cazul ploilor abundente, iar în seră spațiul este protejat și irigarea se face calculat. Bine, poți iriga și livada, dar prea puțin se practică (plus că e mai costisitor), poți monta plase de protecție în livadă, dar micii producători români în general nu fac investiții.
      2. Prețul ține de cerere și ofertă. Anul acesta a fost o mare producție de căpșuni, deci era normal ca prețul să scadă.

      Thumb up 0 Thumb down 0
    • anul acesta n-a fost vreme buna cand au inflorit pomii si nu s-au facut, din cauza asta au fost si vor fi preturi mari la aproape toate fructele, ca-s si vor fi din import.

      Thumb up 0 Thumb down 0
  23. Anul trecut in Mallorca culegeau la fel migdalele. Acolo am vazut prima data. Ne uitam toti ca la circ. Cred ca sunt si la noi in tara…sper. :)

    Thumb up 0 Thumb down 0
  24. La migdale vazusem asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=PfCV9eKCnk4
    Putin mai spectaculos.

    Thumb up 0 Thumb down 0

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.