Voi credeați că exploatarea copiilor alpiniști se oprește la moartea lor?

Ce naivi sunteți.

Ia fiți atenți aici

Pentru că viitoarea expediție importantă a lui Erik urma să aibă loc anul viitor, în Alaska, pe cel mai înalt vârf din America de Nord, Denali (6.194 m), familia sa dorește ca el să rămână în locul pe care l-a iubit cel mai mult, muntele. Tatăl lui Erik, Bela Gulacsi, și-a propus ca anul viitor să meargă în expediția din Alaska pentru a duce acolo o urnă cu cenușă, oferindu-i lui Erik posibilitatea de a rămâne la înălțime pentru totdeauna. (sursa)

Munții noștri sunt nașpa, el și-a dorit ca tatăl lui să facă o expediție în locul lui. Sigur că da. Și să aibă o mașină nouă și o casă mai mare. Asta și-a dorit Erik, vă spun chiar părinții lui. Donați. Hai, donați.

Unii ar spune că o diferență între ăștia și ăia de ieri, care își închiriau copiii pedofililor. Dacă e, e una de semantică, că tot exploatare de minori se numește.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

44 comentarii

  1. Campania asta e asemanatoare cu cea a blogeritei de fashion care vroia sa viziteze Japonia.

    00
  2. Imi veni un gand…Asta, Gulacsi, e bun de politician. Calca peste cadavre pt. tot felu de cacaturi, mizerii, un jeg. Bun, ok, faci o expeditie in memoria lui….da tu si cu familia pe treaba ta, nu cere donatii, nu incerca sa implici si altii necunoscuti.

    00
  3. Poate se duce pe banii lui, boss

    00
  4. Iar dupa articolul cu aspiratoarele mi s-a umplut peretele cu reclame la ele. E clar ca suntem urmariti. Bine ca or disparut alea cu femei usoare.

    00
    • Dap, e divizia de remarketing a SRI. Sunt peste tot fratilor !

      00
    • Mai bine reclame la aspiratoare decat la Cialis. Doar zic!
      Acum stiu unde sa vin ca sa-mi inlocuiesc reclamele stanjenitoare!

      00
  5. Si totusi… unde sunt autoritatile? Unde e protectia copilului? Bine ca in cazul mamei care impacheta oua cu surpriza s-au putut austosesiza.

    00
  6. Asta e culmea alpinismului sa ajungi pe varf dupa moarte pe banii altora…bine ca n-a vrut copilul pe Marte ca era mai complicat.

    00
    • Complicat, dar nu imposibil. Se facea o teledonatie, se implica Maruta si Abces DinRect si se rezolva! Iar pt intoarcerea parintilor sper ca ati vazut filmul The Martian. Dadea guvernul roman vreo 100 miliarde de dolari (cam cat ar trebui sa finalizam A3 Comarnic – Brasov) si l-am aduce pe nenea acasa cu orice pret!!!

      00
  7. Eu nu cred ca alpinismul la nivelul lor este un sport ieftin. Adica banuiesc ca toate echipamentele alea cu care urci pe Aconcagua costa cu mult mai mult decat slapii cu care mergem noi la Caraiman.
    Acestea fiind zise, oamenii nu-si mananca chiar de sub unghii, si sa faci o strangere de fonduri pentru 5000 de euro de care ai nevoie la anul (!!) mi se pare mai mult decat penibil. Ca sa nu mai zic ca, daca are chiar asa o mare insemnatate gestul, ii iei dracu de la banca si ii platesti in 5 ani de zile, dai 4 milioane pe luna, dar stii ca „ai dus copilul unde si-a dorit”.
    Sau mananci paine cu apa si pui 2500 ron pe luna de-o parte pana in ianuarie la anu’ si gata 5000 de euro.

    Mi-e sila.

    00
    • Tu uiti un aspect, ei nu muncesc, nu au job au doar sponsori, cand dracu sa ai job cu atatea antrenamente si expeditii

      00
  8. De ce scrie „o urna cu cenușă” și nu „urna cu cenușa lui Erik”, duce acolo o cenușă oarecare?

    00
  9. NOU
    #17

    Eu i-as asemui mai degraba cu iubitorii de caini. Am in lista una care cred ca regreta ca nu o fute cainele, atat de puternica e relatia lor.

    00
  10. Foarte buna observatie, felicitari pentru articol.
    Iti moare copilul, (si) din vina ta, si tu ceri bani sa te plimbi pana in Alaska cu un pretext straveziu. Exact cum zici in articol, muntii din Romania sunt suficienti pentru un gest simbolic.

    00
  11. Exact cum am mai scris și-n trecut: părinților români nu le pasă de copiii lor.

    00
  12. Incredibil. Trist.

    00
  13. Este o deosebire intre astia si aia de-si inchiriau copiii pedofililor – doar astia isi exploateaza copiii si dupa moarte (banui ca aia se opreau la pedofili, nu intrau si necrofilii in targetul lor).

    00
  14. Sunt putin pasionat de alpinism si alpinisti, adica stiu de ex ca Jerzy Kukuczka era aproape sa-l faca pe Messner la opt-miari, sau ca Linia Poloneza pe K2 (aurul olimpic in alpinism) nu a mai repetat-o nimeni de la el incoace.Sau stiu cine e Ueli Steck.Astea fiind zise, imi dau cu parerea si despre copiii astia de au murit : au escaladat niste munti celebrii nu atat prin inaltimea lor, ci prin usurinta ascensiunii, problema mare fiind aclimatizarea si eventual sa nu faci un edem pulmonar p-acolo pe sus.Elbrus e lin ca o poteca spre varf, zice-se ca nu-ti trebuie prea multe cunostinte ca sa-l escaladezi.Am observat ca toti repetau cam aceleasi piscuri, nestiute de nimeni.Ca pe Annapurna-i mai greu oleaca…astea fiind zise, multa publicitate si putin fapt in spatele acesteia, cam la si la Lucica Bute.Pai copila asta, Dor Geta, avea vise cu Everest, care in comparatie cu K2 sau Annapurna sunt ca si Klitschko comparat cu Joe Louis, deci clar ticu-so facea alegeri usoare, dar care sa impresioneze.Si in lumea alpinistilor, se stie ca nu impresionezi cu Everest, ci cu K2.Am zis!

    00
    • E o poza pe net cu un sir luuung de alpinisti ce sunt în „rush hour” pe Everest.
      Everest asta a ajuns ca Mamaia sau Vama Veche.

      00
    • Despre Elbrus si Aconcagua ai perfecta dreptate. Sunt drumuri lungi si te cam lasa respiratia la altitudine, dar altfel nu e mare lucru. Pe Elbrus e de vazut o buda mai deosebita.
      http://www.adventuresnw.com/seven-summits-to-russia-with-love-mt-elbrus/
      Eu le fac pe banii mei si este destul de piperat. Deci merg bine sponsorizarile!
      Din pacate, Ueli Steck nu mai e printre noi.

      00
    • @Goe-Acuma am vazut ca s-a dus Ueli…chiar aseara ma gandeam ca oare ce recorduri o sa mai bata in urmatorii ani.Dar uite ca experienta e un maestru crud, prima data iti da examen si abia apoi iti preda lectia.Dumnezeu sa-l odihneasca.

      00
  15. https://en.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Kukuczka
    https://en.wikipedia.org/wiki/Reinhold_Messner
    Primul e Ayrton Senna al alpinismului.
    Al doilea e Alain Prost, un Profesor si cel mai bun, deoarece a ajuns batran sa poata povesti.Pentru cine crede ca Schumacher a fost cel mai bun, imi pare rau…

    00
    • NOU
      #32

      io zic sa te limitezi la observatiile asupra alpinismului. acolo pare ca te pricepi.

      00
    • @thebblack-Prietene, s-ar putea sa nu fie cum crezi tu.Iti stau la dispozitie, si-mi spui cum vrei sa discutam, statistic sau putin subiectiv, si ma explic destul de coerent.Link-urile-s din alpinism, comparate cumva cu Formula 1 ca de asta au auzit mult mai multi decat despre Messner.Si-ti mai dau un pont : cauta ce a zis Tiriac (un bagabont destul de umblat prin lume) despre Alain Prost.

      00
    • NOU
      #34

      prietene, exact cum ziceam. la alpinism pare ca te pricepi. nu ma bag, nu ma intereseaza subiectul, probabil e asa cum zici.

      in ce priveste formula 1, statistic nu prea ai argumente la afirmatia referitoare la schumacher. la aproape orice maduratoare ai incerca e fie primul ori foarte aproape, per total deasupra tuturor.

      daca vorbesti subiectiv, acolo nu ma bag, pentru unii dinamo se pregateste de liga campionilor.

      00
    • Brus Li il bate pe Vandam. Si Stivan Sigal e mai tare decat toti.

      00
  16. tipul din foto de la articolul anterior are haina cu sigla Seven Summits
    e plina tara de alpinisti :)

    00
  17. Parintii lui ar trebui sa realizeze ca au facut o greseala imensa si sa tina seminarii despre cum sa nu iti cresti copilul. Ei fac opusul, si promoveaza ideea de a trimite copii pe munte pentru faima.

    00
  18. Reinhold Messner a fost intrebat odata de ce urca pe aceste varfuri.Raspunsul lui a fost ca trebuie sa aiba de unde se intoarce, sa aiba ceva pentru ce sa lupte.Si ce-i mai pretios decat propria ta viata?Ueli se catara pe munti ca sa vada cat de mici suntem noi de fapt ca si fiinte umane s.am.d….
    Si apoi astia de la noi, pentru bani, pentru cascaval…

    00
  19. Imi place VPX.
    Nu sunt un fan alpinism, urcat pe munti, dar comentariile lui VPX ma fac să vreau să citesc/vad mai mult.
    VPX, ce poti recomanda (texte/clipuri/filme) unuia care ar vrea să știe mai mult despre adevărații alpiniști (istorie, ce-i motivează, mod de viață. ..)
    Ultimul tău comentariu mi se pare foarte interesant.

    00
    • Pai incepi cu Wikipedia, de exemplu cu Messner, ca asta-i preferatul meu, si apoi mergi din link in link.Afli pe parcurs ca Annapurna are cea mai mare rata de mortalitate intre alpinisti, afli ca-s 14 opt-miari in lume.Mergi pe fiecare varf in parte, cum ar fi K2, de unde afli ca nu a fost escaladat niciodata in timpul iernii.Apoi intri sa vezi cine a incercat, si dai de alpinisti adevarati, auzi de Habeler sau Kamerlander, sau poate : https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_climbers_and_mountaineers
      si de ceilalti, si te uiti pe palmaresul fiecaruia sa vezi ce si cum a incercat…
      Eu sunt autodidact si cam asta e una dintre metodele mele de lucru, nu sunt alpinist, imi place doar natura, si mai sunt pasionat de oameni, caractere si psihicul uman, din cauza asta am vrut sa vad ce-i impinge pe fiecare in parte.De departe Messner imi place cel mai mult ca si psihic, caracterul lui fiind cam ca si muntii, colturos.Cauta de asemenea pe YT videuri cu Ueli Steck, omul este de o modestie incredibila.Oamenii astia traiau pentru ei, poate ca sunt si putin mai mult nebuni, in fine.Cauta-l si pe Horia Colibasanu, a urcat in stil alpin K2.Cauta informatii despre Herman Buhl, precursorul stilului alpin.Daca vorbesti engleza, gasesti mult mai multe in engleza.Sper sa-ti fie de folos informatiile.

      00
    • https://en.wikipedia.org/wiki/Juanito_Oiarzabal
      https://en.wikipedia.org/wiki/Carlos_Soria_Font%C3%A1n
      https://en.wikipedia.org/wiki/Gerlinde_Kaltenbrunner
      https://en.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Kukuczka
      Uite ceva link-uri de inceput, apoi mai cauta pe NatGeo editia in engleza, si mai sunt o caruta de site-uri specializate.Filme nu-ti recomand, le gasesti tu, gusturile oricum sunt discutabile, stii tu…

      00
    • Mulțumesc! :)
      Azi e duminică, am cu ce sa-mi umplu dimineața. :)

      00
  20. Am gasit poza (si articolul) de care spuneam mai sus:
    Traffic chokes the Hillary Step on May 19, 2012. Some climbers spent two hours waiting. Even so, 234 people reached the top on this day. Four climbers died.
    https://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/mounteverest/10082953/Everest-waiting-time-two-hours.html

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube