De ce sunt în continuare scumpe apartamentele din oraș…

Am intrat în București pe acolo pe unde intru de 26 de ani încoace: Prelungirea Ghencea. Strada aia care pornește de la stadionul Stelei și se termină la bariera Domnești. Făcând drumul constant, am văzut cât de mult s-a schimbat în ultimii ani: s-a construit mult, se construiește în continuare, oamenii se mută aici și e un cartier vibrant. Pe unde erau fostele sere am făcut stânga pe o străduță, de curiozitate să văd cum arată zona asta duminică seara, când lumea e acasă.

 prelungirea-bragadiru-2

Multe străduțe, multe străduțe unde nu încap două mașini, multe case construite pe tot lotul, multe case fără garaj în curte și multe mașini lăsate în stradă. Mașini de tot soiul, de la Matiz la S-klasse. Din când în când nimeream fie o barieră, fie o fundătură. Multe străzi sunt fundături, pe ideea “eu nu vreau să cedez spațiu pentru stradă, că n-am mult teren, și e mai bine așa, să nu fie stradă de tranzit” și trebuia să întorc. Multe bariere ilegale montat pe același principiu.

prelungirea-bragadiru-1

 

Cu alte cuvinte, o infrastructură de coșmar pentru un om normal. Dar am stabilit anterior că nu se poate trăi cu bătrânii, deci oamenii care stau acolo au căutat o soluție să fie liberi, chiar dacă acum constată că au nimerit mai rău.

Și acum înțeleg de ce sunt scumpe apartamentele din oraș, în blocuri jegoase, cu vecini cretini și pereți distruși de atâtea găuri: pentru că alternativa e mult mult mai rea. Alternativa înseamnă străzi înguste, înghesuială dimineața și seara, praf, mizerie umană și mulți nervi. Și oricât de atractivă ar fi această soluție la prima vedere, la o observație mai atentă nu e: lipsa infrastructurii, lipsa școlilor, parcurilor, lipsa vecinilor umani, toate se adună.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

91 comentarii

  1. Am un prieten care și-a luat un apartament în cartierul Latin. Apartament spațios, frumos, centrală, totul nou. Însă, face naveta cu mașina până la cea mai apropiată gură de metrou și de acolo mai schimbă de două ori. Acum că are și un copil, naveta a devenit și mai grea. Omul are rate pe 25 de ani și e captiv, nu poate renunța pur și simplu la apartament. Unii cu mulți bani le-au scos la vânzare.
    Există și speranțe. Primăria a aprobat un buget pentru lărgirea străzii Prelungirea Ghencea la 4 benzi. Se discută și de drumuri noi în zona fostelor sere. Rămâne de văzut când se va întâmpla.

    00
    • E loc de 4 benzi, le face Oprescu suprapuse.

      00
    • suspendate pe sub pământ.

    • nu există loc să se facă 4 benzi. sunt prea multe case construite în stradă.

    • De vreo 7 ani se tot largeste Prelungirea. Cu aceleasi rezultate ca si acum

      00
    • Si eu am o prietena de si-a luat apartament in cartierul latin acum vreo 5-6 ani. A dat pe 2 camere vreo 55-60k (cu credit prima casa, evident). Abia acum a realizat ca face 3 ore pe drum dus-intors pana la serviciu (in unele zile chiar mai mult), lucreaza in zona Pipera. Se gandea sa il vanda si a descoperit ca nu il poate vinde cu mai mult de 40-43k. Acum asteapta sa se faca metroul ala din drumul taberei, poate mai creste pretul macar cu 5 mii.
      Intretimp s-a mutat in chirie sa faca 30-40 min pana la serviciu.

      00
    • da, da. se largeste prelungirea ghencea. au tot latit-o pana a ajuns la o banda pe sens.
      am auzit ca se face si prelungirea timisoara.
      doar ca asteapta sa moara iliescu.

      00
    • Prin ’88 ai mei au primit notificare cum ca vor fi demolati sa se faca autostrada spre aeroportul de la clinceni.
      De prin 2000 incoace din cand in cand mai ajunge cate un plic de la primarie legat de faptul ca vor sa largeasca Prel. Ghencea.
      Si stau si ma gandesc, daca pentru case se gasesc solutii de expropriere, ce se intampla cu blocurile construite aproape de sosea, ar insemna sa iesi din scara blocului direct in sosea. Intr-una din notificari spuneau ca vor sa largeasca prel. ghencea la 10m pe sens + 10 m spatiu verde in mijloc. Ma mir ca nu a venit Oprescu cu suspendata si pe acolo :)

      00
  2. Vali, asta se intampla in mare parte doar in Bucuresti…spre exemplu la Iasi, majoritatea cartierelor rezidentiale s-au construit si se construiesc nu cu graba de a avea casa gata ci mai degraba de a avea un loc frumos in care sa locuiesti…si cred ca asta e valabil in mai toate orasele mai mari sau mai mici din tara. Mizerie, graba si prostie cat am vazut in Bucuresti, nu vezi in multe locuri. Si ce e culmea…majoritatea celor de acolo sunt veniti din afara capitalei…

    00
    • Pe naiba. Hai in Cluj sa vezi cartierele noi construite. Sunt mai inghesuite, mai murdare si mai urate decat cartierele vechi comuniste. Cine are bani prefera sa cumpere apartament intr-un bloc vechi dar intr-o zona aerisita si cat de cat aproape de centru. Cartierele noi sunt un cosmar din cauza lipsei infrastructurii si din cauza arhitecturii de rahat.

      00
    • se stie: moldova-i fruncea

      00
    • nu e chiar așa. în toate zonele din împrejurimile iașului, de la miroslava la valea lupului, de la rediu la valea adâncă și de la bârnova la aroneanu, e totul din ce în ce mai îngrămădit, iar accesul spre iași e din ce în ce mai dificil. e o adevărată plăcere să locuiești în vișani și să lucrezi în păcurari sau tătărași, sau să stai în valea lupului și să lucrezi în palas. bineînțeles, a cumpăra apartament vechi de 40 de ani în oraș e tot o prostie. pe mine mă amuză cât de fără perspectivă judecă cei mai mulți, ignorând două lucruri majore, căile de acces de și înspre locurile personale de interes (locul de muncă, școala copiilor etc.) și schimbarea adevărată față de îngrămădirea urbană. din această cauză, tot timpul e de preferat o casă pe o uliță țărănească (cu utilitățile de bază), la 5 km mai încolo și pe un drum de acces ușor, decât într-o casă îngrămădită între altele, cu o curte în care încape un grătar și două fire de iarbă, dar nu mașina. și, de obicei, acea casă e și mai ieftină…

      00
    • Bogdan, ia zi-mi care-s cartierele alea rezidențiale construite cum trebuie, fără grabă, și pentru un loc frumos în care să locuiești? Alea de pe Veneția, făcute în mlaștină? Alea de pe Copou de lângă penitenciar, care au început să crape fiindcă-s construite în pantă și n-au făcut fundația cum trebuie? Ori alea din Tîrgușor, făcute fix lângă minunatul cartier de suedeji de pe Sărărie? Ieși să-ți cumperi pâine și ai șatra de puradei după tine.

      Tot ce înseamnă construcții noi, și în Iași și în București, sunt făcute unde se poate, pe principiul lasă bă că merge-așa, sigur cumpără aici decât să dea banii pe un bloc din ’80. Eu una aș da oricând banii pe un bloc din 70, dacă e. Prefer civilizație.

      00
    • Uite, eu stau de 6 ani intr-un bloc nou. Izolatie ca lumea, locuri de parcare sunt, nu trebuie sa astept dupa primarie sa faca parking-uri. Nu am suedeji in loc si nici in zona. Nu sunt toate roz, dar pentru mine e mai bine decat un bloc vechi, la bulevard, cu tramvaie si tiruri prin fata geamului. Pe aici mai trec camioane, ca se construieste intens in zona.

      00
    • Tocmai din cauza asta vezi mizerie, graba si prostie, ca sunt multi tarusi care au invadat Bucurestiul si se cred la ei pe tarla.

      00
  3. Apartamentele din oras au fost si vor fi mult timp de acum incolo scumpe. Tot romanul daca ar putea ar intra cu masina si in banca sa plateasca rata.

    00
    • ce a vrut sa zica poetu?

      00
    • Mult prea simplista explicatia.

      Exemplu: am 2 copii. La scoala. Ambii au extra-activitati (fac sport). Cum as putea eu sa ma mut in afara Bucurestiului? Ca am facut N calcule, derivate si integrale. Si am bani sa ma mut. Dar m-ar da complet peste cap dintr-un motiv extrem de simplu: copiii nu pot pleca si veni singuri acasa. Imi mai trebuie inca o masina cu toate cheltuielile aferente si trebuie sa imi complic viata pana peste poate.

      Exemplu: fata de liceu tremina orele la 13:30. Ia tramvaiul 5 statii si se duce acasa. Ce ar face ea daca as locui la 10 km in afara Bucurestiului? Ar lua tramvaiul, apoi un autobuz, apoi ar lua o cursa preoraseneasca si ar mai merge si vreo 15 minute pe jos? Si daca la ora 6 ar trebui sa fie la antrenament ar face chestia asta in mod invers? Ca eu sau sotia nu am cum sa ajung sa o iau cu masina la ora aia. Inseamna sa termin lucrul la 16:30 ca sa pot face asta.

      Cauzele sunt mai complicate, in primul rand infrastructura de intrare si iesire din Bucuresti e prea subtire. Nu ai mijloace de transport in comun care sa mearga ca lumea si sa te duca direct in oras (cursele alea preorasenesti sunt chiar naspa). Nu ai metrou care sa iasa 10-15km in afara si care sa acopere comunele limitrofe in felul asta, cum are Parisul de exemplu.

      Eu as zice ca, din contra, aia care vor sa isi petreaca mare parte din viata in masina se muta in afara Bucurestiului, nu aia care raman la bloc.

      00
    • @silicon_v de unde deducem ca sport se face doar in Bucuresti ?

      „infrastructura de intrare si iesire din Bucuresti e prea subtire” acolo unde iesirea sau intrarea se intersecteaza cu centura. exista insa si zone unde centura este pe deasupra sau pe sub.

      00
    • Silicon_v, am gasit o solutie, as putea sa-ti aduc eu acasa fata de la liceu.

      00
    • @silicon_v

      Cuvintele infrastructură şi românia nu se pot folosi în aceeaşi propoziţie.

      Vrem nu vrem, peştele de la cap se-mpute.
      Fără infrastructură putem avea cel mai mega super tare complex rezidenţial la marginea oraşului, cu parcări, parcuri, tot ce e mai bun.

      Dacă n-ai cum să ajungi acolo, n-ai făcut nimic…

      00
  4. NOU
    #23

    da de ce intrii tu in Bucuresti din Brasov prin ghencea ?

    00
  5. Cand eram in generala mergeam prin zona aia (pe colector cum ii ziceam noi), ajungeam pana la uzinele de apa. In stanga si in dreapta era camp pe care se cultivau diverse (porumb, grau, etc..). Cand imi cautam casa/apartament acum 2 ani am ajuns pe la cartierul latin si zonele din spate, nu-mi venea sa cred pur si simplu cat de mult s-a schimbat acea zona si exact din cauzele spuse mai sus am fugit de acolo cat de repede am putut. Sunt curios cu cat va scadea pretul proprietatilor in zona respectiva cand se vor destepta romanii si cere/cauta zone cu infrastructura de bun simt…

    00
  6. Eu locuiesc in domnesti, la vreo 600 de metri de bariera, deci trec cel putin de 2 ori pe zi prin prelungirea ghencea.
    Din fericire noi am cumparat teren cand era 2 dolari metrul patrat, acum vreo 17 ani, asa ca am o casa pe un teren mare cu iesire direct in sosea.
    M-am mutat acum 4 ani si am asistat la toata forfota si graba constructiilor ultimilor ani.

    Ma gandesc cu groaza ce se intampla daca e vreun incendiu la o casuta de pe o strada laturalnica cu drum de acces de 4 metri latime si masini parcate una peste alta. Pe unde o sa intre o masina de pompieri?

    00
  7. Barierele alea par sa delimiteze terenul agricol de oras :))

    00
  8. NOU
    #35

    DNA joaca Candy crush. Oare Liviu Dragnea ce zice? :)))

    00
  9. Sunt zone si zone, nu toate sunt ingramadite. Nu toata lumea lucra de la 9 la 18, nu toata lumea face naveta prin tot orasul, etc.

    00
  10. Aia e una dintre cele mai proaste zone.

    00
  11. Se simte clar lipsa unei mîini de femeie. Tu de ce crezi c-o s-o voteze lumea pe doamna Gabi? Să facă oraşul frumos. Ca la ea acasă.

    00
  12. Io stiu ca Romania etc dar casele alea n-au nevoie de aprobari de la comisia de urbanistica? Aici daca nu au aprobare- inclusiv de la vecini, ti le darama.

    00
    • Majoritatea au autorizatii. Se mai incalca , pe ici pe colo, la limita , mai cu ajutorul angajatilor de la cadastru care folosesc un metru mai scurt la retrageri si drumul se servitute, mai ne respectand ce e in autorizatie , ca cine mai stie sa vina sa masoare pe urma – e de munca. Plus ca parte din ele nu apartin administrativ de Bucuresti si beneficiaza de norme de urbanism stabilite in comunele / orasele vecine . Mai relaxate.

      De la vecini nu ai nevoie de aprobare sa iti faci casa ( in Romania) si nici nu vad de ce ar trebui ca doar nu lucreaza vecinii ca urbanisti la primarie si nici nu inteleg de ce ar trebui sa i-o sugi vecinului ca sa te lase sa iti faci casa pe terenul tau, in limitele legii si regulilor de urbanism din localitate.
      La spatii comerciale si de productie cred ca e un pic altfel si aici.

      00
    • N-au daramat ei turnul ala de langa biserica Armeneasca sau din partea ailalta. Sau alte blocuri, cladiri puse aiurea, prea aproape de cele deja existente. Cand o sa se darame in Ro ceva construit aiurea eu o sa…. nu stiu exact ce o sa fac. Dau o bere, nu stiu cui, dar o dau. :)
      E posibil sa aiba niste aprobari.

      00
    • Daca tu vrei sa faci o ditamai casa intr-o zona in care sunt doar p+1

      Nu ar trebui sa primesc aprobare de la arhitectul responsabil cu planul urbanistic.

      Si atunci daca tu vrei sa-ti construiesti o casa sau sa adaugi ceva la casa aia tre’ sa trimiti planurile la primarie

      Fair enough , ce voiam sa spun e ca nu am de ce sa caut eu aprobarea explicita de la vecini ( stii tu , cu va rog sa-mi semnati si mie ca… ) , pentru ca stii cum merg astea – ai un vecin cu care nu te intelegi si iti da sut in cur. Daca trebuie in schimb sa faca el o contestatie la primarie, ii trebuie un motiv valid , sau timp liber.

      00
    • @catalinX
      magaria e ca nu stai numai tu in cartierul ala. Daca tu vrei sa faci o ditamai casa intr-o zona in care sunt doar p+1, asta inseamna ca vecinii tai n-o sa mai aiba o vedere la fel de placuta. Daca tu vrei sa-ti faci un gard de doi metri- la fel.
      Adica desi e pe terenul tau, nu inseamna ca tu poti sa fii magar si sa faci o chestie cae scade valoarea casei vecinului.
      Si atunci daca tu vrei sa-ti construiesti o casa sau sa adaugi ceva la casa aia tre’ sa trimiti planurile la primarie, si se pun niste anunturi in cartier ca MR so and so at street no x on street Y has requested approval to add an extension to his house and you can see the plans at so and so address.
      Daca tu crezi ca planurile vecinilor te dezavantajeaza, faci o contestatie si explici de ce. Si daca astia considera ca da ai dreprtate si ca extensia lu’ Vasile iti creeaza un prejudiciu… lui nu i se mai aproba planul si tre’ sa-l refaca.

      00
    • nu, nu ma refeream la a umbla dupa semnaturi la vecini, asta ar fi ceva mult prea masochistic, mai ales in Romania.

      00
  13. viata la noroaie e mai frumoasa.

    00
  14. Romania nu e pregatita sa aiba ceva gen…suburbii (daca e sa consideam cartierele astea marginase suburbii ca in occident). Nu-i ca in Munchen unde ai S-Bahn care trece prin toate localitatile limitrofe, te ia, te duce repede, direct in centru. Observ ca romanii vor sa traisaca ca in suburbiile occidentale, dar infrastructura nu tine cu ei.

    00
  15. NOU
    #49

    In Bucuresti cele mai accesibile zone de intrare sunt prin Ferentari si Chitila.
    Cei care stau in cartierul german din Chitila sunt cei mai mulțumiți din acest pdv

    00
  16. De jumatate de an vreau sa cumpar un apartament. Bineinteles, prima data m-am uitat la cele noi. Am vazut ce se incadreaza in bugetul meu. Am mers la cel mai bine cotat (in bugetul avut), am vazut, am plecat. Nimeni nu se gandeste la infrastructura. Preturi mari pentru niste apartamente impartite prost, cu materiale nu de cea mai buna calitate. Unii dezvoltatori nici nu permit sa ti-l amenajezi asa cum iti doresti, chiar daca platesti suplimentar. Insa se vand.
    Apoi, m-am uitat la apartamentele vechi, insa construite dupa 1987. Preturile sunt foarte mari (vorbim de cartiere cat de cat spalate, nu Rahova), „imbunatatirile” sunt de acum 15 ani minim. Si nimeni nu vrea sa negocieze mai mult de 500 euro.
    Am renuntat la idee. Din cand in cand, mai arunc cate un ochi pe anunturi. Poate-poate….

    00
    • Dar de ce nu Rahova? Esti si tu sigur o fata venita de la tara si atentionata de parinti? Imi este sila de persoane care vb aiurea…

      00
  17. #iloves3 – acolo unde strazile se spala cu furtunul
    http://sync.1dmp.io/pixel.gif?cid=3c966c52-6780-4375-a8ce-fb17bf4c426e&pid=w&ru=http%3A%2F%2Fs28%2Epostimg%2Eorg%2Fbszs2ja6l%2Fstrada%5Fspalata%5Fcu%5Ffurtunul%2Ejpg%3Fnoredir%3D1&uid=Y_qqMwdJmWeqlKSidbliYg
    nu e prea clar dar omul in verde are un pistol ca cel de la aparatele de curatat cu presiune. a bagat toata dimineata, cu mare atentie la detalii, pe o strada de ~600m

    00
  18. Stau in Popesti Leordeni, unde s-a construit in nestire, bloc langa bloc, se vand (atentie!) din stadiul de proiect. Asta pentru ca avem metroul linie directa spre Pipera. Dar e jale dupa ploaie. Canalizare subdimensionata, inca sunt namoale de la santiere. Iar lumea cumpara ca si cum s-ar termina apartamentele. Ar trebui sa vii pe aici vreodata sa vezi exemplu de plan urbanistic. Vile langa blocuri de 5 etaje. Blocuri inghesuite ca in Napoli. Si totusi, lumea se inghesuie aici.

    00
    • 2 camere, 55 de mii de cocoșei în Popești. 2 camere pe Basarabia, langă stadionul national, 53.000 + renovarea.

      Să fiți sănătoși, dar ați mușcat vrăjeala agenților imobiliari.

      00
    • Da, dar blocul e nou, nu are 40 de ani. Blocului tau i se pune bulina in 20 de ani si va valora cat o ceapa degerata.

      00
    • @Diana: Gresesti. Timpul estimat de exploatare al cladirilor cu structura de beton armat, la proiectare, este de cca 100 de ani si poate fi prelungit mult prin tratamente de protectie la coroziune. Inclusiv reabilitarea aia termica cu placare de polistiren ajuta semnificativ, daca nu exista inflitratii. Ce afecteaza structurile de beton sunt cutremurele, asa ca un bloc construit dupa ’77 nu are de ce sa primeasca in 20 de ani bulina rosie , in lipsa unui cutremur major. In ipoteza unui astfel de cutremur si blocul tau „nou” s-ar putea incadra in aceeasi clasa de risc, daca mai sta in picioare.

      00
    • Daca ai de ales intre un bloc P+4 care a resistat la cel putin doua cutremure majore fara pagube semnificative si unul care nu a trecut testul…

      Acum nah, pe de alta parte nici cismele de caucicuc nu sunt foarte scumpe.

      00
    • Andrei, faptul ca a rezistat unor cutremure nu inseamna nimic. Cu atat mai mult, structura de rezistenta e deja slabita, lucru pe care poate sa ti-l confirme orice inginer structurist. In rest, vedem cum sta treaba dupa urmatorul cutremur :)

      00
    • In cazul unui cutremur din lupta bloc nou vs bloc vechi nu castiga nimeni. Cine supravietuieste moare din cauza epidemiei.
      Seara faina!

      00
  19. Ca raspuns la titlu: Ca sa nu stai 2 ore in trafic in zona tractoru, unde pare ca s-a mutat jumate din oras.

    00
  20. Zone și zone; m-am mutat de un an la casa și stau pe o strada de 7m și trotuare de 1m(asta în teorie, pt ca strada e neasfaltata) Mi-am asumat faptul ca trebuie sa fac zilnic 400m pe o strada fără asfalt. Strada este o fundatura și e perfect asa, cu excepția unui vizitator din cand în cand, pe strada circula cam 15 mașini ale riveranilor, deci trafic cvasi inexistent, iar copiii se pot juca pe strada, se pot da cu bicicleta fără emoții.
    Probabil ca o vom „asfalta” noi cu pavaj când se termina de construit și ultimele 2 loturi. Și asta se întâmplă în Cluj, unde presiunea pe teren e enorma, s-ar construi și-n albia Someșului dacă s-ar putea.

    00
  21. Eu vorbesc din proprie experienta, cand cautam apartament. Toti vanzatorii si agentii ma intrebau daca am credit prin prima casa si cat e limita maxima la care m-as incadra si cand le ziceam nu, o parte din ei nici nu mai insistau cu vizionarea. Toti tineau de pretul pietei si nu scadeau deloc, in fine era dferenta mare intre cerere si oferta.

    00
  22. Pai…e cam normal. Lumea vrea sa dea putin si sa se laude ca e nou. Fenomenul suburbiilor a aparut cu bani…Adica dadeai mai multi bani sa stai in afara orasului decat sa stai in oras. Iti permiteai, cum ar veni

    Si la noi e la fel, tot de cat iti permiti stai. Dar noi ne permitem putin si vrem mult

    00
  23. Sunt scumpe pentru ca cererea este inca mare. Crezi ca si-ar mai permite ei sa ceara o gramada de bani daca nu s-ar deranja nimeni sa-i caute?

    Plus ca, asa cum ai zis si tu, alternative nu prea sunt. Eventual sa iti cumperi tu teren si sa iti faci casa undeva la tara. Dar pentru asta ai nevoie de bani, timp, aprobari, acte si alte dureri de cap…

    00
  24. Eu nu ii inteleg pe cei care se muta intr-o zona/cartier rezidential si apoi tipa ca primaria nu face si nu drege, ba nu au drumuri, ba nu au canalizare, etc. Intrebarea este, cand au vizionat zona cum era? Curgea lapte si miere pe drum? Parerea mea este ca sunt ipocriti cu ei insisi.
    Eu am cautat 2 ani o casa si nici dupa 2 ani nu am bifat toata lista de cerinte (proximitate metrou, acces multiplu in zona, magazine, scoli, gradinite, utiliati, vecini, cost, etc).

    00
    • unii nu vor să aștepte doi ani și sar pe prima chestie pe care o văd sau de care au bani fix pe ideea asta „lasă că face primăria”. unde rahat să lărgească primăria străzile?!

    • Eu mi-am bifat 85% din pretenții iar prețul de achiziție a fost mai mic decât grila notariala. Am avut răbdare 8luni.
      Peste ce nu am bifat, am trecut peste…nu toată lumea e multimilionar :)

      00
  25. Va rog sa-mi spune-ti unde este cel mai bine sa cumpăr un apartament.Dispun de 70mii euro

    00
    • NOU
      #77

      pe Muntele Venus

      00
    • in Spania undeva, pe alese, nu te gandi de 2 ori

      00
    • Ana, te gândeşti la România sau oriunde? Ai în minte un oraş anume sau nici asta nu contează? Ştii că sunt şi sate cu blocuri, deci cu apartamente?

      Lăsând gluma la o parte, nimeni nu îţi poate răspunde la întrebare. Pune-ţi pe hârtie ce e important pentru tine la un apartament, apoi poţi să începi căutarea. Gândeşte-te foarte bine înainte de a lua orice decizie, că vei rămâne mulţi ani cu ea.

      00
  26. NOU
    #80

    La Beciul Domnesc. Confort sporit !!!

    00
  27. O lumanare ai aprins si tu la al batran, in Ghencea?

    00
  28. Diferenta dintre a sta la bloc intre idioti si a sta la casa in noile „zone rezidentiale” – fostele „in porumb” pentru cei care mai stiu ce inseamna „la ceas la Universitate” este urmatoarea:
    La bloc idiotii fac ce vor doar in casa lor, vreme in care in zonele rezidentiale fac ce vor peste tot, inclusiv in ceea ce priveste strazile si utilitatile din zonele respective. Consecintele se vad.
    Daca nu vrei ca o ceata de cretini sa-ti dicteze conditiile de viata in cel mai invaziv mod cu putinta, atunci nu ai ce cauta acolo, decat daca esti unul dintre ei. Sau daca altceva nu iti poti permite, asta e, ciocul mic. Nebucurestenii sunt rugati sa se abtina.

    00
  29. Din câte văd eu în poza aia cu bariera la lumina farurilor, nu prea crește iarba în dreapta barierei… Adică gospodarul care a instalat-o nu s-a gândit suficient, trebuia s-o facă umpic mai lungă, până la primul zid/copac/tufiș, ca să fie și eficientă :D

    00
  30. La mine pe strada in Chiajna – aproape toti ne-am mutat cam in acelasi an (2015) fiind toate casele noi. Eu mi-am facut gardul primul si le-am propus vecinilor sa latim drumul de la 5m la 6.5m. Majoritatea au inteles ca e ok sa treaca 2 masini si au aliniat gardul cu al meu, mai putin o vecina care nu numai ca nu a lasat – dar a si intrat cu gardul 20cm in drum – „pentru mai multa curte” (pe care a turnat beton).
    E plina Chiajna de drumuri (asfaltate) unde apare dintr-o data un gard iesit efetiv in drum – ca e scump sa muti gardul de beton 1m inapoi sa fie totul ok!

    00
  31. Problema de care ne lovim permanent e atractivitatea si cresterea pretului dupa ce infrastructura devine ok. La masa pusa trebuie sa ai bani. Daca vrei mai ieftin, cumperi cat inca e un pic de noroi si niste bariere din alea puse aiurea. Cand totul e taiat cu forfecuta la dunga, devine scump.

    In zonele gen Prelungirea Ghencea procentul de idioti ce le fac viata amara celorlalti e mic. Am prieten bun mutat acolo, am stat la un gratar cu el si vecinii lui, oameni exasperati de tembelismul de la bloc. Oameni care vor sa scape de idiotii de bloc, iar pentru asta ai nevoie de un simt al idioteniei. Cum era zicala „cand esti idiot nu stii ca esti idiot, e mai greu pentru cei din bloc”. Nu vei vedea un cretin datornic la intretinere mutat in Prelungirea Ghencea sau Chiajna. Sau un decrepit de pensionar ce nu vrea cu nici un chip sa plateasca pentru schimbarea robinetilor de la subsol, sau iluminatul scarii, ca el oricum nu iese noaptea pe scara. Sau vreun dobitoc betiv ce urla si-si bate nevasta ca n-a luat petul de 2.5L de bere, l-a luat a dreacu’ pe ala de 2L. Ca peste tot in lume, aglomeratia va deveni de evitat, iar blocurile igrasiate vor fi evitate de oameni cu venit peste medie, care stiu deja ce inseamna sa ai un vecin cu care te poti intelege si un petec de iarba, iar seara sa miroase a iarba, nu a gunoi de la ghena.

    00
    • am fost la cetin intr-o seară. 4 cupluri. vorbeam in curte, la umbra unei pergole. vecina de lot (4-500mp fiecare lot, să ne înțelegem) a ieșit la geam și ne-a zis să tăcem, că ea nu poate dormi. noi nefăcând gălăgie, nepunând muzică, mâncând, bând, plm, pe un lot de 400mp. deci idioți există.

    • Nici eu nu neg ca exista idioti la case, astia suntem, avem un procent de idioti mai mare decat al altor natii, dar avand o densitate de popendulatie mai mica in zonele astea nou construite, combinat cu densitatea mai mica de idioti in categoria asta, eu zic per ansamblu e mai bine. Pretenul asta de care zic si-a luat apartament acu vreo 6 ani in Drumul Taberei. Ok, bloc linistit de 4 etaje, vecini ok, fara datornici, dar 2 camere si 54 m. Acuma s-a tras in prelungirea Ghencea, chiar pe strada aia pe care ai facut tu stanga dupa cum vad harta, Maracineni, unde face un mic unghi prelungirea. E super incantat, sta intr-un quadruplex, cu 30m de teren, si 80m pe doua nivele, mic, dar cochet. Vecini oameni intregi la cap, fara basini cu „liniste ba ca nu pot sa dorm”, se ajuta intre ei, au pus bani si si-au luat trotineta de degajat zapada, au incredere unii in altii cand pleaca in concediu, isi uda florile unul altuia. E o comunitate.

      Eu la bloc am 3 betivi, 5 datornici grav pe scara, doua babe decrepite si o multime de imbecili carora comunismul le-a rescris definitiv ADN-ul si cu care nu poti discuta nimic logic. Desi se ia niste chirie pentru niste antene (care numai sanatate nu sunt) si multe chestii se rezolva cu banii astia, tembelii tot nu sunt multumiti si nu sunt de acord cu reparatii si alte chestii. Daca banii aia din chirie ar fi folositi sa le fie scutita lor intretinerea si datoriile acumulate, atunci ar fi bine. Unul chiar a propus asta intr-o sedinta, sa-i fie si lui scutita o parte din datorie, cu banii aia din chirie, ca ce plua lui. Cu parcarea e crima si pedeapsa, zilnic certuri si figuri. Nemernicii aia de la ADP sect 6 dau de vreo 10 ani contracte false de inchiriere pentru locuri de parcare, adica pun stampila pe hartii, dar nu le inregistreaza, nu asfalteaza locurile si nu le marcheaza. Dobitocii isi marcheaza ei cu vopsea locul pe un fel de tarmac, ca asfalt nu mai e dupa niste sapaturi pentru canalizare si apoi sa te tii cearta. Ei au contract! Fuck it, nu are sens sa-ti pierzi viata cu oameni terminati definitiv si abrutizati de prostie si primitivism. De asta am targetat si eu o casa, cu cativa metri de iarba. Prefer o ora in plus pe zi in masina, decat interactiunea cu tembeli incurabili si riscul sa iti pierzi uzul ratiunii si sa faci omor prin imprudenta. Pretenul meu e zen. Ii e si cam scarba sa se duca sa-si ia chiria pe apartament, l-a pus pe chirias sa-i vireze banii.

      00
  32. Daca vreti apartamente bune si ieftine va recomand Phoenix Residence incep constructiile in otopeni au apartamente la 750 euro/mp + tva 5%

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube