Colecţia de mp3uri

music_fan

Prin 1995 m-am apucat de colecţionat casete audio. Până prin 2000 aveam câteva sute, printre care discografii complete ale unor trupe simpatice urechii. Apoi, pentru că nu mai mergea casetofonul, m-am apucat de colecţionat CDuri. Până prin 2005 aveam echivalentul casetelor. Apoi m-am apucat şi am trecut în mp3 mare parte din CDuri. Casetele le-am aruncat, CDurile le-am făcut cadou sau le-am lăsat pe unde am locuit.

Colectia de mp3uri e sortată simplu. Gen/artist/album. În folderul albumului sunt piesele, în ordine, şi atât. Fără nfo, fără cover, fără playlist. Uomosecsualii îşi fac coveruri, taguri, alte rahaţişuri, pentru că, uite, playerul meu ştie să îmi arate coperta albumului şi versurile. Sunt cool, nu? Nu. În 99,99% din timp, muzica e background, nu mă belesc la versuri sau la cover.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

24 comentarii

 1. e clar, sunt homosexual, muzica pe care o cumpar are cover hahaha :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Complet de acord cu ultima propozitie. Desi am acel plugin la winamp care imi arata versurile la fiecare melodie, doar in momentele de relaxare stau si le citesc.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Ce ai cu fratele porc ? :)) Gusturile nu se discută, deşi mi se pare o pierdere de timp să faci coveruri ş.a. . La mine cel puţin muzica rulează background întotdeauna. Dar repet: nu poţi să te caci în gusturile omului :)))

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Mai nou nu mai e fratele porc, ci fratele Database Error. Muhaha.
  Eu am cduri audio si le pastrez, pentru ca in felul asta imi arat sustinerea fata de formatia respectiva: am dat un ban pe cdul lor.
  Bine, pentru comoditate le fac mp3uri si le ascult, dar totusi am si cdul in biblioteca…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. Fratii Peste ai?
  Pana mea, din cauza astora n-am prea facut scoala. Ascultam “Stau la geam cu cartea-n mana” in loc sa citesc…
  :(

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Cineva se oftica pentru ca nu i se da dreptate in discutii. tu esti 1337 si nu`ti pasa de covers sau tags, altii iau muzica dupa ei si au nevoie de tags pentru o gestionare mai buna, iar altii, ca porcul, vor sa fie toate nice and tidy, ca asa le place. ce`ti pasa tie ce face omu cu muzica si timpul lui, doar nu te`a pus porcu sa faci ca el.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. ABS, m-a apucat sa-l mut dar la jumatate m-am plictisit. Porcrastination, carevasazica.

  Ah, zoso este un hater. Doar se oftica pentru ca a mea colectie cu pirataciuni nu arata ca o debara. :B

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. tags are a must! but covers… meh

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. Meh, eu pastrez scene release-uri intacte. Fiecare cu obsesia lui.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. Casete audio, câteva sute? Ce zici de patru dulapuri pline, în care încăpeau vreo 2.700 de casete? Că na, iubeam muzica și îmi cumpăram ce aveam nevoie?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. @motanes Stii de cand astept eu momentul ala? Ma tem insa ca voi asculta online muzica din calculatorul de acasa. :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. no such thing, album fara cover. sunt cateva lucruri pe care le fac de cand am inceput sa strang mp3-uri: numele artistului inaintea numerelor, fara “_” sau puncte in plus, fara taguri in nume si musai copertile macar fata-spate.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. În curând vom arunca şi colecţiile de mp3. Ascultăm online muzica. În curând şi în autoturism.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. Lossless e calea, adevarul, si viata, fie ele release-uri, fie CD-uri originale pe care le cumpar si le ripuiesc in FLAC-uri. MP3-uri doar pe player, si alea la 320Kbps de obicei.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 15. Zoso, ce player folosesti? Eu am foobar2000 si se misca relativ OK..

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. Mi-am luat acu’ vreo cativa ani un ipod si a fost musai sa trec pe iTunes. La inceput l-am cam injurat si mi-a luat ceva timp sa ma obisuiesc dar a meritat. Carti audio, podcasturi, muzica, toate intr-un singur loc. Drag and drop in fereastra principala si pot uita de ele, le pune el in foldere automat dupa artist si album. Cand am nevoie tastez cateva litere si gasesc aproape instantaneu orice piesa in peste 20 de giga de muzica. Nu mai zic de sortari rapide dupa gen, artist, numar de ascultari sau de playlisturi automate cu piesele asemanatoare. Pe windows se misca nitel mai greu dar e utilizabil.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. NOU
  #20

  În 2015 o să ne spui că ți-a crăpat HDD-ul cu toată colecția de MP3-uri.
  Pasul următor: o să te apuci de făcut playlisturi pe trilulilu. :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. Majoritatea albumelor au doar 2-3 melodii cu adevarat bune. Tin melodiile doar pe Artist/melodii + taguri pentru gen. Albumul mi se pare degeaba. Sa te mai obosesti cu coperti e ca si cum ai da pantofi cu toc la sinistrati.

  Sa spunem la Queen care are printre cele mai multe melodii beton / album, ce sens are sa le tii sortate pe albume? E chestie de cultura? Gasesti oricand lista albumelor intr-un format mult mai cuprinzator online. Ascult melodii de o vesnicie dar al naibii daca m-am intrebat macar odata: “mhhh, din ce album o fi asta??”. Ca sa ce? Nu inteleg logica albumului la mp3uri. Poate imi explica si mie cineva. Multumesc.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. Dejteptii de azi includ si coverul in fisierul mp3 ca sa se vada si pe ecranul telefonului :D

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. veeeeezi caaaaaa discografie completa e pleonasm.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. avem si coperta, si scanul discului, si tag. :P
  Haters!

  xbmc e playerul, daca intereseaza pe cineva. Oricum, mai bine asa decat un folder imens cu “muzika adevarata”

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.