Cică Inspectoratul pentru Construcții va verifica chestii…

Dacă vreți ceva la care să râdeți, ba pentru că proștii nu vor să îi apere statul de propria prostie, ba pentru că ISC oricum nu verifică lucrări mari, din alea mici sigur nu va putea. Urbanism forte, nene! Mă uitam la o fază amuzantă într-o zonă din asta, un cocalar n-a vrut el să cedeze teren și gata, strada s-a oprit acolo, dar isteții au denumit-o și pe cea de după imbecil la fel, ca să fie bine.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

27 comentarii

  1. NOU
    #1

    da Bogdan, pentru că adevăru’ e că orice român s-a născut el constructior şi ştie să-şi facă casa singur şi mai bine.

    00
  2. Stirea asta mi-a adus aminte de un film cu subiectul asta https://www.imdb.com/title/tt2073086/

    00
  3. > un cocalar n-a vrut el să cedeze teren și gata, strada s-a oprit acolo

    Dar nu mai există expropriere? Doar cât poate să coste 10 metri de teren la țară?

    00
  4. Ca sa dai banii altora. Serios… daca vreau sa imi fac casa cu un nivel trebuie sa platesc o firma sa mi-o faca? Imi dau ei bani de asa ceva? Dupa ce ca imobiliarele sunt destul de scumpe pentru romanii de rand(care castiga 900 de lei/luna) aia ne mai trebuie. Sa trebuiasca obligatoriu sa angajez firma… mama lor…

    00
    • Nu, platesti un diriginte de santier sa verifice ce cacat ai facut acolo, daca corespunde cu proiectul, norme, chestii, sa nu iti cada tavanul in cap peste vreo cativa ani ca te-ai zgarcit la fier si ciment, sa nu o ia casa la vale ca ai uitat de fundatie. Teoretic, legea l-ar proteja si pe ala ce vrea sa cumpere de la tine ca tu vrei sa dai teapa mai departe. Dar na, dai o mica atentie la diriginte si te rezolva el probabil.

      00
    • cu 900 lei pe luna nu isi face romanul casa cu etaj

      00
    • Bogdan, oamenii ca tine sunt ce-i in neregula cu tara. Atata timp cat nu ai terminat facultatea de constructii nu esti in masura sa „iti faci tu casa” (si nici macar atunci, dpdv legal). Ai lasa un taximetrist sa te opereze?
      Astia ca tine isi fac fundatie de 20 cm si pe urma se intreaba de ce le crapa casa.

      00
    • daca ai 900 de lei pe luna si iti ridici casa(nici nu mai zic cu etaj, doar casa) ceva e putred

      00
    • @ Titel, nu, m-aș opera singur.

      00
    • Hai ca esti tare, esti un roman adevarat! La 900 lei pe luna, probabil iti iei un cort in rate. Legea incearca sa elimine casele facute de-an pulea, de nea caisa, marele mester. Casa ti-o faci in continuare cu cine vrei tu, dar trebuie sa ai un diriginte de santier, adica un omulet care sa vada daca ai respectat proiectul de executie, bineinteles daca ai si asa ceva.. Noi construim ca in Africa, ai tarlaua acolo, ti-ai tras tu pe foaie ca vrei 10 camere si tot inainte

      00
    • Din punctul vostru de vedere, ala care ia 900 de lei doarme pe strada, pe cartoane, nu? Si-ar ridica omul o casa, dar de… nu il lasa statul. Ca ii trebuie firma sau diriginte de santier.

      Apropo, inainte oamenii isi faceau boltarii acasa, nu ii cumparau de-a gata, munceau doar cu cunoscuti, pe care nu ii platesc, iar casele nu se daramau pe ei. Concluzia este ca poti sa iti faci casa si cu salariu de 900 de lei, daca deja ai terenul si faci ceva mic si doar cu munca ta. In mult timp, dar iti faci. Si poate nu esti singurul salariat din casa. Se pare ca majoritatea nu sunteti la curent cu nivelul de trai din Romania.

      Cat despre raportul apartament/casa, ei bine, aflati ca de 30000 de euro, cat costa un apartament, iti ridici o casa frumusica, daca muncesti mult. Se poate. Cunosc cazuri. Dar nu casa de fite. Ca nu aia ne trebuie cand nu avem ce sa mancam.

      00
  5. La casele construite in regie proprie exista o problema: se foloseste dreptul proprietar pentru libera alegere a caracteristicilor tehnice, dar in cazul unei eventuale vanzari, asumarea raspunderii pentru constructie inceteaza.

    Cum renuntarea la dreptul de vanzare nu este posibila, statul are obligatia de a reglementa constructiile astfel incat sa poata fi vandabile dpdv tehnic.

    00
  6. o lege care ne apropie de normalitate

    00
  7. Asa e in UK. Casa in Londra (zona 4), romanul nostru a vrut sa lipeasca un living de ea. Curte mare, nu deranja pe nimeni – nu se darama pe trecatori…
    A venit sa-l ajute si taica-su (constructor) din Romania, muncea si el.
    A mers numai cu vizita saptamanala a unui oficial din Primaria zonei aleia.
    Repet: casa e in mijlocul unei curti, si inconjurata cu gard serios.
    Asta e, asa e la ei. Si se pare, asa va fi si la noi.

    00
  8. Vorbesc din perspectiva unui inginer constructor:
    – inspectoratul nu se prezinta la faze determinante la lucrari mari. Daca sunt private cu atat mai mult;
    – cine doreste sa investeasca in imobiliare,la modul cel mai serios, oricum are o echipa de management care coordoneaza lucrarea, cu rezultate mai bune ca ISC;
    – cei fara bani oricum stiu mai bine decat orice inginer/maistru cum se construieste;

    00
  9. Au mai bagat o taxa care nu o sa aduca nimic cetateanului.
    Plus se stie ca daca vine popa si ti-o stropeste gata, e beton.

    00
  10. Romanii de rand, care castiga 900 lei/ luna nu isi fac casa… just saying.

    00
  11. Da oare nu asta-i normalitatea? Ca dacă se dărâma casa făcută de nea Ion cu var-su Costel si cu „știu eu 3 baieti care lucrează ieftin” ( dezastre dese pe la țara de altfel..) cine raspunde? Si care e prețul care-l punem pana la urma pe viața celor morți datorită construcțiilor necorespunzătoare ?

    00
  12. @Bogdan, ai dreptate, păi d’aia am murit noi la Revoluție, ca să nu avem acum dreptul să ridicăm blocuri și viloaie cu ciment la lopată și fier de 4 în loc de 12? toate clanurile de ciori, pardon, de domni rromi, s-au făcut dezvoltatori imobiliari. serios acum, să îi ferească bărbosu’ pe ăia care și-au luat „rezidențiale” de un cutremur, și ți-o spun fiind foarte bine în temă, cel puțin pe zona Prelungirea Ghencea și Militari, dar mi-e greu să cred că în alte părți e altfel, de exemplu Dimitrie Leonida, etc

    00
  13. dana grecu doreste ca romania sa se mai umanizeze si sensibilizeze – live la A3

    00
  14. @bogdan: „românii de rând” care câștigă 900 de lei pe lună nu ar trebui să își construiască case.

    00
  15. corect…..romanul cu 900 de lei pe luna ar trebui sa-si cumpere numai apartament cu credit sau sa stea numai la ghena ….plm….ati si gandit-o pe asta sau doar ati zis-o?

    00
    • la 900 lei cum plm iti construiesti o casa?

      00
    • animaloo> fiecare are notiunea lui despre ce inseamna casa. Dupa cum vezi bine…toate comentariile leaga „casa” de o contructie obligatoriu P+X….ori s-ar putea ca la 900 de lei sa-ti perimiti o casa de chirpic fara problem…ori aceste case mici erau pana acum scutite de aceasta „inspectie”. Pana la urma asta reglementeaza legea: pt orice tip de casa e nevoie de diriginte de santier. asta inseamna ca o cocioaba de 40 mp din pamant va avea nevoie de diriginte de santier…chiar daca acea casa se ridica cu 2000 – 3000 de lei si un diriginte de santier iti ia probabil tot atat ;)

      00
  16. Mda, ca ISC trebuie sa verifice constructiile, asta era si pina acum ca parte a obligatiilor lor.
    Ca acum forteaza lumea sa angajeze macar un diriginte de santier, asta e bine. Pacat ca nu e pentru orice constructie.
    Pentru tembelul ala din primul comentariu, ba gigele, fa-ti tu casa cu neamurile tale si lasa vrajelile ieftine cu aruncatul banilor in dirigintele de santier. Daca nu pricepi rolul lui, ma mir ca ai bani sa pui o caramida peste alta.

    00
    • nu e adevarat. nu mai aberati cu chestii care vi se par voua normale si credeti ca sunt adevarate. P+M in rural nu erau verificate de ISC, legea 50 si completarile ulterioare specifica clar ce intra in atributiile inspectiei de stat. In cel mai bun caz venea inspectia de la primarie din comuna, dar sa fim seriosi, in realitate nu verifica nimeni nici etapa 1 in care verii si nea Caisa isi faceau palat de P+1 si 10 camere pentru cand vin nepotii la nunta sa aiba unde sa doarma, si nu verificau nici etapa 2 in care mai trantea 2 etaje peste sa aiba si aia mica unde sa se mute cu sotul dupa nunta.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.