Cel mai bun soft de compresie video

update 2012: Freemake e mult mai bun la compresie video

M-am ocupat de comprimare video inca din 2002, când foloseam VirtualDub pentru a transforma MPEGurile capturate cu TV-Tunerul. Cu timpul, softurile şi tehnica au avansat, iar VirtualDub a rămas cu marele handicap de a nu putea procesa ASF/WMV, pentru că Microsoft nu dorea asta.

Softuri de comprimare video

Am folosit multă vreme Xilisoft Video Converter, e un tool pe care încă îl recomand, îşi face treaba foarte bine, are interfaţă simplă şi ştie batch processing. Printre problemele versiunii de acum un an se numărau pixeli migratori, imposibilitatea de a seta width si height la clip in afara celor prestabilite şi nerecunoaşterea unor formate.

avs_video_converter

Acum folosesc AVS Video Coneverter. E mai simplu, dar mai eficient în convertire. Ştie de priorităţi la procesor, de dimensiuni, recunoaşte toate formatele video pe care i le pun în faţă. Nu ştie batch processing, dacă îi arunc două fişiere în interfaţă îmi face unul singur.

Ce comprimare fac

Micşorez fisiere sau le transform în alte formate.

 • Par example, reduc la jumătate toate clipurile filmate cu camera video compactă. Senzorul mic al acestor camere produc clipuri de o calitate medie, nu văd rostul păstrării unui fişier la 1280×720 şi 1GB când redus la jumătate şi fără a pierde din calitate el are 300Mb.
 • Comprim filmele cu 2-3 streamuri audio în 1 singur stream (sigur, aş putea face asta cu virtualdubmod, dar lenea e mare) pentru iPad.

Bonus, am renunţat şi la PowerDirector, care nu recunoaşte formatul în care filmează noua cameră video, şi am trecut la AVS Video Editor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

29 comentarii

 1. Ai incercat Riva FLV Encoder?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Acum vreun an cautam un soft care sa poata encoda folosind toate core-urile unui procesor multicore. Singurul pe care l-am gasit la acea vreme si pe care-l folosesc cu incredere este Handbrake. Pe un procesor cu 4 nuclee imi reducea timpul de encodare la 30-40%, putand si mai mult daca as fi lucrat cu un SSD de exemplu.

  Thumb up 0 Thumb down 1
 3. eu il folosesc pentru a face fisiere video pentru telefon

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Sarumana, vaz ca stie .mov. O sa-l incerc sa vad cat de bine stie sa pastreze calitatea, multam fain, chiar cautam o alternativa la jonglatul cu fisiere mari in Sony Vegas Pro.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. de acord, AVS rullz. il folosesc de cateva luni si a inlocuit toata gramada de softuri incercate pana acum

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. incearca si avidemux ( avidemux_2.5.3_win32 ). O sa fi surprins ca e la fel ca batranul virtualdub

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. Oxelon Media Converter, looked into that?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 8. Upload pe youtube, ti le comprima ala si dupa aia le downlodezi mp4 :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. mi se pare ca nu toate softuletele AVS-ului sunt moca, in special cele video

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. @oreste: crack’em!!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. Eu folosesc https://www.erightsoft.com/SUPER.html. Este free si stie aproape tot. Trebuie sa te obisnuiesti un pic cu interfata, in rest e ok.

  Thumb up 1 Thumb down 0
 12. nu stiu daca ai incercat ultima versiune de Xilisoft Video Converter, au imbunatatit multe in v6 fata de v5

  Thumb up 0 Thumb down 0
 13. Folosesc AVS Videoconverter de 1 an si sunt foarte multumit de el. Ma incanta in special optiunea HD si micile trucuri din programul de editare…

  Thumb up 0 Thumb down 0
 14. @MadMike: esti prost. nu mai comenta aici.

 15. dar cu xilisoftul (versiunea ultimate) ce ai? Stie toate formatele, exporta in toate formate…si mai mult are predefinite o gramada de formate pentru pc, mediaplayere, device-uri (apple, etc.), retele sociale, etc. (eu am dat peste el cand am vrut ceva pentru PSP). Configurabil e, daca intri in setari advance te doare capul.

  Iar la procese, nu mai retin daca poti sa setezi prioritatea (desi sigur poti) si, mai mult, poti seta cate nuclee sa-ti foloseasca :)) Adica sa folosesti 100% CPU, nu 50%.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 16. Encoder: x264
  Encoding GUI: megui
  Muxing: mkvtoolnix

  Thumb up 0 Thumb down 0
 17. Bun filmul cu Ogoranu.AM mandresc deoarce bunicul meu a fost bun prieten cu el.Au suferit din cauza comunistilor.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 18. cel mai bun si mai rapid (daca ai placa video buna) e Badaboom

  Thumb up 0 Thumb down 0
 19. Pot sa intreb daca folosesti aceste programe cu acte in regula? Intreb asta, fiindca niciodata n-am cumparat un program. Pina acum am reusit sa gasesc alternativa gratuita la fiecare program pe care-l folosesc acasa.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 20. Şi eu foloseam ca şi Miska programul Super pentru convertit diverse formate în mp4, dar deşi am citit multă documentaţie, greu am obţinut rezultate satisfăcătoare. Îl voi încerca şi pe cel de faţă deoarece n-am nevoie de mii se setări, îmi ajunge să aleg rezoluţia şi gradul de compresie iar programul să ajusteze restul cum crede el mai bine.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 21. xmedia recode

  Thumb up 0 Thumb down 0
 22. avisynth+vdub/megui

  Thumb up 0 Thumb down 0
 23. @zoso
  Tatal si mama programelor de conversie AV este MediaCoder. Are chiar si niste variante speciale pentru device-uri gen iPhone/iPad.
  Pentru amatori exista GomEncoder.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 24. Cu respect raportez ca toate aceste softuri pomenite aici folosesc cod FURAT. Deci nu doar Xilisoft, insa chiar si AVS intra in aceasta categorie. Cam ca firma aceea din China care a furat cod de la o firma americana, pentru a construi softul “Green Dam”.

  Lista completa a acestor softuri comercializate cu incalcarea drepturilor de autor poate fi gasita aici: http://ffmpeg.org/shame.html

  Thumb up 0 Thumb down 0
 25. Am devenit isteric, cautand si negasind ceva valid.  Sper sa isi faca treaba asta, fara calitate proasta… Trebuie sa folosesc ceva si pentru poze. Nikon, la 1280- 760 sau asa ceva, imi ocupa peste 1 Gb. Muuuult.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.