“Academia Caţavencu” are viitor, dar incert

academia-catavencu

Marca Academia Caţavencu a fost câştigată azi de Dan Adamescu, patronul ziarului “România Liberă”, într-o licitaţie la care a mai participat şi Orlando Nicoară din partea Mediafax Group. În redacţie e forfotă, pentru că Adamescu e mogulul rău, care vrea să dea afară vechea gaşcă şi să îi aducă în loc pe vitejii de la Kamikaze, cu Liviu Mihaiu şef. Sau să închidă revista de tot, la ordinul lui Băsescu.

Kamikaze vs. Catavencu, război cu doi învinşi

În războiul dintre nevasta nebună, plecată de acasă de bunăvoie, care revine periodic la geam să urle măscări, şi Caţavencu, ambele revistele au pierdut.

Kamikaze au tocat banii un an de zile şi n-au obţinut decât 5.000 exemplare vândute, iar Caţavencu a dat faliment. Kamikaze a tot publicat anchete servite, dar un public nu îl construieşti intr-un an, iar A.C. a început să fie din ce in ce mai subţire.

Valoarea mărcii

Sincer, nu cred că marca valorează 850.000 euro. Poate pentru Sârbu, care ar fi inclus-o in maşinăria de marketing PRO şi ar fi dublat tirajul. Dar un cotidian care are 40.000 exemplare vândute pe zi nu prea poate ajuta un săptămânal să iasă din şanţ. Nu cu Turturică sau cu Mihaiu, cel puţin.

Apusul jurnalistului afacerist

Cred că falimentul săptămânalului marchează apusul jurnalistului afacerist. A inceput ca reporter, a ajuns redactor şef, a avansat la secretar de redacţie şi apoi la manager. In 2006 asta părea a fi o mişcare bună, numai că jurnalistul se pricepe la cuvinte şi mai puţin la cifre, aşa ca absolut toţi au dat-o-n gard cu managementul lor.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

14 comentarii

 1. trist ca ramanem doar cu amintirile, brandul AC putand fi clar pus din nou pe roate. cu investitii majore ce-i drept.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 2. Cred ca mai mult contau oamenii decat brandul. Iar dupa ce ai batrani macinati de ciroza au trebuit sa fie inlocuiti cu tineret dornic de afirmare, a disparut subtilitatea umorului si la fel si nivelul intelectual al cititorilor.

  Dar anyway, e o chestie de moda si de vremuri. N-ai cum sa tii timpul in loc ci trebuie sa te adaptezi.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 3. Macar daca cei de la A.C. ar putea sa faca haz de necaz!

  Thumb up 0 Thumb down 0
 4. Zoso, că vin ăia de la Kamikaze peste ei ca să le ia hidrantu’ de la gură e o tâmpenie în capul lor. Noi avem un împrumut de returnat unui om. Desigur, dacă Adamescu este dispus să ni-l stingă, putem sta de vorbă. Vreo 10 milioane €, decât.
  Vezi că ziariștii se pricep la cifre? Când e vorba de cifrele pe care le revendică pentru ei, mă refer.

  Be, și pe vremea lui Agamiță Dandanache ziarul “Răsboiu'” era servit cu desvăluiri în plic. Face parte din tehnologie, ce vrei?

  Thumb up 0 Thumb down 0
 5. RIP.
  De prin 2000 o citesc (pînă atunci mai rar, nu eram pe banii mei), și am abandonat-o acum 4 ani. Mi-am făcut abonament online la ei, și după ce au început să o dea în gard și cu ăla… Pa.
  Păcat de ei. They shall be missed.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 6. Sau cum privatizarea prin MEBO a bagat in pamant firma. Trist.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 7. @Zoso, nu, bre, dar nu trebuie să facem și noi un Ce profit? Să ne luăm și noi niște X5,6? Adică noi n-ar trebui să fim la fel de inteligenți ca și ei? :)

  Thumb up 0 Thumb down 0
  • @ElCucui: nu vă mai satură dumnezeu! dupa ce v-ati luat un rând de maşini de la caţavencu şi aţi băgat revista in faliment, acum vreţi iar! :P

 8. O să fie distractiv să vezi cum se schimbă țintele glumelor :-) Conținut bun? Nu cred că mai prindem.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 9. :) :) :) Hai, că m-ai făcut să zâmbesc. Ne-am luat câte-un rând, recunosc, da’ ni le-a luat lichidatoru’, mama lui de lichidator! Io-s la bicicletă acum. Da’ am pus ochii pe ceva de carbon cu titanium.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 10. lasa ca o sa castige usl-ul alegerile, si atunci o sa capete din nou sens existenta unui ziar precum academia catavencu. glumele cu basescu nu au avut niciodata succesul celor cu iliescu si nastase. o investitie pt viitor a facut adamescu.

  Thumb up 0 Thumb down 0
 11. @patrick – glumele cu Basescu sunt facute cu ura de parca e vina lui Basescu faptul ca nu se vinde revista.

  Catavencu a facut glume 20 de ani despre PSD si Iliescu iar din 2010 s-au oprit brusc si au intors armele in pur stil romanesc.

  Nu s-a schimbat PSD, s-a schimbat Catavencu !

  Thumb up 0 Thumb down 0
 12. @raul – Catavencu a facut glume despre FSN. Basescu a fost fesenist de frunte si ‘mnealui, daca bine (vrem sa) ne amintim. Basescu acum e de dreapta, daca e sa ne luam dupa ce spune (azi, ca maine nu se stie). Nu, Basescu nu s-a schimbat, el e consecvent… in inconsecventa.

  Thumb up 0 Thumb down 0

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.