CAMPANIE: Amazon a vândut produse cu prețuri greșite!

Pentru că în ultima vremea le cam scăzuse traficul, Amazon s-au gândit la o schemă care să le aducă oameni pe site, pentru că toată lumea știe că nu toată lumea știe de Amazon, cel mai mare magazin online din lume.

Și au apelat la cea mai veche schemă din lume, aia cu greșirea prețurilor când ai o campanie de reduceri de prețuri, în cazul lor “Prime Day”.

Amazon discounted a wide range of camera gear for Prime Day this week, but some photographers scored what may be the best deals of their lives. Thanks to a pricing error, many people were able to purchase high-end camera gear bundles, some worth over $5,000, for just around $100. (sursa)

NORMAL CĂ A FOST CAMPANIE! Nu ai cum să greșești prețurile la ceva vreodată! Ce naiba! Bate la ochi! Orice internaut român miroase de la o poștă o asemenea campanie de marketing. Nu merge chiar așa, nu îl poți păcăli cu român cu metoda accidentul să îți dea toți banii din casă, cu tablete gratis la abonamente mărite, cu un cub Knorr ca să îți dea adresa de email sau cu promisiuni de autostrăzi suspendate. Imediat te miros forumiștii și rodditorii și te porcăie de nu te mai spală nici Cristoiu.

amazon-reduceri

Iată, așadar, că și Amazon are nevoie de trafic pe site, că se știe că magazinele online trăiesc din afișări, iar oamenii veniți după o reducere mare nu pleacă cu mâna goală, ci cumpără absolut orice. Nu există studii, dar aceste lucruri sunt știute.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Și de data ascunzi faptul că în realitate nu a cumpărat nimeni acele produse la preț greșit deoarece erau doar pentru a putea face lumea screenshot la eroarea lor…

    00
    • Cât de penibil ar fi dacă în sursa citată de zoso ar scrie că sunt destui care și-au primit produsele înainte să se prindă Amazon de eroare.

      00
  2. „I have bought like 10k worth of stuff that was like 900 dollars total.” Lăsând la o parte „campania”: îmi aduc aminte cum râdea câte unu’ pe la colț și zicea că doar românii ar sări pe astfel de oferte :)

    00
    • Daca nimeresti prin Asia de Aul Nou Chinezesc pe la vreo promotie , albitura fiind si neantrenat in sporturi de contact sigur iti lasi oasele pe meaguri straine. Poti sa juri ca tigaile de la Profi si Lidl sunt minciuna, sport de gradinita

      00
  3. NOU
    #5

    N-o să onoreze nimic oricum. Și eu am prins mai demult un laptop super ieftin pe Amazon UK și au anulat comanda după câteva zile.

    00
  4. Teoria constipatiei iz back.
    Stirea a veche de spatamana trecuta, am vazut oferta postata live pe siteurile de reduceri, unii au comandat doar un aparat foto care aparea a fi cu pret redus pana sa se prinda lumea ca orice produs care avea in componenta o lentila foto era blocat le pretul de 94$.
    Unii si-au comandat 10 aparate foto, altii telescoape de 10-12k $, dar marea majoritate si-a dat seama ca se aplica la o mare majoritate de produse cand oferta a fost blocata.
    Si da, au fost anulate comenzi multe, dar cele care au trecut s-au bazat chiar pe performantul sistem de livrare al amazon; odata ce o comanda este trimisa pe flux pentru procesare nu mai poate fi anulata nici de vanzator nici de cumparator. Solutia oferita in cazurile astea de amazon pentru cumparatori este sa returneze gratuit bunurile la care aveau intentia sa renunte, nu mai pot opri procesul de livrare odata inceput.
    Au trecut doar comenzile facute devreme si cele prioritizate de la 2 day delivery la 1 day delivery. In functie de statul de unde s-a facut livrarea, pe coasta de est sau de vest unii au avut noroc sa le intre in procesare comenzile, iar ceilalti au avut ghinion sa se trezeasca Amazonul.
    Amazon a incercat sa limiteze proportile dezastrului, unde a putut si a facut retur la comenzi nelivrate cu mentiunea “produs deteriorat la transport” si s-a oferit sa returneze suma platita (94$), dar nu a permis optiunea de retransmitere a comenzii pentru ca a marcat produsele respective cu “out of stock”.
    Dovezi si experiente reale sunt gramada pe siteurile de profil din state, ca de obicei unii au avut noroc, altii au ramas cu buza umflata.

    00
  5. „cu buza umflată” ca n-au tras o mică țeapă?

    00
    • Mie eMag nu mi-a transferat banii pe un produs returnat acum 25 zile deși in Regulament scrie ca voi primi banii în maximum 14 zile calendaristice. Csf, ncsf.

      00
    • @Cristi: cum adică țeapă? Era listat la vânzare sau nu?

      00
  6. Au fost niște erori și s-au cumulat niște vouchere. Eu am luat Fire Stick TV cu 2€ și Echo Dot la 3€.
    Am primit produsele.

    00
  7. Referitor la Dusterul de pe Twitter, e varianta de Rusia, vezi aici: https://www.renault.ru/vehicles/range/duster/configure.html#configure/Am1g/engine

    00
  8. Intrebarea este, cine de la cine a copiat? Emag de la amazon sau amazon de la emag? Emag de la altcineva-etc

    00
  9. Normal ca a fost campanie, s-au simtit amenintati de emag :))

    00
  10. NOU
    #21

    Asta e primul semn ca Amazon intentioneaza sa cumpere eMAG. Mai intai cumpara metoda pentru trafic & awareness si apoi magazinul. Se stie!

    00
  11. Chiar sunt curios pe ce te bazezi cand faci afirmatiile astea. Daca Amazon nu mai are trafic atunci nu stiu cine are…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.