Blog: voi aveţi un fotostock?

debenhams

Cred că o parte importantă din blogging o reprezintă imaginea cu care e ilustrat articolul. De aceea eu pozez tot felul de chestii ciudate, că nu se ştie când am nevoie de ele.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

18 comentarii

 1. Si eu pozez la fel, mai nasol e cand trebuie sa cauti prin mii de poze si trebuie sa ai ideea in cap despre ce cauti, ce s-ar potrivi pentru articol. Si mai nasol e cand vrei sa scrii despre ceva, de exemplu de o firma de telefonie cum vreau sa scriu acum un articol si descoperi ca nu ai o poza cu o sigla a lor de pe vreun bloc, asa ca maine caut blocul sa pozez reclama :)

  00
 2. mi se pare mult mai ok sa cauti pe flickr si sa pui la la final autorul.

  00
 3. La mine ”fotostock-ul” e baza, adică ieșitul la fotografiat aproape zilnic pentru a avea cu ce să ilustrez articolele.

  00
 4. Dacă fotografiezi foarte mult, maxim atunci te uiți la poze când le faci. În acea zi. După ce se adună tone de poze nu cred că te apuci să le vizualizezi doar așa … maxim atunci când cauți o anumită poză.

  00
 5. eu pozez tampenii

  numa ca sa le organizez intr-un stock e greu. mai bine le tin minte dupa data si cam pe unde am fost cand am scos pozele alea de pe camera.

  00
  • @Piticu21: poti să le arunci intr-un folder numit “stock”. ma refer la pozele cu nume de branduri, cu oameni aiurea pe stradă, cu maidanezi, pozele făcute in excursii, dar care nu se incadrează la categoria “amintiri de vacanţă”.

 6. Dupa ce fotografiati, trebuie sa si descarcati si denumiti pozele in calculator. Pentru organizare, se denumesc dupa cuvinte cheie. Ai o poza cu oameni pe strada? Denumesti poza: oameni_strada_lume_poplatie_vara_bucuresti_romania.jpg. Apoi cand ai nevoie de o poza cu oameni pe strada (poate peste o luna, poate peste 5 ani), dai un search dupa cuvinte cheie si colorata imediat e gata.
  @icsmo: prietene, sa iei o poza de pe unde o gasesti si sa semnezi autorul tot furt se cheama. O sa intelegi cand cresti mare.

  00
 7. Mai mult decat necesar.

  O imagine atrage mai multa atentie pentru articol si, uneori, te poate face sa intelegi mai bine ideea…
  Un plus vine cand poza e facuta de tine si nu luata de undeva.

  00
 8. @viorel: sa iei o poza de pe flickr, cu licenta CC, si sa semnezi autorul nu e furt. O sa intelegi cand cresti mare :)

  00
 9. Am. Deoarece prefer să folosesc imagini de-ale mele în articolele mele, să nu împrumut de la nimeni decât dacă este absolut imperios necesar.

  00
 10. Majoritatea celor care “iau” poze de pe flickr sau le cauta pur si simplu cu google NU STIU ce e aia licenta CC, si desigur, pozele de pe flickr nu sunt automat si cu licenta CC, doar unele au aceasta licenta.
  Si daca ai fi intrat pe linkul omului cu care vorbeam, ai fi vazut ca n-are habar/putin ii pasa ce-i aia o licenta. CC sau RF/RM sunt notiuni total abstracte pentru majoritate.

  00
 11. @viorel: Ce ne mai caca pe noi cu drepturi de autor. Daca pui ceva pe net si nu opresti shareuirea, cam iti poti lua adio de la credit.
  Singura solutie viabila este trantirea unui watermark prostesc peste.

  00
 12. @zoso “poti să le arunci intr-un folder numit “stock””

  Asa cum faci cu pozele de fotomodele pe care le publici pe blog, pozate personal de manutza lu’ talica :-/ si nu luate de pe net moka ?

  00
 13. Am un folder in care am tot felul de poze ciudate sau nu :)

  00
 14. NOU
  #17

  Cand nu am le fac, le colez, fac naibii ceva. Timp sa fie si inspiratie.
  Stiti ultima zeama politica?

  00
 15. De comunicat de presa si fotografii am cam auzit, chiar in cadrul aceleiasi propozitii :-)
  Ba chiar si de stiri cu plata am auzit…
  Insa de tine in calitate de platitor de ceva, nu prea!

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la PCGarage prin acest link.