Urăsc loteria berii la draft

Vineri, sâmbătă și luni am fost la Standup Fest, pentru că îmi place standup comedy.  O să vă povestesc cu altă ocazie cum am fost atârnache la eveniment, dar înainte de asta, o chestie absolut criminală, care trebuie să înceteze. După ce se termina spectacolul, se mergea în unul dintre puținele baruri deschise până târziu, să se bea și să se simtă bine.

În prima seară am luat Carlsberg la draft. Pe prima n-am simțit-o, că eram însetat, dar la a doua m-a lovit. Bă, e proastă! Am trecut pe Carlsberg la sticlă, am mai băut câteva și dimineața m-am trezit cu o imensă durere de cap. Și pe mine nu mă doare capul de 4-5 beri.

Și nu e prima oară. Am băut bere la draft în diverse condiții, la festivaluri ale berii, în baruri, la terase, la peste tot. E o loterie. Poți bea 12 beri și să nu ai nici pe naiba și să bei două și să îți verși stomacul pe unde apuci. Și nu contează că e Ciuc, Ciucaș, Becks sau Carlsberg. Azi bei niște Ciuc bun și mâine plângi la un Heineken prost.

E nevoie de o comisie parlamentară pentru a găsi soluții în problema asta.

 

alcool-3

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Nu berea e proasta ci oamenii sunt prosti ca o tin in soare si dupa aia o baga la 5 grade. Cam asa se intampla si cu sucurile.

    00
  2. De unde se cumpara butoaiele mari pe care le legi la chestia pentru draft nu direct de la fabrica ? Intreb pentru ca vreau sa-mi fac un bar acasa si ca sa evit problema mentionata de tine pe care si eu am intalnit-o .

    00
  3. eu raman cu berea paulaner pe care o si recomand cu aceasta ocazie :D
    PS: si eu am patit aceiasi chestie cu draftul :(

    00
  4. De aia aleg totdeauna berea imbuteliata.
    In afara de ocazionala nefiltrata la halba nu merita riscul.
    La draft uneori e ba rasuflata, ba indoita cu apa, ba da dureri de cap ba cufureala.
    Culmea e cand descopar ca unele localuri vand draft la 400 ml la acelasi pret cu sticla la jumate.
    Si apropos, cine a inventat halba de 400 ml? Poti numara pe degete de la o mana in cate localuri se mai gasesti halba normala, la jumate.

    00
  5. Asa patesc si eu. Cred ca este din cauza conditiilor in care o tin astia.

    00
  6. Am simtit si eu diferente intre diferite loturi de bere Ursus si Timisoareana. WTF ?!?! Credeti ca e de la conditiile de depozitare sau de la ingredientele carne ? O sa ajung sa imi iau un bidon de facut bere si o beau acasa chit ca o sa iasa ca drecu’ … :)

    00
  7. Acelasi efect il are Carlsberg asupra mea de acum 3-4 ani. Am renuntat la ea de atunci, Heinken FTW !

    00
  8. +1 pentru reactivarea plug-inului de vot.

    00
  9. Berea se bea cand e proaspata !
    Nu e vin, coniac, whisky sa stea la invechit sau sa se plimbe prin depozite, magazine.
    E adevarat ca pentru tara unde se consuma bere la PET si o cutie de bere tinuta la soare si apoi bagata la frigider, e f buna.
    In patria mama a berii, Cehia, nu o sa vedeti la terasele, restaurantele, care se respecta, ca se bea bere la cutie sau la sticla.
    Numai la halba !
    Proaspata !

    00
  10. Guinness-ul ăla de l-am băut eu era jumătate apă. E drept, apă rece, dar… da.

    00
  11. @rasta
    Americanii-s de vina!
    Nu a vrut ei sa pastreze pint-ul clasic britanic! L-au facut pint american. Adica teapa! Ca e mai mic!
    Cred ca din cauza aia se supara si Cuza pe aia cu ocaua mica!

    Eu sint ok si cu 400ml, dar sa vina mai repede decit vine ala de 500!

    00
  12. Oare nemtii au asa ceva? Macar respectul pentru amaratul de client?

    00
  13. Indiferent de marca la a 13 halba / sticla esti muci, e normal sa-ti versi matele. Cred ca cifra e fatidica!

    10
  14. E simplu , dacă berea la draft nu se vinde si e veche , dacă nu e igenizata la timp instalatia ….au buba

    00
  15. Vezi ca avea cineva bere Terapia , poti comanda online chiar, si ai scapat de stresul asta.

    00
  16. Din ce stiu eu (surse sigure ce lucreaza in industrie) atunci cand bei la halba e foarte probabil ca butoiul din care iti pune tie sa fie unul dat la promotie si cei care cunosc stiu ca aceste butoaie contin o bere extrem de rafinata, foarte buna cand ai probleme cu constipatia.
    In rest, depinde si de berar, de conditiile de depozitare si tot asa.

    00
  17. @jerome: si cu berea la halba poti lua teapa aici. La unele terase se vinde ceai sub forma de bere la halba cu 1% alcool.

    00
  18. row : cred ca stie zoso de terapia :). In Brasov inca nu exista, dar o sa…

    00
  19. Tu dintr-un pahar de bere te imbeti, de obicei al 36-lea … :)

    00
  20. Oh, bautori de bere proasta care incep o poveste cu bere proasta cu „am luat Carlsberg la draft” :)

    00
  21. NOU
    #21

    Am eu o teorema… Cand mergi la femei iti iei prezervative da’ esti constient ca s-ar putea sa se sparga si sa ai dureri de cap… Cand mergi la bere ia Algocalmin, da’ fii constient ca s-ar putea sa nu aiba efect si sa ai dureri de cap. Asadar, elementu comun in amandoua axiomele placerii e capu’. E foarte probabil, deci, ca nu femeile sa fie problema. Sau berea… Nu arat cu degetu’, nici nu stiu sigur! E doar o idee venita din cap…

    00
  22. paulaner, dar să o cumperi de la nemţi că la noi e 12 lei la bar. nu ştiu cât işi permit să bea 2 beri în cazul ăsta

    00
  23. Nu e proaspata si, probabil e tinuta si prin soare cateva zile. E imposibil sa mai fie buna.

    La fel la doze. Pentru curiosi: ia priviti data de expirare de pe fundul dozei pe care o cumparati astazi. Pont: durata de valabilitate de un an cam la toate dozele.

    O sa constatati ca beti bere veche de 8 luni, peste care au trecut lunile de vara. Banuiesc ca nu a tinut nimeni dozele in frigider pentru voi.

    Cautati bere mai recenta, adica bere care sa expire In iulie/august 2014. Stiu, e greu de gasit. De obicei Silva am vazut ca se consuma mai mult si ai sanse mai bune.

    E foarte buna si Tuborg, aia de sezon de iarna. Acolo chiar ai sanse sa bei bere facuta acum o saptamana. In noiembrie. Ca dupa aia…

    00
  24. eu am patit de la 3,4 ursus black. Nu stiu ce dracu au bagat mai nou in ele ca am avut o mahmureala nasoala si stari foarte ciudate.

    00
  25. Tocmai venii de la oktoberfest .. 7.5E o bere .. ieftin ca braga

    00
  26. Cea mai buna experienta cu bautul berii – garantat – Heineken Draught Keg . Sau bere la butoias de 5L , ( pe limba noastra ) bine racita , turnata in ceva pahare congelate eventual la un gratar cu gasca . Nici nu te doare capu’ și nici stomacu’ . Varianta este probata .

    00
  27. Berea la draft o beau doar vara, cand la orice terasa/bar se consuma cel putin un butoi pe zi si nici in depozite nu mai e pastrata timp indelungat. Si incerc sa beau doar in locatiile care au rulaj mai mare. Cand vine frigul si nu se mai consuma asa multa renunt si trec la sticla.
    Beau multa bere la draft dar, urmand principiul asta nu am avut probleme.

    00
  28. @Jerome: spre exemplu denumirea de Fuller’s Vintage Ale 2009 iti spune ceva? Uite si un mic ghid in ceea ce priveste maturarea berii: https://www.beeradvocate.com/beer/101/store/

    In rest, exceptandu-i pe cei care au mentionat Paulaner, nimeni nu a atins subiectul bere.

    00
  29. berea la draft nu o mai indoaie nimeni cu apa (or mai fi ceva exceptii, naiba stie pe unde). si nu e o problema atat de mare nici ca a stat berea in butoi cateva luni sau la temperaturi nepotrivite. daca s-a stricat, nu se mai poate bea.
    problema in toate barurile de la noi (iar, or fi ceva excepții) e ca nimeni nu spala instalatiile. in mod normal, pentru berea blonda (lager), instalatia se spala in fiecare zi, iar pentru berea ale (guiness etc.) la o saptamana. pentru lager dureaza 5 minute, la ale e un pic mai complicat. dar la noi nimeni nu face asta, decat rareori oamenii de la firma de distributie (la cateva luni). asa ca toate depunerile de pe furtune, robinete si altele or sa strice si gustul berii. din pacate.

    00
  30. ” oamenii de la firma de distributie ” curata instalatia draught la fiecare trei săptămâni . Informatie sigura . Nu degeaba se recomanda ca berea sa se pastreze la loc uscat si răcoros . Un Keg , după ce este înțepat se garantează calitatea berii între 4 si 7 zile , in functie de produs . Apoi isi pierde din proprietati

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.