Berăria H

Iulian Stanciu de la eMag vrea să facă în Pavilion H din București cea mai mare berărie din estul Europei. Ideea nu e rea deloc, spațiul e mare, zona accesibilă și altele.

Dar genul ăsta de business depinde foarte tare de un lucru: servirea. Dacă trebuie să stau 20 de minute să mi se ia comanda, pentru că sunt 3 chelneri la 20 de mese (am pățit-o la Cluj) și încă 20 să mi se aducă berea, voi spune pas. Mai ales pentru clientela pe care ei speră să o aducă acolo (explic mai jos).

Iar Radu greșește foarte mult.

Întâi, pentru că zona este foarte aglomerată pe timpul zilei la ora prânzului, din motive de clădiri de birouri din zonă (de la Victoriei la Băneasa, totul e plin și înghesuit), iar a-i aduce pe corporatiști acolo pe un bulevard cu 3 benzi, cu parcare asigurată, nu e lucru puțin.

Apoi, mai e un public avid de ieșiri, atât în weekend, cât și seara, care momentan are probleme cu găsirea unui spațiu accesibil. Cei care și-au construit case în satele de pe DN1. Care ar ieși la o bere seara cu nevasta și copiii, dar centrul vechi e aglomerat și nu există parcare și un taxi din Otopeni sau Săftica e prea scump și nici nu vrea să vină pe străduțe, așa că preferă să iasă la berărie cu nevasta, care oricum nu bea, și să vină cu mașina. Unde lasă mașina în Centrul Vechi? La Unirii?

bere-bud

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

34 comentarii

  1. Si eu sunt de parerea lui Radu, nu cred ca e o idee buna, dar vom vedea.

    00
  2. Eu din Otopeni abia astept sa pot iesi la bere mai aproape. Eventual sa iau expresul de aeroport pana acasa dupa 10 beri :)

    00
  3. In centrul vechi parchezi dacat te duci cu masina la Universitate, in parcarea subterana. Dar daca te duci la bere, vii fara masina. Nu?

    00
  4. Unde in Cluj ai fost servit atat de repede?

    00
  5. În Centrul Vechi ai 3 parcări mari la dispoziție (Universitate, Cocor, Unirii) care niciodată nu au ramas fara locuri libere. Poti sa spui orice despre CV, insa la parcari sta foarte bine. Intradevar, nu poti lasa masina in fata carciumii, insa cu putin efort financiar unde trebuie se poate si acest lucru.

    00
  6. poate sa-mi spuna cineva daca genul asta de business exista in Germania sau in Cehia?

    00
  7. Sa nu uitam ca pavilionul H e acoperit. Asta inseamna ca se va bea bere acolo doar cand afara ploua si iarna, iar iarna nu se prea bea bere. Avand in vedere ca pot bea bere la terasa in centrul vechi nu vad de ce vara as intra intr-o incinta inchisa sa beau bere.

    00
  8. venim pe bicicleta la bere, si plecam acasa pe langa ea

    00
  9. Bun, sa zicem ca in timpul saptamanii ai cateva ore, la pranz, in care reusesti sa atragi corporatistii din zona. Desi nici asta nu e usor. Dar sa zicem ca le iese. Dar ce te faci seara si in week-end? Vrei sa aduci lumea la bere, iar asta inseamna ca nu cu locurile de parcare ii atragi. Coada aia infinita de taxiuri din centrul vechi, se formeaza nu pentru ca nu ar exista parcari in zona (sunt, dupa cum spunea cineva mai sus) ci pentru ca lumea iese sa bea. Deci fara masini. Ma rog, om trai si om vedea. Sunt chiar curios daca, dupa curiozitatea initiala, vor reusi sa ramana cu clienti fideli care sa le sustina business-ul.

    00
  10. exista in germania si ungaria, dar in germania eu preferam locurile micute care erau afaceri de familie, cu berarie proprie, si cu 2-3-4 branduri produse de ei.

    00
  11. în Cehia, la fabrica de la Plzen (oraș nițel mai mare decât Lugojul) au un restaurant de cam 700 de locuri cu loc de parcare cât cuprinde. Mergeți, că merită.

    00
  12. Intr-adevar servirea va fi un factor determinant in ecuatie.
    In plus inclin sa cred ca grupul tinta al locantei nu include hipsterimea si studentimea preponderent shaormista.
    Ref la postarea lui Radu cred ca face o eroare atunci cand compara planul de la H cu cele doua berarii „pentru toata lumea” la care face referire.

    00
  13. in romania e la moda asta cu „cel mai mare mol…, cea mai mare berarie etc..”
    il apreciez pentru ca „vrea sa faca” insa atat. orice finantator (de echipa de divizia b) isi face hotel, orice manelist (a se citi fotbalistul aproape de pensie) isi face club iar orice cantareata isi deschide cafenea „de fite”. Atat se poate.
    zoso, cand spui ca radu greseste grav ar fi frumos sa si argumentezi

    00
  14. „Întâi, pentru că zona este foarte aglomerată pe timpul zilei la ora prânzului, din motive de clădiri de birouri din zonă” / Lucrez in zona si crede-ma ca fix la bere ma duc pe la ora pranzului si apoi ma intorc la munca :) Asa o sa faca toti angajatii in pauza de masa ..

    00
  15. Da, am citit versiunea lunga dar nu mai stiu unde. Pe scurt, ca trebuie sa te implici personal sa nu dai faliment, iar el n-are chef sa se implice personal.

    00
    • @Dan: intr-un business in care nu se pricepe. de aia te asociezi cu oameni care se pricep și ii responsabilizezi pe ei.

  16. NOU
    #21

    Va merge brici. Fosta berarie a domnului cu helicopter, suc accidulat, pletos si chitarist de pe Calea Rahovei rupea cartierele de suedeji in 14 cu toate ca era destul de greu accesibila saracilor din zona fiind destul de scumpa pentru vremurile acelea. Ceea ce a omorat afacerea au fost preturile mari, nesimtirea chelnarilor lasati de izbeliste de rocker in detrimentul femeilor si a muzicii.
    Daca „Beraria H” va fi totusi mai mult decat o locatie ordinara de cartier cu siguranta o sa rupa suba in zona , o sa fie mereu plina iar in weekend pana la refuz asa cum langa H , „fast foodul milionarilor” este plin V-S-D in ciuda preturilor aberante iar in maneloteca cu nume de BOU de vis a vis nu ai loc sa arunci un ac …

    00
  17. @george: palmasii din zona nu-s publicul tinta. Ci cei care au in agenda business meeting-uri si in afara de 18, Hard Rock si McMoni’s nu au la dispozitie decat cantinele palmasilor.

    Apropos, de vazut cazul Atelierului de Bere din IS. Tot asa i se canta prohodul in perioada deschiderii.

    00
  18. @F „Dar daca te duci la bere, vii fara masina. Nu?”
    Nu, nu prea.
    Nu toti suntem alcoolici, asa cum ne vezi tu. Pentru unii a iesi la bere inseamna sa bei 2-3 pahare in seara respectiva. La alea 2-3 pahare mai adaug si o masa copioasa, 5-6 ore si noul cod rutier, deci sunt in legalitate daca vreau sa conduc.
    Si atentie ca am zis pahare, nu recipiente dubioase de 1-2 litri cum am mai vazut pe la unii alcoolici.
    Pentru tine ce inseamna sa iesi la bere? Sa bei pana te imbeti si nu mai esti in stare sa stai in picioare? Daca da, ai o problema mare, imi pare rau de tine.

    00
  19. Vali, in legatura cu Clujul: crede-ma, nu ai fi stat mai putin daca erau mai multi chelneri. Asa sunt oamenii aia de acolo, lenti de iti vine sa ii iei la palme.
    Valabil si pentru Sibiu, un taximetrist m-a lasat la intrarea pe strada unde vroiam sa ajung pentru ca ii era lene sa se intoarca (chiar asta a zis). Asta pe langa faptul ca accelera ca melcul si mergea cu 30-40kmph tot drumul, desi era liber si se putea merge lejer mai repede.
    Bine ca nu au caini pe acolo, la cat de lenti sunt ar fi periculos. :))

    00
  20. Ai 2 parcari pentru Centrul Vechi: la Universitate si la Intercontinental dar problema e alta, de ce te-ai duce la cea mai mare berarie din Estul Europei daca esti cu masina si nu bei alcool ? Asta e avantajul Centrului Vechi, esti aproape de metrou, de statii ratb, ai chiar statie de taxiuri.
    Iar in Centrul Vechi ai 100 de Beri, Beer o’clock si Beraria Hanul cu Tei, de ce te-ai duce pana la Piata Presei sa bei 3-4 beri ?

    Pentru a avea succes, un astfel de restaurantlocal ar trebui sa mizeze si pe reclama pentru turistii straini asa cum face Carul cu bere care este ocupat de turisti (români sau straini) cca 30-45%.
    Hard Rock Caffe-ul din Bucuresti are 300 de locuri, ultima data când cand i-am vizitat nici jumatate din mese nu erau ocupate desi era seara de weekend pe când la Carul cu Bere e intotdeauna plin.

    00
  21. Vali, la corporație pauza de masă e în medie de o oră. Dacă nu ești chiar ultimul sclav de pe plantație, ți se mai tolerează 15-20 de minute în plus. Tolerează nu înseamnă acceptă și în niciun caz în fiecare zi. Exceptându-i pe cei din cele două turnuri de la Casa Scânteii (și excluzându-i pe cei din Casa Scânteii, fiindcă săracii nu știu ce-i aia „salariu” și „a avea bani în buzunar”) ai niște oameni care trebuie să facă cel puțin 30 de minute până acolo și tot atâta înapoi. Deja s-a dus ora. Mult mai simplu să dai telefon la catering sau să mănânci la cantină, că mai toate ofisbildingurile au una.
    Business Meeting la o cârciumă cu 1200 de locuri? E o glumă nu?
    În plus, accesul este mai degrabă îngust și în nici un caz nu va face față traficului, iar locurile de parcare nu-s mai mult de 100.
    Poate merge în weekend când se duce omul cu familionul în Herăstrău să uite la lebede și să-l dea pe cel mic în tiribombe, dar în cursul săptămâni nu văd ce public poate aduce.
    Poate merge seara, când corporatistul se retrage la depou și se oprește la una mică cu băieții. Dar pentru cei mai mulți asta înseamnă un ocol.
    Afacerea este probabil ceva mai bună decât dughenele cu țoale din Europa (angroul, nu continentul) de acolo, dar și cheltuielile mai mari. Probabil că weekendurile o vor ține pe plus și ceva bănuți vor veni din evenimente gen concerte/petreceri de firme/nbc.

    00
  22. Marele avantaj este ca va fi un loc MARE in care se vor putea tine si concerte. Si poate asa se inchide porcaria aia de Silver Church :)

    00
  23. „procaria aia de Silver Church” – adica locanta de 5-700oameni unde la concerte berea e 4 lei si la buda se ajunge repede si sonorul e decent spre bun.
    Da. porcarie

    00
  24. Organizare foarte proasta, feluri foarte putine de bere si mancare si o acustica mizerabila. Retarzii care au refacut cladirea nu s-au gandit sa fonoizoleze plafonul (sau din lacomie s-au gandit ca n-are rost, oricum fraierii vin atrasi de reclama agresiva) astfel orice concert nu e decat o mare harmalaie.

    00
  25. Si s-a deschis si beraria. Pacat ca nu prea au bere… Eu asa as fi baut o bere fara alcool, insa nu aveau deloc. https://woman2woman.ro/beraria-h-mancare-gustoasa-cu-bere-de-acasa/

    00
  26. Eu am fost la Guess Who/Grasu XXL si s-a auzit foarte bine, so eu=fraier multumit :-)

    00
  27. Sambata am fost pe acolo si aveau un concert Voltaj. Arhiplin, sincer nu credeam ca o sa le iasa dar se pare ca m-am inselat. A fost demential, oameni pe mese, langa mese, sub mese. Si am avut o chelnerita demna de playboy :)

    00
  28. Este cea mai mare beraria dar si cea mai scumpa

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube