Am băut prosecco. E o mizerie.

Știam că nu pierd nimic daca nu am băut prosecco până acum, dar am zis că, dacă tot Strongbow e o mizerie trist față de ce alte tipuri de cidru pe care le-am băut, de ce să nu încerc și un prosecco.

Am luat un din ăsta, am pus niște carne pe grătar și am dat cep la butoiul de prosecco. Asta după ce am citit un pic înainte și am încercat să nu fiu influențat de părerea mea despre vinul spumos (spumant?).

Da. Nu e bun. Nu e bun nici gol, nici după un pișcot, nici la masă, nici la iarbă verde. Sunt total dezamăgit. Oare îmbătrânesc? Oare am pierdut legătura cu ce e cool?

prosecco

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Care cidru ti-a placut?

    00
  2. spumant = fermentat in sticla = Champagne, Cava, Asti, Sekt
    spumos = injectat cu CO2 ca apa carbogazoasa = Prosecco

    Deci ai baut un sprit mai scump.

    00
    • Prosecco nu e vin spumos, sa nu aberam. Vorba cuiva de mai jos, sunt „n” variante de prosecco, eu zic ca mai poti incerca cateva inainte sa dai verdictul final.

      10
    • De la ei de pe site: „Conegliano Valdobbiadene is produced by the Italian Method, using large pressurized tanks”. Deci e vin spumos.

      00
    • @rumbu: ai idee ce mananca drojdia? exact, – in cazul strugurilor – fructoza. Ai idee ce caca? exact, alcool. Si ce bese? habar nu ai: codoi.

      De unde si pana unde „large pressurized tanks” inseamna injectat cu co2? ce spritz mai scump visezi tu? la 13 grade?

      @Zoso: puteai lua si un Angelli, daca nu esti facut pt bautura asta, poti sa bei si Dom Perignon ca tot de 1 leu ti se pare…

      00
    • NOU
      #13

      der o zice pe ocolite, Zoso esti un taran de la Vaslui. :-)

      00
    • dar ratat. țăran de vaslui ratat.

    • „Obtinut prin fermentare naturala in rezervoare”. Continuam? Trebuia sa pui niste Aperol si obtineai ceva sa placa la toata lumea. Sau serbet de lamaie, sa placa si copiilor.

      00
  3. Sa știi ca și Strongbow are un cu tot alt gust decât ala din România. Muuuult mai bun

    00
  4. Sa știi ca și Strongbow-ul din UK are un cu tot alt gust decât ala din România. Muuuult mai bun

    00
    • NOU
      #19

      Cei ce au dat minus – intamplator, omul are dreptate. Strongbow din Romania (imbuteliat in Bulgaria, de altfel) nu are nicio, dar absolut nicio legatura cu Strongbow de UK. Personal, prefer Bulmers, dar si Strongbow e OKish.

      00
    • Bine, asa este cu aproape toate pisurile care se vand prin Romania.

      Parca la heineken nu am sesizat diferente. La Carslberg, de exemplu, in Romania este cea mai groaznica bere din lume, in Danemarca este cea mai buna.

      00
  5. Numai aristocratii si degeneratii beau proseco (preferabil, dimineata).

    00
  6. NOU
    #22

    Cel mai probabil te-a deranjat faptul ca este extra sec. Au fost stugurii prea acri?!

    00
  7. Sunt multe tipuri de prosecco, sampanie, vin spumant etc. Ai gustat o data si gata?

    00
  8. Spumant e cand dioxidul de carbon e produs de a 2-a fermentatie a vinului, in sticla sau in rezervor.
    Spumos e cand dioxidul de carbon e băgat din afara, ca la sifon.
    Evitati vinul spumos, e de proasta calitate.

    00
  9. Mi-e îmi place șampania de la Cricova. Am băut de revelion juma de sticlă și nu m-a durut nimic.

    00
    • WoW, juma’ de sticla?!?

      Bravo, esti Chuck Norris al bautorilor de sampanie!

      00
    • NOU
      #27

      Pepușe moldovanul la beuturi nu se incurca cu jumataturi si spalaturi de blide. Cricova, Purcari, Kvint (desi putina mwe lor ca nu govoryat rumynskiy) fac treaba buna, singurul pacat este importul non UE care rupe o sticla decenta de Purcari/Cricova ajunge in ro si 100+ de lei pe cand la ei cost maxim 30-40 de lei romanesti. Ponimayu ?

      00
  10. Plm bai zoso ce bei tu acolo costa 15 lei…e Adria Cola vs. Coca Cola…. e ca si cum ai „arde” o nasoala si zici ca nuti place sexu

    00
    • nu prea e buna comparatia ta. ca daca arzi o nasoala cu becu stins, s-ar putea sa se simta la fel ca cu una buna rau :)) proseco asta de l-a baut zoso nu prea ai cum sa il indoi

      00
  11. Cidrul ala englezesc servit la pint ii tata si mama cidrurilor. Strongbow ii zeama acra plina cu zahar.

    00
  12. Cumpara-ţi o sticlă de Aperol şi înavţă cum se prepară un Aperol Spritz. Nevasta o să te iubească. Şi mai tare… :P

    00
  13. Tot berea la pet si vinu de butuc „natural” sunt mai bune nu?:))))

    00
  14. Confirm. Prostii de muieri.

    00
  15. poate ai baut cider scumpy jack sau kiwi in londra.

    00
  16. @vali petcu: ce cidru ai incercat la noi si ti-a placut?

    00
  17. Nimic nu se compara la categoria cidru cu astea baute de mine in studentie. Frosty Jack, White Ace…la astea aveai nevoie de un cola sau un suc concentrat de fructe langa sa le poti bea efectiv. Alte vremuri domnilor…Strongbow de Romania e aproape pentru gusturi rafinate in comparatie. Si da, Strongbow e nasol si la englezi. Incercati de la Aspall sau daca vreti cu fructe Rekorderlig :D

    00
  18. Strongbow e Angeli !!!!!!!!!!!!

    00
  19. cu finete: ai pus de un gratar si ai bagat un prosecco. recomand si o sampanie cu ceapa, branza si rosii.

    00
  20. prosecco la gratar? Hai frate…

    00
  21. prosseco + aperol + apa minerala + gheata = love

    00
  22. vezi ca ai scris titlul gresit, corect era: „Am baut o mizerie de prosecco”.

    00
  23. Mionetto chiar e un proseco bun iar daca il asociezi cu mancarea potrivita e si mai bun. In primul rand se serveste foarte rece iar in al doile rand nu se asociaza cu gratar, mai ales carne rosie. Daca il beai racit bine langa niste fructe de mare sau niste paste sau branzeturi iti schimbai perceptia.
    Un alt aspect este ca vinul spumant de mai sus este brut, ceea ce inseamna ca este foarte sec.

    00
  24. Sigur imbatranesti. Am avut sampanie de la Mionetto si a fost super buna.

    00
  25. Din umila mea experiență de bețiv, se bea un pahar de prosecco ca și aperitiv sau după, ca și digestiv.
    Nu am văzut pe nimeni în Italia sa bea prosecco în timpul mesei….

    00
  26. Nu pot sa spun decât ca ai pornit cu stângul. Vrei un Prosecco bun? Dă-mi de știre si o sa îți ofer ceva ce îți va schimba părerea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.