Barista fun

De asta nu e bine să vă vărsați nervii pe oamenii de la tejghea. Unii dintre ei nu pot mai mult.

barista

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

24 comentarii

  1. Eu cred ca au facut oamenii misto de ei atat de mult incat acum pur si simplu nu mai riposteaza, scriu ce cred ei ca aud, bazandu-se pe intamplarile trecutului. Va dati seama cati de „anus” si „vagina” or fi scris ei pe cafele ca asa li s-a spus.

    00
  2. Haioase

    00
  3. Iarasi vorbim fara sa avem habar. De obicei in cafenele gen Star Bucks e galagie, pate si ceva muzica, iar daca e aglomerat ala de la tejghea numai chef sa intrebe inca o data cum il cheama pe dobitocul cu prune in gura, nu are…

    00
  4. @didi – in situatia tipica in care un client comanda o cafea cel mai prost dintre cei doi – unde prost e definit cum vrei tu, cel cu mai putina educatie, cel cu IQ mai mic etc – e cel care vinde cafeaua. D-aia, ca e logic.

    00
  5. Bine Didi, dar cât de mare gălăgie să fie in bar incat sa crezi ca pe client il cheama Anus?

    00
  6. Și faza e că în SUA sunt tot felul de nume și naționalități.

    Nu ca la noi, Andrei și Alexandra.

    00
  7. Jordan, cate vanzatoare la cafeneaua aia ai vazut de peste 30 de ani? Daca nu ai vazut, inseamna ca cei de dupa tejghea nu sunt acolo din cauza de lipsa a inteligentei, ci sunt tineri la inceput. Unii in timpul facultatii, altii imediat dupa asteptand sa fie sunati pt interviuri.
    Stiu ca iti ofera un sentiment confortabil gandul ca cei din jur sunt mai prosti, dar nu e chiar asa. Exista posibilitatea sa fie mai prosti, dar nu vei stii niciodata daca sunt sau nu decat daca ajungi sa ii cunosti.
    In state genul asta de greseli sunt privite cu haz. La noi nu ar fi existat pozele astea funny. Clientul roman s-ar fi dus inapoi cu cafeaua facand un scandal monstru ca el nu e jiji, ca e gigi.

    00
  8. Dap, fraierii inca mai cred ca chestii de genu’ „anus” sau „vagina” sunt pe bune…

    Imi e tare greu sa scriu pe un pahar „SUCK MY COCK” si sa-l pozez in speranta ca va ajunge viral pe net!

    00
  9. @Jordan – O fi logic pentru tine, ca te-ai obisnuit sa te stergi la cur cu frunze de brusture. Nu-i scuz pe cei din poze, ca se vede de la o mila ca-s vai de steaua lor, nici nu-l acopar pe didi. Dar sa spui ca cei cu iq-ul mai mic sunt cei care-ti fac cafeaua e o imbecilitate. Si hai sa-ti motivez asta, ca sa nu fiu ca tine, aruncator de vorbe la 10 dim. Eu am 32 de ani, am terminat si-o facultate, am un iq ( ca facusi si-un iq test, chiar daca nu am mare incredere in ele ) de 146, si la un anumit moment in viata mea am avut o cafenea. Una e sa fii „vanzator de cafea” si alta e sa fii barista. Una e sa apesi pe buton la espressor ca atat poti in viata si alta e sa o faci din pasiune. Daca tu esti consumator infocat de cafea la dozator, asta nu e vina nimanui. Dar intr-un weekend, cand n-ai ce face, preferabil dupa ce iei salariul, ia cateva cafenele la pas. Nu stiu din ce oras esti, ca ti-as fi dat niste repere. Sunt oameni care chiar se pricep sa-ti faca un espresso si exista si competitii internationale in domeniul asta. La tine nu cred ca s-a inventat inca un concurs international de scos cacat pe gura.

    00
  10. plus ca Ann-Louise se pronunta intr-un alt fel fonetic vorbind decat Anus in engleza…

    00
  11. Nu vreau să le iau apărarea că probabil și eu m-aș fie trezit cu Pulan în loc de Bogdan. Dar, cum zicea cineva mai sus, in cafenele sau fast-food´uri lucrează de obicei tineri străini veniți la muncă sau la studii în acea țară. Îți dai seama că nu toți știu cum se scrie unele nume din respectiva țară. Eu de exemplu locuiesc în nordul Spaniei – în țara vascilor, iar aici numele lor sunt extrem de ciudate și ca formă, și ca scriere ( folosesc X,Z,K de cele mai multe ori). Știu să scriu corect numai două – trei nume. Atât. Restul ies ca pe paharele de cafea|suc.

    00
  12. Poate era Anuș, dar n-a avut diacriticele la el ăla de la starbucks:)))))))))))

    00
  13. Cateva posibile explicatii:

    1. sunt multe natii conlocuitoare, fiecare cu numele ei. Prenumele meu nu le-a dat niciodata batai de cap prea mari (asta cand nu m-au facut romana sau romona), ca au destui hispanici si ramona chiar e un nume aprox. comun. Numele de familie insa e o alta distractie, inca nu am gasit unul care sa-l pronunte macar aproape de cum suna in mod normal. Sigur ca la o cafenea nu ma ‘semnez’ cu numele de familie, dar si prenumele se poate busi. Sa nu vorbim ca sunt multe alte ‘spelling-uri’ diferite pentru nume comune, dupa cum a simtit parintele nevoia sa fie creativ.

    2. este nebunie in jur. In general sunt mai multi nenea la coada, fiecare cu trairea lui. Ala vrea cu lapte, ala cu miere, ala cu frunze de tei. E important sa tina minte toate aceste particularitati, ca dupa aia se constipa clientul ca nu asta a comandat. Daca is mai multi la coada si se mai aude si muzica, ai pus-o regeste (mai ales daca esti tare de ureche).

    3. Numele in cauza il ajuta pe ‘baron’ sa recunoasca clientul. Nu sunt pentru ca respectivul client sa se simta bine, ca i s-a scris corect numele. Odata ce e gata comanda, se striga clientul dupa nume, chiar si asa aprox cum a fost notat. Probabil ca se arondeaza cupa in cauza clientului corect, deci nu-i capat de lume.

    4. da, mai sunt si unii dislexici, dar nu poti acuza toata tagma de IQ subunitar sau altele, in conditiile in care, asa cum observa deja un comentator, nu poti spune ca-s angajati doar prostani acolo. Sunt multi liceeni in ani terminali, studenti sau absolventi de ‘uni’, care incearca sa castige un ban cinstit, deci e posibil ca unii dintre aia din spatele tejghelei sa nu fie partea inferioara dintr-o comparatie cu un client. Sa nu vorbim ca pana la urma e irelevant ce au in cap, sunt acolo sa ofere un serviciu si sa castige un ban cinstit.

    5. nu-i capat de lume deci, dar clar o chesti destul de fun. La fel, dupa cum se comenta mai sus, foarte posibil ca si clientii sunt amuzati, ca e pacat sa-ti consumi neuroni aiurea doar ca un om ti-a scris gresit numele pe o cupa de cafea, pe care oricum o vei arunca in 10 minute.

  14. Scrie „ANUIS”, nu „anus”
    Daca aia au o scuza ca au auzit aiurea sau nu stiu sa scrie, voi ce scuza aveti? :)

    00
  15. Starbucks in Praga :)

    00
  16. – Ce faci, didi? Am auzit ca ti-ai luat licenta si masterul in fizica.
    – Da. Acum urmez si cibernetica si m-am inscris la doctorat in fizica.
    – Bravo tie! Acum da-mi si mie un Caramel Macchiato si un Frappuccino.

    00
  17. constat ca in spatele textului lui dojo, se afla inca o ocazie de-a se da mare ca vezi Doamne, a umblat de n-a mai putut prin State sau mai stiu eu pe unde.
    Fac si o paranteza si spun ca prin articolele din blogul ei sunt tot felul de expresii figurante si combinatii de cuvinte la fel de figurante (din lipsa unui alt atribut cu conotatie critica)

    00
  18. NOU
    #20

    Dojo iz za best!!!

    00
  19. @Zedicus & alti frustrati
    Te roade invidia? Umbla si tu ca nu te opreste nimeni, impartaseste-ne experientele tale de viata, sau inafara de servici si acasa nu ai ce spune? Textul lui Dojo e foarte pertinent, a spus concret care e situatia cu oamenii angajati la astfel de localuri.
    Cei mai deranjati cred ca sunt basinosii care chiar cred ca au un IQ mai ridicat din simplu motiv ca au ajuns „manageri” in vre-o firma obscura dupa ce au coborat din caruta in oras si au obtinut o diploma „pe furate” la o facultate de frecat menta. Cat despere inteligenta eu zic ca e nativa, sun oameni ineligenti fara studii si oameni prosti de le pute urma dar cu studii. Scoala si statutul social nu te fac inteligent.

    00
  20. Sa-i numesti pe butonarii aia barista e ca si cum i-ai ridica la rang de chef pe cei care prajesc frech-fries la McDonald’s.

    00
  21. @jiji- corect. Toata lumea stie ca a intelege din prima ce iti spune clientul, cand respectivul client are vreo 10 optiuni, deci poti si recunoaste ce zice, e un skill invatat in ultimul an de facultate, ba poate chiar la masterat.

    @Radu – daca ai fi citit cu atentie inainte sa faci spume ai fi observat ca am scris ‘in situatia tipica in care’ – ideea ca proprietarul vinde cafea nu e chiar o idee tipica. E ca si cum as spune ca vanzatorul tipic de la Best Buy e dobitoc si Bill Gates ar spune ca n-am dreptate, ca si el vinde la Best Buy de fiecare Thanksgiving. Faptul ca in Bucuresti 10 dintre cei 2000 de barrista existenti stiu ce fac pentru ca fac slujba asta din pasiune ma incalzeste maxim.

    00
  22. @Zoso, ti-am zis eu ca esti dobi? De ce jignesti? In alta ordine de idei…stii filmele alea cu pitipoance americane nascute cu lingurita de argint in gura cum ii judeca pe cei care muncesc prin cafenele, Mac sau chiar la gunoieri?!…ei bine acelasi gen de gandire ai tu in acest post. La o cafenea vin clienti permanenti care multi dintre ei sunt agasanti poate. Daca am un Angus care ma enerveaza zilnic nu pot sa ii ard o smetie peste ochi dar pot sa ma fac ca nu am inteles cum il cheama si sa il strig Anus cand tre sa ii dau cafeaua. Sunt multe aspecte ale unei probleme, iar daca te opresti la cea mai simpla explicatie dai dovada ca tu esti cel care efectiv nu poti mai mult.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube