Balaur.ro, 11 milioane de pagini pentru 15.000 joburi

balaur-spam

11 milioane de pagini indexate pentru ~15.000 joburi. Ce sunt ei? Din ce spun, sunt un motor de căutare de joburi. Ce logică ar avea un motor de căutare să se indexeze în alt motor de căutare? Păi, cum îi zice la chestia aia care se face când nu ai trafic şi vrei neapărat să ai şi indexezi conţinutul altora în google? Hai, că o face UberVu la greu… RELEVANŢĂ, mă! Sau spam.

Balaur.ro a primit o investiţie de 50.000€ de la Alexandre Almajeanu (care e investitor şi la metropotam.ro, ceea ce e o ironie mişto).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

45 comentarii

  1. Si-au „tras” investitor, cifrele arata bine, ii doare in pix ca mai scrie unu altu de spamu’ lor :D

    00
  2. Alexandre Almajeanu, tipul cu eRepublik

    00
  3. @Fluture, my mistake, tipul care a investit in Erepublik si in Metropotam. Nu scuipa nimeni catre nimeni, el a fost mentionat doar in contextul in care a bagat 50 000 Euro in balaur.ro, nu ca el se ocupa de partea de spam.

    00
  4. banu merge, echipa lucreaza – spamul sa traiasca

    00
  5. Ce-ti mai place sa acuzi lumea de SPAM ;)).
    In alta ordine de idei, ce sa faca si ei? Daca Google vrea sa-i indexeze, nu se vor opune. :D
    Bai dar nu inteleg: de unde naiba 11,600,000 pgs? Nu pot sa cred ca au 11,600,000 pagini cu content distinct si relevant. Nu am nici timp si nici chef sa caut, dar este ciudat.
    Trebuie sa invat de la astia meserie; pe mine ma depasesc unele lucruri. :)))

    00
    • @Dragos M: nu e distinct si relevant. jobul X apare si la orasul din care e, si la tara, si la domeniu de activitate si la joburi full time.

      si cu indexarea, exista robots.txt.

  6. ai uitat un ‘0’ din titlu

    00
  7. Vreau sa fac si eu spam da’ nu stiu cum.

    00
  8. Ce are, ma, investitorul? Trebuie sa verifice in mod regulat cate pagini indexeaza google?

    Iar Almajeanu nu e „tipul cu eRepublik”, ala e Alexis Bonté. Ca are si el 1% din eRepublik asta e altceva…

    Vorbeati de pagini indexate si spam si ati ajuns la investitori, care, in general, sunt minoritari. Daca vreti sa scuipati inspre cineva, scuipati inspre „antreprenori”, ca ei se ocupa de activitatea zilnica a site-ului.

    00
  9. inspirat cumva din monster.de ? nici vorbaaaaa :))

    00
    • @marius: nu e copiat 100%, bre, nu vezi că au logoul altfel? ce naiba!!! nu mai poate omul safaca un site cinstit ca gata, sar altii pe el ca fura!!!

  10. Adi, contextul de aici nu era despre investitia in balaur.ro ci despre spamul pe care-l face balaur.ro.

    Zoso, asta da.

    00
  11. Schimba un pic titlul.

    00
  12. Exact, UIul e cea mai importanta parte la siteurile astea. La fel si cu Google, un logo si 2 butoane, poti sa faci imediat clona romaneasca.

    00
  13. aur la olimpiade + Internship @ Microsoft si Google = Mecca IT-ului? … Hai sa fim seriosi: au facut ceva concret? Something touchable? Eventual capabil sa scoata .ro din criza?

    Deeeci, nu.

    00
  14. merci. fixed.

  15. Eu stiu ca „spam” este un termen generic pentru email-urile nedorite. Nu stiu cum un site poate fi considerat drept spam. Daca nu vrei, poti sa nu-l folosesti.

    00
  16. Genial. Cei 3 aerisiti care au ars-o pe la Google ajung la culmile succesului. Din cate stiu, la ei in birouri se intra doar cu mastile de gaze pe fatza, datorita bashinilor pe care le debiteaza cand vorbesc despre succes, cand de fapt ei doar au instalat xapian si parseaza in prostie alte anunturi.

    Au primit investitii de tip monopoly, cam cum se fac toate investitiile online in .ro. Se ia suma investita, se inmulteste cu 100 si se face un comunicat de presa. Apoi dupa 2 luni nu mai aude nimeni nimic de ei.

    Pana la urma, invesitiile si investitorii din online sunt ca niste topoare care singure se duc la fund, dar usor usor fiecare incearca sa ridice pe altcineva, creand imaginea unui topor urias care pluteste (inexplicabil). Practic nimeni nu produce nimic dar creaza buzz intre ei.

    Da stiu, am lipsa de viziune …

    00
  17. @Costica Daca oameni ce au luat aur la olimpiade internationale si au facut internshipuri la microsoft si la google sunt aerisiti pentru tine, atunci fi tu capitanu nostru!

    00
  18. Fiind programator iti dai seama ca un site ca balaur nu il faci in o zi. E ceva de lucru la el.

    Alta chestie ce e destul de tare si tot ei au facut-o e infoarena.ro care mi se pare o resursa educativa super tare. E pe o nisa, dar e ceva.

    Tu ce ai facut daca te grabesti sa minimalizezi eforturile?

    00
  19. Bleah, am gresit numele la comentariu anterior. Tot Cosmin era. Cam tarziu la 2:40 am in california cu comentariile.

    00
  20. @Cosmin

    Bravo lor. Sunt niste ingineri buni cu idei proaste, care o ard ca superstars, desi ce au facut este un site care la randul lui indexeaza alte siteuri.

    Am si eu colege care au facut intershipuri la Microsoft in Londra si sugeau pla pe la negrii prin baruri noaptea. Imagine.

    00
  21. Probabil mi-a intrat in spam un comment.

    @Alex ziceam ca fiind programator iti dai seama ca un site ca balaur.ro nu e o munca de o zi.

    Pe langa balaur baietii au facut infoarena.ro care e o resursa educationala foarte misto, chiar daca se adreseaza unei nise.

    Daca esti asa grabit sa minimalizezi eforturile oamenilor, tu cu ce te lauzi?

    00
  22. @ Costica Tudor
    Ai exact genul de gandire care o sa ne scoata din criza. Sa traiesti bine!

    00
  23. @Dan Stiu, si sunt mandru de asta. Totusi nu vad ce treaba are gandirea mea cu balaur.ro. Eu muncesc, angajatorul plateste cacalau taxe la stat. Balaur.ro nu produce nimic (ok, produce bani virtuali, buzz, piariste ude si bashini corporatiste). Unde e smecheria?

    00
  24. Bai hai ca suntem rai iar. Balaur e un nume super original. E monster tradus. Cine s-ar fi gandit la asta?

    Iar siteul nu e clona dupa monster.de. E clona dupa https://ro.indeed.com/?r=us. Si nu clona asemanatoare, ci ca oita Dolly.

    Ups, ziceam mai sus ca nu suntem rai. Da, e o tehnologie noua, bazata pe superagregare contextuala si indexare in paginile motoarelor de cautare internationala. Saracu’ Almajeanu.

    Umbla pe rentacoder clona asta de https://ro.indeed.com/?r=us. Daca stiam ii dadeam pontul. E 173$ fix. Ups, iar am fost rau.

    Revenim. Cica tehnologia asta are aplicatii in multiple domenii. Am citit prin nush ce revista unde se laudau ei. Imaginati-va. Un agregator pe masini. Vinzi 5 masini. Ai 500 de pagini, de genul vand.ro/audi/a4/bucuresti, vand.ro/a4/bucuresti si tot asa.

    00
  25. Sa zicem ca inteleg perspectiva lui zoso pentru ca articolele lui au fost indexate in uberVU si are un motiv sa-si apere proprietatea intelectuala. Ceea ce nu inteleg sunt comentariile acide si tentativa de a minimiza rezultatele deosebite ale fondatorilor. Nu e tocmai trivial sa ajungi si sa te intorci medaliat de la o olimpiada internatioala de informatica si nu stiu cati din comentatori ar fi capabili sa raspunda la prima intrebare din prima runda de interviuri pentru o companie precum Google sau Microsoft. Cat despre balaur.ro, alternativele sunt: astepti sa-si faca monster.inc filiala in Romania (ceea ce inseamna ca putem astepta mult si bine pana ne aliniem cu tarile dezvoltate) sau incerci sa implementezi tu un soft asemanator. Pentru a doua varianta iti trebuie timp, inteligenta si un pic de capital. Romania trebuie sa invete nu doar sa critice orice idee, ci si sa sprijine spiritul antreprenorial, sa sprijine oamenii care pot sa si implementeze o idee, oricare ar fi ea. Suntem foarte departe de mediul de afaceri (startups) din occident. Si partea cu adevarat trista e ca acesti comentatori raman la denigrat idei, raman in Romania, iar cei capabili nu au probleme in a cauta si gasi finantare si sprijin in strainatate, cum e si cazul baietilor din spatele balaur.ro. Presupun ca pana la urma toata lumea e multumita :).

    00
    • @Flavia Grosan: nu inteleg. au fost olimpici, au avut rezultate. si la ce le-a folosit? s-au intors in romania si au facut un spamsite? asta e realizarea lor? ma scuzi, si eu am fost olimpic la literatura, asta inseamna ca daca scriu maine un roman, automat e foarte bun?

  26. @ Costica
    In caz ca nu ti-ai dat seama, eram sarcastic. Oamenii astia au avut o idee si incearca sa faca bani din ea. Puteau sa plece si sa faca bani buni in afara, dar au ales sa ramana si sa faca ceva aici. Drept rasplata, hai sa-i punem la zid si sa-i improscam cu rahat in cel mai pur stil romanesc. Ce e cu ura asta proletara? Au incalcat vreo lege? Nu si-au platit impozitele? Daca nu produc nimic, e pierderea lor.
    Toata lumea plateste cacalau taxe la stat… poate ar trebui sa-ti indrepti furia spre cei care chiar sunt de vina pentru situatia actuala.

    00
  27. @zoso: nu comentez despre calitatea produsului. Realizarilor lor nu implica automat ca produsul este bun, dar le da un pic de credibilitate, in sensul ca, vazand CVurile lor, as fi curioasa sa vad algoritmii din spate. La fel cum as cumpara si romanul pe care l-ai scrie maine, doar pentru ca esti zoso. Cateva comentarii din lista de mai sus incercau sa puna in umbra realizarile tinerilor si nu mi s-a parut corect.

    00
  28. +1 zoso. Sorry. Ca si pentru Zoso, mine, oricine altcineva, nu e valabila istoria decat daca a facut ceva sa schimbe intreaga lume (Einstein theory). Orice altceva e apa de ploaie …

    00
  29. @Flavia,

    Algoritmii din spate sunt xapian, un motor de cautare open source care poate fi tunat cu usurinta pentru a cauta orice in orice si oriunde.

    Te lauzi cu realizarile anterioare cand lansezi un produs excelent! Cum ar fi sa lanseze Universal Studios un film de nota 1 pe IMDB? Cam asa este.

    Repet, sunt ingineri buni, nu contest asta, dar nu au creativitate si nu au spirit antreprenorial si nu sunt orientati spre a crea ceva care se vinde.

    00
  30. Costica, +1. Aia e solutia tehnica. Si tot solutia in cauza apare si in scriptul original. Cu 173 de euro, iei scriptul, ii pui logo, faci un design de prima pagina si ala e siteul.

    Flavian: cred sincer ca gresesti. Un cires este bun daca face cirese bune. Altfel nu are sens. Replica cu haters gotta hate, e o porcarie tipic romaneasca. Siteul ala e spam. Rau de tot. Nu e vorba ca ii uraste cineva. E vorba ca fac spam. E vorba ca fura textul si joburile muncite de altii. Nu ridic in slavi Ejobs, Bestjobs & restul, insa macar ei muncesc. Balaur indexeaza automat continut furat. Asta e realitatea.

    In alta ordine de idei, replica asta „Si partea cu adevarat trista e ca acesti comentatori raman la denigrat idei” e de o calitate indoielnica. Hai sa te invat ceva. Societatea creste pe baza de feedback. Primul BMW era praf. Al doilea incorpora deja mai mult feedback. Al treilea….intelegi ideea. Oricine poate face spam. Nu oricine poate crea un produs de calitate care creste natural, pentru ca ajuta. Cand balaur.ro s-a lansat, indeed si alte siteuri (inclusiv locuridemunca.ro detinut de ejobs) existau de ani. Ia viziteaza siteul asta si balaur.ro. Sa vezi cat de multe chestii sunt identice.

    00
  31. Inteleg care sunt criticile aduse balaur.ro si inteleg ca nimeni nu contesta capacitatile ingineresti ale echipei balaur.ro. Ceea ce nu inteleg e care sunt propunerile voastre pentru a face din balaur.ro un serviciu placut si folositor! Sau altfel spus, cum s-ar putea valorifica capacitatile intelectuale deosebite ale echipei?

    E usor sa zici ca nu e bine, ca vrei idei mari si serioase! Dar oamenii care incearca sa faca ceva in Romania trebuie sustinuti! Si ii sustineti facand comentarii si critici constructive, nu punand la zid imediat pe cineva care incearca sa faca ceva!

    De asemenea, o idee sau o companie mare nu se face din nimic. In fiecare companie care acum schimba lumea s-au investit milioane de euro. Faptul ca aceeasi echipa care a inceput balaur.ro a schimbat inca cateva idei pana a aplica si a fi admisi in incubatorul Bootup Labs din Vancouver demonstreaza ca ideile nu sunt batute in cuie.

    Dar poate ca e mai bine pentru ei ca echipa balaur.ro sa-si continue ideile in Canada si nu in Romania, cel putin deocamdata! Sunt curios cine castiga din asta…

    00
  32. m-ai facut sa le vizitez situl. ma asteptam sa gasesc o enormitate. adevarul e ca situl nu e rau. nu vad cum ar putea sa genereze cash flow.

    de facut sau nu spam nu stiu ca nu am nici in clin nici in maneca cu astia.

    dar ca idee nu mi se pare rau.

    (nota bene : in afara de chestiile cu facebook. nu imi place facebook. asta e. nu trebuie sa imi place mie. daca se vinde la altii foarte bine)

    00
  33. Am impresia ca foarte multi dintre voi stiti doar sa criticati si atat.
    Va pasa asa de mult de etica si moralitate pe Internet dar habar nu aveti sa faceti 2 lei.

    Eu ii cunosc personal pe baieti si nu cred ca si-ar pata obrazul folosind scripturi de pe net. Sunt programatori buni, profesionisti, oameni care inspira seriozitate si nu vad rostul, hai sa fim seriosi … 3 olimpici ( poate mai multi ) sunt in stare doar de o modificare de script ? Common’ guys

    Cat despre spam nu stiu ce sa zic, atat timp cat ei nu au avut probleme legal si google ii indexeaza bine mersi plus ca mai exista un site asemanator care ruleaza fara probleme ( indeed ) nu vad unde e problema ?!
    La munca ba’ nu la aratat cu degetul, ca asta e usor. Faceti si voi macar 20% din ce au facut ei si reveniti apoi sa comentati. Sunt scarbit de oameni care sunt pusi doar pe criticat si dat cu parerea.
    Haipa

    00
  34. a ajuns balaur si a mancat tot ce a prins

    00
  35. Eu repet ideile tale unor clienti si amici continuu, majoritatea ma cred frustrat, fara viziune etc.

    Din pacate toporul inca pluteste, alimentat de credulii care investesc in idei imbecile care nu vor monetiza in veci pururi pentru ca nu au un plan de afaceri coerent in spate.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube