Avem nevoie de instrucțiuni cu privire la ce aruncăm în veceu…

Articole edgy în 2018…

Zilele trecute, unui vecin i s-a inundat beciul, pentru că canalizarea comună se înfundase și răsuflase la el în beci. A mers din canal în canal până a ajuns la mine în curte, unde era problema. Cu șarpele nu am făcut nimic, am chemat un specialist care a scos dopul. Care era format dintr-o bucată de lemn și niște haine.

Cineva a aruncat în canalizare două bluze, ele s-au agățat de marginea tubului de canalizare și au adunat acolo mâl și aluviuni umane și s-a format un dop.

Revenind. Cineva a aruncat haine în canalizare, îmi vine greu să cred că ți-au căzut două bluze în veceu și te-ai decis să tragi apa în loc să le iei de acolo și să le speli. Instalatorul care venise spune că șervețelele umede și prezervativele sunt cele mai frecvente cauze pentru înfundarea canalizării, cu șervețelele umede ocupând mai mult de 50% din cauze.

Și asta acum, când, dacă nu arunci moloz de construcții, poți arunca orice la tomberon. Vă dați seama ce va fi când vom trebui să selectăm gunoaiele și vom depăși cotele alocate, ca în Germania?

Și da, în 2018 sunt oameni care mai aruncă șervețele umede și prezervative în veceu.

gunoi

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. OK, intrebare sincera, de tipul „omul cat traieste invata”. Inteleg discutia despre prezervative, bluze si lemne, m-a dus capul pana acum sa nu arunc asa ceva in WC. Care este insa problema cu servetelele umede? Cu ce difera un servetel umed de unul uscat sau de hartia igienica folosita?

    00
    • Spală-te pe mâini și încearcă să ți le usuci folosind hârtie igienică. O să înțelegi.

      00
    • cele umede reactioneaza altfel in contact cu apa si formeaza „dopuri” cum spun specialistii

      00
    • Servetelele umede nu se descompun ca cele de hartie (nici pe astea nu ar trebui sa le arunci in WC) atunci cand ajung in apa. Sunt niste servetele umede speciale pe care le poti arunca in WC, scrie pe ele.

      00
    • Șervețelul umed este fabricat dintr-un altfel de material fata de cel uscat/hârtie igienica. Nu se “dezintegrează” in apa.

      00
    • Daca am folosi mai mult „prostul” care acopera gatul am fi mult mai departe in orice domeniu vrei tu…

      00
    • Șervețele uscate au compozitie de hartie si „se topesc” la fel ca si hartia igienica. In schimb servetelele umede (pentru bebe sau curatat casa) au in compizitie fibre de plastic care nu se „topesc”. Scrie si pe ele sa nu le arunci in buda!

      00
    • Prin hartia igienica iti trece degetul daca apesi mai tare cand te stergi…
      Pe acelasi principiu hartia igienica se dezintegreaza cand tragi apa, aia umeda doar face dop…

      00
    • In primul rand CA NU SE DIZOLVA precum „curpapir-ul”. De aceea nu se arunca chestii care nu se dizolva in canalizare. Mai ales daca stai la curte si ai fosa.

      00
    • Unii stau la bloc si au fosa. Romania 2018

      00
  2. Si unde sa arunci prezervativele? In cosul de gunoi sa le vada sotia/prietena? E mai sigur toaleta dupa care tragi apa!

    00
    • Golești conținutul, le speli, le dai cu pudră de talc, le rulezi și le pui la loc în pachet că soția/prietena ți le numără și sunt prea scumpe ca să cumperi un pachet pt activități extracuricilare.

      00
    • I le pui ei în geantă, după care tot tu faci tărăboi!

      00
    • nasol de tine daca te supravegheaza pana si-n gunoiul aruncat.

      00
    • Toate farmaciile Catena au o promotie, te duci cu 10 prezervative folosite/pline la ei si primesti la schimb 10 prezervative goale/noi. Nu ai vazut la TV ultimele lor reclame in acest sens, difuzate in locul celor cu Stela si Parsivel?!

      00
  3. Sau prosoape de bumbac. Îmi zicea la un moment dat președintele asociației de proprietari că au chemat întalatorul la o scară și au găsit așa ceva (pe lângă obișnuitele absorbante, șervețele umede, pamperși, oase de pui/porc/vită și …… am mai uitat).

    00
  4. NOU
    #22

    De unde tragem concluzia ca „familia traditoinala” o arde protejat

    00
  5. Eu zic sa vedeti si partea buna a lucrurilor, ce s-ar fi intamplat daca gaseai un televizor, un frigider sau sa punem raul in fata o carcasa de dacie.

    00
  6. Nu doar șervețelele. Orice instalator are povești horror despre tampoane, la fel cum orice femeie îți va spune că la toaletele de femei e mai mizerie ca la alea comune sau de bărbați (poți să îți întrebi soția, nu trebuie să mă crezi pe cuvânt). Apoi mai sunt iubitorii de animale. Eu am fost certat de femeile de la mine din bloc că arunc rahatul și nisipul de pisică la gunoi, în loc să îi dau drumul pe wc. Eu punându-l în pungi, iar ele probabil fiind mult prea obișnuite să arunce chestii de plastic în toaletă, că mereu se înfundă canalizările prin cartier și scot instalatorii diverse chestii nefirești de acolo.

    00
    • Huh!?!? Pai nu inteleg, iti controleaza gunoiul sau de unde stiu ele ce arunci tu?

      00
    • @Mihail probabil pute cand se duce sa arunce gunoiul, nu de alta dar mirosul de cacat de pisica e greu de suportat, cam ca si clasa politica din ultimii 28 de ani :)

      00
  7. Din păcate în România anului 2018 mulți cred că se duc la latrina din fundul curții unde puteai arunca orice. Nu le-a explicat nimeni ce și cum se aruncă și mai ales unde și unde nu se aruncă! În altă ordine de idei cum crezi că ajung PET-urile pe toate apele curgătoare de pe marginea satelor românești?

    00
  8. Daca totusi servetele umede mai trec, se mai aduna, carpele sa mai agata, cel mai nasol e la pampersi.
    Da mai exista oameni(parinti cica) care arunca in toaleta asa ceva. Cand se umfla, atunci sigur ajung sa blocheze canalizarea.

    00
    • Am gasit pampers folosit cu treaba mare in cos de cumparaturi abandonat in parcarea de la Carrefour. Omul (mult spus) a schimbat copilul in masina cand s-a intors cu copilul de la shopping si drumul pana acasa cu putoarea in masina nu l-a tentat. Cosul de gunoi era cam departe, asa ca…

      00
  9. Eu am fost in wc-uri unde era afis ca sa aruncam hartia in cos. Bine ca nu ne zicea sa ne cacam in cos, sa facem doar pipilica in wc.

    00
  10. Tata a patit exact la fel de 2 ori. Blocul e unul in care stau numai oameni peste 45 de ani. La fel a gasit chiloti si alte chestii mari. Nu inteleg…

    00
  11. Sunt altii care arunca si oi in veceu

    00
  12. Formulare eleganta: „aluviuni umane” :)

    Pai nu suntem in Europa? Erau gramada care se bateau cu caramida-n piept cu UE/Schengen si ce buni suntem noi. Acu’ sa stam mandri pe gramada de gunoi/plimbam in barci de guma cu sosoni de guma (ca Ponta@co) si sa ne scobim victoriosi in nas – suntem in UE ce pla mea.

    00
    • Ponta mi se pare mic copil pe langa ce fac astia acum. Ne fura cu totul si noi tacem.
      Sistemul de sanatate are probleme majore, politia e subfinantata si demoralizata, infractorii ies din puscarii, invatamantul e la pamant, maine-poimaine ne fura si banii de pensii – si ce se intampla ? Apatie generala.

      00
  13. Șervețele umede și tampoanele sunt la ordinea zilei prin rezidențialele noi.
    Dar să vezi când aruncă pet’uri de 2l, sticle(da, de sticlă) și pamperși.
    Când te gandești că de cele mai multe ori media de vârstă e undeva la 30-35 de ani te apucă groaza.

    00
  14. Sunt servetele umede pe care scrie „flushable”, alea pot fi aruncate in veceu. Andrex de exemplu.

    00
  15. Nu inteleg, se sterge lumea cu servetele umede si le arunca in WC, cand merge la toaleta, in loc sa se spele pe maini la chiuveta? Credeam ca servetelele umede sunt pentru momente cand n-ai acces la apa.

    00
    • Nu, se șterg cu șervețele umede („hârtie igienică umedă”) …. acolo unde alții se șterg cu hârtie igienică sau se spală la bideu.

      00
  16. Partea bună e că cei care aruncă prezervative la WC folosesc prezervative

    00
  17. Salut. Oare vom ajunge vreodata sa facem si noi asa ceva? https://www.amusingplanet.com/2018/05/kamikatsu-town-that-produces-no-trash.html
    Apropo de sortare si reciclare .. De vreo 4 ani familia si je ne-am apucat de sortat ce aruncam la cosul de gunoi: plasticele intr-un sac, sticlele intr-un sac s.a.m.d. Plasticele le scoatem pe strada si le ridica instant strangatorii specializati :). Cu sticla e insa o alta poveste .. Am strans peste 100kg de sticlarie (sticle, borcane etc., intregi, da? Nu ciobite sau alte alea ..) si hai sa le ducem la centru. Centru (REMAT ..) care mi-a spus „din startul inceputului” ca sticla e non valoare. Adica un exemplu concret: 100kg de sticla x 1 ban kilogramul de sticla = 1 leu. Asa ca ma/va intreb: de ce nu se mai recicleaza sticlele si borcanele cum se facea in trecut in Romania sau cum se face in UE? Firmele producatoare de beuturi si alte sosuri in sticle de ce nu vor sticlele inapoi? In final m-am convins ca totul depinde de noi, oamenii. Cat de curat vom avea orasul depinde doar de noi.

    00
    • Firmelor le este foarte greu sa isi ia sticlele inapoi si mai este si scump. Trebuie sa fie sortate, verificate sa nu fie crapate sau ciobite, curatate si dezinfectate. E mai rentabil sa faca un recipient mai subtire si sa il adauge in costul pe care il plateste consumatorul.
      La partea cu reciclatul nici eu nu inteleg, probabil ca este mai putin rentabil sa reciclezi sticla datorita procesului mai complicat. Oricum, felicitari pentru initiativa.

      00
  18. Oho, sa vezi ce frumos e „la oras”, in Popesti Leordeni! Sa vezi acolo cu ce chestii se infunda canalizarea!

    00
  19. Pe la mine la tara au dat drumul anul trecut la canalizare. Peste vara s-au gasit cativa tarani destepti sa-si arunce butoaiele cu muraturi in canalizare. Bineinteles ca s-a infundat in vale si juma de sat putea a muraturi.

    00
  20. Bai da…stai ca nu inteleg, bluzele alea au fost aruncate unde anume???

    00
    • eu unde kkt să știu? cert e că s-au agățat de țeava de canalizare din curtea mea, au adunat mâl și au creat un dop.

  21. Caută „fatberg”. Problema ta a fost minora.😉

    00
  22. Acum vreo 10 ani, la inceputul rezidentialelor din Romania era un „dezvoltator” care atunci cand se infunda o canalizare punea „baietii” sa desfunde si sa insire pe gardul proprietatii afectate tot ce gasea in canal.
    Sa-i faca pe „investitori”, respectiv pe cei care infundasera canalizarea, sa constientize pe viitor ce nu trebuie sa arunci in wc.
    Sa vezi discutii cu :
    „Vai domnule, prezevartivul ala sigur nu e de la noi, eu si sotul meu nu folosim prezervative”.

    00
  23. Sunt multe lucruri pe langa servetele umede(care sunt de panza apropos) si prezervative. La ai mei de ex s-a infundat canalizarea cu untura rezultata din fierbera organelor de porc. Resturile vegetale, mare atentie sa nu ajunga multe frunze in canal, sa nu pice toamna multe frunze/crengi ca pot optura canalul. Apoi sa aveti grija cand plantati copaci sau nufie nu pe langa tevile de canal pt ca radacinile sunt atrase de umezeala si caldura vaporilor de descompunere. In plus cand vezi ca apa din chiuveta se duce greu ar cam trebui sa te ocupi din timp sa nu se faca dop greu de scos.

    00
  24. La noi la bloc acu cativa ani la parter le-o iesit la 2 vecini ( ca asa is legate canalizarile pe cate doua ap. ) pesti din veceu. Vre-o 10 kile de vre-o 5 centimetri bucata. Si partea cea mai cea, unu din ei era plecat in vacanta sau ceva. O venit dupa cam o saptamana. Si treaba so intamplat intr-o frumoasa si calduroasa luna august. Evident ca nimeni nu o recunoscut ca ar fi aruncat desi mergand pe cum ii legata canalizarea erau doar 6 apartamente in culpa dintre care unu pescar infocat.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube