Stupoare. Zoso mi-a dat voie sa mai scriu, insensibil la protestele celor mai inteligenti comentatori. Dupa ce am vazut cu cine am de a face, cred ca e momentul sa stabilim niste reguli de interactiune intre voi si Fluture. 1. Scriu ce vreau pentru ca Vali imi permite asta pe blogul lui. Nu am nevoie […]

Pentru ca Domnul (stiti voi care, Domnul Zoso!) mi-a dat mâna libera – mi-a facut, in sfârsit un cont la el pe blog, dupa numai 12 ani de asteptare – voi incepe cu un post care contravine cumva politicii eugeniste a proprietarului. Stiti cântecul “satul românesc trebuie sa moara”, se cânta des refrenul pe aici. […]

Ignorând prezentarea de la început, care e copiată după un material "Last Week Tonight" cu aceeași temă, reportajul e bun.     Cine naiba mănâncă 6 lingurițe de zahăr pe zi? Una la cafea, poate ceva dulce în timpul zilei, hai, maxim 3. Dar, la naiba, 6?!?!?

Ia fiți atenți aici: Un procent de 37% dintre angajaţii români pierd între o oră și două ore pe drumul spre locul de muncă zilnic. Din acest motiv, aproape 6 din 10 angajați ar fi dispuși să accepte un loc de muncă mai prost plătit, dar care să fie mai aproape de zona în care […]

Mă sună niște prieteni: – Nu vrei sa mergi cu noi la pescuit? – Știți ca eu nu pescuiesc, dar pentru voi, da, aș veni. Numai că am o mică doleanță: aș vrea să vin cu bicicleta. Așa că voi plecați dimineață cu mașina, iar eu vin cu bicicleta; stau cu voi, apoi mă întorc […]

Am o nedumerire, pentru că beau cafea de puțini ani (m-am apucat în 2010, la 30 de ani), la ibric, una pe zi, dimineața. Am văzut oameni care beau 2-3 cafele pe zi. Gen, una acasă, una pe la 11, după ce au muncit un pic, și una pe la 4-5. OK, majoritatea beau din […]

E o inițiativă a Ringier cu o finanțare de 200.000€ de la Google, care își propună să prezinte un fel de știrile zile, grupate pe subiecte. Ce au făcut de banii ăștia: L-au luat pe Claudiu Săftoiu, fost jurnalist și politician, dar și fost șef al SIE, ca să conducă treaba. Au făcut un agregator […]

Nu mă refer aici la cafenele, ci la alte tipuri de localuri: hoteluri, restaurante, benzinării. Dacă sunteți ca mine și căutați un anume tip de cafea (mie îmi place mult Julius Meinl), știți ce gust are cafeaua bună și ce gust are cafeaua tristă. Și mi s-a răspuns așa: nu se curăță espressorul prea des. […]

Apropo de discuția de ieri cu localurile unde se mănâncă prin Brașov, mai ales centru. Bella Musica Au schimbat bucătarul acum doi ani sau mai mult, mâncarea a devenit banală sau pur și simplu proastă. E plin din inerție și pentru că românul a citit că aia trebuie să fie mâncare bună. Pilvax Bucătar plecat, […]

Mă uit pe două articole cu statistici despre piața muncii și cum companiile au probleme în a reține angajații sau a-i face să le pese de ceea ce fac. Principalele provocari strategice cu care se confrunta companiile din Romania la nivelul functiei de HR sunt mai acute in 2017 decat in anul 2016. Astfel, retentia […]