articol despre bloguri

ştiţi senzaţia aia care o ai când citeşti un articol într-un ziar şi îţi dai seama după primul paragraf că ăla care l-a scris nu ştie cu ce se mănâncă şi a scris ce a ştiut el mai bine? Senzaţia asta am avut-o în ultimul sfert de oră când am citit mizeria asta, care, din păcate, ne aruncă înapoi cu 10 ani…

Daca acum trei luni, cand BUSINESS Magazin a scris in detaliu despre fenomenul blogurilor la nivel mondial, nu prea am avut ce spune despre blogurile „bastinase”, intre timp lucrurile s-au schimbat destul de rapid.

de fapt, autorul nu face decât să pupe în cur „celebrităţile” care şi-au deschis bloguri. nici mai mult, nici mai puţin.
de celebrităţile deea, eugen, grigore, jubjub nu se pomeneşte nimic. dacă lucrau la guvern, poate atunci…

Adesea, pe bloguri fie sunt zvonuri, fie autorul incearca sa pozeze in mega-erou, ori pur si simplu arunca pe site informatii neverificate pentru a atrage vizitatori pe moment.

really lame. adica…e ca şi cum bloggerii au lucra în publicitate şi ar face campanii pe blog, nu?

„Vrem sa cream o comunitate, bloggerii sa primeasca ceea ce merita, iar blogul sa fie un brand cunoscut. Cat de curand vor putea sa cumpere domenii personale de Internet, avand automat si toate functionalitatile oferite de WeBlog.ro”, a explicat Eram.

aici nu e vina autorului, ci a tipului care a debitat asta.

ma rog, indeajuns, că îmi vine să vomit.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

18 comentarii

  1. Articolul este din Business Magazin. Targetul caruia se adreseaza articolul sunt oameni interesati de afaceri si de oameni de afaceri sau care au legatura cu mediul de afaceri. De aceea articolul este (din punctul meu de vedere) despre bloguri nu atat de personale ci mai mult profesionale, business related, „serioase”.

    Toti cei pe care ii mentionezi tu au bloguri personale poplare, al caror target, desi mare, nu este cel cautat de Business Magazin ci se duce undeva in zona divertisment, socializare, dating, chatting.

    00
  2. A, si… ne arunca inapoi cu 10 ani !?!?
    Ce faceai tu la sfarsitul anului 1995, inceputului lui 1996? Ce faceai acum 5 ani? Ce faceai acum 2 ani?
    :-)

    00
  3. vivi, e incorect sa zici ca „nu existau”. corect ar fi „nu existau bloguri ale vedetelor”. pornesti de la o premisa gresita si iti induci cititorii in eroare. daca intra maine unul pe aici si vede…mai 2005…

    in 2001 m-am apucat de ‘webdesign’. si de atunci o tin tot asa. bine, fac si sunt recunoscut mai mult pentru alte chestii (a se citi warez).

    era o expresie. m-a deranjat foarte tare cand a zis ca „nu exista”. plm, a sters cu buretele un an de istorie. deea are blog din 2004, eu de juma de an, ca sa iti dau doua exemple. si, sincer si modest, mie mi se pare ca suntem mai interesanti noi, astia care nu suntem directori…

    ma uitam la blogul lu Eram…”blog oficial”…plm, are si bloguri neoficiale?
    partea buna e ca eu ma pot face de ras si nimeni nu zice nimic…in schimb ei…de pilda, temele cmsurilor sunt atat de urate incat imi vine cu greu a crede ca nu au un sclav in subordine, care sa le faca ceva mai frumos…dar poate sunt doar eu cu parerea asta…

    and speaking of…imi place mult mai mult ablog.ro decat weblog. e mai frumos si mai usor de folosit.

  4. corect

    00
  5. Daca acum trei luni, cand BUSINESS Magazin a scris in detaliu despre fenomenul blogurilor la nivel mondial, nu prea am avut ce spune despre blogurile ???bastinase???, intre timp lucrurile s-au schimbat destul de rapid.
    asta era citatul.
    am inteles cui se adreseaza. dar, eu daca scriu la Urzica, nu scriu ca nu mai exista o alta revista decat aia. el asta a facut…
    dar, discutia nu merge nicaieri. nu s-au schimbat jurnalistii de cand am terminat eu facultatea, nu o sa se schimbe acum, ca m-am enervat eu. probabil ca imi place sa cred ca daca eram in locul lui, imi alegeam cuvintele mai cu grija…

  6. Jurnalele personale online nu mai sunt doar distractia elevilor si liceenilor. Pe lista ???bloggerilor??? autohtoni au inceput sa apara mai nou si oameni de afaceri, specialisti in marketing, jurnalisti si investitori.

    Spunand asta omul isi stabileste foarte clar contextul si ceea ce spune el este „in acest articol voi vorbi despre blogerii autohtoni oameni de afaceri, specialisti in marketing, jurnilisti si investitori”.

    In timp ce tu consideri mai interesante blogurile celor pe care i-ai mentionat, nu toti oamenii gasesc interesante aceleasi lucruri. Articolele din revistele specializate pe anumite categorii de public (in cazul de fata oameni interesati de afaceri si oameni de afaceri) prezinta lucruri interesante pentru acestia. Altfel, locul articolului ar fi fost in Timpul Liber sau TVMagazin sau mai stiu eu unde.

    Chiar nu intelegi ca articolul este adresat unui public anume care nu e interesat de blogurile voastre? Nu e un articol despre blogging in general, ci despre bloggingul de afaceri din Romania.

    00
  7. Inca un lucru. :-) Am cautat cu mare atentie unde ar sustine ca „nu existau” bloguri inainte de cele mentionate si nu am gasit. Nu avea ce scrie acum un an despre bloguri, asta da (vezi comentariul anterior).

    A sters un an de istorie? :-) Nu stiam ca blogurile personale ‘fac istorie’.

    Iar despre ce spui tu ca arunca fenomenul inapoi, eu as spune fix invers. Atrage atentia oamenilor importanti care (teoretic) citesc Business Magazin asupra fenomenului, ii face publicitate, spune ca e interesant. Lucru care e bun si care nu s-a intamplat deloc pana acum.

    00
  8. Vivi, sa fim seriosi, NU exista bloguri de afaceri in romania. iar articolul ESTE foarte slab si neinformat, nu mai zic de „Tehnorati” si alte greseli ce imi dau fix aceeasi senzatie de greata fata de mediocritate si prostie.

    00
  9. Nu exista bloguri de afaceri dar incep sa apara.
    Da, este slab informat si are greseli destul de nasoale.
    Eu cred ca e bine ca aparut, pe filozofia mai bine ca exista decat deloc.

    00
  10. Mda…amuzanta faza cu blogu` oficial, de parca ar putea avea si bloguri neoficiale :))

    00
  11. Ma enerveaza blogurile „celebritatilor” care, cel mai adesea nu „vand” idei, ci imagine :(

    00
  12. Oficial, neoficial, mai grav e ca omu nu prea le are cu limba romana. :D

    00
  13. No offense pt nimeni dar:
    – articolul face un „bine blogosferei” (whatever that means). De ce? Cei care sunt „pe zona” vad greselile instant (si tolereaza sau desfiinteaza autorul articolului). Cei care abia incep sa inteleaga ce sunt blogurile – vor retine esenta: blogosfera din Romania e in crestere. Si atat.

    – de ce tb sa facem la nesfarsit diferentieri intre bloguri „de directori” si bloguri personale?? Oare nu sunt de fapt bune si proaste, interesante si neinteresante? Mai mult – nu sunt de fapt bune pentru unii si proaste pt altii???

    N-am inteles – daca nu injur pe blog inseamna ca nu e personal?? Or wtf? Sau daca sunt „director” n-am voie sa imi fac blog?

    Si ce e cu mentalitatea asta cu sluga??? Inca mai credem ca traim in Nigeria?

    Pe mine personal nu ma intereseaza designul blogului meu. Iar COLEGII mei de la Kinecto sunt prea ocupati pentru proiecte pt clienti ca sa le cer sa imi refaca designul. Daca as vrea asta.

    00
  14. radu, no offense, but walk away…

    face bine blogosferei? crezi tu? prin faptul că spune că acum 3 luni nu existau bloguri şi că există acum, odată cu blogurile directorilor care nu ştiu să scrie rom??neşte?

    n-a zis nimeni că e interzis, dar…daca te uiţi pe c??teva bloguri, o să gaseşti multe erori pe care nu le găseşti pe blogurile normale (ale noastre, cei ce nu suntem directori). ??ncep??nd de la gramatica schiopăt??ndă p??nă la, iartă-mi ??ndrăzneala, personalitatea de kkt.

    am inteles, esti director, dar, din moment ce ai zis asta, bănuiesc că trebuie să o şi arăţi, altfel e o informaţie inutilă. vorbeam aseară cu cineva, nu mă deranjează că au blog, treaba lor ce au, mă deranjează că ei sunt persoane care c??ştigă mai mult dec??t mine, ??n condiţiile ??n care nu pot scrie corect ??n limba maternă. eu sunt un ilustru anonim, din cei ce intră aici, doar pe maxim 20 ??i cunosc personal. nu e un avantaj şi nici un dezavantaj. de mine nu r??de lumea c??nd greşesc ceva, pentru că eu nu sunt director. sau poate sunt, dar nu spun asta (dacă ??nţelegi ce vreau să spun).

    nu se face o diferenţă, mai degrabă se face mişto. pentru că tu (te folosesc ca exemplu) ţi-ai pus titlul ??n headerul sitului şi ??l văd pe fiecare pagină, ceea ce, cu absolut tot respectul din lume, ??ţi spun că e imbecilism. ok, am ??nţeles, eşti director, NU TREBUIE să ??mi spui asta pe FIECARE PAGINĂ.

    şi pe o notă personală, dle director
    – friendly links aka mod_rewrite. e foarte usor de folosit. vorba aia, sunteţi director, ar trebui să ştiţi că de multe ori prezentarea e cea care c??ştigă contractul.
    – ideea asta m-a dat pe spate.
    – vivi a spus ceva interesant la un moment dat pe blog, ceva cu publiciştii ar trebui să aibă ??n vedere „de ce ar citi cineva un blog” ??nainte de a-l face. chestii de genul asta sunt enervante şi inutile.

    ??ţi spun mai multe la o bere…cine ştie, c??nd fac 18 ani, poate mă lipesc de un job.

    ps: sar peste remarca cu „slugă”, nu ??mi place cuv??ntul, ??l consider nefericit ales.

  15. Omigi, „bloguri oficiale”, „bloguri de directori”…
    WTF, pot enumera in 10 secunde 10 bloguri personale care au mai multe hituri, informatie si vechime decat toate siteurile firmelor conduse de „directorii cu blog” la un loc.
    Adicatelea un jeg de articol.

    00
  16. Zoso – free speech rulez.

    Ma bucur ca problemele specifice cu blogul meu sunt titlurile paginilor si mod rewrite.

    Eu unul urmaresc zilnic ~50 de bloguri, si incerc (dar nu reusesc intotdeauna) sa ajung la zi cu toate cele 150 la care sunt abonat.

    Si i don’t give a fuck daca la blog la tom peters sau la calacanis sau whoever titlul paginii e gresit/acelasi/whatever, sau daca in cele zece secunde in care a avut timp sa isi scrie postul a sarit 2 litere si 3 cuvinte. Ma intereseaza esenta – cu ce raman dupa. Nu cum e scris linkul, nu titlul, nu gramatica. Nu pentru asta ajung la blogul lor. hell – dupa mine un blog care nu are nici o greseala gramaticala inseamna ca e scris de cineva care are prea mult timp liber ca sa il reciteasca de cateva ori, nu e scris „din prima” si Publish.

    Nu apar blogurile de directori – doar spun ca fiecare are optiunea sa stea sau sa plece de pe un blog. Si unele din ele sunt bune pt unii si proaste pt altii. Altele sunt proaste pt toti. Scurt.

    Analiza ta nu este gresita – ai dreptate aproape in fiecare punct. Point-ul meu era altul: ca nu ajuta pe nimeni sa despicam firul in paispe la nesfarsit.

    SI pig brother – blogurile nu se numara DOAR in hituri, informatie si – mai ales – vechime.

    00
  17. radu, de multe ori graba ascunde nestiinta. tu nu prezinti o idee conducerii in bermude si slapi, nu? la fel si blogul. a scrie in limba romana e o dovada de respect fata de cititor.

  18. Eu cred ca EXACT in alea se cuantifica un blog: calitate, continuitate si notorietate. Daca stii alt atribut important as fi curios sa aflu care e acela.
    Si da, zoso are dreptate, un blog scris ca de un oligofren este de cele mai multe ori chiar al unui oligofren. Ma indoiesc sincer ca unui om civilizat cu mai mult de 8 clase i-ar fi necesare mai mult de 5 secunde in plus de atentie pentru a scrie corect ceea ce scrie. Daca ai timp un minut pentru scris, ai timp si 65 de secunde pentru scris corect. Daca nu, inseamna ca de fapt nu ar trebui sa tii un blog in picioare…

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.