Nu amânați.

Vă las cu o idee pentru weekendul ăsta. Dacă aveți ceva de văzut prin România, obiectiv turistic mă refer, faceți-o cât mai repede. Dacă aveți chestii de bifat, nu amânați, cu gândul că e aici aproape și puteți merge oricând. Tocmai pentru că puteți merge oricând și nu costă cine știe ce mergeți cât mai repede.

Am fost miercuri la ghețar. E mai mic decât mi-l aminteam. Se cam topește. În 10 ani, s-ar putea să nu mai fie acolo. Vulcanii Noroioși. Tunelurile dacice.

Sigur, și Veneția și Parisul sunt mișto, dar ăia au mai multă grijă de obiectivele lor, s-ar putea să le găsiți mai bine conservate decât ale noastre.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

73 comentarii

  1. Ghetaru e ca penicsu!

    00
  2. Dacă aveți ceva de FĂCUT prin România, la orice chestie mă refer, faceți-o cât mai repede.Se cam topește. 2019. Romănia îi are ca și politicieni pe Viorica Dăncilă, Gabi Firea, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Carmen Dan, Cătălin Rădulescu, Florin Iordache. Grecia și Turcia au all inclusive.

    00
    • Duceti-vă repede. Din București mai ales. La ora asta de la Comarnic la Brașov, 60 km, Waze arata 1 ora 50 min. O plăcere.

      00
    • @Adi De ce plm ai merge cu trenul, cand poti petrece un weekend minunat in masina?

      00
    • @Sarpele De ce plm ai merge cu masina, cand poti petrece o saptamana minunata in tren?

      00
    • Bucuresti-Brasov, il fac frecvent, insa cel mai chill drum a fost cu trenu vietii, cred ca 2h si ceva, stat pe internet, luat uber si ajuns la adresa… farastres fara riscuri…

      00
  3. Panicardule … cand dispar organizam pedepse publice pentru #%istii din PSD … as da bani pentru asa ceva

    00
  4. Drumul cum e? Ultimele poze pe streetview sunt din 2012 si drumul pare sa fie din placi de beton care nu cred ca sunt asa rezistente…

    00
  5. Oho. Prin 2009 era imens ghețarul față de ce e în poză.

    00
  6. La vulcani e dezastru, drumul ala e asa de ani buni, portiuni neasfaltate. Din cate am vazut (au trecut vreo 5 ani de la ultima vizita) se sting incet, incet. La Paclele mari mai sunt doar cativa vulcani activi.

    00
  7. Cat noroi sa mai produca si tara asta?

    00
  8. Mamaia e tot acolo, n-a luat-o vreun tsunami sau ceva?

    00
  9. De curiozitate, nu este cineva pe aici care să fi făcut poză la ghețar acum 10 ani? Eu parcă am fost acum 3 ani. O să caut pe acasă pozele ca să fac o comparație.

    00
  10. Pai parca ne scosesera din noroaie. Iar vreti noroaie? Hotarati-va oameni buni!

    00
  11. La vulcani este un drum de cacat si nu ai ce vizita mai mult de 10 minute, La fel si la ghetar. Putine obiective unde poti petrece mai mult timp.

    00
    • depinde dacă ești adult sau copil, am fost cu niște copii de 10-12 ani, s-au jucat aproape o oră.

      00
    • Pe mine m-au fascinat de multi ani vulcanii, cam de cand ii vedeam prin clipurile romanesti de la inceputul anilor 2000. Am ajuns sa ii vad in 2013, am ajuns seara, aproape de apus, mi s-a parut fascinant cum parca erai brusc in alta lume si am facut niste poze absolut minunate!

      00
    • Sa vezi cum e daca te ambitionezi sa ajungi si la focul viu ai conduci 2 ore prin hartoape.

      00
  12. Scarisoara s-a bifat. Vulcanii de mai multe ori, desi de fiecare data i-am ratat pe aia de la Paclele Mici. Tunelurile dacice? WTF is that?

    Alte obiective de vazut: cetatea Poenari, ruinele cetatii Colt, chiar daca nu urcati pana acolo, mergeti macar la manastire, cetatea Enisala (de preferat toamna) + cele doua lacuri, cetatea Deva, Biertan, Cheile Bicazului, bisericile fortificate de la Prejmer si de la Harman, Pestera Ialomitei + urcat cu telecabina la Babele, pe partea aia a muntelui, castelul Cantacuzino (Busteni, si eventual si un scurt popas la cel din Floresti).

    00
    • Deci pot sa emigrez linistit dace le-am bifat pe toate?

      00
    • Sa taiesti in romania si sa nu de fi „dat” prin tunelurile dacice de sub bucegi, asta inseamna propaganda sorosita. Pe vremea lui ceasca mergem cu scoala in fiecare an sa vedem tunelurile ca sa intelegem rolul civilizatiei dacice in spatiul carpato-danubiano-ponticm

      00
  13. Mai trecea energie prin Tunelurile dacice, sau s-a furat si aia? Au blocat usa ce duce la Sfinx?

    00
    • Aveti grija ca se asfalteaza in tunelurile dacice iesirea Sfinx, are Firea un smen. Puteti sa iesiti la Izvor si sa luati hyperloopul lui Munsk 2 statii.

      00
    • E energie și la vulcani. Apropie o brichetă aprinsă de bulele care ies din vulcan. O sa vezi o explozie de energie (gaz metan)

      00
  14. faci si o lista de must see? :)

    00
  15. Total offtopic, in special pentru Vali:
    Un sony a5100 L cu kit obiectiv 16-50 mm isi va face treaba pentru pozat diferite elemente ale interiorului/exteriorului masinii? Sa imi focuseze anumite detalii.

    00
  16. La Crudu , Natalia Mateut si Loredana Chivu sa nu va grabiti , chiar daca se trec . Vine criza si bifati obiectivele la preturi mult mai mici .

    00
  17. Vali, e foarte bună sugestia asta. Mi-a tot trecut și mie prin cap cât am tot fost plecat de când s-a încălzit. Dar m-am tot gândit cum să o dau pozitiv, fără ”Bă, decât să faceți un city break ieftineanu, nu mai bine vă mai cunoașteți țara, că tot vă dați patrioți?” și în cele din urmă am tot delăsat-o.

    Anul ăsta fix trei locuri m-am impresionat, unele fiindcă aveam prejudecăți față de ele. A se lua în calcul că eu unul sunt low-maintenance, nu am probleme să dorm pe jos și să mânânc din punga de supermarket. Locurile unde am fost au fost vizitate în primul rând pentru dat cu bicicleta, parțial și pentru concursuri.

    1. Slănic Moldova – stat cu cortul, natură minunată, dar multe gunoaie și în stațiune mult nou grefat nefericit peste vechi. Mi-am adus aminte cum am fost acolo prin ’92 cu ai mei și ce plin de viață era, cum zumzăia totul. Un loc de mâncat decent, dar într-un decor jalnic de sculpturi cu drujba, I kid you not. Dar natura, repet, minunată și multe lucruru interesante de văzut și de pe drumul dinspre Brașov.

    2. Proximitatea Drobetei Turnu Severin – din nou natură minunată, orașul e mult mai fain decât mă așteptam, oameni calzi și de treabă, cât i-am întâlnit eu, construcții la sat mai de bun gust decât în tirolezul județ Brașov. Climă diferită de restul țării, ideal de vizitat la început de primăvară sau toamna, ăștia au iarnă 3 luni și nici aia nu prea e iarnă. Vegetație altfel decât pe la noi, relief diferit. Călătoritul pe malul Dunării dă un sentiment aparte, poveștile despre Porțile de Fier, Ada Kaleh și Orșova veche sunt un pic heartbreaking, dar te pot teleporta într-o altă lume, dacă stai să-ți imaginezi un pic cum era. Atenție la roaming-ul cu sârbii; telefonul e de comutat pe selecție manuală de operator!

    3. Semenic – cel mai fain golden hour de mult timp încoace, natură sublimă, pădure de foioas, granituri și șisturi cristaline, localnici mișto, lac de acumulare la poale de munte, pentru racoreală and what not. Am prins un weekend cu party pe clubbereală, care consola parcă timișorenii care n-au prins racheta de Neversea, dar nu a fost cu probleme decât pentru ăia de aveau cazare jos, lângă lac. Mâncare bună la ponton, noi am prins și un brunch excelent organizat de ei în cadrul concursului. Este și telescaun bun pentru plimbări și poți merge până sus cu mașina. Zilele ăstea pe zonă e festivalul de jazz de la Gărâna.

    Over and out,
    Mx

    00
    • Dormit pe jos si mancat din punga? De cand au si boschetarii smartphone?

      00
    • @Andrei: când stai la comun cu niște prieteni și îți întinzi isolier-ul și sacul de dormit, se numește că dormi pe jos și nu e nici o problemă. La fel, nu e nici o problemă să scoți punga cu merinde și să mănânci la comun, împărțind ceea ce ai. Că nu toată lumea are nevoie să mănânce tot timpul în restaurante fancy-schmancy cu stele Michelin. Uneori nici nu ai restaurante pe aproape, de fapt. Oricum, ăstea două sunt niște experiențe foarte bune pentru orice om relaxat și ți le recomand cu drag.

      Acum am și e o întrebare retorică: oare de ce au toți imbecilii acces la internet și simt nevoia să se audă vorbind?

      Numai bine,
      Mx

      00
  18. La vulcani cam pe ce lungime e naspa drumul? Care ar fii punctele de interes in zona? (cateva ore la dispozitie)

    00
    • Lungimea in procente sau km?

      00
    • E nașpa drumul către vulcani? Va recomand eu un drum: Brașov-Siriu-Gura Teghii-Ulmet (Trovanții de la Ulmet)-Vulcanii Noroioși- Pâclele de la Beciu-Lopătari-Lacul Mocearu (cazare, somn), Focul Viu Terca- Gura Teghii-Cascada Casoca-Brașov.

      00
    • Nu te duce.

      00
    • Spre vulcani e nașpa drumul doar pe partea de final, 5km sa zicem. Sunt niște gropi in sosea de mă durea sufletul de Megane. Daca mergi ușurel, trece.

      00
  19. Foarte nespectaculos ghetarul. Vrei sa ne pacalesti. :) Vulcanii aia nu inteleg de ce li se spune vulcani ca e doar o mocirla cu ceva bolboroseala. Obiectivele ce merita vizitate in tara noastra extraordinara se numara pe degetele unui tamplar ciung: Cazanele Dunarii, Delta, Transfagarasan(putin meh), Podul lui D-zeu, Sf Ana(meh), Cheile Bicazului, Salina Turda si se cam termina. Restul sunt cam over rated grav.

    00
  20. Cum adica sa nu vizitam Parisul? N-ai auzit ca a ars Notre Dame? Daca se prabuseste si turnul Eiffel, cu ce mai punem poze pe retelele sociale? N-auzi ca Parisul era mai misto acum 20 de ani fata de acum?

    00
  21. Cheile Turzii – macar traseul principal de 1h, superb si din Cheile Ponorului de vazut balcoanele, traseu de 45 min si traseul de 1h la ghetarul Focul Viu

    00
    • Nu ma pot gandi decat la VĂGĂÚNĂ, văgăuni și (rar) văgăune, s. f. 1. Loc înfundat între dealuri și mîncat de ape.

      00
    • Ce prostii vorbesti. Am fost we trecut la cheile turzii. Mizerie peste tot, bidoane, turisti straini oripilati, turisti romani care isi indesau ambalajele de la inghetata intre stanci si aruncau pampersul langa apa (multi, nu toti). Pe orice carare laterala te intalneai cu hartie igienica atarnata in boscheti si miros de buda.

      Locuri frumoase oameni de kkt

      00
  22. Eu si sotia asa facem. Concediile le petrecem doar in romania. In medie un judet pe saptamana, muzee si puncte turistice

    00
  23. recomand plimbare prin cheile varghisului. e superb locul

    00
  24. Sunt si unele zone care stiu sa aiba grija de obiectivele turistice. Sunt, desigur, si alte zone in care nimeni nu-si bate capul. Baile Herculane ar fi un exemplu.

    00
  25. Cascada Cailor, Borsa, Maramures

    00
  26. Uite chiar azi am tras o fuga pana in Plaiul Foii. Ma trezisem asa cu interes. Fu fain si da, mai veau escapade asa de o ora de condus pana acolo.

    00
  27. si… si-a vandut careva casa inca?

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube