Despre agresivitatea și meritocrația din USR după primul tur al prezidențialelor…

TL;DR version: m-am vândut PSD și/sau scriu din astea pentru trafic, nu vă mai obosiți să citiți sau să comentați dacă alte argumente nu aveți.

Aparent, nu e deloc clar de ce e nocivă agresivitatea unor membri USR, asumați sau nu. Caramitru încearcă să fie coerent, și reușește, până ajunge la părțile alea care dor.

Mediocritatea și meritocrația

“Nu negociem principii”. “Avem nevoie de reformă dură”. “Nu cedăm”.

Da. Corect și coerent. Toată lumea este de acord din gură cu asta. Toată lumea, indiferent că sunt simpatizanți USR sau nu. Doar că problema e că România reală vrea asta doar din gură. Nimeni, absolut nimeni nu vrea o societate unde să se respecte regulile și să fie meritocrație peste tot.

Și sunt destui oameni în USR care ilustrează perfect asta, în timp ce cer reformă dură. Cum ziceam, știu destule chestii din interior ca să spun că nu greșesc când susțin că USR e plin de mediocri agresivi.

Doi. Cum ziceam aici, cum ar fi ca fanii USR să facă un pas în spate și să admire locul lor de muncă? Lucrezi la UTI, Oracle sau Siveco? Știi și tu că faci muncă substandard. Vezi articolele din presă că tot ce a ieșit din firma ta în ultimii ani e praf, e clar că firma obține contracte pe căi oculte. Nu e vina ta că le obține așa, dar profiți de pe urma lor. Și nu doar că profiți, ci și refuzi dreptul altora de a mișca societatea înainte. Nasol de tot când stai să te gândești la asta, nu?

Situația asta e mai frecventă decât ne-am închipui. Toată lumea arată cu degetul aparatul de stat, nimeni nu se uită în ograda proprie. Că nu vrea. Că nu e bine.

De asta, când clamezi reformă dură și o arzi cu mediocri, pe care nici nu ți-i asumi, deși e evident că știi de ei, parcă e ceva în neregulă. Parcă ar trebui să faci întâi ordine în propriul partid.

Atenție: aici nu vorbim de un partid/aparat care a capturat o țară, vorbim de un aparat care a capturat o țară cu ajutorul complicilor tăcuți care știu că ar avea de suferit dacă s-ar aplica legea pe bune.

Și mi-a plăcut la Caramitru faza cu consultanții și profesioniștii. Pare că s-au prins un pic că nu sunt cei mai deștepți din lume, deși până zilele trecute credeau asta. Parcă s-au prins că sondajele nu mint. Parcă s-au prins că nu e o idee bună să asculți de Guran sau alți isteți.

Hai să vedem un comunicat de presă că i-au dat pe toți afară, că au pierdut alegerile cu ei. Vedem așa ceva?

Agresivitatea sperie

Toată lumea e de acord că lucruri trebuie schimbate, ca să fie bine. Că nu se mai poate așa. Că nu e posibil așa. Că bla bla bla. Da. OK.

Dar nu poți să spui, sub nici o formă, că împuști oameni pe stadioane sau omori toți maidanezii sau dai afară toți bugetarii. Chiar dacă trebuie făcut asta. Chiar dacă votanții tăi o cer. Dacă ai 10 proști în jurul tău care te îndeamnă să te duci să îi dai o bucată lui Moroșanu, că e bătrân și nu mai poate, nu strică să întrebi măcar unul care nu e în gașca ta dacă e o idee bună sau nu, înainte să îți iei somn.

De acord că România are nevoie de reformă dură și profundă, nu de mermeleală, dar asta se face după ce ajungi la putere. Nu sperii fazanul înainte de a-l prinde. Nu sperii votantul înainte de a te vota.

Acum, întrebarea e ce sperie mai mult, meritocrația sau agresivitatea? Eu cred că agresivitatea, că românii se cred toți deștepți, până când dau chix cu ce sunt puși să facă, și nici atunci nu recunosc. Băi, tare aș vrea să vă povestesc cum niște USR-iști isteți au fost puși să facă niște șaibe și s-au chinuit 3 zile și le-au ieșit șuruburi de 10 și tot ei erau cu gura mare ca sa își acopere incompetența. Oameni care pe LinkedIn sunt seniori, iar făcutul de șaibe e așa, la degetul mic.

Soluții

Ce soluții propune USR? Reformă. Fără penali. Meritocrație. Aham. Nimic de fapt. Sloganuri și cam atât.

Cum ar fi să vină cu niște propuneri de măsuri de genul:

  1. sporuri pentru cadrele didactice care pregătesc olimpici? e cu meritocrație, trebuie să meargă.
  2. teste fizice anuale pentru polițiști? nu ai trecut testul, rămâi la muncă de birou, că nu poți face teren dacă obosești după 500 metri de mers pe jos. nu ai post la munca de birou, că sunteți prea mulți grași? succes în sectorul privat. iar, e cu meritocrație.
  3. polițiștii care nu mai au loc în poliție să devină meter maids. juma de zi faci poze mașinilor parcate aiurea, juma de zi scrii amenzi la birou.
  4. lista neagră a companiilor care au executat lucrări pentru statul român și le-au făcut praf.
  5. verificat și confiscat averile nejustificate ale funcționarilor publici. vrei să lucrezi la stat? averea la control. e simplu. foarte simplu. ai o casa de 200.000€ și o mașină de 50.000€, dar tu și nevastă-ta aveți 20.000€ pe an salariu. de unde? fie scrii o carte despre cum să faci bani, fie ți se confiscă.

Și mai sunt. Dar nu, că nu sună bine. Fără penali sună bine. Moarte bugetarilor sună bine. Nici membrii USR nu știu prea bine ce vrea partidul concret să facă, că partidul nici el nu știe ce vrea să facă. Vrea să facă ordine în România. Cool.

Și unde naiba e site-ul ăla cu Realizările USR. Nu site de campanie, nu usr.ro, site cu realizările partidului. Motive să-i votezi. Asta am făcut până acum. Ce o să facem vedeți pe site-ul mare, asta e ce am făcut. Ah, nu, kkt, nouă ne trebuie NationBuilder, nu avem timp de prostii cum ar fi să atragem voturi arătând ce am făcut.

Hai, propuneți și repetați măsurile alea. Propuneți și repetați măsurile alea. Propuneți și repetați măsurile alea.

Mi-a plăcut la Caramitru că și el s-a prins de ce ziceam acum două zile, că ori absorb PLUS, ori le dau cu șutul, că nu merge cu fundul în toate luntrile.

Ca să nu mai fac un alt articol, iată ce cred eu că putea face președintele Iohannis în plus pe lângă ce a făcut.

ps: eu mă uit cu mirare la oamenii din online vorbind de meritocrație. serios. am impresia că trăiesc cel mai mare trollaj al vieții mele, pentru că, dacă s-ar petrece lucrurile pe bune și pe merite, eu aș avea un S-Klasse nou, luat pe campaniile de anul ăsta, iar morodan, fabuloasele și alte creaturi ar servi clienții la Mac.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

67 comentarii

  1. Adevărul e că în România nu se mai poate face nimic. Și nici nu s-a putut face vreodată. Nu ai cu cine. Și când nu ai cu cine poate să vină și Alexandru Ioan Cuza la putere că tot degeaba. Prin urmare, să votezi pe unul sau pe altul nu înseamnă decât să le oferi un loc de muncă aprobat prin votul tău.
    Întrebarea e: ție cine îți dă așa, de pomană, un loc de muncă bine plătit? Sare cineva pentru tine? Are cineva grijă să-ți umple ție traista așa cum faci tu pentru ei prin vot?
    În caz că nu știați a fi politician a devenit o profesie, un loc de „muncă”. Toți ăștia se zbat să fie votați fiindcă dacă de mâine nu ar mai fi politicieni, ei nu ar avea din ce trăi că nu-s buni de nimic.

    00
    • e un cerc vicios. tu ești incompetent, simți asta despre tine. important e să găsești unul mai incompetent ca tine care să îți dea de lucru. cel puțin în online așa merge. înțeleg onlineul și social media? ești prost, dă-te dracu, n-are nimeni nevoie de tine.

      exemplu: acum doi ani au făcut campanie cu mine, a mers foarte bine. a plecat fata care știa online de acolo, imediat au intrat pe fir fripturiștii https://i.imgur.com/7MWlZ8Q.jpg

    • „Resetarea“ societăţii în care trăim nu este posibilă pentru că pur şi simplu nu există resursele umane pentru a o realiza. Marea problemă a României contemporane este golirea demografică. Catastrofa noastră este una biologică, ceea ce produce cumplite efecte politice. Aşteptând această resetare, demonstrăm că suntem o comunitate care aşteaptă minuni din nimic.

      https://adevarul.ro/news/societate/romania-ne-resetabila-mostenirea-neamului-prost-1_56c6cc885ab6550cb8f86c35/index.html

      00
    • Asta-i tare grea. Seamănă cu: “Ask not what your country can do for you – ask what you can do for your country.” . Şi asta-i tare greu. Trebuie să ieşi din bulă.

      00
    • @ion2,
      catastrofa nu e biologica asta e doar un fel de efect, cauza e filosofica. Dreptul la vot a plecat gresit de la inaintasii nostri. Daca conducatorii ar fi fost alesi doar de catre cei care muncesc activ umanitatea n-ar fi avut niciodata probleme atat de mari cu socialismul.
      Altfel, conducatorii sunt alesi si de catre someri, elevi+studenti, pensionari si lenesi (ex. unii lucratori la stat). Uneori astia ajung sa ii depaseasca pe cei care lucreaza activ.
      Bineinteles ca fiecare categorie alege in interesul ei, pe termen scurt functioneaza si socialismul, pe termen lung produce doar saracie generalizata si fuga de munca.

      00
  2. Foarte greu de citit Caramitru la cât de mult se laudă singur:

    E o postare (foarte) lungă dar importantă. Analiza de consultant cu 18 ani experiență.

    Pe mine m-a pierdut când scria de jandarmii care se antrenează cu armele și scria ceva de genu’ „Pentru ce vă pregătiți nemernicilor?” Nu mai găsesc postarea, oricum Cetin are mai multe exemple aici: https://cetin.ro/andrei-caramitru-artizanul-guvernarii/

    Din toate nebuniile ele asta a înțeles că e, „vocal și direct”. Nu-l cunosc personal, dar scrie ca un nebun. Nu e introspectiv deloc și e un căpos care crede că le știe pe toate. Și când a greșit, reușește să se laude:

    nu vârsta e o scuza. Am 43 de ani. Probabil experiența de proiecte dure de restructurare e de vină. Unde nu ai timp sa te pierzi cu detalii și fiorituri.

    mi-e greață

    00
    • Dacă vrei să te doară capul cu adevărat citește opiniile economice ale „consultantului” Caramitru. La un moment dat propunea ca licitațiile pe PNDL să se facă direct la Bruxelles, mințea cum văzuse el proiecte ale Băncii Mondiale prin ministere, o veselie întreagă. Omul e bubuitor de prost când vorbește pe subiectul ăla, nu prea cunoaște legile, presupun că din gargară face bani că, uite, fani reușete să atragă. Știe ceva PR, nu PR-ul care ne place nouă, dar știe.

    • caramitru nu minte! el face declarații politice!!!

  3. Foarte adevarata asta cu „nu sperii votantul înainte de a te vota.”. Sunt de acord si cu solutiile alea 5 pe care le propui. Nu sunt insa foarte convins ca meritocratia nu deranjeaza mai mult decat agresivitatea , cel putin in politica (ma gandesc la succesul lui Basescu cand spun asta: agresiv, dar a castigat doua mandate de presedinte).

    00
  4. Eu mi-am dat seama ca USR si cu absorbtia PLUS si fara e ca o haina facuta din petice multe. Tine dar cand vine iarna, sufla vantul printre cusaturi.

    In momentul in care Chichirau suna la tv sa-i spuna in fatza si public sefului partidului ce a facut gresit si ce trebuia sa faca e clar ca acolo e sat fara caini si interesele personale primeaza in fata celor de Partid.
    Un fel de Romanie in miniatura in care ne doare in pl de strada si de blocul nostru atat timp cat apartamentul nostru e frumos renovat, cu spoturi de lumina si plasma de 1 m.
    Bine ca nu mi-au acceptat candidatura ca membru ca ma enervam.

    00
    • „In momentul in care Chichirau suna la tv sa-i spuna in fatza si public sefului partidului ce a facut gresit” …ar fi mai bine sa nu aiba cuvant in fata lui? Cum e in PSD sau restu’ ?
      Aia au caini de paza nu te nacaji! Du-te dara si voteaza-i, ei sigur iti accepta candidatura la urma! Nu asta incerci de fapt sa ne explici? Ca te-au dezamagit si acum tu alegi PSD? Eu sincer mi-as dori sa va faceti o tara a voastra. Astia care pana ieri erati pe garduri(pe cetin.ro ,inclusiv el) pentru schimbare si acum ne spuneti cum sa votam Dancila! Ce fel de oameni fac asa ceva? Hmm?

      In fine pe mine nu ma irita decizia unora ca voi de a vota o analfabeta, ma irita vehementa cu care mascat sau nu vreti sa atrageti cat mai multi in no mans landu’ vostru!

      00
    • cred ca trebuie sa te linistesti, vorbeam de critica publica, de spalat rufele in public cum a tot facut USR-ul. Tie ti-ar conveni ca de fata cu toti colegii tai de echipa seful tau sa-ti spuna cat de prost ai lucrat? astea-s chestii care se discuta intre patru ochi, in cadrul CEX, cu mintile limpezi ori vezi tu? Chichirau trebuia sa faca asta public pentru ca ea urmareste sa convinga membrii USR sa o voteze pe ea Presedinta ca uita ce smechera e si atunci de ce sa nu spalam rufele public.

      Daca e atat de competenta si daca ea crede ca USR-ului i-ar fi bine sub conducerea ei atunci sa duca munca de convingere in Partid, intern ori inteleg ca au fost deja alegeri si ca membrii au decis altceva. Bine, ea si-a pus poalele in cap si atunci caci asta fac moldovencele.

      Ideea e ca toate cacaturile astea dauneaza partidului.

      Cat despre vot ca vad ca te macina, ce se intampla in cabina de vot ramane in urna de vot, fiecare are propriul lui rationament de a vota. Mult succes!

      00
    • Chichirau e proastă. Ca politician, vreau să zic, că personal n-o cunosc. Dar e la fel de proastă ca Barna. Ceea ce e ciudat, avînd în vedere că nu e ardeleancă.

      00
    • Bineînțeles că e bine pentru firmă să-l faci de căcat pe ăla de a greșit, deși i-ai spus că ce face e greșit! Nu ăla contează, poate să fie și șef, ci firma și profitul ei, că firma îți plătește salariu, nu șeful! Nu îți place, vrei să bagi sub preș toate greșelile? În scurt timp o să vă căutați toți de muncă.
      Varianta hard-core e când recunoști singur că ai greșit, în fața tuturor, că după aia vin și-ți zic :bă, acum trebuie să recunoaștem și noi, că am făcut aceeași treabă! Nașpa boss, asumați faptele!

      00
    • @Fisherman : Corect!

      E ca si la „folbal” …conteaza sigla de pe piept nu numele de pe spate!

      @Pensionarul: Daca „ce se intampla in cabina de vot ramane in urna de vot” nu va inteleg vehementa! Cat despre ce spune Chichirau….are dreptate pe alocuri si asa cum spunea cineva: Dan Barna era perfect ca si candidat dar nu in Romania, nu in 2019 si cel mai important nu el!

      00
    • @Fisherman, daca tu consideri ca lapidarea publica a unui angajat sub aplauzele si rasetele membrilor echipei e modul in care faci firma sa functioneze mai bine apoi mie mi-e clar de ce principalul motiv pentru care angajatii romani parasesc companiile unde lucreaza sunt tocmai managerii.

      As pleca in secunda doi din firma unde lucrez daca managerii ar fi scos pe esafod angajatii care au facut greseli ca sa-i traga a raspundere si sa e spuna public ce se putea face.

      plus ca, despre chichirau in mod particular, femeia nu are cum sa fie rationala pentru ca are un dinte impotriva lui barna inca de la alegerile interne pe care nu le-a putut interioriza ca orice moldoveanca obsedata de putere. Chichirau e Firea usereului, sper sa n-apucam sa si vedem asta.

      00
    • Emil C este un individ cu mentalitate de psd-ist, nu îl cunosc personal dar am citit destule postări de-ale lui ca să mă lămuresc.

      00
    • Vad ca multi chiar nu pricep ce e un partid. Si o tot tin langa cu comparatii cu firma si asociatia de locatari su cu gasca de prieteni cu care iesi la bere

      Partidul e o chestie ce vrea sa ii reprezinte pe unii dintre cetateni in politica. Ca sa faca asta, trebuie sa isi propuna sa castige alegerile. Ca sa castige alegerile, trebuie sa iasa la lupta. La bataie. La razboi. Trebuie disciplina de partid, altfel nu castigi nimic.

      Chichirau ar trebui data afara din partid rapid. E deja a doua oare cand in campanie produce pierderi electorale (prima oara a acuzat in precampania ca Barna si Drula au fraidat alegerile interne, fara a prezenta nicio dovada public). Un partid in care se intra peste seful de partid a doua zi dupa alegeri la TV si se spala cu el pe jos nu o sa castige niciodata nimic in politica. Nici in Romania si nici aiurea.

      Poezia cu „da ce, sa fie ca PSD sau PNL si sa bage totul sub pres, lasa, sa fie transparenta, sa spuna fiecare ce s-a gresit” e doar o poezie tembela si atat.

      Democratia din partid se manifesta prin discutii interne, oricat de contondente. Seful trebuie sa accepte acolo orice atac, sa fie luat si la perpulis. Dar dupa ce s-a votat si s-a decis ceva, apoi asa se merge. Mesajul intern trebuie acceptat de toti si se merge cu el, strangand din dinti.

      Ce fac si au facut Chichirau si Tudor Benga produce pierderi electorale mult peste eventualele pierderi produse de recenta campanie. Acuzele lor se produc INAINTE de orice discutie interna si nu se bazeaza pe nicio analiza seriosa si profesionista a votului si a optiunilor aflate la dispozitie.

      USRPlus a luat 15% din voturi si 1.4 milioane de voturi. Ar fi trebuit sa avem alianta in par langa Barna si Ciolos, dand mesaje de multumire celor care i-au votat, diasporei, spunand ca e un rezultat bun, ca au o mare responsabilitate, ca sunt a treia forta politica a tarii si ca semnalele sunt bune, pentru ca au ajuns deja a doua forta politica a tarii in Bucuresti, Brasov, Timisoarea sau Cluj, bla-bla. Sa spuna pe loc ca indeamna votantii USRPlus sa mearga la vot pentru Iohannis (pentru a evita orice ruptura in blocul votantilor non-PSD si sa usura reintoarcerea loc la USRPlus, la locale).

      In loc de asta, senzatia e ca alianta asta e un dezastru, au cel mai prost rezultat ever, ca trebuie dati toti afara, Barna trebuie sa isi faca sepukku in direct la Romania TV. Si ca, de fapt, alianta USRPlus trebuie de fapt desfiintata si toti oamenii sa plece acasa.

      Asta in timp ce ALDE ma bombardeaza cu publicitate cum ca Diaconu a luat 11% in Bucuresti, ca sunt deja o forta aici si ca imi multumesc ca i-am votat.

      Nu sunt mebru in USR. Sper doar ca marea masa din USR au totusi creierul la ei si sa vada ce au de facut ca sa arate cat mai repede ca un partid care INSPIRA INCREDERE. Caci fara incredere, canci voturi. iar fara voturi, te-ai bagat degeaba in politica, faci doar munca voluntara.

      E complet tampit sa isi dea sefii afara acum, sa faca congrese sau sa inceapa acum lunga si dureroasa si, pe alocuri, imposibila fuziune cu Plus, chiar inainte de alegerile care chiar au miza pentru ei, caci acolo pot castiga lucruri concrete: primari, consilieri, parlamentari

      Linia se trage dupa parlamentarele de la anul. Dupa aia au timp de toate, si la bine (intra la guvernare, dau prim-ministru) si la rau (rateaza toate obiectivele si raman in opozitie)

      00
  5. Mediocru inseamna normal nu?De unde impresia ca in Romania ar fi plin de oameni de geniu si de exceptii, mai ales daca e pe bune ca 5 milioane sunt in afara.Tu crezi ca din aia 5 milioane au plecat doar cei prosti?Dam afara politistii grasi, dar avem de unde sa angajam altii?Tu crezi ca procurorul ala de la Caracal este o exceptie, ca eu am impresia ca cam asa sunt majoritatea.

    00
    • nu nu. mediocri sunt de obicei ăștia cu gura mare, care vor schimbare (me included). ei sunt ăia care cred că ar fi alpha male dacă ar fi meritocrație (me included).

  6. n-am timp de mai multe, doar o idee: usr a obținut, în contextul actual, un procent excelent în turul 1.

    00
    • corect. dar ei voiau să câștige campionatul din prima luptă.

    • Au obtinut jumate din scorul de la europarlamentare. Unde-i excelenta?

      00
    • Nu-l înjuraţi degeaba pe berenger: în contextul actual, adică în care USR se învârte ca un testicul într-un vas rotund folosit de obicei la căratul haş-doi-o, fără idei, oameni sau direcţie, rezultatul obţinut chiar e o performanţă…

      00
    • Razvan P, nu USR+ a obținut jumătate din scorul de la europarlamentare, ci Barna a obținut jumătate din scorul USR+ la europarlamentare.
      Împreună cu Iohannis au avut 52%. Dacă mai pui și că, o parte mică, poate 1% au votat Paleologu, e chiar un scor excelent în contextul viitoarelor alegeri parlamentare.

      00
    • 1.4 milioan de voturi la prezidentiale fata de 2 milioane la europarlamentare nu sunt 50%, sunt mai mult.

      Si alegerile prezidentiale au cu totul ala logica decat alegerile de partid: se voteaza nominal. Iohannis a luat pur si simplu aceste voturi de la USRPlus si eu nu cred ca vreo campanie ultra-meseriasa sau vreun candidat fenomenal putea face mai mult. Pur si simplu, Iohannis s-a urcat pe valul motiunii de cenzura si, cu capul lui Dancila la brau, a preluat grosul din masa votantilor non-PSD (55% din alegatori). Si asta si pentru ca pentru multi dintre votantii USRPlus, Iohannis nu e perceput ca un „corp strain”. Era imposibil sa opresti migrarea unie parti a votantilor USRPlus spre Iohannis

      Rezultatul USRPlus a fost bun, in conditiile date.

      Analiza profesionista ar trebui sa vada ce se intampla cu oamenii care au votat USRPlus in primavara si Iohannis toamna. Au de gand sa treaca spre PNL? Au de gand sa voteze tot USRPlus? Cum pot fi convinsi? Ce mesaje trebuie date? Evident ca trebuie discutat si mai jos, la nivel de localitati mari, unde USRPlus poate conta la locale. Pe baza de date.

      Si stiti ce face madam Chichirau cot la cot cu toata media „prietana” a USRPlus? Creaza senzatia ca rezultaul a fost catastrofal si ca alianta e complet dezorganizata. Ia cautati in cate burtiere si titluri de presa apare „scandal in USR” dupa alegeri. E calea cea mai sigura in a convinge votantii non-PSD sa migreze de la USRPlus spre PNL.

      Eu, daca as fi Barna si daca as vrea sa fiu luat in considerare cu adevarat ca om politic, ai iesi in prime-time cu capul lui Chichirau. „Cucoana, eject din partid, candideaza independenta la Iasi si arata-ne ce e aia campanie de succes” Ar urla toti la inceput, dar in doua luni am vedea problema altfel.

      00
  7. „Nici membrii USR nu știu prea bine ce vrea partidul concret să facă, că partidul nici el nu știe ce vrea să facă” pana nu raspund la intrebarea asta la modul concret, cum ai scris si tu, o sa mai curga multe dezbateri pe internet si pe la TV si pe la votare si etc…

    Lumea nu inteleg ca nu trebuie sa schimbi totul peste noapte, dar trebuie sa incepi cu ceva si trebuie sa fie clar. Bah in urmatoarea luna/luni/ani facem asta. Prezentam problema asta pana li se face acru la aia din parlament si o rezolva doar sa scape de noi.

    Uite exemplu: cautati imagini pe net de acum 5 ani si din mai anul acesta cu votarea in diaspora. Deci 5 ani si multe stiri si filmulete si dezbateri rezolva o problema in Romania. Cu timpul o sa se reduca acest lucrul, dar ca sa nu avem asteptari nerealiste si dezamagiri ca cele de duminica, alegeti un orizont de asteptare corect pentru rezolvarea unei probleme.

    00
    • Corect!
      …din pacate multi au depus armele si acum fac campanie analfabetei. Ca sa le arate ei tuturor. :(

      00
    • Păi analfabeta a organizat alegerile și în diaspora, măi băieți.

      00
    • @Emilutz inainte sa le organizeze avea nevoie de un cadru legale sa le faca pe 3 zile etc…
      Da stim deja ca PSD a avut ideea cu 3 zile si cu votul prin corespondenta. Ei au vrut din 2014 sa le implementeze doar ca nu au avut timp ca nu erau la guvernare…

      00
    • @Emil C: …analfabeta „muncea” sa castige alegerile de anul trecut conform spuselor sale la fel cum a ”revitalizat” turismul ”prin reducerea TVA de la 5% la … 5 %. sau reducerea democratiei! Asta ca sa nu uitam atacurile asupra justitiei sub inalta sa obladuire, incalcarea drepturilor omului etc.

      NU EXISTA ARGUMENTE PRO PENTRU ACEASTA FIINTA SAU ACEST PARTID! FARA SUPARARE!

      00
    • Stim, Emil, ca ea le-a organizat. Mai ales astia care in mai 2019 am stat ore, multe, si apoi am fost trimisi inapoi acasa fara sa fi votat. Stim.

      00
    • Emile, mai lasă-ne bă cu psd-ul tău..

      00
  8. Te exprimi mult mai bine si mai la obiect in scris.

    Nu e trollaj, nu e bascalie, nu e lipsa de consideratie.
    Pur si simplu asa mi se pare.

    00
    • știu. dar voi deveni mai bun cu timpul.

    • In scris este si mai usor de urmarit…cu video multi nu au timp.

      00
    • nu stiu cum faci video-ul dar daca te pui la masa dai record si incepi sa-ti formezi ideile pe masura ce vorbesti pornind doar de la titlu din cauza asta iese mai ‘prost’ ca un articol. daca nu o faci deja recomand sa-ti scrii tot ce vrei sa spui din’ainte si o sa ai o cursvitate mai buna a ideilor(aka prompter :))

      00
  9. Discutii, discutii si iar discutii. Repetati dupa mine: nu ajuta si nu o sa se schimbe nimic. Daca poporul ar vrea o schimbare, lucrurile ar arata ca ce se intampla in HK. PS. las mai jos un citat:
    “I feel totally hopeless – I don’t want to resort to violence, but peaceful protest doesn’t change a thing. I feel there is no future ahead of us,” said a masked medical student on condition of anonymity

    00
  10. Soluții

    1. sporuri pentru cadrele didactice care pregătesc olimpici? e cu meritocrație, trebuie să meargă. – SPOT ON!
    2. teste fizice anuale pentru polițiști? nu ai trecut testul, rămâi la muncă de birou, că nu poți face teren dacă obosești după 500 metri de mers pe jos. nu ai post la munca de birou, că sunteți prea mulți grași? succes în sectorul privat. iar, e cu meritocrație. – CORECT
    3. polițiștii care nu mai au loc în poliție să devină meter maids. juma de zi faci poze mașinilor parcate aiurea, juma de zi scrii amenzi la birou. – HAHAHA! Cam asta i-am pus eu sa faca, cu sesizarile mele, dar din pacate nu pe aia care nu mai au loc in politie, ci pe cei 5-6 care deservesc atat municipiul, cat si ‘jde localitati din zona.
    4. lista neagră a companiilor care au executat lucrări pentru statul român și le-au făcut praf. – Cum ar zice Ron White: F..K yeah! :D
    5. verificat și confiscat averile nejustificate ale funcționarilor publici. vrei să lucrezi la stat? averea la control. e simplu. foarte simplu. ai o casa de 200.000€ și o mașină de 50.000€, dar tu și nevastă-ta aveți 20.000€ pe an salariu. de unde? fie scrii o carte despre cum să faci bani, fie ți se confiscă. – sau te propunem… ce era aia, comisar european? Vaca aia cu BMW cu numere de Bulgaria, in timp ce ea ne punea taxa auto.

    00
    • Sunt probabil 5, maxim 10 cadre didactice in RO care sunt capabile sa pregateasca olimpici (sper ca vorbim de nivelul international, nu olimpiada pe canalul de mirc -> shit i’m old) per materie. Acele sporuri ar fi total irelevante, ar fi date la maxim 50-70 de oameni din totalul profesorilor. Si oricum cei care pregatesc lotul international au ore suplimentare platite.

      00
    • Esti in sistem? Sau ai fost vreodata olimpic? Ai idee cum sunt probele la faza pe judet macar?

      00
  11. Indeed zoso, asta e o gluma de ‘tara’…și este pentru că în proporție mare, rumanii sunt lași, profitori, gregari, petrecăreți…o corcitură nefericită între latini și slavi, care nu a luat din calitățile vreunei părți…dar ne credem buricul universului,cei mai deștepți și frumoși..plua…

    00
  12. Ghelmez e mai coerent/ lucid.

    Am un comentariu aici de cand a aparut usb/ usr ca miscare si il reiau
    Nu poti castiga alegeri in ro fara structuri si oameni in teritoriu, si e mai importanta asta ca problema mediocritatii in care cred ca te cramponezi prea tare.

    Ce fac ciucu si violeta alexandru in pnl e infintit mai benefic pe termen lung decat ce face caramitru si aroganta lui ghinea. Trebuie preluat un partid, si asta se face prin lupte interne grele si cu rezultate in confrutari cu dusmanul.

    Despre ce vorbim, de niste agitati butthurt ca nu le-a iesit din prima?

    Pe ilfov usr nu a fost in stare sa castige 1 localitate. Oare stiu baietii astia ca Bucurestiul nu leviteaza ca in filme?

    00
  13. Sefu, v-am lasat S-klase pe strada in dreptul portii, ca nu erati acasa, deci nu ii chemați pe aia sa ridice masina ca e a dvs.
    Ps1 cheile sunt in cutia postala
    Ps2 veorica președinta

    00
  14. La alegerile alea „uninominale” cu lista, am intrat pe siteul usr. In afara de danut si cativa din top, nimeni nu avea pagina cu profil. WTF. Le-am zis asta unor usristi din bula mea, si au venit cu scuze penibile. Ca-s in teren. Ca baiatu de la IT rezolva imprimanta. Ca ei se „focuseaza” pe chestii mai importante. Ca pagina lui dan e facuta. BA PARTIDU’ ITISTILOR NU AVEA SITEUL OK. Si voi vreti sa conduceti tara?!

    La campania fara penali s-au chinuit luni intregi sa stranga niste amarate de semnaturi. Luni intregi, la doleante de partid national. Da-o-n spanac.

    Si cand ii trag de maneca pe aia din bula mea, revin la aceleasi lucruri. Ba, macar nu suntem dragni, dancili sau mitralieri. Ba, da. Asta stiam. Dar, vorba lu’ micutu, ziceti ceva, tineti-va cu mana de pula, aratati ceva fizic. Ca asta cu „ai nostri sunt mai destepti ca ai lor” e fumata de un deceniu. Vrem altceva.

    Si nu e vorba de vot, pentru ca la alegerile care conteaza bulele vor vota cu ei, ca altii n-avem. Dar macar vreau sa stiu ca votez cu ei si pentru ca au facut ceva, nu doar pentru ca inca n-au futut tara.

    00
    • „La campania fara penali s-au chinuit luni intregi sa stranga niste amarate de semnaturi”

      1 milion de semnaturi stranse pe bune in 6 luni ti se par „niste amarate de semnaturi”? Nu te supara, dar tu nu ai habar despre ce vorbesti. Asta inseamna peste 5000 de semnaturi stranse zilnic, zi de zi, timp de 6 luni de zile. Repet, semnaturi pe bune, nu discutam de listele ordonate alfabetic depuse de dinozaurul Tariceanu.

      Aici e o problema. Cu astia noi aparuti avem niste asteptari uriase. Tu vrei sa vezi ce au facut, inainte de a ii vota. Cred ca ne invartim in cerc. Problema e ca din opozitie (practic fara niciun primar si avand doar 8% in parlament) chiar nu poti face cine stie cei. Nu exista decat o singura cale sa ii vezi daca pot face ceva: sa ii votezi ca sa aiba primari, consilieri sau sa poate face o majoritate parlamentara ca sa guverneze. Alta cale nu este, daca vrei sa vezi ce pot.

      Dar nu e nicio suparare daca nu iti inspira incredere. Or sa castige altii si cu asta basta. Viata merge oricum inainte.

      00
  15. Oameni buni. Sistemul suntem noi. Tara suntem noi. Nu stiu acum daca mi se pare sau nu, dar parca oamenii cei mai vulgari si mai agresivi sunt fix aia care au schelete grele din dulap. Cei mai ipocriti. Cu exemplarul de top, Basescu, mare turnator la securitate care striga huo comunistii.

    Personal vad o solutie sa incercam noi sa devenim oameni mai buni si sa alegem oameni care fac aceleasi demars ca noi. Si om mai bun nu vad un om care e agresiv, extremist si care imparte cetatenii in categorii sociale care mai de care mai paria.

    Din contra. Omul mai bun cred ca este cel echilibrat/moderat dar ferm si inteligent. Nu putem sa bagam toti oamenii care au incalcat legea la puscarie ca probabil ar trebui sa bagam vreo 10 milione de romani. Avem nevoie de oamenii astia sa ne dezvoltam. Nu asta e solutia. Iar omul ala mai bun isi da seama de asta.

    Si intrebarea esentiala care ar trebui sa fie pusa e in felul urmator: cu ce poate fiecare cetatean al acestei tari sa contribuie la o tara mai bun? Si cum il putem ajuta sa faca acest lucru? Ia intrebarea asta si fa-o viziune politica si nu o sa mai ai agresivitate. Si nici meritocratie din asta extrema. Unii oameni doar atata pot. Sa-i excludem din societate nu ajuta pe nimeni. Le gasim un loc in care ei pot sa livreze si chiar daca nu e mult, e cat pot si sa-i apreciem pentru asta. Si sa ne concentram pe copii sa devina ei mai buni.

    Agresivitatea, extremismul, nu au dus niciodata la ceva bun.

    00
  16. tldr; Trebuie ascultat Basescu cand explica ce s-a intamplat… restul sunt cancan-uri, Barna nu avea nicio sansa sa ajunga in turul 2 si nimeni din conducerea USR nu-i chiar atat de idiot sa nu fi stiut asta… asa ca restul e joc de glezne si drama falsa, ce nu inteleg eu este ca peste 2 saptamani avem iar alegeri, unde USR nu e implicat si totusi USR e in prim plan peste tot acum peste tot… ceea ce ar trebui sa ne limpezeasca imaginea de ansamblu. PS: Iohannis in competitia asta era asa de sus incat nu are cum sa piarda si de nu aparea deloc la TV, iar asta ne spune foarte mult despre perceptia populatiei cand vine vorba de prestanta unui presedinte.

    00
    • Greseala major a USR este ca vrea sa sara pasi, pasi firesti… gen, hai sa sarim de la 9% la 30%+ intr-o tura de alegeri… ceea ce e total gresit, sunt incepatori in politica si inca merg dupa fenta destul de usor, ceea ce nu-i ok.

      00
    • Eu am facut un mic calcul si mi-a dat ca Viorica are ceva sanse pentru turul 2:

      Diaspora: au fost in jur de 650 K din care Iohannis a luat jumatate. Cred ca prezenta in diaspora pentru turul 2 va fi cu minim 30% mai mica. Drept urmare Iohannis se poate baza pe vreo 250 K iar Dancila pe vreo 25 K

      In tara: Cred ca prezenta o sa scada sub 40% (insemnand in mare, useristi, paleologisti, si alti mai mici).
      Viorica va lua vreo 80% din votantii lui Diaconu adica vreo 8% in plus si poate cate un pic de la ceilalti extremisti gen Ninel si as zice chiar si de la USR avand in vedere curentul inversat de vot din razbunare. Dancila poate lua maxim in jur de 3,5 milioane in timp ce ficusul a obtinut 3,2 M la care adaugam poate 25% din votantii USR/Paleologu adica 0,8 M ducandu-l pe ficus la 4 milioane.

      Totul se joaca la prezenta, daca votantii USR/Paleologu si cativa candidati mai mici NU vin la vot iar votantii Diaconu sunt directionati la Dancila, Dancila poate castiga.
      Cheia e la Ponta si la votantii USR/Paleologu.

      00
    • n-are bre șanse.

    • @Pensionarul

      Votantii USR or sa vina pana la urma in proportie de 80-90%. Cam strangand din dinti, cam cu lamaia in buzunar, dar se vor duce la vot pentru Iohannis.

      00
  17. Sa se dea cate un s klasse la fiecare.

    00
  18. Dincolo de toate dumele – care nu au fost deloc putine – USR-ului i-au facut rau inclusiv proprii sustinatori.
    Aia care explica acum, sforaind superior ca „Barna a fost votat de oamenii educati, pfff”.
    Si se mai mira ca pretiosul lor Barna a adunat praful de pe toba (raportat de ce visau ei ca va obtine). Astia habar n-aveau sa construiasca mesaje tintite. La orice contraargument pufnesc ca vai, lasa draga, voua va plac Iohannis si Dancila…

    Atat au inteles ei. Si nici acum nu-s receptivi la critica, ba chiar dimpotriva. Ne fac prosti si needucati pe cei de n-au votat Danutul….

    Martorii lu’ Iehova like this. Pardon, martorii lu’ Danut.

    00
  19. Cetin : Alo Vali, salut fratiwear, am stat si m-am gandit …
    Vali : Salut, alte noutati? *rade*
    Cetin : Bah, termina. Fii atent, audienta noastra e de-asta cu USR, cu oameni competenti, cu oameni noi, nu-i asa?
    Vali : Da bah, ai vazut ca a iesit 70% si la tine, si la mine si la noobu de nwradu
    Cetin : Hai bah sa-i agitam putin, dam tema asta :”cat rau poate face Veorika?”, rupem traficu inainte de BF si stii cum e … pentru ce muncim? *face cu ochiu – nu era call video, in fine*
    Vali : ejneboon?! *pauza* astia sunt d-aia care se supara, si-au inchis conturi de facebook, nu ti-e ca-si scot notificarile? Eu am in continuare de spus multe despre topoare …
    Cetin : Hai mah … de parca pe Zucc l-a durut undeva …
    Vali : Bine bine, dar eu bag un singur post, ca nu mai suport XVul asta, tre sa-mi iau altceva rapid si nu vreau sa risc.
    Cetin : merge, hai te pup! *tuguie buzele spre telefon, desi nu era call video*

    00
    • Vali: hai că după treaba asta ne luăm tuareguri noi, coițe, că avem și noi o vârstă!!!

    • Scrii mai bine ca Eftimie!

      00
    • Acu serios, cateva dormitoare mai avem si noi useristii, si-alea la demisol. Nu ne dati afara pe fata – vedeti ca inghitim multe, si haterealea si flutureala, facem convulsii superbe pe teme Android/IOS, VAG/japoneze, etc.
      @Useristi, gata bah, am votat, avem un procent, cu ala mergem inainte.

      00
  20. Discutia asta despre meritocratie in contextul in care Romania procentul analfabetilor functionali este de 42% in randul copiilor de 15 ani mi se pare un non-sens(uitati si link:https://www.edupedu.ro/care-este-procentul-de-analfabetism-functional-in-romania-in-2018/). Sunt de acord cu toate cliseele, despre meritocratie, dar in Romania acestea nu se aplica si nu se vor aplica vreodata. In schimb se aplica principiul te descurci in viata si faci cum sa nu mori de foame.
    In mare USR, a aparut din dorinta unor oameni care au imbinat utilul(gen sa nu moara de foame) cu placutul(uite facem Romania/comunitatea locala bine). Oamenii aia au singura legatura, vor sa fie bine sa nu fie rau, dar nu au idee despre cum sa faca asta, ei doar stiu ca vor asta. Felul in care ei se manifesta si considera ca detin adevarul suprem, este tipic omului ce a ars niste etape accidental si a ajuns sef. Cine lucreaza la sapa la multinationala ii recunoaste din prima si stie exact comportamentul. Sunt si exceptii, dar foarte putine si care nu conteaza in intregul tablou.
    Astia sunt oamenii, care vor sa faca Romania bine, dar care nu pot pune un plan coerent in afara de glumitele alea numite policy briefuri. Sigur, exista oameni care spun hai sa le dam o sansa in fond le-am dat si celor din PSD atatea sanse. Numai ca populatia cu drept de vot din Romania nu este deschisa la experimente si este conservatoare/traditionalista in aceste momente(PSD a guvernat aproape 20 de ani din ultimii 30).

    00
  21. TL;Dr pe bune: Zoso are o problema cu poliția ineficienta și vrea sa-i facă meter maids.

    00
  22. – propunerea 1 este o carpeala si nu olimpicii sunt scopul invatamantului
    – masurile 2 si 3 par una singura
    – masura 4 este de un evident bun simt si urgenta, insa infurie sponsorii mass-media
    – masura 5 este absolut necesara si urgenta, cu mentiunea ca trebuie aplicata pentru toata lumea, nu doar bugetarilor, ca matusa tamara si mama lui oprisan nu lucreaza la stat!

    programul usr detaliat contine masuri punctuale concrete mai bine formulate, poate ar trebui sa le faca mai multa publicitate!

    00
  23. USR-istii n-au cap și nici coadă. Nu știi de unde să-i iei. Sunt o masă amorfă, fără structură.
    Înșiră niște sloganuri „să fie bine, să nu fie rău”, un amalgam de „pușcărie pt toți” cu progresism din ăla macronist cu puțin marxism („lupta”, împrotriva” sunt cuvinte cheie). Curentul ăsta userist nu e nou. Ei sunt continuatorii PRM si PPDD, singura diferență e că ăștia noi au iPhone și Facebook unde să se exprime. Intotdeauna există un procent din populație care aderă la tipul ăsta de discurs. Știu, cum să compari USR-ul cu PRM-ul! Doar citiți presa anilor 2000 și comentariile susținătorilor USR de acum. AHA!

    Acum la subiect: răspunderea personală, asta e soluția. Lumea asteaptă ca cineva să vină să le spună ce să facă și cum să facă. Și la o adică, să mai treacă și cu vederea, că de, suntem și noi oameni!
    Asta se învață de când suntem mici. Și nu ține neapărat de școală ci mai degrabă de familia și comunitatea în care ești. Copii nu sunt încurajați să fie independenți, să trecă prin situații din care au de învățat.
    Societatea nostră, în ansamblu, e învățată că altcineva știe mai bine, sau altcineva e vinovat. Delegăm responsabilități sau vini, e mai ușor așa.

    Eu aș vota pe cineva care vine și spune: uite, tu ești responsabil pentru tine, fă-ți treaba ta de cetățean (taxe, muncă, nu da în cap, etc.) iar eu o să fac contret astea (a, b, c,..) să vină în ajutorul a ce trebuie TU să faci.

    00
  24. Greșit : NU trebuie sa așteptăm oameni cinstiți in politică, trebuie sa-i cerem, sa-i impunem: providența, asteptatul, cazutul din cer, statul care „ne dă”, n-au nimic in comun cu viata pe care o așteptăm, cu o „țară ca afară”… Daca comunitățile nu cer, politicienii nu dau nimic, lucreaza in folisul lor, doar al lor… Politica e despre oameni, despre cum sa ajuti oamenii, comunitățile, dar dolicitarile trebuie sa vina de jos, de la oameni! Dacă nu ceri, nimeni nu-ți da… Oradea, Cluj, etc, primari buni, si comunitati puternice, cu pretenții… Gândește-te la asta…

    00
  25. Partea proasta e ca si aia care i se opun lui Barna sunt cel putin la fel de prosti ca el. Chichirau spunea ca Barna trebuia sa il atace mai mult pe Iohannis si PNL. Pai ce Iohannis a facut 37% atacand USR-ul si pe Barna?

    Aia cu peste 20% in alegeri nu o sa mai repete daca USR nu ajunge pe mana unui conducator mai intelept gen Ciolos sau Nicusor Dan. Imi amintesc ca astia doi sunt singurii care s-au pozitionat moderat la referendumul pt casatoriile gay de exemplu. In timp ce aripa Ghinea, Barna, Voiculescu erau extremisti. Cand alegi ideologi de nisa si numarul de voturi care le primesti o sa fie tot de nisa.
    Ei trebuie sa mai faca compromisuri si sa mai accept ideologii si candidati care sunt populari, iar ideologia de nisa trebuie sa o pastreze doar pt principii foarte importante (gen justitie, economie, infrastructura).
    Deci in prima instanta pt o redresare partidul trebuie preluat de Ciolos, iar pt functia de primar general Bucuresti trebuie sa participe Nicusor Dan. Pt Voiculescu ar merge un post de ministru al sanatatii intr-o viitoare guvernare alaturi de PNL.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube