Știrile zilei – 5 noiembrie 2019

  1. Brunetă . Toamna . Brunetă . Șatenă . Brunetă . Apus . Verde . Nori
  2. Primul guvern liberal în 80 de ani
  3. Cum a falimentat Orange Simplus
  4. Noile calcule prezidențiale după plecarea guvernului Dăncilă
  5. AirBNB refuză să accepte că are o probleme cu țepele
  6. În România se fură puține mașini
  7. Garda de Mediu sunt tâmpiți
  8. Liliana Mincă e un om indispensabil
  9. Francezilor le place Dacia
  10. Cronica de tehnologie
  11. Cronica de business

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

  1. Mincă aia de vreo 15 ani se tot învîrte printre bugetari.
    Parcă ar fi cîștigat la LOTO.Sau PRONO.Ori o fi frate cu rahatul de teodorovicsi?

    00
  2. Cum a falimentat Orange Simplus, nu zice mai nimic, inclusiv de nenumaratele plangeri de spam primite de Orange legate de numerele Simplus. Dar nu te-ai astepta ca un tabloid sa vada ceva gen „problemele create de Simplus” si sa si investigheze sa vada despre ce e vorba.

    00
    • Chiar asa Vali, cauta putin despre Boabes si Simplus. Vezi si cum trimiteau mesaje inselatoare de genul „Felicitari! Ai castigat un iPad!”, tone de SMS SPAM si tot felul de mizerii.

      00
    • Daca eu iti trimit tie un mesaj de pe un numar de orange cu care fac spam inseamna ca orange face spam sau eu ????!!! Sunt n variante de firme online care ofera servicii „send sms” si unde iti faci cont platit cu cardul sau crypto si de pe care poti trimite mesaje spam cate vrei…..
      Dupa rationamentul tau si airbnb trebuie inchis ca fac unii scam pe platforma airbnb. Ma rog, tu ai spune ca airbnb face scam-ul….

      00
  3. In Romania se fura putine masini intregi, adica. Daca e sa o iei pe componente, probabil iese altceva.

    00
  4. Aia de la Garda de Mediu castiga premiul de idioti ai lunii, cu sanse mari pentru premiul anual

    00
    • Premiul anual îl vor lua de la concurența fermierului care pe lângă dragul de natură mai are un drag și de subvențiile pentru teren și profit. Cinste lui anyway!

      00
    • Ia explica tu de ce aia de la garda de mediu is idioti? Plm, tu macar ai citit articolul?

      00
  5. Când cresc vânzările Dacia în Europa înseamnă că se aproprie criza.

    00
  6. primul guvern liberal după 80 de ani? dacă ne luăm după numele partidului care formează guvernul, e al doilea. dacă ne luăm după doctrină, românia nu a avut niciodată un guvern liberal și nu-l are nici acum.

    00
    • Crezi ca daca se numea articolul „Al doilea guvern liberal dupa 80 de ani” sau „Primul guvern liberal dupa 12 ani” mai facea autorul bani de parizer, sa nu moara de foame in camin?

      00
  7. Uite aici ceva frumos

    https://www.theguardian.com/us-news/2019/nov/01/new-york-city-bike-lanes-car-culture

    Fiindcă la New York lumea își folosește creierul.

    La Brașov lățim șosele și urlăm după locuri de parcare în centru, un lucru firesc, dat de mama natură, încă din cretacic, de când stegozaurii lăsau Ford-urile Explorer pe avarii în față la Dodo, că se știa că vin repede și iau doar un pachet de Kent lung necartonat, pentru o extincție mai plăcută.

    Bravo, Brașov! :D

    #aFuratDarAȘiFăcutMaică

    00
    • Pentru cine vrea sa aprofundeze subiecul recomand sa urmareasca videclipurile de aici https://www.youtube.com/watch?v=SZCuWpBM2x4&list=PLgCAUNIhjAZ1iOuISeca-GkUl8RAyRi6z

      00
    • nu stiu cum sa-ti zic, dar in brasov chiar sunt multe benzi de biciclete, poti sa strabati cam tot orasul daca iti alegi ruta corect fara sa ai nicio greata. sunt zone in care soferii sunt nesimtiti si stau pe banda dar aia se intampla peste tot in lume in cazuri izolate.

      00
    • @Rott – tu sau locuiești în alt oraș sau nu pricepi că vrăjelile ălea cu lățime de 1m nu numai că nu sunt piste sigure de biciclete (chiar tu ai folosit termenul ”benzi” ;) ), dar pe alocuri chiar sunt mai periculoase decât dacă nu ar fi. ”Cazuri izolate”? Tu chiar nu treci prin oraș în timpul zilei, sau? Spitalul Regina Maria îți spune ceva? Nicoli?

      Dar îți dau o temă de casă pe siguranță: trebuie să ajungi cu bicicleta de pe strada Zizinului pe strada Iuliu Maniu, la Sanitas. Explică-mi, te rog, cum procedezi legal și cam cât de lejer îți e. Go!

      Mx

      00
    • Exista undeva o harta cu pistele de biciclete ? Personal nu stiu nici o pista care sa fie ok pentru incepatori, a fost o tentativa pe ruta gara/mac dar marcajul a disparut .

      00
    • @max stiu ca nu sunt perfecte, as mai adauga str de mijloc pt. probleme cu masini parcate. la regina maria si pentru locurile normale e problema ca sunt blocate de alti pacienti, taxi, etc, eu daca as fi la primarie i-as obliga sa foloseasca ca intrare rutiera in spital curtea unde si-au facut restaurant.

      de pe zizin poti merge lejer pe vlahuta – garii – 13 decembrie (pista mare) + dr pe maniu – si esti la corpul P. pe vlahuta poti circula pe aia care cred ca e anulata pe trotuar :D, pe garii tot pe trotuar, nu stiu de la gara la 13 dec care e situatia ca nu folosesc zona. 13 decembrie e perfecta, nu stiu grivitei cum mai este ca ai avea legatura facuta bine pe vlaicu

      00
  8. Garda de mediu ține mortiș să ne învețe defintiția ironiei sau a paradoxului?

    00
  9. Ai anticipat bine cu interviul cu Orban. Te așteptai să ajungă prim-ministru la momentul interviului?

    00
  10. Ce nu se intreaba Mirel Axinte e cate voturi pleaca de la Dancila la Diaconu si cat va urca Diaconu in raport cu Barna.

    00
  11. ”Francezilor le place Dacia”

    O fi așa, din moment ce e mașină franțuză.

    00
  12. Fabuloasa tara multietnica Romania, am avut presedinti rom,un oltean pitigaiat, unul putin tatar si un german, primministri evreu (poate chiar doi cu Itzarescu), iar un rom arogant, un grec cu fundul mare ,un albanez si mai mare , un baiat de baiat din Braila, o cretina si in sfarsit si un ungur.

    00
  13. @40 mii copaci- aia nu sunt copacii aia care ii plantezi azi, si peste 6-10 ani ii dai jos si ii vinzi rapid? ala nu a plantat o padure, ala doar are un bussiness pe 10 ani si atat, la final ii da jos pe toti si gata aerul curat

    @orange simplus – nu stiu ce sa zic, dar ar fi fain sa dispara toti operatorii astia premium de servicii dubioase cu suprataxe telefonice, orange ar fi trebuit sa scape si de restul, nu le plang de mila la astia, ca sunt ca si IFN-urile, acum asta e campanie de imagine ca uite ce faini sunt ei si cei rai sunt orange (nu`s fan nici macar abonat)

    uite si spalare de bani prin simplus „În raportul Consiliului Concurenței se spune că Orange a înregistrat mai multe SMS-uri de plată în valoare de 15.000 de euro pe o cartelă achiziționată în aceeași zi.” ca alt motiv nu gasesc ca cineva sa isi cumpere horoscop sau alt kkt pe prepay

    00
    • Orange putea sa le raspunda la mailuri si le inchidea gura

      00
    • @Rott, dacă tipul ăla a plantat copaci cu creștere rapidă pentru a-i valorifica peste x ani care e problema?!
      Dacă tipul a respectat toate condițiile legale pe legislația de mediu și Garda de Mediu pur și simplu a inventat o condiție/motiv care nu exista nicăieri cu scopul de a aplica o amendă, eu personal nu văd o problemă dacă ăla a plantat niște pomi ca să-i vândă.

      00
    • ambele articole sunt facute prost

      ala cu arborii minte cu nerusinare ca ala vrea aer curat, sa i-o zica lui mutu ca pentru aer a plantat el pomii aia, dar in articol nu zice nimic de asta, se da doar in garda de mediu deci nu este ok

      articolul cu orange la fel, ce rai sunt orange ailalti nu sunt caracterizati in niciun fel, dar sunt niste nenorociti care au castigat o caruta de bani, karma is a bitch

      @xxx tu iti dai seama ca orange i-a facut pe aia cu propriile arme? de cate ori ai incercat sa contactezi carnati de-astia si nu au raspuns la email ? orange clar a facut o chestie buna pana la urma din cu totul alte considerente, dar hai sa ne bucuram ca o gasca nashpa a disparut

      00
    • Eu n-as tine borcanul celor de la Orange, nu stiu sa fie niste sfinti

      00
  14. Cu AirBnB poti sa iti iei teapa la fel de usor ca cu (intentionat) Booking sau cu agentiile de turism care mai nou falimenteaza pe capete.
    Trebuie sa iti folosesti creierul, sa te documentezi bine, sa cercetezi inainte de a-ti cauta cazare de orice fel.
    Nu exista mers la sigur cu asta, trebuie sa sufli si in iaurt.

    00
    • Sau platesti cu cardul si faci chargeback daca nu primesti serviciile agreate.

      00
    • Singurul mod in care poti sa faci asta este sa alegi verified host si super host.

      Am luat o camera in Istanbul cu 2 luni inainte, mi-a fost confirmat totul. Am condus din Cappadoccia la Istanbul iar cu 10 minute inainte le-am dat mesaj sa imi trimita locatia. Raspunsul a fost „your booking has been canceled by the host”.

      AirBNB mi-a oferit 6 (SASE) RON bonus peste refund. Dupa mult tam tam mi-au dat vreo 40 de euro si support sa gasesc ceva pe moment.

      00
    • @Dan, folosesc destul de mult Air BnB, si da, super/verified host ofera mai multa siguranta.

      Pe de alta parte, nu as folosi Airbnb in Istambul nici mort :))

      00
    • @etk, nu asta e problema, AirBnb oricum i-a dat banii inapoi + 40E daune. Problema este ca ajungi acolo si iti dai seama ca trebuie sa-ti cauti cazare pentru o saptamana, pentru ca un Gigel ti-a tras teapa.

      00
  15. Nimic despre ce a cules Victor Ponta si cum a luat o portie zdravana de miere traznet ?

    00
  16. Numărul de autovehicule furate mai depinde și de modul în care sunt făcute plângerile in diferite țări, de exemplu: in Italia dacă nu plătești rata la leasing o lună sau două mașina este reclamată că fiind furată pe când în multe alte țări nu se întâmplă asta.

    00
  17. Stirea cu garda de mediu e fakenews-ul zilei de ieri

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.