Poliția vrea desființarea Poliției Locale

Știți ce e amuzant aici? Că Poliția Română și Poliția Rutieră au o reputație infinit mai pătată decât Poliția Locală. OK, ăștia din urmă sunt niște incapabili cu uniformă de polițist. Neplăcut să îi chemi la ceva, că nu sunt antrenați sau dotați pentru orice altceva decât nimic. Dar ce ne facem dacă și polițiștii “adevărați” sunt la fel? De câte ori vedeți pe stradă polițiști care nu pot alerga nici 50 metri? Polițiști la volan cu telefonul la ureche? Polițiști prieteni cu infractorii? Polițiști plătiți de infractori? Polițiști cu case și mașini mult peste veniturile lor?

Cu ăștia ce facem? Ce facem cu nebunii de pe șosele? Ați văzut vreodată polițiștii ieșind să protesteze că vor proceduri și arme, ca să își poată face treaba mai bine și mai clar? Niciodată. Că nu le trebuie. Lor le place situația, că o pot exploata pentru folosul propriu. Ei sunt primii care se complac în situația asta.

Știam un polițist la rutieră care avea E63AMG. Sigur, pe numele lu’ mă-sa, dar se ducea cu ea la serviciu, o parca în curtea secției, e imposibil să nu îl fi văzut nimeni niciodată.

Dar da, Poliția locală e inutilă. Aș transforma-o în Poliția parcărilor. Să stea jumătate de zi și să facă poze cu mașini parcate aiurea și jumătate de zi să le scrie amenzi.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

55 comentarii

  1. Nimeni nu trebuie să se lege de moștenirea lui Boc.

    00
    • Nu e mostenirea lui Boc. Boc doar i-a rebranduit. Se numeau „gardieni publici” inainte de titulatura asta pompoasa si faceau fix ce zice Vali in text: pierdeau vremea taind amenzi pentru diverse maruntisuri, gen aruncat gunoaie pe jos si parcat aiurea.

    • Nu tocmai, făceau paza, erau paznici.
      Cu primăriile nu aveau decât colaborare, nu erau subordonați primăriilor și nu erau plătiți de stat, cât munceau atât luau, pe contracte de paza în general.

      00
    • Inainte erau Gardienii Pudici. Rusinosi si neconflictuali.

      00
  2. Hei, PL mai dirijeaza si traficul din cand in cand (ma lovesc mereu de ei de traseul meu zilnic)

    00
    • Asta ar putea sa faca si politia rutiera. Ba chiar mai bine si chiar pot sa dea amenzi pentru mizerii. Ceea ce cei de la locala nu prea pot face. Ba chiar unii dintre ei nici nu sunt familiarizati cu codul rutier prea mult.
      Da, faptul ca dirijeaza circulatia, e de bine, dar asta e doar o chestie preluata de la rutiera.
      Poate aia de la rutiera vor avea mai multi angajati si vor incepe sa faca si opriri in trafic pentru chestii simple gen te-ai bagat ca vita fara semnal si asigurare, ia amenda. Sau pe aia care studiaza telefonul la modul crunt si la propriu nu se uita pe unde merg.
      Dar sa visam in continuare.

      00
    • Rutiera la dirijat?!
      Pe care planetă?În Timișoara nici în birouri nu există așa specimene.
      Ah, era să uit, cei care stau la pîndă mai există.
      Ăia de la Locală sînt suficenți de calificați pentru dat avertismente.

      00
  3. Au salarii mari, si degeaba. Ii vezi pe la non stopuri cu cafele in mana sau in intersectii cum se joaca pe telefon, in loc sa dirijeze.

    00
  4. La amenzi pt parcare! Subscriu.

    00
  5. Locala ofera prea multa putere unor golani incompetenti

    00
  6. Politia locala ar trebui sa fie un fel de patrula cetateneasca care sa aiba dreptul de a da amenzi. Pentru parcari aiurea, galagie, mizerie pe strada, distrugere bunuri publice, pentru scandaluri sau furturi sa fie nevoiti sa cheme politia sau jandarmii in ajutor.

    00
    • @Dorin – Pai exact astea sunt atributiile lor acum. Si exact asa se comporta cand fac ceva, adica rar…(nu dau decat amenzi si in caz de ceva…cheama politia :-) )

      00
    • Trebuie redenumita Politia Locala, s-au vazut politisti si tot cocalarul aganjat pe pile primarie se crede mare smecher si super politist. Zi-le naibi gardieni sau ceva.

      00
    • a mai fost discutia cu amenzi pentru parcari…in s3 daca nu te prinde in fapt sau daca nu te duci tu cu citatia in mana, nu fac decat sa consemneze..nu patesti nimic..si parcat aiurea cred ca mai nou nici lasat masina in mijlocul strazii, blocat tramvai, metrou, avion nu se mai incadreaza… in s3 singurele amenzi cu care se lauda sunt daca te prind ca spargi seminte in parc si arunci pe jos.

      00
  7. Poliția locală, cel puțin în București, pare că face figurație la o reclamă permanentă la Dacia Duster.
    Atât.

    00
  8. Foarte mult adevar in poza aia. De asemenea, incercati sa stergeti cuvantul „locala” de acolo si o sa vedeti ca ramane la fel de adevarata.

    00
  9. Problema este ca Politia a pasat Politiei Locale toare sarcinile marunte, de care ei nu doreau sa se atinga, pentru ca erau prea triviale.

    Mai e si o problema de buget, adica Politia Locala tine de primarie, deci politistii locali sunt lacheii ai primarului, iar prin localitatile mici, asta se vede de la mare departare.

    00
  10. Nu cred ca desfiintarea e solutia, ci reducerea atributiilor la amenzi pt parcare ilegala si patrularea prin parcuri. S-au dat prea multe dotari si prea multa putere unei institutii formate din oameni fara nicio pregatire si, mai mult, fara educatie.

    00
  11. Problema celor din politia națională e că localii au salarii mai mari decât ale lor. 😂 Iar atribuții și responsabilități mai deloc.

    00
  12. Politia Rutiera nu exista. E doar Brigada Rutiera din cadrul Politiei Romane.

    00
  13. Eu vreau politia desfiintata cu totul si recladita de la zero.

    00
  14. Da, asta cu parcatul face poliția locală la Cluj. Păzește trotuarul din fața trezoreriei fără parcare și așteptă să îi ardă pe fraieri, că orice mașină de la orice altă instituție e lăsată să parcheze. Mare problemă au rezolvat.
    N-ar trebui să existe ăștia.

    00
    • Da’ ce, aşteptai nişte prieteni cu măşti de preşedinţi americani cu motorul pornit în faţa trezoreriei şi te-au amendat localii ?

      00
  15. Ce calibru are E63AMG-ul asta cu care sunt dotati politistii?

    00
  16. „Să stea jumătate de zi și să facă poze cu mașini parcate aiurea și jumătate de zi să le scrie amenzi” -> problema e ca nu pot emite amenzi doar daca proprietarul se afla in masina, altfel le lipesc un avertisment pe parbriz si atat…

    I-am sesizat de mai multe ori in privinta masinilor parcate pe trotuar. Practic nu s-a rezolvat nimic, teoretic:

    „Asigurarea unui climat de dișciplină și siguranță rutieră pe drumurile deschise circulației publice din Sectorul 3 reprezintă obiectivul primordial al instituției noastre, pentru a cărui atingere desfășurăm activități constante și în concordanță cu caracteristicile traficului rutier. Polițiștii locali din cadrul Biroului Circulație pe Drumurile Publice au efectuat verificări în zona indicată de dumneavoastră, ocazie cu care au identificat mai multe autovehicule staționate neregulamentar. Din cauza faptului că autovehiculele erau staționate iar conducătorii acestora nu se aflau la fața locului, polițiștii locali nu au putut lua măsurile legale privind sancționarea acestora, însă au aplicat somații în parbrizul autovehiculelor staționate neregulamentar, somații prin care conducătorii acestora sunt rugați să intre în legalitate. Totodată, vă facem cunoscut faptul că, datorită reglementărilor legale actuale ce vizează modalitatea de sancționare a conducătorilor auto care parchează neregulamentar pe domeniul public, polițiștii locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Sector 3 – Biroul Circulație pe Drumurile Publice pot aplica sancțiuni doar dacă conducătorul autoturismului se află la auto în momentul constatării contravenției. Competența funcțională de a solicita proprietarului sau deținătorului legal al unui vehicul comunicarea identității persoanei căreia i-a încredințat vehiculul pentru a fi condus pe drumurile publice, precum și de a aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de lege, în cazul necomunicării relațiilor solicitate, revine agenților constatatori din cadrul Brigăzii Rutiere București. Zona menționată de dumneavoastră rămâne în atenția echipajelor instituției noastre care vor acționa în interesul comunității locale și vor lua măsuri legale, conform competențelor. DGPL – Biroul Circulație

    00
  17. La.mine in sectorul 1 politia locala e chiar ok. De cate ori i am.chemat pt galagie, gunoi aruncat au rezolvat problema si au venit foarte repede.

    00
  18. Prea multa putere li sa dat sunt niste incompetenti majoritatea sunt aroganti si sunt prea plini de ei . POLITIA NATIONALA e adevarata POLITIE .

    00
  19. NOU
    #35

    Da, măcar despre „locali” se știe ce și cum sunt … Dar ce facem cu polițiștii ?

    00
  20. Sunt mai eficienti in treburile triviale decat sunt politia romana in treburile importante. Dau amenzi pt spart seminte, parcat aiurea, parcat pe spatiu verde, galagie, babe cu patrunjel pe trotuare si alte cele dar se pare ca functioneaza: nu mai sunt liceeni prin birturi, nu se mai parcheaza atat aiurea in multe cazuri, nu te mai agaseaza vanzatori ambulanti pe strazi si intersectii, au redus si nr de cersetori si boschetari. Dar polita romana ? Avem 600000 de dosare cu autor necunoscut. Restul e cancan.

    00
  21. Sunat ieri la 17 la pls3 in legătură cu o mașină parcata pe trotuar total aiurea si mi s-a spus sa sun dupa 19 sau ceva de genul. Am ramas blocat si am renunțat.

    00
  22. Ca sa dea amenzi de parcare,ar trebui sa li se dea puterea de a trimite amenzi acasa.In Brasov politia locala nu are voie sa dea amenzi decat daca te prinde in fapt.
    2 povesti
    1. am parcat pe locul cuiva,uitand sa las nr de telefon in geam. Am primit biletel in parbriz sa ma prezint la sectia nush care la ora nush care. N-am fost ,au trecut mai bime de 2 ani si nimic.

    2.am parcat la handicapati pentru ca m-am taiat la burta si as fi lasat masina si pe banda a2a in giratoriu numai sa ma pot da jos urgent ,sa ajung la cea mai apropiata carciuma unde sa redecorez peretii.
    Cand m-am intors (dupa mai putin de 10 min) ,unul imi poza masina iar celalalt scria ceva in carnetel. Am stat si am fumat o tigara pana au plecat. Tot asa,n-am primit nimic desi a trecut nu stiu cat timp..

    00
  23. Ce imi place foarte mult la serialul The Rookie este ca am reusit sa inteleg procedurile din cadrul departamentelor de politie din US – si, asa cum Game Warden-ii lor sunt la ani lumina departare de amaratii de paznici de fonduri de vanatoare sau de mediu de la noi, tot asa sunt si politistii.
    Una din proceduri prevede ca atunci cand un politist isi incepe tura isi agata de piept o camera video care porneste automat si o mai da jos, respectiv camera se opreste cand termina tura. Si la noi stiu a fost o asemenea initiativa, nu mai stiu care este stadiul acum dar stiu ca la momentul propunerii au vociferat foarte tare ei, politistii, ca o sa fie intimidati ca sunt filmati, etc. Motivele reale le banuiti…
    Sunt convins ca am avea o politie mai buna cu minim 90 la suta doar prin implementarea acestor dispozitive.
    Plus, legi absolut clare, nu interpretabile – pentru parcare in zona interzisa amenda intre 20 si 400 de lei, pentru nu-stiu-ce amenda intre 50 si 450 de lei – wtf ? Asta din start lasa loc de negocieri.

    00
  24. Eu am un gabor vecin cu mine care are un A6, an fabricatie dupa 2010, zic eu.
    Nu stiu din ce bani l-o fi luat, ideea este ca l-am vazut de cateva ori cum alimenta masina seara din canistra.
    Ma gandesc ca o fi prins motorina la promitie si a luat mai multa.

    00
  25. Ca idee, stiti cat castiga un politist local din…. Mioveni (exemplu ales la intamplare). Aproape 6000 de lei. (sunt care castiga si mai mult)
    La care se adauga si un spor de hrana in cuantum de 1300 de lei pe luna.
    Ce calificare are? Maxim liceu!
    Salariu functie de performanta? Canci!
    Domeniu de activitate? Pazeste o piata agroalimentara si o parcare.
    Sursa? Declaratiile de avere ale angajatilor din primarii sunt publice.
    Asadar, cati dati cu sapa pe la privat, prestati suplimentar, aveti cate doua facultati si castigati mai mult? Cativa, nu? :)

    00
    • Liceu e caz fericit.
      Au fost recrutati dintre fostii paznici de parcuri.

      Am avut onoarea sa ii gazduim la Bac la noi la colegiu (erau inscrisi gramada la o particulara) nu stiu daca au promovat 30%, asta in 2006.

      00
  26. Stie cineva concret ce se intampla cu amenzile alea pe care le da Politia Locala? Daca nu te prezinti la ei la sectie sa le platesti, ce se intampla?

    Nu de alta, dar imi fac minima datorie de a-i chema cand parcheaza cate un jegos pe iarba sau pe zebra si ei chiar vin sa dea amenzi, insa jegosilor nu le pasa prea tare si se parcheaza in continuare in acelasi loc.

    Ajung undeva amenzile astea, sau poti sa le ignori cu succes?

    00
  27. Zoso, ‘eminent_ologule’, da, bai, politistii chiar au protestat in interesul bunei aplicari a meseriei lor, chiar pe vremea lui Bassesscu!
    Nu mai tii minte chestia cu … „iesi afara, javra ordinara!”, huh?
    Nu uita sa cresti doza de gingko-biloba, ‘inteligentule’…

    00
    • De fapt, atunci au protestat pentru bani. Nu pentru buna desfasurare a meseriei sau alte asemenea. Marafetii boss, asta i-a durut.

      00
  28. Seful politiei rutiere din Galati avea 2 masini acelasi model, aceeasi culoare Volkswagen 21 mau si 22 mau

    00
  29. Politia Locala provine din fostii Gardieni Publici si sunt chiar mai idioti decat cei din Politie. Inainte aveau uniforma maro cu negru si-i puteai distinge, acum uniformele sunt aproape identice.
    Asa ca are dreptate si Politia, sunt amestecati cu niste idioti care n-au studii. De bine de rau cei din Politie au cat de cat o scoala de subofiteri si cu astia tineri chiar poti discuta.

    00
  30. Băi nene, am frunzărit un pic prin declaraţiile de avere ale poliţiştilor locali din Bucureşti. Venituri pe 2018 de 8000 de lei pe lună !!!… plm. Oare cât o fi şpaga pentru un post ?

    00
  31. Asta e problema in Romania , politistii nu sunt profesionisti ,nepotismul si spaga nu doar ii fac politisti , dar ii si plaseaza in locurie dorite unde isi formeaza clanul ; vor sa le dea putere mai mare ,ce sa faca cu ea? nu stiu cum sa o foloseasca , doar sa iti atraga atentiea sa folosesti apelitive de politete cu ei , pt amenzi pt centura si alte prostii care nu implica siguranta in trafic

    00
  32. Politia Locala…. niste gainari angajati pe pile. Sper ca intr-o zi sa dispara si sa fie numiti paznici, ceea ce si sunt.

    00
  33. Pai haosul si lipsa de raspundere sunt perfecte pentru astfel de categorii… de fiecare data cand li se atrage atentia legat de orice problema, o baga aia cu … „noi putem muri in orice zi, la orice ora” … maximizeaza si generalizeaza riscul meseriei la maxim, fara sens bine-nteles. Ok am inteles, sunt meserii riscante, dar atat timp cat tu ai dat-o la pace cu toti infractorii parca riscul ala pentru care esti platit destul de bine si ai niste facilitati… scade dramatic, daca te uiti intr-o zi dupa politisti, n-ai cum sa nu vezi 2-3 cu cel putin 10kg in plus… care bine-nteles au trecut toate probele periodice cu brio. PS: La cum merg lucrurile, ne apropiem de Georgia, de e nevoie sa desfintam Politia si sa o refacem de la zero.

    00
    • Sa nu fiu inteles gresit, Politia Locala… e un gen de firma de paza platita la preturi cel putin triple, fara nici-un fel de rost.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.