Două fucking implanturi

update: cum arată la final

Long story short, după accidentul din 2007 două măsele din dreapta jos mi s-au făcut zob. A rămas întreagă și sănătoasă ultima. Am pus o lucrare de 4 pe ea și pe primul dinte sănătos (ăla care se vede mai galben din poză din cauza luminii). A rezistat până în februarie/martie anul ăsta, când a început să-mi miroasă gura urât și nu știam de ce până nu am fost la dentist. Se rupsese și se infectase. S-a scos, s-a conservat pastila de cianură, s-a lăsat zona să se vindece.

Sâmbătă mi-am pus două implanturi. 350€ bucata. S-a umflat osul un pic, doare în continuare, iau Ketorol, îmi taie pofta de viață și de orice.

Dinții sunt unul din puținele organe care nu se refac deloc. Aveți grijă de ei. Nu așteptați să faceți bani mai mulți, nu așteptați bartere, influencerilor, amânați excursii și telefoane și reparați-vă dinții.

implant-09

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

64 comentarii

  1. AI pus implant complet sau doar cuiele?

    00
  2. Am in acest moment 9 implanturi in gura.
    Disconfortul a fost minim de fiecare data si nu ma regăsesc în situația ta cu pierderea poftei de viata.
    Personal mi se pare una din cele mai importante evoluții din medicina stomatologică.
    Observ ca sunt mai ieftine in Brasov decat in Bucuresti

    10
  3. 6 luni recomandat pana se pune dintele. Dar depinde de la om la persoana. Asa cum depinde si daca ai sau nu dureri. Eu cand am facut implant n-am avut nici o durere. Tzac pac, taiat gingia, infipt implantu si gata. Juma de ora. Nici o durere nici o umflatura. Am revenit dupa 5 luni si a pus si coroana. In total 3 vizite la nenea dintarul. Cea mai nasoala senzatie a fost cand a pus coroana si a strans-o. Aveam impresia ca imi smulge implantul din os cand strangea. Doar senzatia e nasoala, ca altfel nu doare. 2300 lei toata distractia. 1 bucata dinte. Lucrare inceputa in iarna lui 2018 si finalizata in mai 2019.

    00
  4. pfoai sambapola…saptamana trecuta am fost ca mi s-a spart o plomba si ceva dinte ca ramasesera peretii subtiri. a refacut tot cu plomba ca avea de unde sa se lege dar a zis ca daca se mai sparge din si din dinte ma asteapta un pivot…asta in conditiile in care m-am dus 4 luni la tratament sa-mi omoare nervul ca imi e groaza de ace…

    00
  5. am doua imlanturi de vreo 6 ani, singura problema e atunci cand nimeresti o coaja sau un sambure la care nu te astepti fix pe maselele alea, te inteapa pana in creier!

    00
  6. pus 2 implanturi intr-o sambata, am tinut o zi comprese reci(recomandarea medicului), nu a durut deloc, nu s-a umflat, a fost o zi de relaxare cu Netflix :)
    Pretul a fost un pic mai mare, am primit 3 variante, mi s-a explicat diferente intre ele, am mers pe o varianta de mijloc – megagen cred ca era brand-ul.
    Plantat prin octombrie, pus coroane in februarie, deci dupa vreo 4 luni.

    00
  7. 350 e bine, am primit ofertă de 700€ / bucată. Cluj, oameni faini, alte prețuri.

    00
  8. Deci în următoarea perioadă să ne așteptăm de la video-bloguri de genul:

    ”dlaji plieteni, aji forbim din nou desple felicile. sluuuurp. si desple amenji auto. sluuuurp.”

    00
  9. Dinții sunt unul din puținele organe care nu se refac deloc.
    -acum sa ii aud pe aia care spun ca Dzeu nu face greseli.

    01
    • Dumnezeu te-a lasat sa mananci frunze de ceai, nu animale. Altfel aveai dintii 100 de ani. Zic eu intorcand pe gratar o ceafa suculenta.

      02
    • Dar si cel mai simplu organ de falsificat. Uite de exemplu domnul Cristi Minculescu a trebuit sa astepte un pic pana a facut rost de un ficat de la alt om. La dentist nu trebuie sa talharesti alt om de dinti :)

      10
    • Lui Minculescu i-a dat nevasta-sa o bucata de ficat. Ce inseamna dragostea adevarata, nu stiu cati dintre voi ar primi ficat de la consoarta dupa ce l-au defectat pe primul cu alcool. A mea mi-a zis deja sa nu ma bazez pe ea :)

      00
  10. Am avut fobie maxima de dentist, din cauza unor experiente neplacute din copilarie (dentistul macelar si cam fara chef).

    Acum sint mai relaxat, dar pina de curand ajungea sa simt mirosul ala sau sa aud freza si ma lua cu lesin si puls 180. Au muzica, filme pe un ecran in tavan si asistente dragute.

    Preturile sint mult peste Romania, dar atita timp cat asigurarea plateste orice (zero franșiză) ma duc la localnici, sa faca si eu un ban.

    00
  11. eu am dat 1500 de euro pentru un implant in bucuresti 1000 surub + 500 coroana , incizia facuta cu laser . ce i drept nu m a durut absolut deloc . In uk ceva similar m ar fi costat undeva la 4000£+ .

    00
    • unde? unde?

      00
    • Daca ai asigurare de sanatate nu inteleg de ce te costa pe tine.

      Eu nu am fiare prin gura, dar ce veeners mi-am pus (de bun gust, nu alb wc – vezi dorian ala), din cauza smaltului slab la gat-ul dintelui (antibiotice blana in copilarie, fobie de lapte, etc), au fost gratis.

      Am trimis frumos facturile la asigurare si asta a fost.

      00
    • fobie de lapte e atunci când ți-e frică de țâță?

      00
  12. Este socant cat de prost stau romanii la capitolul dantura. Oameni in toata firea si cu venituri mari care au dinti lipsa in gura. Cum ba sa n-ai toti dintii in gura in 2019?

    Ce vreau sa zic…eu vin dintr-o familie cu educatie precara, abia cand am ajuns la facultate la 19 ani am inceput sa ma spal pe dinti, deci am avut un start foarte-foarte prost, dar apoi intr-un timp foarte scurt am investit toata energia si banii in asta fiindca am inteles ca nu cresc altii si ca e mult mai scump si dureros sa montezi unii artificiali decat sa ii peticesti pe ai tai la timpul potrivit.

    De fiecare data cand merg la un dentist nou se minuneaza juma de ora ca inca am toti dintii mei naturali in gura la 34 de ani. Ca si cum ar fi o raritate.

    Pai ba, daca eu eram ultimul cimpanzeu si prost si ghinionist(paradontoza genetica) si tot am ajuns pana aici cu dintii la purtator, cam cat de indiferent sa fii sa ajungi mai rau ca mine?!?!

    01
    • Ne datorezi niște odorizant după bășinile astea.

      20
    • Funny, ti-am dat si eu like :)).

      Mai in gluma, mai in serios si dincolo de pateul commentului meu, cam asta e si situatia din “teren”, ca cea din voturi: sub 33% au toti dintii in gura.

      *sprays Malizia. You know, for the farts.

      01
    • ce sa fie socant?
      nu e socant deloc . cel putin nu pentru mine . este dureros insa . eu am 41 de ani si am doar 16 bucati . si asta din cauza parintilor prosti si delasatori . chiar daca nu au avut bani , o pasta de dinti si o perie nu costa mai mult de 5 lei . ….asa din lipsa de informatie si apoi bani , dantura mea este un dezastru , dinti mei nu au cunoscut pasta de dinti decat la 19 ani la facultate , fiind prea tarziu din pacate , salvand doar ce se putea ….

      01
    • Daca pana la 19 ani nu te-ai spalat pe dinti nu e doar vina parintilor tai!

      10
    • ba da este fix din cauza lor . nu se poate sa ai copii si nici macar sa nu le cumperi pasta de dinti . pur si simplu m au distrus cu lucrul asta …..pana am constientizat eu problema , mi s au distrus aproape toti dintii , degeaba am folosit eu pasta de dinti . din cauza asta am o ura pe parinti ….niste nenorociti …….si cu asta basta …..nu au nicio scuza …..dar stai sa vezi azi …daca cumva nu ii duc la spital , la privat bineinteles , exact cand zic ei ,,pfai ce scandal …..

      01
    • daca abia la 19 ani ai constientizat ca trebuie sa te speli pe dinti, problema nu e doar la parintii tai.hai sa o lasam asa.

      10
    • Nu e doar de spălat. Poti sa te speli corect si tot sa ai probleme. Eu de cand ma stiu ma spal zilnic de 2 ori. Ma stiu din grupa mijlocie 5ani. Am 43 si multe lipsuri prin gura. Completate cu pivoti plombe etc. Acum mă așteaptă vreo 3 implanturi. Nu e doar spălat… o fi alimentația, or fi genele, dar nu se rezolva tot cu spălat.

      10
    • @W
      Asa as zice și eu, dar erau și sunt niște locuri prin tara asta…

      00
  13. Pus 2 in bv cam 700 E, te-ai scos la pret. Ce sa spun cea mai usoara interventie, la card te doare tare de tot. Grija mare cu Ketonal-ul ca mie mi-a zis sa iau la 6 ore si m-am trezit noaptea cu niste dureri de stomac groaznice

    00
  14. Implanturile sunt cea mai buna optiune. (varianta mai economica e sa faci punte, dar e o prostie, nici n-am bagat-o in seama, nici n-ar trebui sa existe)
    Am facut 3 implanturi, nu m-a durut absolut deloc, simteam doar ca e ceva acolo dar atat.
    Am tinut doar punga cu gheata cateva zeci de minute (la sfatul chirurgului) si nu am simtit nevoia sa iau pastile.
    Pe mine m-a costat 3000 lei (implant + coroana) de bucata, acum 4 ani.
    Clinica Eurodent BP, Bucuresti

    00
  15. Un giveaway pentru zana maseluta?

    00
  16. S-a cimentat maxilarul cu pastă din oase de oameni morți? (Os uman liofilizat).

    01
  17. vali, ia un pansament gastric, eventual controloc, unul dimineata unul seara

    00
  18. @Ionut P. Cel mai mare inamic cand vine vorba de dinti e zaharul si bineinteles igiena precara .

    00
  19. Si eu ma duc la dentist zilele astea, dar pentru ceva mai simplu, am o ditamai gaura intr-o masea de la o carie plombata prea mult si din care cadea plomba de fiacre data. M-ai convins sa imi repar dinții inainte de sărbători, iar daca raman fara bani, lasă ca fac altii la anul, pentru ca dintii sunt mai importanți.

    00
  20. 2 implanturi, 2.100. Laboratorul alti 3.200. Euro.
    Unele chestii renteaza mai bine in Romania decat in Germania. Lectie invatata cu ocazia asta: asigurare stomatologica privata. As fi scutit mai mult de jumatate din costul final.
    Nicio durere, niciun disconfort, am luat in seara aia Ibuprofen 600 preventiv, ca sa nu am dureri peste noapte. Da, umflat maxilarul, invinetit, dar in rest absolut ok. Singura chestie naspa mi s-a parut luatul de mulaj (3 luni mai tarziu), e mult mai neplacuta procedura la implanturi decat la pivot – pentru mine, cel putin.
    Sanatate si osteointegrare usoara :)

    00
  21. @zoso: sper să nu ne dai poze la probleme de hemoroizi. Bine, sper nici să nu ai, dar văd că ești dezinhibat cu prezentarea orificiilor și dw aia zic

    00
  22. Sanatate multa! Sa treaca repede si sa tina lucrarea!

    00
  23. Eu am sârme in gura la 40 de ani. Si asta pt ca stomatologii de la noi nu mi-au zis o data macar ca as avea probleme ortodontice, până nu l-am întrebat pe unul de ce taica-meu are dintii tociti. „A, pai si dvs aveti aceeași problema”, mi s-a zis. „Si a trebuit să treacă 5 ani de consultații ca sa aflu asta?”, i-am raspuns eu. Bye, bye, apoi, la Stoma cu orto. În concluzie, stomatologii noștri prefera o extracție sau un rahat de plomba decât să te îndrume corect, asa ca selectati-va bine medicul.

    10
  24. Medic stomatolog aici. Câteva idei:
    – ai avut un os bunicel, destul de lat pentru a susține implanturile
    – preț bun. Nu mă aștept să fi fost incluse alte tehnici de regenerare țesut moale sau chiar osos: PRF, CTG, etc.
    – in 2019 nu mai e mare schema sa pui un implant, ci să îl păstrezi funcțional – estetic peste 10 ani.
    * Nu văd bine în poza, dar vestibular (creasta osoasa dinspre obraz, in stanga implantelor cum te uiti la poza) pare relativ subțire, mai ales lângă colet implant. Ținând cont de resorbția fiziologică a osului in urma implanturilor, ai grija cu zona asta. Ai grija sa nu între resturi alimentare pe lângă coroana după ce o pui și să creeze un mediu de dezvoltare bacteriana, periimplantita; sa însisti mult in zona aia cu periuta.
    * Le-aș fi plasat 1 mm mai palatinal..

    Succes!

    00
  25. Altceva:
    Waterpik Water Flosser Electric Dental Countertop Oral Irrigator for Teeth – Aquarius…$69.95

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube